sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

24-09-2020
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2020-21. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:

Νηπίων (έτος γέννησης 2015)-Το τμήμα έχει συμπληρωθεί

            Προωδειακή τάξη (για μαθητές α΄ & β΄ δημοτικού): Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

            Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εχγόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου.

            Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι και σύγχρονο τραγούδι.

            Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών:Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

            Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα θεωρητικά μαθήματα που προβλέπονται. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες.

            Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, γκάιντα, κρουστά , λαούτο), τραγουδιού, κανονάκι. Παρέχονται δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 χρονών για ένα χρόνο. Επίσης η συμμετοχή στην παιδική χορωδία  είναι δωρεάν.

            Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται έντεχνο μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο, με παράλληλη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

            Σχολή Σύγχρονης Μουσικής με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών  και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων.

            Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

            Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοιτούντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Εξάλλου μέσα από τα μαθήματα του Ωδείου δίνεται και η δυνατότητα προετοιμασίας για σπουδές στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

            Πλήθος σπουδαστών, αποφοίτων και συνόλων του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεχίζουν σπουδές σε κορυφαία εκπαιδευτήρια του εξωτερικού – επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

            Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές  γίνονται εργάσιμες ημέρες και  ώρες 9.00΄-13.00΄ στη Γραμματεία του Ωδείου (τηλ.: 2410.531960, 536886) πληροφορίες : Βάνα Φαρμακιώτη

 

18-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Πρόγραμμα

Ο φετινός Μύλος Παραστατικών Τεχνών θα είναι διαφορετικός, όχι μόνο εξαιτίας των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, αλλά και γιατί έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό άξονα: την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη στις παραστατικές τέχνες ατόμων με αναπηρία.

Η ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό είναι προτεραιότητά μας.

Στην Ελλάδα, αυτή η υπόθεση, αν κι έχουν γίνει αρκετά και σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια -και με την κατάργηση της αναχρονιστικής διάταξης που απέκλειε αννθρώπους με αναπηρία να σπουδάσουν σε δραματικές σχολές κι από τότε έχουν προκύψει αρκετές ομάδες θεάτρου και χορού όπως λέγονται μεικτές- θα έλεγα ότι βρίσκεται στα σπάργανα.

Εμείς, όπως ξέρετε, συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα ΘΕΑΜΑ την πρώτη επαγγελματική ομάδα που αποτελείται από άτομα με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή της, ενισχύουμε το ΣμουΘ στη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα unlabel (χωρίς ετικέτα), υλοποιήσαμε το πρότυπο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «ANIMUS-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Παίζω και μαθαίνω για τη διαφορετικότητα» και διοργανώσαμε την ημερίδα με θέμα “Η σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας: Υγεία, Πολιτισμός, Τύπος”στο Λαογραφικό Μουσείο, ενώ έχουμε φροντίσει όλες οι πολιτιστικές υποδομές μας να είναι προσβάσιμες, ο Μύλος, το Χατζηγιάννειο, το Ωδείο, η Πινακοθήκη, τα Μουσεία μας.

Η διαφορετικότητα ή πιο σωστά η ποικιλομορφία, είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε στη φύση, απαραίτητο για την αρμονία και την εξέλιξη της ζωής. Αυτό το στοιχείο της ποικιλομορφίας δεν μπορεί να λείπει από την τέχνη ως μέσο έκφρασης της ζωής.

Για εμάς δεν υφίσταται καν ο διαχωρισμός, τουλάχιστον όσον αφορά το δικαίωμα του καθενός να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ή να συμμετέχει συνδημιουργώντας, ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών ή άλλων χαρακτηριστικών.

Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς σε αυτή την κατέυθυνση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Στην τέχνη το διακύβευμα είναι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι μοναδικός. Ως επίλογο, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ (ακρωνύμιο της φράσης Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία) θα είναι μια γιορτή της μοναδικότητας!

Παραστάσεις

 • «Ερωτευμένα Άλογα» - Εν Δυνάμει

Πέμπτη και Παρασκευή 24 και 25 Σεπτεμβρίου, 21:00

Προβολή-Θερινό Σινεμά

 • «Present»- ΣΜουΘ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 21:00

Σκηνή Μπαλέτου του Μύλου του Παππά/Θερινό Σινεμά

 • «Gravity and other attractions»- Διεθνής Συμπαραγωγή ImPArt

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 21:00

Σκηνή Μπαλέτου του Μύλου του Παππά/Θερινό Σινεμά

 • «Re-call»- Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 21:00

Δημοτικό Ωδείο/Θερινό Σινεμά

 • [Νέοι] ορίζοντες- Theatre enCorps Collectif

Σάββατο και Κυριακή 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Δημοτικό Ωδείο/Θερινό Σινεμά

Εργαστήρια

 • Creability

Πέμπτη 24/9, 17:00-19:00

 • Εργαστήριο θεάτρου-Ομάδα Εν Δυνάμει

Παρασκευή 25/9 , 10:00-13:00

 • Εργαστήριο υποκριτικής- Αννίτα Καπουσίζη

Παρασκευή 25/9, 13:00-15:00

 • Εργαστήριο χορού- Susanne Schneider/Cornelia Jungo

Παρασκευή και Σάββατο 26/9, 16:00-17:00

 • Εργαστήριο χορού- Sarena Bockers/Dodzi Doughban

Σάββατο 26/9, 17:00-19:00

 • Εργαστήριο φωτογραφίας «Blindfold»- Liminal

Σάββατο 26/9, 10:00-13:00

 • Εργαστήριο ακουστικής περιγραφής – Κερασία Μιχαλοπούλου/Liminal

Σάββατο 26/9, 13:30-15:30

Προβολές (Θερινό Σινεμά Μύλου, ανάμεσα στις παραστάσεις)

 • «Εισιτήριο»-Χάρης Σταθόπουλος
 • «Εκτός»- ΣΜουΘ
 • «1,5 μέτρο κοντά»-Ομάδα χορού ΣΜουΘ
17-09-2020
Εγγραφές στις Λέσχες Πολιτισμού-Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Λαρισαίων

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι ξεκινούν από την Πέμπτη 17/9/2020 έως και την Παρασκευή 25/9/2020 οι εγγραφές στις Λέσχες Πολιτισμού-Πολιτιστικά Κέντρα.

Ο Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί Πολιτιστικά Κέντρα – Λέσχες Πολιτισμού στα οποία υλοποιούνται καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως ζωγραφική, αγιογραφία, ξυλογλυπτική, πηλοπλαστική-κεραμική, μπατίκ, ψηφιδωτό, Do it yourself crafts, εναλλακτικό κόσμημα, βιτρό, αργυροχρυσοχοΐα μεταλλοτεχνία και κατασκευές, αρμόνιο, ακορντεόν, μουσική προπαιδεία, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, παραδοσιακά κρουστά, μπουζούκι, θεατρικό παιχνίδι, παιδική λογοτεχνία, κοπτική -ραπτική, παραδοσιακός χορός, latin, zumba.

Οι εγγραφές θα γίνονται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο) επί της Ρούσβελτ 59 και ώρες 9:00-14:00 καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής.

Για το έντυπο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Οι χώροι όπου πραγματοποιούνται τα προγράμματα είναι οι παρακάτω:

Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κων/νου (Ηρ.Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου), Πολιτιστικό κέντρο Αγ.Γεωργίου (Κάρλας 47 & Λαζαρίδη), Πνευματικό κέντρο «Σ.Ζιαζιά» (τέρμα Ροδόπης), Πνευματικό κέντρο «Ι.Κράγια» (Χατζημιχάλη 62), Λέσχη Νεράιδας (Σκοπάδων 41 & Προφήτη Ηλία), Λέσχη Νεάπολης (Β΄ Σώμα Στρατού & Γιαταγάνα), Λέσχη Νέας Σμύρνης (Ευριπίδου & Τσαρουχά), Λέσχη Ιπποκράτη (Μανουσάκη 68 & Αεθλίου), Λέσχη Κέντρου (Μ.Αλεξάνδρου 41 & Μανδηλαρά), Λέσχη Αγ. Θωμά (Εργ. κατοικίες Αγ. Θωμά), Λέσχη Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7), Λέσχη Αγ. Αθανασίου (Λαγού & Κραννώνος), Λέσχη Πυροβολικών (Ήρωνος 14), Λέσχη Σιδ. Σταθμού (Παλαιολόγου & Ξανθίππης), Κονάκι Αβέρωφ (Μαν. Ανδρόνικου 27), Λέσχη Ανθούπολης (Ακαδημίας 26), Λέσχη Λιβαδακίου (Νικολούλη 7), Ηπειρώτικα (18ο Δημ. σχολείο), Άγιος Νικόλαος (4ο Δημ.σχολείο), Άγιος Γεώργιος (12ο Δημ. σχολείο), Πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης, Γιάννουλη (1ο Δημ. σχολείο), Πολιτιστικό κέντρο Τερψιθέας, Πολιτιστικό κέντρο Κοιλάδας.

ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
Ρούσβελτ 59 Λάρισα - Τηλ. 2410 625121, 2410 615774 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

16-09-2020
Δήμος Λαρισαίων - Υποβολή αιτήσεων για εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος

• Ποιους αφορά και τι κριτήρια ισχύουν – Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί τους δημότες να υποβάλουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος, για την επανασύνδεση ρεύματος, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, και εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Η πρόσκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861(ΦΕΚ Β’3088/24-07-2020) «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Τα αιτήματα επανασύνδεσης εξετάζονται από Επιτροπή που συστήνεται στον Δήμο Λαρισαίων και αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και έναν εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια:

Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β' 2281), όπως ισχύει

 

Εισοδηματικό όριο

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750 ευρώ

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000 ευρώ

• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
• Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το παραπάνω ανώτατο όριο αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.

Περιουσιακά κριτήρια:

1. Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», (Β’2281) όπως ισχύει, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, με βάση τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου, έως το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως το ανώτατο όριο των εκατόν ογδόντα χιλιάδων (180.000) ευρώ.

2. Τα μέλη του νοικοκυριού τους να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης με την εξαίρεση της υποπερ. i της περιπτ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του ν. 4111/2013 για πολύτεκνες οικογένειες και να μην δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, με βάση τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορ. έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορ. Έτους 2019 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

4. ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορ. έτους (όλων των μελών του νοικοκυριού)

5. Έντυπο Ε9 (όλων των μελών του νοικοκυριού)

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο ή ΚΕΠ)

7. Λογαριασμό ΔΕΗ

8. Μισθωτήριο (για όσες κατοικίες δεν είναι ιδιόκτητες)

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

 • Για ΑΜΕΑ: Γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής (ΚΕΠΑ)
 • Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Λαρισαίων στο τηλέφωνο 2413 - 500361.

02-06-2020
Σε λειτουργία η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή και εντάσσονται στα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Ειδικότερα, με τις υπ’ αριθμ. 85&86/2020 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων για πολίτες και επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διακόπτεται υποχρεωτικά με κρατική εντολή η λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα οικονομικής στήριξης είναι τα κάτωθι:

• Απαλλαγή καταβολής των δημοτικών τελών που χρεώνονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος των επιχειρήσεων
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.

Διευκρινίζεται, ότι όσο αφορά τα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% και τα τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%, απαλλάσσονται μόνο οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με κρατική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούσαν, με την προσκόμιση μηδενικών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική εφαρμογή Local Government στον σύνδεσμο

https://bit.ly/2zUQ1rH

επισυνάπτοντας τη δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ και τον τελευταίο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που ήδη καταβλήθηκαν κάποια εκ των παραπάνω τελών που αντιστοιχούν στο διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 07:00 το πρωϊ έως τις 23:00 το βράδυ.

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

30-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
30-09-2020
Δ.Ε.Υ.Λ. - Διακοπή νερού (Παρασκευή 02/10/2020, 09:00-15:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό:

 • ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ μέχρι ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)

 

29-09-2020
Αποτελέσματα της υπ. αριθμ. 35087/7-9-2020 ανακοίνωσης του Δήμου Λαρισαίων περί πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 101 ΠΕ ή ΤΕ Μουσικός Ρυθμικής

Πίνακας Κατατάξης Ειδικότητας 101 ΠΕ ή ΤΕ Μουσικός Ρυθμικής

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 101 ΠΕ ή ΤΕ Μουσικός Ρυθμικής

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 102 Χορευτής Καθηγητής Ελληνικών Χωρών και Ανατομίας

Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητας 102 Χορευτής Καθηγητής Ελληνικών Χωρών και Ανατομίας

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 102 Χορευτής Καθηγητης Ελληνικών Χωρών και Ανατομίας

Πίνακας Απορριπτέων Ειδικότητας 102 Χορευτής Καθηγητής Ελληνικών Χωρών και Ανατομίας

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 103 ΤΕ Μουσικός Πιανίστας

Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητας 103 ΤΕ Μουσικός Πιανίστας

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 103 Μουσικός Πιανίστας

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 104 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητας 104 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Α' Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητας 104 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 104 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 105 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Α΄Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητας 105 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 105 ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 106 ΠΕ ή ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητας 106 ΠΕ ή ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 106 ΠΕ ή ΤΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητας 107 ΤΕ ή ΔΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητας 107 ΤΕ ή ΔΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

Πίνακας Προσληπτέων Ειδικότητας 107 ΤΕ ή ΔΕ Χορογράφος Χοροδιδάσκαλος

 

29-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

28-09-2020
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

28-09-2020
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τη Δευτέρα 28-09-2020

Εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που επικαιροποιεί το υπ΄αριθ. 21/25-09-2020 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 28-09-2020.

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της ΔΕΥΤΕΡΑΣ (28-09-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

2. Τη νύχτα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ και τις πρωινές ώρες της ΤΡΙΤΗΣ

(29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

28-09-2020
Προσεχώς… «Κρίνοι της Θάλασσας»

Από τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και την Ανώτερη Σχολή Χορού

Δύναμη και ευθραυστότητα

Σαγήνη και αθωότητα

Η ομορφιά του εφήμερου, το στίγμα του τυχαίου

Άνθρωποι – λουλούδια που ανοίγουν και κλείνουν κι  αφήνονται στην αγκαλιά του χρόνου…

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και η Ανώτερη Σχολή Χορού προσεχώς παρουσιάζουν τη χορογραφία της Κατερίνας Μπούτου  «Κρίνοι της Θάλασσας», χορευτική θραυσματική αφήγηση μιας ιστορίας δίχως τέλος.

Μουσική: Max Richter “November”

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά): Γεωργία Γραμμένου, Μαρία Οργαντζόγλου, Χριστίνα Στραγαληνού, Παντελής Χαρατσίδης

Κείμενο/στιλιστική επιμέλεια: Βίκυ Μπασιάκου

Τσέλο: Χριστίνα Στραγαληνού

Video: Γιάννης Χατζηαντωνίου, Αλέξανδρος Χαρτώνας

Video editing: Δημήτρης Βάλλας

Επεξεργασία εικόνας: Γιώργος Παλάτζας

28-09-2020
Eπίσκεψη Απ. Καλογιάννη σε Καρδίτσα και παράδοση βοήθειας

Απ. Καλογιάννης: Αμέριστη συμπαράσταση στις πληγείσες περιοχές

 • Στην Καρδίτσα βρέθηκε ο Απ. Καλογιάννης ο οποίος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Β. Τσιάκο
 • Συνάντηση και με τους εργαζόμενους Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΥΑΛ που βρίσκονται στην Καρδίτσα και συνδράμουν στο έργο των τοπικών αρχών
 • Παραδόθηκε η βοήθεια που συγκέντρωσαν οι Λαρισαίοι για τους πληγέντες

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γ. Ζαούτσο, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκο και στελέχη της δημοτικής αρχής. Την ίδια ημέρα παραδόθηκαν και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν οι Λαρισαίοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

Ο κ. Καλογιάννης που συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο, καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Γ. Ζαούτσο ενημερώθηκε από το κ.  Τσιάκο για την κατάσταση της πόλης και για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πλημμύρα. Ο κ. Τσιάκος  αναφέρθηκε στις ανάγκες που έχουν πλέον δημιουργηθεί, όπως στέγαση και σίτιση για πολλούς δημότες που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν όπως και για την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος. Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για τα μέτρα ανακούφισης που εξήγγειλε η πολιτεία καταλήγοντας στην κοινή διαπίστωση, ότι χρειάζεται να υπάρχει σημαντικά μεγαλύτερη βοήθεια και κρατική μέριμνα από αυτή που ανακοινώθηκε,

Τέλος ο δήμαρχος Καρδίτσας ευχαρίστησε τον κ. Καλογιάννη για την άμεση αντίδραση του Δήμου Λαρισαίων ο οποίος αμέσως έσπευσε να στηρίξει με μηχανήματα και προσωπικό, την προσπάθεια καθαρισμού της πόλης.  Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του τόσο προς τη δημοτική αρχή αλλά και προς τους πολίτες που δοκιμάζονται. Επίσης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα στηρίξει όσο χρειαστεί την προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή για τον επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας κ. Σωτ. Αντωνίου.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, συνοδευόμενος από τον κ. Ζαούτσο ο συναντήθηκε και με εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ που βρίσκονται στην Καρδίτσα με τρία οχήματα (δυο υδροφόρες του Δήμου και ένα αποφρακτικό όχημα της ΔΕΥΑΛ) και συνδράμουν στο έργο των τοπικών αρχών.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε Καρδίτσα, Μουζάκι, Αργιθέα

Παραδόθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε εκπροσώπους των πληγέντων Δήμων της Καρδίτσας (Καρδίτσα, Μουζάκι, Αργιθέα)  η σημαντική ποσότητα αγαθών που συγκεντρώθηκε από τους Λαρισαίους.

Εντωμεταξύ, στην Καρδίτσα βρέθηκε την Πέμπτη και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, ενώ αργότερα συνοδευομενος από από τον Αντιδήμαρχο Καθαριοτητας Γ. Ζαούτσο συναντήθηκε και με εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑΛ που βρίσκονται στην Καρδίτσα με τρία οχήματα (δυο υδροφόρες του Δήμου και ένα αποφρακτικό όχημα της ΔΕΥΑΛ) και συνδράμουν στο έργο των τοπικών αρχών.

Παραδόθηκε την Πέμπτη η σημαντική ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαρισαίων προς τους πληγέντες Δήμους Καρδίτσας , Μουζακίου και Αργιθέας .

Η αποστολή η οποία αποτελούνταν από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρη Βούλγαρη ,  τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Γιάννη Αλεξούλη  τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θοδωρή Γαντζούδη καθώς και  το στελέχος  Γιώργο Παπαδόντα αρχικά έφτασε στην Καρδίτσα όπου τους υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ουρανία Σούφλα η οποία παρέλαβε τα προϊόντα και συγκινημένη τους ευχαρίστησε  για την άμεση ανταπόκριση.

Στη συνέχεια στο Δήμο Μουζακίου τα τρόφιμα  παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της ΔΗΚΕΔΗΜ Δημήτρης  Φραγκόπουλος, ενώ παράλληλα η αποστολή συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη   ο οποίος  ενημέρωσε για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η περιοχή τους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους .

Τέλος στο Δήμο Αργιθέας τα προϊόντα παρέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γραμμένος Κώστας  ο οποίος τους τόνισε  τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο και για τη δύσκολη πρόσβαση στην περιοχή.

Η μεταφορά των προϊόντων  έγινε  δωρεάν με φορτηγό  από την εταιρεία «Αφοί Ντελόπουλοι».

Ως Δήμος Λαρισαίων, για άλλη μια φορά  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κοινωνία της Λάρισας που έγινε μια αγκαλιά για  τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη.

 

25-09-2020
Mε τον Απ. Καλογιάννη το νέο προεδρείο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας

Συνάντηση με νέο προεδρείο του ΔΣ της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ηλίας Καμπελής, ο αντιπρόεδρος κ. Μωυσής Μανουάχ και η γενική γραμματέας κ.  Βεατρίκη (Μπέττυ) Μαγρίζου.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τις δυο πλευρές να δηλώνουν τη διάθεση να συνεχίσουν την στενή και εποικοδομητική συνεργασία. 

25-09-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 29/09/2020, ώρα 19:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-09-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 29/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-09-2020
Πολιτική Προστασία - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Τετάρτη 25/09/2020)

Για το δελτίο, πατήστε ΕΔΩ.

25-09-2020
Συνέντευξη Τύπου για 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Συνέντευξη τύπου για 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης δόθηκε σήμερα 25/09/2020 στις 12:30 το μεσημέρι, στον Μύλο του Παππά, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα.

Για να διαβάσετε την ομιλία του κου Σάπκα, πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε το νέο-διορθωμένο πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ.

25-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

25-09-2020
ΔΗΚΕΛ-Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος «Μίσθωση διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα–ESTIA ΙΙ"

Η Δ.Η.Κ.Ε.Λ. ανακοινώνει την πρόθεση συνάψης σύμβασης μίσθωσης έργου, ενός (1) ατόμου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Μίσθωσης διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα – ESTIA ΙΙ» χρονικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/12/2020.

Για την Ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ.

Για το Έντυπο Αίτησης, πστήστε ΕΔΩ.

Για το Παράρτημα Α' (περιγραφή θέσεων-καθήκοντα), πατήστε ΕΔΩ.

 

25-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Έκθεση φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με οπτική αναπηρία να ασχολείται με την τέχνη της φωτογραφίας;

Πώς αντιλαμβάνεται τη φωτογραφία ένας τυφλός;

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας Kλίκable παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ, στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, από την Πέμπτη 24 έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Η αρχή του Κλικ-able Project έγινε τον Νοέμβριο του 2018 με ένα βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 4 ημερών, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Partha Bhowmick , ιδρυτή του οργανισμού “ Beyond Sight Foundation ” από την Ινδία.

Τότε, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι με ή χωρίς οπτική αναπηρία ξεκίνησαν ένα ταξίδι εξερεύνησης της τέχνης της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν πάνω σε προσαρμοσμένες τεχνικές φωτογραφίας και πειραματίστηκαν φωτογραφίζοντας σημεία της πόλης.

Μετά από αυτό το πρώτο σεμινάριο, η ομάδα του Κλίκable Project συνέχισε, για τους επόμενους έξι μήνες, να πραγματοποιεί φωτογραφικές συναντήσεις και να συν-εκπαιδεύεται, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των σταδίων του προγράμματος.

Ομάδα Κλίκable Project: Ελπίδα Άμπου, Ευγενία Αντωνίου, Sabina Badžová, Anna Balan, Angel Ballesteros, Στέλλα Γαροφαλάκη, Κώστας Γκιώκας, Όλγα Γόγολου, Μαριάννα Δεσύπρη, Ρέα Κατσανεβάκη, Έμμα Κυριακοπούλου, Μαρίνα Μπεσίρη, Αθανασία Παναγέα, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Γεωργία Πολίτη, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Χρήστος Τσιούρης, Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Κερασία Μιχαλοπούλου.

Στο πρώτο τετραήμερο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης οι: Ανθή Βαλιάκου, Φωτεινή Βαλιάκου, Δάφνη Διβάρη, Βασίλης Κάντας, Μαρία Κάτρη.

Εκπαίδευση στην Ακουστική Περιγραφή: Κερασία Μιχαλοπούλου

Συντονισμός: Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ

H δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ Σημεία Στήριξης ”.

25-09-2020
Συνέντευξη Τύπου Αντιδημάρχου Πολιτισμού και ποιητή Θάνου Γώγου για το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12:30 το μεσημέρι στον Μύλο του Παππά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας και ο εκδότης και ποιητής Θάνος Γώγος για το 8ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. 
Σας περιμένουμε.
24-09-2020
Άμεση η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην έκκληση των πληγέντων δήμων της Καρδίτσας

Ιδιαίτερα συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων όπου  μέσα σε 6 μόνο  ώρες συγκεντρώθηκαν 15 τόνοι τροφίμων  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Αργιθέας.

Η αποστολή για τους Δήμους  αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι   με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρη Βούλγαρη, τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Γιάννη Αλεξούλη  τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θοδωρή Γαντζούδη καθώς και  το στελέχος  Γιώργο Παπαδόντα.

Η μεταφορά των προϊόντων  θα γίνει δωρεάν από την εταιρεία «Αφοί Ντελόπουλοι».

Για άλλη μια φορά  επιχειρήσεις, φορείς και απλοί πολίτες έγιναν μια αλυσίδα αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας  που βιώνουν τόσο δύσκολες στιγμές.

24-09-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 30/09/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2020
Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας με την Α21 ενόψει της Παγκόσμιας Δράσης για την Ελευθερία στις 17 Οκτωβρίου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Α21 φέτος ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό.

Λόγο της παρούσας κατάστασης και δεδομένου των δυσκολιών, φέτος η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία είναι σημαντικές και για το λόγο αυτό δεν θα μείνουμε άπραγοι!
Ενόψει της Παγκόσμιας Δράσης για την Ελευθερία στις 17 Οκτωβρίου, οι συνεργάτες μας από την Α21 έχουν κανονίσει μια διαδικτυακή συνάντηση την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6-7μ.μ.
Καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στη δράση είτε ως απλοί συμμετέχοντες (παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ από την υπολογιστή σας)

είτε ως διοργανωτές (παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ με παρέα στο σπίτι σας ή αλλού) να πάρετε μέρος στη συνάντηση.

Στη συνάντηση θα:
·       Παρουσιαστεί με λεπτομέρεια το είδος της Δράσης.
·       Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε εσείς να πάρετε μέρος.
·       Να λυθούν τυχόν απορίες.
·       Να ακουστούν τις ιδέες σας.

ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ:
1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ, διάρκειας 1 ώρας, που θα ενημερώσει και θα εμπνεύσει τους θεατές να λάβουν δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.
2. ΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ στις πόλεις μας με πρακτικούς τρόπους ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας ή της γειτονιάς.
Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, μάθετε περισσότερα στην ιστοστελίδα a21.gr & https://www.facebook.com/a21campaign/.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνα 2410680242 & 2410680250 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 έως 16:00.

24-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-09-2020
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2020-21. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:

Νηπίων (έτος γέννησης 2015)-Το τμήμα έχει συμπληρωθεί

            Προωδειακή τάξη (για μαθητές α΄ & β΄ δημοτικού): Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

            Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εχγόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου.

            Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι και σύγχρονο τραγούδι.

            Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών:Λειτουργούν τα τμήματα Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Σύνθεσης.

            Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα θεωρητικά μαθήματα που προβλέπονται. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες.

            Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών οργάνων (βιολί, κλαρίνο, γκάιντα, κρουστά , λαούτο), τραγουδιού, κανονάκι. Παρέχονται δωρεάν μαθήματα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 χρονών για ένα χρόνο. Επίσης η συμμετοχή στην παιδική χορωδία  είναι δωρεάν.

            Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται έντεχνο μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο, με παράλληλη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων.

            Σχολή Σύγχρονης Μουσικής με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών  και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων.

            Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 8-11 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο.

            Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοιτούντες σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Εξάλλου μέσα από τα μαθήματα του Ωδείου δίνεται και η δυνατότητα προετοιμασίας για σπουδές στα μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων.

            Πλήθος σπουδαστών, αποφοίτων και συνόλων του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεχίζουν σπουδές σε κορυφαία εκπαιδευτήρια του εξωτερικού – επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

            Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές  γίνονται εργάσιμες ημέρες και  ώρες 9.00΄-13.00΄ στη Γραμματεία του Ωδείου (τηλ.: 2410.531960, 536886) πληροφορίες : Βάνα Φαρμακιώτη

 

23-09-2020
Πολιτική Προστασία - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Τετάρτη 23/09/2020)

Για το δελτίο, πατήστε ΕΔΩ

23-09-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-09-2020
Δράση ευαισθητοποίησης από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στις 10 &11/ 06 /2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, το τμήμα Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων, το Γραφείο Ψυχολόγων ΓΕ.ΠΑ.Δ. Λάρισας και το τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχε η Κοινωνική λειτουργός - Προϊσταμένη του τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων κα Δοβλατανιώτη Βασιλική και η ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων κα Ματζίρη Γεωργία.

Οι επιμορφούμενοι/ες -31 στον αριθμό- εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας μελέτη περίπτωσης ενδοοικογενειακής βίας, όπου αναδύθηκαν θέματα όπως -Μορφές κακοποίησης  -Παράγοντες που "παγιδεύουν" το θύμα  -Προφίλ θύτη -Κύκλος της Βίας  -Δευτερογενής Θυματοποίηση. Υπήρξε ενεργητική συμμετοχή και γόνιμη αλληλεπίδραση ανταλλάσσοντας εμπειρίες και προβληματισμούς. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη ενεργής δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ φορέων και έγινε σύντομη ενημέρωση για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη Θεσσαλία και τις δυνατότητες αυτών. Διενεμήθη σχετικό χρηστικό φυλλάδιο. Το φυλλάδιο με τους Φορείς Υποστήριξης Γυναικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιμελήθηκε η παιδοψυχολόγος του Ξενώνα κα Τσολάκη Ασπασία.

23-09-2020
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας - Έκκληση για αλληλεγγύη στους πληγέντες από τη θεομηνία συμπολίτες μας, από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας

Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε και περιοχές της Θεσσαλίας, εκτός από τις εκτεταμένες υλικές καταστροφές, άφησε πίσω της και ανθρώπινα θύματα…
Για τους ανθρώπους που χάθηκαν, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πέρα από το να εκφράσουμε τη βαθιά λύπη μας και την ηθική συμπαράσταση στους οικείους τους…
Όμως, για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ξεσπιτώθηκαν, είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε μια στιγμή, έχασαν τις σοδειές τους, και ζουν μέσα στην απελπισία και την απόγνωση, εμείς οι ενεργοί συμπολίτες τους μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά, και πέρα από την ηθική συμπαράσταση που είναι δεδομένη!
Μπορούμε να βοηθήσουμε με λίγα τρόφιμα από το υστέρημά μας, που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες τις πρώτες δύσκολες μέρες…

Η βοήθεια όμως αυτή, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι καλά οργανωμένη! Για το λόγο αυτό, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας πάντα έτοιμοι να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, συντάσσονται με τις αποφάσεις που πήραν οι αρμόδιοι φορείς, και καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους τους καθώς και όλους τους πολίτες της Λάρισας, να προσφέρει ότι μπορεί ο καθένας, στο σημείο συγκέντρωσης βοήθειας του δήμου Λαρισαίων, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου (Μανωλάκη 9-11) ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου. Τα είδη που έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι:

 • Νερά
 • Ζυμαρικά
 • Όσπρια
 • Λάδι
 • Κονσέρβες

  Κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική, καθώς θα ανακουφίσει ανθρώπους που την έχουν απόλυτη ανάγκη!
  Μην ξεχνάτε ότι: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ!
23-09-2020
Βιωματικά εργαστήρια τυποβαφικής για ενήλικες στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει 2ήμερο σεμινάριο-εργαστήριο Τυποβαφικής για ενήλικες συνολικής διάρκειας 4 ωρών με θέμα: «Βιωματικά εργαστήρια τυποβαφικής με αντίγραφα μουσειακών σφραγίδων» .
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο του Μουσείου και ώρες 10:00-12:00 π.μ., χωρίς κόστος συμμετοχής.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο ενότητες.

Στο πρώτο θεωρητικό μέρος, θα αναλυθεί το ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης της τυποβαφικής, η τεχνολογία και τα στάδια που οδηγούν από την χάραξη των ξύλινων καλουπιών έως την μεταφορά των μοτίβων στο ύφασμα καθώς και οι επιρροές των σταμπάτων και η χρήση τους.

Έπειτα, θα αναπτυχθεί η πορεία απόκτησης του εν λόγω μουσειακού υλικού από το Μουσείο και οι προοπτικές αξιοποίησής του, προκειμένου να διασωθεί η τεχνική μέσα από την αναβίωση τυποβαφικών εργαστηρίων και την παραγωγή σταμπωτών.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο εφαρμογής της τεχνικής με στάμπες, αντίγραφα των πρωτότυπων μουσειακών σφραγίδων και ανεξίτηλες βαφές.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους σταμπωτά και θα εξασκηθούν πάνω σε αυτό, αποδεικνύοντας πώς μια παραδοσιακή τεχνική μπορεί να αποκτήσει νέα διάσταση στη σύγχρονη εποχή.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλ. 2410 239.446

Αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά το πέρας του σεμιναρίου, και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

 

23-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Παραστάσεις και προβολές Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης: Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Τέσσερις μέρες παραστάσεων, προβολών και εργαστηρίων όπως και μια ημερίδα εθνικής εμβέλειας με διεθνείς συμμετοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των παραστατικών τεχνών με άξονα την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Αναλυτικά οι παραστάσεις – προβολές το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου (στις 21.00)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Present (χοροθέατρο) παράσταση εν εξελίξει
Δέσποινα Μπουνίτση | ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
Προσβασιμότητα: Διεθνής Νοηματική και μερική Ακουστική Περιγραφή στα Αγγλικά είναι ενσωματωμένα στην παράσταση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Gravity (and other attractions) (χοροθέατρο)
Κώστας Λαμπρούλης | ImPArt διεθνής συμπαραγωγή
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ζωντανά από τη Σκηνή Μπαλέτου)
Προσβασιμότητα: Ακουστική Περιγραφή στα Αγγλικά, Visual Vernacular και Διεθνής Νοηματική ενσωματωμένα στην παράσταση

ΠΡΟΒΟΛΗ: Εκτός (ταινία μικρού μήκους)
Κώστας Λαμπρούλης | ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – ανάμεσα από τις παραστάσεις)
Προσβασιμότητα: Ακουστική Περιγραφή και SDH υπότιτλοι στα ελληνικά

Η γενική είσοδος στις παραστάσεις/προβολές κοστίζει 3 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο ταμείο του @Las Ramblas_coffeebar (Απόλλωνος 8, Λάρισα).

*Η προπώληση σταματάει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το κοινό, εισιτήρια θα πωλούνται στο ταμείο του Θερινού Κινηματογράφου του Μύλου από τις 20:15΄ τις μέρες των παραστάσεων-προβολών.

Φωτογραφίες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

    

23-09-2020
Μύλος Παραστατικών Τεχνών ΕΠΤΑ - Παραστάσεις και προβολές Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ-θεσμός για τον πολιτισμό της Λάρισας, ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και συντονίζει καλλιτεχνικά το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου-ΣΜουΘ, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ για το 2020 φέρει τον συμπληρωματικό τίτλο ΕΠΤΑ, με διττή σημασία, δηλώνοντας αφενός την έβδομη χρονιά πραγματοποίησής του και αφετέρου αποτελώντας ακρωνύμιο της φράσης: Επαναπροσδιορίζοντας τις Παραστατικές Τέχνες και την Αναπηρία, φράση που αποτελεί και τον θεματικό άξονα και το όραμα του φετινού Μύλου Παραστατικών Τεχνών.

Τέσσερις μέρες παραστάσεων, προβολών και εργαστηρίων όπως και μια ημερίδα εθνικής εμβέλειας με διεθνείς συμμετοχές, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των παραστατικών τεχνών με άξονα την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη.

Αναλυτικά οι παραστάσεις – προβολές την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου (στις 21.00)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ*: Ερωτευμένα Άλογα (θέατρο)
Ελένη Ευθυμίου | Ομάδα Εν Δυνάμει
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά * Λόγω των μέτρων COVID-19 η παράσταση θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένη)
Προσβασιμότητα: SDH υπότιτλοι στα ελληνικά

ΠΡΟΒΟΛΗ: 1,5 Μέτρο Κοντά (ταινία μικρού μήκους)
Πηνελόπη Μπράχου, Ομάδα Χορού ΣΜουΘ
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά – πριν από την παράσταση)
Προσβασιμότητα: βίντεο χορού

Η γενική είσοδος στις παραστάσεις/προβολές κοστίζει 3 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται ήδη στο ταμείο του @Las Ramblas_coffeebar (Απόλλωνος 8, Λάρισα).

Η προπώληση σταματάει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι και σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις για το κοινό, εισιτήρια θα πωλούνται στο ταμείο του Θερινού Κινηματογράφου του Μύλου από τις 20:15΄ τις μέρες των παραστάσεων-προβολών.

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY