sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

ellas 2021 short

banner ot 867g

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

23-01-2023
Με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής της Νικηταρά

Υπογειοποιείται το δίκτυο και απομακρύνονται στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ στη Νικηταρά

 • Στο πλαίσιο των έργων του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευής της
 • Κατασκευάζεται νέος αγωγός ομβρίων
 • Κλαδεύονται δένδρα στο τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό στην κυκλοφορία

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τον Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Νικηταρά στα πλαίσια του έργου “Ανακατασκευή οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου”.


Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαίρεσης των πεζοδρομίων στο τμήμα από την οδό Ογλ έως τις οδούς Λ. Κατσώνη-Αγ. Μαρίνης και θα ακολουθήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου από την αριστερή πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων υδάτων, τακτοποίηση υδροροών, νέο δίκτυο οδοφωτισμού κλπ).


Ταυτόχρονα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου πραγματοποιούν εργασίες κλαδέματος των δέντρων στο τμήμα που είναι κλειστό στην κυκλοφορία. Οι εργασίες αυτές θα επαναλαμβάνονται σε κάθε τμήμα του έργου ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Παράλληλα με τις εργασίες που εκτελούνται από το Δήμο Λαρισαίων, τις επόμενες ημέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα ολοκληρώσουν τις εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων και θα προβούν σε αποξήλωση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ στο τμήμα που είναι κλειστό στην κυκλοφορία. Και αυτές οι εργασίες αυτές θα επαναλαμβάνονται σε κάθε τμήμα του έργου ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

09-01-2023
Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές Γονέων του Δήμου Λαρισαίων

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου του προγράμματος ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται η έναρξη νέου διαδικτυακού και δια ζώσης κύκλου συναντήσεων.

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχουν σκοπό να υποστηρίξουν και να ενδυναμώσουν τους γονείς στο σύνθετο ρόλο της ανατροφής των παιδιών τους. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών κατά τις οποίες αναπτύσσονται θέματα όπως η επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια στα παιδιά, η ενίσχυση αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης και ο ρόλος των συναισθημάτων.

Οι συναντήσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών. Παρότι η κάθε συνάντηση έχει διαφορετική θεματολογία, αποτελεί μέρος μιας ενιαίας διεργασίας η οποία προϋποθέτει τη συνεπή συμμετοχή των γονέων.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου 2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):
https://docs.google.com/forms/d/1PmTWpp5hmq7BaZLcCYA73VQKxX_ZVdjguA0Xm6jaJ6g/edit

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 6η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Λάρισας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σύλλογο Κοινωνιολόγων Λάρισας και Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Λάρισας. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Κυρίτση Ιωάννα - M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια ενώ το συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Πληροφορίες: Τμήμα Δια Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων – 2410680249, 2410680250
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει

09-12-2022
Δήμος Λαρισαίων: Ψηφιακός προγραμματισμός ραντεβού με υπηρεσίες, με φυσική παρουσία ή τηλεδιάσκεψη

Από την Παρασκευή 09/12/2022 είναι διαθέσιμη η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myDimos.Live.gov.gr» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν, ψηφιακά, ραντεβού με τηλεδιάσκεψη ή φυσική παρουσία στον Δήμο Λαρισαίων.

Το περιβάλλον διεπαφής  διαμορφώθηκε, σε συνεργασία του Τμήματος Υποστήριξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Δήμου με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με βάση τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Δήμου Λαρισαίων.

Οι υπηρεσίες για τις οποίες ο πολίτης εισερχόμενος στην πλατφόρμα, έχει τη δυνατότητα, μέσω των κωδικών Taxisnet, να προγραμματίζει ραντεβού είναι:

1. Διοικητικές (Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο)

 • Ραντεβού για αίτηση για σύμφωνο συμβίωσης (Φυσική Παρουσία)
 • Ραντεβού για αίτηση μεταδημότευσης (Φυσική Παρουσία)

2. Οικονομικές (Έσοδα)

 • Ραντεβού για αίτηση-δήλωση ΜΗ ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση αλλαγής συντελεστή χρήσης ακινήτου (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ/ΟΙΚΙΑΚΟΣ) (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ οικοπέδου (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ κτίσματος (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για διαχωρισμό παροχών (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για ηλεκτροδότηση κοινοχρήστου (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για νέα παροχή (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για συνένωση παροχών (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)
 • Ραντεβού για αίτηση για ηλεκτροδότηση φωτοβολταϊκού (Φυσική Παρουσία-Τηλεδιάσκεψη)

Ο πολίτης μπορεί να προσεγγίσει την υπηρεσία:

 • Από τη διεύθυνση https://mydimos.live.gov.gr/
 • Από το site του Δήμου Λαρισαίων (https://larissa.gov.gr)
 • Από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr), στην κατηγορία Πολίτης και Καθημερινότητα - Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών – Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από το Δήμο σας.

Άμεση μελλοντική στόχευση είναι η επέκταση των ψηφιακών ραντεβού σε όλες τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου μας που έχουν συναλλαγή με πολίτη ή επιχείρηση, με μόνιμη μέριμνά μας, την περαιτέρω αύξηση και βελτίωση ψηφιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πολίτες.

21-11-2022
Η Λάρισα πρωταθλήτρια πόλη σε αριθμό συμμετεχόντων και προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των πολιτών συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 1500 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τμήματα στα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα: «Ιταλικά για Τουρισμό», «Κοπτική-Ραπτική», «Βασικά Γερμανικά Α1», «Βασικά Γαλλικά Α1», «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», «Τοπικοί Παραδοσιακοί Χοροί», «Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές», « Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής», έχουν ολοκληρωθεί 4 τμήματα «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες», «Κοπτική-Ραπτική», «Άθληση στην Τρίτη Ηλικία», «Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων», ενώ προγραμματίζονται 7 τμήματα «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», «Βασικά Γαλλικά Α2», «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους», «Εκπαίδευση Μεταναστών», «Εργαστήρι Ψηφιδωτού», «Εικαστικό Εργαστήρι» & «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες».

Επίσκεψη στα ιδιαίτερα δημοφιλή τμήματα της δημιουργικής γραφής και της κοπτικής-ραπτικής με εκπαιδευτές τους κ.κ. Καππέ Αντωνία και Καρανάσιο Χρήστο πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια Παιδείας κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, οι οποίοι μίλησαν με εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους τονίζοντας ότι η μάθηση είναι μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ και ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης για όλους.Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν πρωινές ή/και απογευματινές ώρες είτε στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων είτε διαδικτυακά. Σύντομα θα λειτουργήσουν προγράμματα σε σχολικά συγκροτήματα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε κατά τόπους γειτονιές, ενταγμένα στη λογική του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία».

Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 6 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους ανέργους και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να δείτε και τα προσφερόμενα προγράμματα:
https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/edit

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας) και ώρες 08:00 – 14:00:
Τηλ.: 2410680249, 2410680250, 2410680251
Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

28-04-2022
Τμήμα Εσόδων-Έκδοση Βεβαίωσης ΤΑΠ για μεταβιβάσεις ακινήτων με κατάθεση εγγύησης – Αρθ.76 Ν.4921/2022

Σε εφαρμογή των διατάξεων του αρθ.76 του Ν4921/2022, εναλλακτικά του ισχύοντος τρόπου έκδοσης Βεβαίωσης ΤΑΠ από το Τμήμα Εσόδων, αν το επιθυμεί ο μεταβιβάζων ή ο αποκτών ενός ακινήτου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαρισαίων, έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον Δήμο, ως εγγύηση μέχρι την εκκαθάριση της οφειλής, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τρία τοις χιλίοις (3º/ºº) επί του τιμήματος της πώλησης ή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου σε κάθε άλλη περίπτωση μεταβίβασης.

Ο μεταβιβάζων υποχρεούται να υποβάλει στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων αίτηση με τα στοιχεία του καθώς και με τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, ώστε να αποδοθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, μέσω άμεσης έκδοσης ταυτότητας πληρωμής και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της οφειλής.

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ οικοπέδου (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ κτίσματος (εγγύηση 3%ο-Ν. 4921/2022)

banner mydimoslive 2

banner thyrides 2

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

31-01-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 02/02/2023, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • Αγίας Τριάδας (από Ιωαννίνων έως Αργυρακούλη)
 • Αργυρακούλη (από Χατζημιχάλη έως Αγίας Τριάδας)
 • Βεργίνας (από Αβδήρων έως Αργυρακούλη)
 • Αργυρακούλη (από Βεργίνας έως Στενημάχου)
 • Αβδήρων (από Βεργίνας έως Στενημάχου)

και στη συνοικία του Αγίου Θωμά στις παρακάτω οδούς:

 • Αβδήρων (από Προύσης έως Βεργίνας)
 • Αιολίδος
 • Αντωνίου Γ.
 • Ιερισσού
 • Αλαμάνη Ορέστη
 • Νέσσωνος
 • Νίτσου

Λάρισα, 31 Ιανουαρίου 2023

31-01-2023
Σεμινάριο κοντραμπάσου στο ΔΩΛ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟΥ

με την Σεραϊνα Σέΐδου, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 (Σαβ. 12:00-19:00, Κυρ. 10:30-13:00).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές/στριες όλων των βαθμίδων (θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ανάλογα με το επίπεδο).
Στα μαθήματα θα ασχοληθούμε με τα κοινά προβλήματα τεχνικής του οργάνου καθώς και με το ρεπερτόριο των εξετάσεων της Ανωτέρας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Πλατεία Λαού).

 • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του ωδείου 2410 531960 κ. Βάνα Φαρμακιώτη ή στο 6937706862 κ. Νάνση Χατζή
 • Στο σεμινάριο γίνονται δεκτοί ενεργοί σπουδαστές και ακροατές που μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα.
 • Οι σπουδαστές Μέσης και Ανωτέρας μπορούν να κάνουν 2 μαθήματα
 • Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δίδακτρα σεμιναρίου

Μαθητές Μέσης/ Ανωτέρας 30 Ευρώ
Μαθητές Προκαταρκτικής, Κατωτέρας/ Ακροατές 20 Ευρώ

Η Σεραΐνα Σέιδου γεννήθηκε στον Βόλο, όπου ήρθε σε πρώτη επαφή με τη μουσική ξεκινώντας πιάνο. Με το κοντραμπάσο άρχισε να ασχολείται στα φοιτητικά της χρόνια. Μελέτησε με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών ( Δίπλωμα βαθυχόρδου το 2000) και με τον Michael B. Wolf στο Unoversitaet der Kunst Berlin ( μεταπτυχιακό:Konzert examen 2006).
Επιπλέον, είναι πτιχιούχος πιάνου (Ελληνικό ωδείο Αθηνών 1994) και διπλωματούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1997).
Έχει συμπράξει με την Καμεράτα, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έχει κερδίσει το Α' βραβείο στο διαγωνισμό μουσικής δωματίου της Hans Eisler στο Βερολίνο.
Εργάζεται στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως μόνιμο μέλος και διδάσκει στο ωδείο Koday κοντραμπάσο και πιάνο.

31-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-01-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Τρίτη 31/01/2023, ώρα 09:00 (λήξη ώρα 11:00)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-01-2023
Αποτελέσματα της Διαδικτυακής διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα

H Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για το ζήτημα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, ζητώντας τις απόψεις και τις προτάσεις των πολιτών, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο.

Η διαδικτυακή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 έως και τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε την παρουσίαση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης.

30-01-2023
Ακύρωση παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου

Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων και των ηθοποιών του Θεσσαλικού Θεάτρου στην απεργιακή κινητοποίηση του ΣΕΗ, και των άλλων καλλιτεχνικών σωματείων με αίτημα την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών, ακυρώνεται η παράσταση του Επιθεωρητή της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023.

30-01-2023
Το βιβλίο “Ζητώ” παρουσιάζεται στο Χατζηγιάννειο

Το βιβλίο “Ζητώ” έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ύπαρξη βοηθητικού υλικού για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε Σωφρονιστικά Καταστήματα, παράλληλα όμως αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτή ενηλίκων που θέλει να διδάξει την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Μια πρωτότυπη όσο και χρηστική ιδέα υλοποιήθηκε στη Λάρισα, με τον Γιώργο Τράντα, τη Βάσω Κουτζεκλίδου και την Αθηνά Μάντζιου να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του πρώτου οδηγού διδασκαλίας ελληνικών στη βάση των αναγκών των έγκλειστων εκπαιδευόμενων.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου “Ζητώ”, του πρώτου οδηγού εκμάθησης ελληνικών σε ενήλικους έγκλειστους στη βάση των επικοινωνιακών αναγκών τους. θα γίνει στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00, με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Γιάννη Πανούση και Κώστα Μάγο καθώς και τον δρ. ψυχολογίας Σωτήρη Λαϊνά.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, οι εκδόσεις Τρι-ενα Πολιτισμού και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Γκιάστας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα παίξει μουσική ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Μεργιαλής, δάσκαλος στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου.

Είσοδος ελεύθερη.

30-01-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 31/01/2023, ώρα 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και από ώρα 9:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:

 • Αγίας Τριάδας (από Ιωαννίνων έως Αργυρακούλη)
 • Αργυρακούλη (από Χατζημιχάλη έως Αγίας Τριάδας)


Λάρισα, 30 Ιανουαρίου 2023

30-01-2023
Απ. Καλογιάννης: «Θα είμαι παρών στις δημοτικές εκλογές του 2023»

Τη Λάρισα ως πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας και ως μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη, περιλαμβάνει το όραμα του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη όπως το περιέγραψε σε πρόσφατη ομιλία του στο ξενοδοχείο Διβάνι.

Παρουσία ενός πολύ μεγάλου πλήθους πολιτών που κατέκλυσε τους χώρους του ξενοδοχείου, ο Απόστολος Καλογιάννης, με μια βαθιά πολιτική ομιλία, μίλησε για το έργο που έχει επιτελεστεί στο Δήμο Λαρισαίων από την στιγμή που ο ίδιος και η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» βρέθηκαν στη δημοτική αρχή της Λάρισας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες που υπήρξαν συνολικά στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαρισαίων, μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις (δημοσιονομική – μνημόνια, πανδημία και τώρα ενεργειακή κρίση) αλλά και στις προκλήσεις και τα μεγάλα έργα για την πόλη και το Δήμο που έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται.

Ο Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2014-15 για το σχεδιασμό του έργου σε βάθος 15ετίας, το άλμα της πόλης και την αλλαγή επιπέδου της Λάρισας.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο έργο ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι από το 2015 εως και σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο σήμερα καλείται να ανταποκριθεί η Αυτοδιοίκηση, λόγω των συνεχιζόμενων κρίσεων, υπογραμμίζοντας τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, συμπληρώνοντας πως πολλές από τις δυσκολίες της Τ.Α. πηγάζουν από το γεγονός ότι υπάρχει ελλειμμα εμπιστοσύνης του αθηνοκεντρικού κράτους προς της Τ.Α.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, τόνισε ο δήμαρχος, ο Δήμος Λαρισαίων παρουσιάζει σταθερότητα στα οικονομικά, υπογράμμισε ότι «κάθε ευρώ που δαπανάται πιάνει τόπο» και συμπλήρωσε πως ο Δήμος Λαρισαίων αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, υπενθύμισε στο πυκνό ακροατήριο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2014 για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας και για το άλμα της πόλης στο μέλλον
«Παρά τις δυσκολίες των κρίσεων και τα προβλήματα είναι εμφανές ότι η πόλη αλλάζει συνεχως επίπεδο», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, συμπληρώνοντας πως θετικές αλλαγές καταγράφονται στο αστικό περιβάλλον και την ύπαιθρο του Δήμου, στον πολιτισμό – αθλητισμό, στην κοινωνική πολιτική, στις σχέσεις με τους πολίτες και τους νέους.

Παράλληλα έκανε λόγο για άριστο επίπεδο συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και συμπλήρωσε πως η διοίκηση στο Δήμο Λαρισαίων ασκείται με όρους κοινωνικής συνοχής, οικονομικής επάρκειας, και λειτουργικής αρτιότητας.
Η επάνοδος στην κανονικότητα, μετά την περίοδο των κρίσεων, χαρακτηρίζεται από τους νέους στόχους που έχουν να κάνουν με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, την ενίσχυση των υποδομών και τη στήριξη ευάλωτων, με απώτερο σκοπό την «ανθεκτικότητα της πόλης».

Ακολούθησε εκτενής αναφορά στους άξονες του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τη Λάρισα της 15ετίας. Αξονες που έχουν να κάνουν με τη ψηφιακή μετάβασης, σε νέα κουλτούρα αστικής συμπεριφοράς με την απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες, στην καινοτομία, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την εξοικονόμηση - ενεργειακή μετάβαση – πράσινες πολιτικές, τον πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική κ.α.

Ειδική αναφορά έκανε σε εμβληματικές δράσεις και έργα όπως η παρέμβαση στον κεντρικό τομέα της πόλης που διαμορφώνει την ταυτότητα της Λάρισας (Αρχαίο Θέατρο, Μπεζεστένι, Ποδηλατόδρομοι , εξυπνο σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους (43 σημεία), ολοκλήρωση εσωτερικού δακτυλιου, με τις παρεμβάσεις στην Ηρώων Πολυτεχνείου και τους κυκλικούς κόμβους, τη διάνοιξη της Τσιόγκα κ.α.)

Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στην ολοκλήρωση του οράματος που σχετίζεται με την έναρξη των παρεμβάσεων στο χώρο του ΕΘΙΑΓΕ, στη λειτουργία του Ινστιτούτου του ΕΚΕΤΑ στο Μεζούρλο, στη συνέχιση - ολοκλήρωση ΣΒΑΚ, με το ηλεκτρονικό σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης και τα περιφερειακά πάρκινγκ, στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την Πράσινη μετάβαση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Βέβαια, για άλλη μια φορά ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι για τη σημερινή δημοτική αρχή, και παρά τη πάντα προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία, ξεκινώντας από τα φοιτητικά του χρόνια και τη συμμετοχή του στο αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ εκτενή ήταν η αναφορά του στα χρόνια που ξεκίνησε να υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δίπλα στον αείμνηστο δημαρχο Αριστείδη Λαμπρούλη. Μίλησε για την επιστροφή του στην Τ.Α. μετά από μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία, και στη δημουργία της Συμπαράταξης Λαρισαίων» για την οποία όπως είπε αποτελεί παρακαταθήκη για τα δημοτικά πράγματα της Λάρισας. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι από τη θέση λειτούργησε ως «Δήμαρχος ολων των Λαρισαίων» και εγγυήθηκε την ολοκλήρωση του έργου, με ενότητα και σοβαρότητα και εμπειρία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής «Μαζί θα δώσουμε τη δημοκρατική εκλογική μάχη του 2023, συνεχίζουμε με ηρεμία, σοβαρότητα και δύναμη, Αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε κι εμείς»

* Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απόστολο Καλογιάννη, προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο πρώην υπουργός και δήμαρχος, και νυν πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, ο οποίος δήλως «Λαρισαίος και σύμμαχος στα όνειρα του δημάρχου»

30-01-2023
Χέρι χέρι Δήμος Λαρισαίων και Διάζωμα για το αύριο της Λάρισας
 • Μνημόνιο συνεργασίας για το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ» υπέγραψαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Στ. Μπένος

Καθοριστικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν στην Λάρισα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» και πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ».

Στόχος του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ» είναι η όσμωση των πόλεων με «την αξία των συνεργειών και τη μαγεία των ολοκληρωμένων προγραμμάτων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Αφορά σε ολιστικές παρεμβάσεις στα αστικά κέντρα πόλεων με ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική σημασία, ώστε να λειτουργήσουν ως «αστικά ορόσημα» ή σημεία αναφοράς του αστικού χώρου.

Η Λάρισας επελέγη για την εφαρμογή του προγράμματος “ΠΟΛΙΣ” καθώς είναι μια πόλη με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, για την ανάδειξη των οποίων έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά (π.χ. αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίων θεάτρων Λάρισας).

Τα τελευταία δε χρόνια ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί στον κεντρικό τομέα της πόλης έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατοδρόμους, με στόχο τον περιορισμός της αλόγιστης χρήσης του ΙΧ στο κέντρο και παράλληλα την ενθάρρυνση μέσω μέσων ήπιας μεταφοράς. Η Λάρισα, εξάλλου είναι η πρώτη πόλη στην χώρα που μελέτησε και εφαρμόζει, με εντυπωσιακά αποτελέσματα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
Επιπλέον, έχει ήδη εγκριθεί για τη Λάρισα από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος για “Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις Δήμου Λαρισαίων – Διαχρονικοί Βηματισμοί”, με την οποίο ενοποιούνται τα σημαντικότερα μνημεία στον κεντρικό τομέα της πόλης και η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ».

Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλλει στην ανάδειξη της δυναμικής της πόλης μέσα από τη συνάντηση των μνημείων με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, με την εφαρμογή ενός ολιστικού προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού χώρου της Λάρισας.

Στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης εξέφρασε την χαρά του για τη συνεργασία με το Διάζωμα καθώς και ότι η Λάρισα μπορεί να προσελκύει και ανταποκρίνεται σε τέτοιου επιπέδου συνεργασίες. Ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη συνεργασία με το Διάζωμα η πόλη της Λάρισας παίρνει νέα ώθηση στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην πόλη στην κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης. Η νέα συνεργασία θα ενισχύει τη δυναμική της πόλης ενώ θα συνθέσει όλα τα ταυτοτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε ένα «προιόν».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπένος το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων και Διαζώματος στοχεύει στον σχεδιασμό ενός προγράμματος βιώσιμης και ολιστικής ανάπλασης της πόλης που θα επεμβαίνει, σύμφωνα με τους όρους της Χάρτας της Λειψίας, τόσο στον αστικό – δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο της πόλης. Η συνεργασία στοχεύει σε παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν την αισθητική εικόνα της πόλης και τη λειτουργικότητα του δημόσιου χώρου της, παράλληλα με την ανάδειξη της ιστορικής της ταυτότητας. Απώτερος στόχος δε, είναι να γίνει η Λάρισα ελκυστικό προϊόν τουριστικού προορισμού και διεθνώς γνωστή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταύρος Μπένος συνδέεται εδώ και αρκετά χρόνια με την Λάρισα αφού το Διάζωμα έχει συμβάλει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση της αναστύλωσης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου στο κέντρο της πολης, ενώ ως υπουργός Πολιτισμού είχε εγκαινιάσει και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

30-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για την διεκπεραίωση επιμορφωτικών σεμιναρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-01-2023
Συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία ο Επιθεωρητής του Θεσσαλικού Θεάτρου

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία η παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, με την αριστουργηματική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ Ο Επιθεωρητής, σε σκηνοθεσία Κυριακής Δ. Σπανού, έχοντας ήδη καταγράψει διαδοχικές sold out παραστάσεις και ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 7μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 9μ.μ και Κυριακή στις 7μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 14 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό- άνω των 65), 8 ευρώ φοιτητικό και 5 ευρώ Άνεργοι- ΑΜΕΑ

Πληροφορίες: τις ημέρες των παραστάσεων στο 2410533417, 10:00-13:00 και 18:00-21:00

Προπώληση: viva.gr

Διάρκεια: 110 λεπτά

Το έργο

Όταν ο Γκόγκολ παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά το 1836 στην Αγ. Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος που ήταν ανάμεσα στους θεατές είπε: καλά μας «περιποιήθηκε»  όλους μας και πρώτα πρώτα  εμένα.  Ο Επιθεωρητής είναι μια τέλεια κωμική μηχανή που στηρίζεται στην παρεξήγηση. Είναι ακόμη ένα υπόδειγμα σατιρικής κωμωδίας που θα λέγαμε ότι έχει συγγένειες με τον Αριστοφάνη στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων. 

Σε μια Ρώσικη επαρχιακή πόλη, αναμένεται ένας Επιθεωρητής απ΄ την Πρωτεύουσα. Από την ανησυχία τους οι αξιωματούχοι της πόλης, παίρνουν για Επιθεωρητή έναν άφραγκο δημόσιο υπάλληλο που είναι στο πανδοχείο της πόλης και όταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς.  Ο ψευδο-επιθεωρητής γίνεται καταλύτης της μικρής κοινωνίας, η οποία αυτοαποκαλύπτεται  ως υποκριτική και διεφθαρμένη. Και ο Κυβερνήτης αποδεικνύεται το έξυπνο πουλί που από τη μύτη πιάνεται. Μια κωμωδία διαχρονική εδώ και 200 χρόνια, μια κωμωδία που το θέμα της και το χιούμορ της μοιάζει σημερινό.

Η παράσταση

Το έργο τοποθετείται σε μια  σύγχρονη προ-ηλεκτρονική εποχή γύρω στη δεκαετία του ’70 που οι δυνάμεις της αυταρχικότητας και οι νέες ηδονιστικές ιδέες έρχονται σε αντιπαράθεση, φωτίζοντας την υποκρισία της εξουσίας αλλά και την ανευθυνότητα του ναρκισσιστικού ηδονισμού. Ο κωμικός κόσμος του Γκόγκολ είναι σκοτεινός, τα πρόσωπα είναι αποξενωμένα, με κρυμμένη βία,  ανικανοποίητες επιθυμίες  και αλληλουπονομεύσεις, αλλά η παράσταση επιμένει στο θρίαμβο της φωτεινής «τρέλας» της ζωής… στον αθέατο υπερρεαλισμό και την εύθυμη απουσία αυτογνωσίας να κυριαρχήσει. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και το γέλιο είναι το υπέρτατο δώρο που μοιραζόμαστε.

Ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κυριακή  Δ. Σπανού

Σκηνικά: Απόστολος -Φωκίων Βέττας

Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Διδασκαλία κίνησης: Αναστασία Μπρουζιώτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή

Βοηθός σκηνογράφου: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Φώτα: Μάκης Παπατριανταφύλλου - Γιώργος Γκόλαντας

Ήχος: Νίκος Γεωργάκης

Μηχανικοί σκηνής: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος, Στράτος Φράγκου

Κινητή μονάδα: Γιώργος Σδράνης

Φωτογραφίες προώθησης - παράστασης: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Trailer: Life of Film Production Δημήτρης Βάλλας

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)

Θανάσης Ζέρβας – Μπομπτσίνσκι

Βασίλης Καρμίρης - Αμός

Βασίλης Κουλακιώτης- Χλιεστακώφ

Μαρσέλα Λένα - Λουκία Λούκοβα - Άννα Αντρέγιεβνα

Δημήτρης Όντος - Ντομπτσίνσκι

Σήφης Πολυζωίδης - Κυβερνήτης

Ντίνος Ποντικόπουλος – Οσίπ – Διευθυντής Ταχυδρομείου

Έλλη Χατζεϊπίδου – Αρτεμισία Φιλίπποβνα – Μαρία Αντόνοβνα

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, ti nea larissa.gr, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Formedia Radio Musica Radio, Πόλις Radio.

30-01-2023
Σημεία χαιρετισμού Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ – (28-1-2023) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
«Στην εποχή μας η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ιστορικό καθήκον»

Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια από την ημέρα που τα Σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Συμπληρώνονται 78 χρόνια από τη μεγαλύτερη θηριωδία που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Και μάλιστα φέτος η ημέρα μνήμης βρίσκει την ανθρωπότητα σε μια περίοδο που δείχνει να χάνει τον προσανατολισμό της στις σταθερές αξίες που εδραιώθηκαν τουλάχιστον στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δέσμευση των λαών της Ευρώπης στο «Ποτέ πια πόλεμος» έχει πια ξεθωριάσει, μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Οι φλόγες του πολέμου τύλιξαν ξανά την Ευρώπη.

Σ’ αυτή την εποχή πια η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ιστορικό καθήκον.

Η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος η 27 Ιανουαρίου, έρχεται να μας θυμίσει πως η ανθρώπινη αγριότητα είναι πραγματικό γεγονός.
Και πως ο αγώνας για την αρμονική συνύπαρξη, η μάχη για την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής στην κορυφή του αξιακού κώδικα των κοινωνιών μας, η προσπάθεια για την ειρήνη και τη συναδέλφωση, είναι μια μάχη καθημερινή. Και κυρίως είναι μια μάχη του καθενός με τον εαυτό μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι, καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να κρατούμε στη μνήμη ίσως την πιο σκοτεινή, την πιο φρικιαστική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στη λήθη και σε κάθε λογική που αφήνει έστω και μια μικρή χαραμάδα επανάληψης της απόλυτης βαρβαρότητας, ιδιαίτερα τώρα που οι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας χάνονται.
Ιδιαίτερα τώρα που επιχειρείται η διασπορά «αμφιβολιών». Ιδιαίτερα τώρα που η φρίκη του πολέμου επέστρεψε στη γειτονιά μας.
Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να αντιληφθούμε πως κάθε ανθρώπινη ύπαρξη πάνω στον πλανήτη έχει ένα βαρύ φορτίο ευθύνης.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνει ένας κρίκος μιας τεράστιας αλυσίδας που θα αποτρέψει τη φρίκη.
Που θα παραδειγματιστεί από το Ολοκαύτωμα και θα προστατεύσει τον πλανήτη από τον κίνδυνο να μετατραπεί σ’ ένα νέο κολαστήριο.
Τιμούμε λοιπόν τα θύματα του ολοκαυτώματος με το να κρατάμε τη μνήμη ζωντανή, ως μοναδικό μέσο διαφύλαξης της ψυχής μας μακριά από κάθε βαρβαρότητα.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

30-01-2023
Έρχεται το Μουσικότροπο!

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έρχεται σύντομα κοντά μας, φρέσκο και ανανεωμένο με ένα πλούσιο και ελκυστικό πρόγραμμα, προσκαλώντας όλες τις φίλες και τους φίλους του, να απολαύσουν τη νέα μουσική διαδρομή που πρόκειται να χαράξει.

Συναυλίες με μεγάλες ορχήστρες, μουσικά σύνολα με καταξιωμένους καλλιτέχνες, εργαστήρια για μουσικούς, για παιδιά και για άτομα με αναπηρία, συνθέτουν το παζλ των φετινών δράσεων, καθιστώντας το πρωτοπόρο στην ελληνική μουσική σκηνή και εφάμιλλο μεγάλων καλλιτεχνικών διοργανώσεων.

Ο διαδραστικός χαρακτήρας του δημιουργεί συνεργασίες μεταξύ του ντόπιου και ξένου δυναμικού, ενώ Λαρισαίοι μουσικοί που διαπρέπουν σε διάφορα μέρη της χώρας μας και εκτός αυτής, προσκαλούνται, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συμπορευτούμε μαζί τους και να συμμετέχουμε στη γνώση και τις εμπειρίες τους.

Δημήτρης Καρακαντάς, Πάττυ Κοντογιάννη, Βασίλης Σαΐτης, Ήβη Παπαθανασίου, Νίκος Νικολαΐδης είναι μερικοί/ές από τους προσκεκλημένους Λαρισαίους/ες που διαπρέπουν στον χώρο της μουσικής.

Παράλληλα, δημοφιλείς μουσικοί με μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, όπως ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Καζαντζής, πρόκειται να συμπράξουν με σπουδαστές της Παιδικής Χορωδίας και του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, δίνοντας ένα δυναμικό, διαδραστικό παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε τέσσερα Σαββατοκύριακα, ξεκινώντας το Σάββατο 4 Μαρτίου, ενώ η αυλαία του πέφτει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Εμπνευστής και ιδρυτής του φεστιβάλ, είναι ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Χρήστος Λενούτσος.

30-01-2023
Το Εργαστήρι Ζωής στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων για την Χρονοκάψουλα!

Την Παρασκευή 20/1 και το Σάββατο 21/1/2023, τα μέλη των Ομάδων Ιστορίας Πολιτισμού, Mixed Tape και Χορού του Εργαστηρίου Ζωής συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιστορίες του σήμερα για το αύριο!”.

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, περνώντας μέσα από τη μαγική κόκκινη πόρτα του χρόνου που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Μουσείου, περιπλανήθηκαν στο χρόνο.

Άκουσαν για το παλιό και το εφήμερο, το ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, την ατομική και τη συλλογική μνήμη και τη θέση του καθενός μας σε όλα αυτά, με σημεία αναφοράς την αφήγηση, τη μουσική και την κίνηση.

Στο ειδικά σχεδιασμένο έντυπο καταγράφηκαν εντυπώσεις, συνήθειες, προτιμήσεις και ιστορίες από την πόλη μας και όλοι άφησαν το δικό τους μικρό αντικείμενο μέσα στην χρονοκάψουλα της Λάρισας.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και πραγματοποίησε η επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου, Κ. Κόντσα.

Η χρονοκάψουλα, ανοιχτή για το κοινό δράση, ξεκίνησε στις 09-12-2022 και η λειτουργία της παρατάθηκε μέχρι τις 09-02-2023.

30-01-2023
“Ένας Ήρωας” στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30, την ταινία “Ένας Ήρωας” του Ασγκάρ Φαραντί.

Το «Ένας Ήρωας» είναι από τις κορυφαίες ταινίες ενός κορυφαίου σύγχρονου δημιουργού. Ο διπλά οσκαρικός Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στις φτωχογειτονιές του Ιράν για να θέσει ηθικά διλήμματα που ξεπερνούν την προσωπική οδύσσεια του «ήρωά» του.

Ο Ραχίμ βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας ενός χρέους που δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας, προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή του να αποσύρει την καταγγελία του για ένα μέρος του ποσού. Όμως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε.

Η εικόνα που δίνει είναι εικόνα μιας κοινωνίας, στην οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εκκινεί από θέσεις δικαίου, από θέσεις ανθρωπιάς και όχι από θέσεις αγριότητας και ανθρωποφαγίας.

Μια συγκλονιστική ιστορία που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Των Καννών.

Κοινωνικό δράμα/ Ιράν, Γαλλία, 2021 / Έγχρ./ Διάρκεια: 127΄/ Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί/ Πρωταγωνιστούν: Αμίρ Τζαντιντί, Μοχσέν Ταναμπαντέ, Σαχάρ Γκολντούστ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

27-01-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 02/02/2023, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-01-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΙΔΙΚΗ) Πέμπτη 02/02/2023, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-01-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Πέμπτη 02/02/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2023
Πίνακας αξιολογικής κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ενός δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής στο Δήμο Λαρισαίων

Για να δείτε τον πίνακα, πατήστε ΕΔΩ.

26-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2023
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 ΑΠΟ 01/01/2022 ΕΩΣ 31/12/2022 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

26-01-2023
Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προστασίας των πολιτών από φαινόμενα χιονοπτώσεων-παγετού

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων ενημερώνει τους πολίτες για θέματα προστασίας από χιονοπτώσεις, παγετό και για ταξίδια το χειμώνα.

Βρείτε επιπλέον ενημερωτικό υλικό στη σελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Χιονοπτώσεις

Παγετός

Ταξιδεύω το χειμώνα

25-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-01-2023
“Η μνήμη και η πόλις 40+1 δημόσιες ιστορίες” στη Λογοτεχνική Γωνία

Το βιβλίο του Χάρη Αθανασιάδη “Η μνήμη και η πόλις 40+1 δημόσιες ιστορίες” παρουσιάζεται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου).

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας, το περιοδικό Θράκα, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις Ασίνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η Ελένη Αναστασοπούλου – συγγραφέας και ο Τάσος Μάτος – φιλόλογος – συντονιστής εκπαιδευτικού έργου. Συντονίζει και σχολιάζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας.

Το βιβλίο
Οι 40+1 ιστορίες του βιβλίου είναι όπως ο υπότιτλος τις ορίζει: δημόσιες. Όχι μόνο διότι θέλουν να είναι εύληπτες και ελκυστικές, έτσι που ν' απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, μα επίσης διότι αναμετριούνται με τις συλλογικές μας μνήμες όπως αυτές διαχέονται στη δημόσια σφαίρα:

Ποια από τα ίχνη του παρελθόντος αναδείχθηκαν σε σύμβολα, ποια ανασύρουμε από τη σκόνη του χρόνου (και ποιοι τα ανασύρουμε), ποια αφέθηκαν οριστικά στη λήθη και γιατί;

Τι γίνεται με τις δύσκολες, τις επώδυνες, τις διαιρεμένες και διαιρετικές μνήμες; Πώς εξηγείται η αντοχή τους και πώς επηρεάζουν τις ζωές και τους προσανατολισμούς μας;

Οι δημόσιες ιστορίες θέλουν να φωτίσουν την ηχώ των περασμένων, μα όχι αποστασιοποιημένα, με τον τρόπο του ιατροδικαστή, όχι σίγουρα ψυχρά, αλλά ασφαλώς ψύχραιμα και κάποτε ίσως θερμά, με τον τρόπο του πολίτη.

Προπαντός με συνείδηση των διακυβεύσεων του παρόντος - οι ιστορίες είναι δημόσιες διότι αναλύουν τις μνημονικές συγκρούσεις μετέχοντας ταυτόχρονο σε αυτές. (στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο συγγραφέας
Ο Χάρης Αθανασιάδης είναι καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε επίσης στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005-2021) και στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2002-2004), ενώ συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (2001) και το Πανεπιστήμιο της Κύπρου (2009, 2012).

Παράλληλα, διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2017 και εξής) και μετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ (2012 και εξής).

Οι δημοσιεύσεις, το ερευνητικό έργο και η δημόσια παρουσία του επικεντρώνονται στη Δημόσια Ιστορία, την Ιστορία της Εκπαίδευσης και την Ιστορία του Εργατικού Κινήματος.

25-01-2023
Αιτήσεις για τη ΣΟΧ1/2023 Ανακοίνωση για την πρόσληψη 4 ατόμων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κέντρα Κοινότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ1/2023 (ΑΔΑ: Ψ1Ι5ΩΛΞ-3ΔΘ) πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικά 4 ατόμων, ένα για κάθε μία από τις εξής ειδικότητες: ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΠΕ Εκπαιδευτικών με ειδικότητα ΠΕ Φιλολόγων, (ΠΕ Ελληνικής Φιλολογίας) και ΠΕ /ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων για διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου 30-10-2023, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του υποέργου.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από 26/01/2023 και λήγει 06/02/2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ1/2023
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ1/2023
ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ12 (σε μορφή .doc - σε μορφή .pdf)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) για τις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις “Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων” με σήμανση έκδοσης «4-8-2021»,
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α1) Απόδειξης Χειρισμού Η/Υ με σήμανση έκδοσης «29-11-2022»,
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α2) Απόδειξης Γλωσσομάθειας με σήμανση έκδοσης «23-11-2022»

23-01-2023
Στη Λάρισα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης
 • Είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και στελέχη του Δήμου
 • Θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και αυτοψίες σε έργα

Στη Λάρισα βρίσκονται από σήμερα και για τρεις ημέρες στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) για συναντήσεις και συζητήσεις με τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και φορείς για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Λάρισας.

Σκοπός της παρουσίας των στελεχών και εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας είναι η υποστήριξη της προσπάθειας της πόλης μέσω τεχνικής βοήθειας, για ενίσχυση των πολιτικών για βιώσιμη ανάπτυξη, με την παροχή τεχνογνωσίας και υιοθέτησης καλών πρακτικών από το διεθνές περιβάλλον.


Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα του Δήμου Γ. Οικονομίδη κι υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα της παρουσίας του κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λάρισα, περιλαμβάνει συναντήσεις με φορείς, αυτοψίες σε έργα κι θα ολοκληρωθεί με νέα συνάντηση με τον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής.Το κλιμάκιο των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας απαρτίζουν οι εξής:
Nikos Schmidt - Program Coordinator for Greece
Yondela Silimela - Senior Urban Specialist
Damaris Lois Bangea - Policy Analyst
Μαρία Σιτζόγλου - Consultant

23-01-2023
Πρόσκοποι από το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα στο ΜΕΑΛ

Οι Κοινότητες Ανιχνευτών, τα Προσκοπικά Δίκτυα των συστημάτων Αγρινίου και Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν χειμερινή εκδρομή στη Λάρισα.

Επισκεπτόμενοι τα αξιοθέατα, γνωρίζοντας την πόλη, μεταξύ άλλων, έκαναν μία στάση για ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Τα μέλη των Προσκοπικών δικτύων, εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία του κτηρίου του Μουσείου, λαμβάνοντας σημαντικές πληροφορίες για την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα να περιεργαστούν τα μοναδικά αντικείμενα της εποχής, που μαρτυρούν τις δυσκολίες και τις κακουχίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι πατριώτες/-ισσες, κατά τη διάρκεια των μαχών εναντίων των ξένων εισβολέων.

Η επίσκεψη αποσκοπούσε στην αναζήτηση αρχειακού υλικού για έρευνα σχετικά με την ιστορία του προσκοπισμού στη Θεσσαλία, πάνω σε θέματα πολέμου και σύγχρονου πολιτισμού.

Η υποδοχή και η ξενάγηση έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου, Βαγγέλη Ρεμπάπη.

23-01-2023
Βασίλεψε η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου

Σε χαρμόσυνο και αισιόδοξο κλίμα έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο Τμήμα Χορού – Ανώτερη Σχολή Χορού και Δημοτική Σχολή Μπαλέτου- παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιστημών Πάνου Σάπκα, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή συνεργασία, έμπνευση και δημιουργία, ταχεία επίλυση των προβλημάτων που τους αφορούν.

Παρευρέθησαν η αναπληρώτρια διευθύντρια Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαίρη Αρότσιου, η προϊσταμένη Τμήματος Χορού κ. Βίκυ Μπασιάκου, η διευθύντρια σπουδών κ. Ρίτσα Ζαχαρία, το καλλιτεχνικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Τυχερή στην κοπή της πίτας αναδείχθηκε η καθηγήτρια χορού κ. Νικολέτα Μπατζαλέξη, ενώ, κατόπιν κλήρωσης, όμορφα δώρα έλαβαν η καθηγήτρια χορού κ. Μαρία Γαδετσάκη και η καθηγήτρια ρυθμικής κ. Καμίλα Τομανόβα.

23-01-2023
Η ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου στη Λογοτεχνική Γωνία

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 19:00, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου) θα παρουσιαστεί η τελευταία ποιητική συλλογή της διακεκριμένης Ελληνίδας ποιήτριας Δήμητρας Χριστοδούλου, “Ευγενής Ναυσιπλοΐα”.

Η πολυβραβευμένη ποιήτρια παρουσιάζεται πρώτη φορά στο λαρισαϊκό κοινό, ενώ έχει έρθει στην πόλη μας, καλεσμένη του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης.

Η Δήμητρα Χριστοδούλου θα παρουσιάσει την τελευταία της συλλογή μόνο σε μία εκδήλωση πανελλαδικά και επέλεξε αυτή, να γίνει στη Λάρισα, καθώς αγαπά την πόλη μας και συνδέεται φιλικά με αρκετούς Λαρισαίους δημιουργούς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής Κώστας Λάνταβος, ως κεντρικός ομιλητής, και ο ποιητής, θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας.

Θα προλογίσoυν οι:
Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και Θάνος Γώγος ποιητής, εκδότης και διευθυντής του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης.

Η ποιήτρια θα διαβάσει ποιήματά της.

Συνδιοργάνωση: Θράκα, Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

* Η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου είναι Ελληνίδα ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Νομικά και Φιλολογία. Εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή της ως καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1974 και έκτοτε έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία ποίησης, ένα πεζογραφίας και ένα ανθολόγιο μεταφρασμένης αρχαίας ελληνικής λυρικής ποίησης.

Γραμματολογικά έχει τοποθετηθεί στη λεγόμενη «Γενιά του '70».
Το βιβλίο της «Ελάχιστα πριν» (Νεφέλη 2005), ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του 2006, το βιβλίο της «Λιμός» (Νεφέλη 2007), απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 2008, το βιβλίο της «Το ελάχιστο Ψωμί της Συνείδησης» (Μελάνι 2014), απέσπασε το Βραβείο Ποίησης 2015 του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης, το βιβλίο της «Παράκτιος Οικισμός» (Μελάνι 2017), απέσπασε το Βραβείο Ζαν Μορεάς του «Γραφείου Ποιήσεως» και το βιβλίο της «Είκοσι τέσσερις Χτύποι και Σιωπή» (Μελάνι 2019), ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Ποίησης 2020 του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης.

Η ποίησή της, θεωρείται συγκερασμός της υπαρξιακής αγωνίας και της πολιτικής – κοινωνικής παρατήρησης, με συνεχή την αναζήτηση της πυκνότητας και της συντομίας στην έκφραση. Αυτή η αναζήτηση εκφράστηκε με αυστηρότητα στα δύο τελευταία βιβλία της, όπου όλα τα ποιήματα (50+50) είναι γραμμένα σε ακριβώς 24 στίχους.

Ο αριθμός αποκαλύπτει, κατά την ποιήτρια, την ποίηση ως τελετουργία χρόνου και ρυθμού, που δεν μπορεί να ξεπερνά το αποτύπωμα ενός εικοσιτετραώρου, χρονικού συμβόλου του κύκλου «γέννηση – ακμή – θάνατος».

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες αλλά και στα τουρκικά και στα περσικά.

23-01-2023
«Το μαύρο ψαράκι» από την ομάδα Αστροναύτες στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο

Δεν προλαβαίνει να υποδέχεται καλεσμένους ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο.
Μετά το θέατρο μαριονέτας “Ανταμαπανταχού”, έρχεται η ομάδα “Αστροναύτες” το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12:00,για να παρουσιάσουν «Το μαύρο ψαράκι».

Το παραμύθι του μεγάλου Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα Σαμάντ Μπεχραγκί, αφηγείται τις περιπέτειες που περνάει ένα ψάρι «του γλυκού νερού» μέχρι να φτάσει στον ωκεανό.

Ποιους κινδύνους συναντάει; Πώς αντιμετωπίζει τους φόβους του; Πώς βρίσκει τον τρόπο να ακολουθήσει το όνειρό του;

Με φαντασία, χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές και πρωτότυπη μουσική αναπαρίσταται ένα αλληγορικό απολαυστικό ταξίδι.

Το μαύρο ψαράκι επεξεργάζεται τις ιδέες της ελευθερίας, του ηρωισμού και της ανεξαρτησίας με στόχο να φωτιστούν οι απαραίτητες αξίες της ζωής χωρίς δογματισμούς ή υπερβολές.

Η παράσταση συνδυάζει πρωτότυπα τον θεατρικό διάλογο με το θέατρο σκιών και τις κούκλες. Η εναλλαγή θεατρικών μέσων έχει αισθητικό αλλά και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, καθώς εισάγει τα παιδιά σε ποικίλους τρόπους της αφήγησης και της χρήσης της γλώσσας μέσα από τη θεατρική εμπειρία.

Ηλικίες: +3 έως 103!
Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Ντίνος Ποντικόπουλος
Σκηνική επιμέλεια, κούκλες: Ολυμπία Σιδερίδου
Ηθοποιοί:, Φρόσω Ζαγοραίου και Ντίνος Ποντικόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Εφραιμίδης

Παραστάσεις:
Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 18:00 & Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12:00
Κρατήσεις θέσεων 2410251657 & 6989460969 ή αποστολή μηνύματος στο FB Messenger Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα
Είσοδος 5€

23-01-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-01-2023
Με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ανακατασκευής της Νικηταρά

Υπογειοποιείται το δίκτυο και απομακρύνονται στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ στη Νικηταρά

 • Στο πλαίσιο των έργων του Δήμου Λαρισαίων για την ανακατασκευής της
 • Κατασκευάζεται νέος αγωγός ομβρίων
 • Κλαδεύονται δένδρα στο τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό στην κυκλοφορία

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από τον Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Νικηταρά στα πλαίσια του έργου “Ανακατασκευή οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου”.


Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαίρεσης των πεζοδρομίων στο τμήμα από την οδό Ογλ έως τις οδούς Λ. Κατσώνη-Αγ. Μαρίνης και θα ακολουθήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου από την αριστερή πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων (κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων υδάτων, τακτοποίηση υδροροών, νέο δίκτυο οδοφωτισμού κλπ).


Ταυτόχρονα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου πραγματοποιούν εργασίες κλαδέματος των δέντρων στο τμήμα που είναι κλειστό στην κυκλοφορία. Οι εργασίες αυτές θα επαναλαμβάνονται σε κάθε τμήμα του έργου ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Παράλληλα με τις εργασίες που εκτελούνται από το Δήμο Λαρισαίων, τις επόμενες ημέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα ολοκληρώσουν τις εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων και θα προβούν σε αποξήλωση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ στο τμήμα που είναι κλειστό στην κυκλοφορία. Και αυτές οι εργασίες αυτές θα επαναλαμβάνονται σε κάθε τμήμα του έργου ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

23-01-2023
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, συνδιοργανώνουν Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, από τις 17:00 – 20:00, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φίλους του ΠΟΚΕΛ, τους οποίους ενδιαφέρει η Δημιουργική Γραφή και θα ολοκληρωθεί σε μία συνάντηση 3 ωρών.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής συμμετοχής, αλλά θα πρέπει κάθε άτομο που θα συμμετάσχει, να αποκτήσει ένα Ημερολόγιο Δημιουργικής Γραφής του Διονύση Λεϊμονή (τιμή: 10 ευρώ), γιατί οι εργασίες θα γίνουν με βάση αυτό το Ημερολόγιο.

Θα δημιουργηθεί μόνο ένα τμήμα, με 20 συμμετέχοντες κι επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στην υπεύθυνη, Ελένη Χριστούλα, στο τηλέφωνο 6946594756.

Πώς αξιοποιείται δημιουργικά μία ρήση, ένα λογοτεχνικό κείμενο, ένα βιβλίο;
Τι «ελευθερία» έχει ο καθένας μας να επέμβει σε ένα λογοτεχνικό κείμενο;
Τι σημαίνει δημιουργική γραφή και ποιες είναι οι δεξιότητες για να γίνει πράξη;
Μια «δοκιμή» γραφής από ανθρώπους που θεωρούν τη γραφή καταφύγιο, ώστε να πειραματιστούμε, να γράψουμε με την καρδιά μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να δώσουμε και να πάρουμε έμπνευση, σ’ ένα εργαστήρι ενηλίκων ξεφυλλίζοντας ένα ημερολόγιο, όπου κάθε μέρα του χρόνου ο κάτοχός του με αφόρμηση μία ρήση, ένα βιβλίο Έλληνα ή ξένου συγγραφέα, καλείται να γράψει το δικό του κείμενο, πεζό ή ποιητικό, «συνομιλώντας» ουσιαστικά με την/τον συγγραφέα.
Στο «Ημερολόγιο δημιουργικής γραφής» του Διονύση Λεϊμονή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Γράφημα», ανθολογούνται 338 δημιουργοί (πεζογράφοι, ποιητές, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, συνθέτες, δημοσιογράφοι) κάθε κείμενο των οποίων συνοδεύεται από μια άσκηση γραφής.

Βιογραφικό
Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου κι εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων και με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση φιλολογικών - λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (είναι κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής γραφής του Ε.Α.Π.).

Επιμελείται και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» και είναι τακτικό μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων (Κε.Βι.Μα.Συ.) και του Ελληνικού τμήματος του παιδικού βιβλίου (ΙΒΒΥ).

23-01-2023
Το Θεσσαλικό Θέατρο τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Το Θεσσαλικό Θέατρο τιμά την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Ημέρα Σάββατο
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 9.00μ.μ. Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, καλώντας τη συγκλονιστική παράσταση Ημέρα Σάββατο που στηρίζεται σε μαρτυρίες Ελλήνων Εβραίων που επέζησαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την υποστήριξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 14 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό- άνω των 65), 8 ευρώ φοιτητικό και 5 ευρώ Άνεργοι- ΑΜΕΑ
Προπώληση: viva.gr
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κρατήσεις θέσεων: 2410 533417 (10:00-13:00 και 18:00-21:00)

Η παράσταση
Η παράσταση Μέρα Σάββατο αφηγείται την ιστορία και τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων μέσα από μαρτυρίες, ποιήματα, αφηγήσεις και τραγούδια: ηπειρώτικα, σεφαραδίτικα, «τραγούδια του στρατοπέδου» — λαϊκές μελωδίες των οποίων οι εξόριστοι άλλαζαν τα λόγια για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να μεταδώσουν την εμπειρία τους.

Αφετηρία της παράστασης αποτελεί το διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Σαμπεθάι Καμπιλής» από τη συλλογή διηγημάτων του «Το τέλος της μικρής μας πόλης». Ο συγγραφέας επιστρέφει στα Γιάννενα των παιδικών του χρόνων, περιγράφοντας την ντόπια εβραϊκή κοινότητα με τη μακραίωνη ιστορία της καθώς και τη ρήξη δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της, του συντηρητικού επικεφαλής της κοινότητας Σαμπεθάι Καμπιλή και του ποιητή και κομμουνιστή Γιοσέφ Ελιγιά.

Το δεύτερο μέρος, βασισμένο σε μαρτυρίες επιζώντων, αφηγείται την έφοδο της Wehrmacht και της ελληνικής χωροφυλακής στο Κάστρο, τον εβραϊκό μαχαλά της πόλης, στις 25 Μαρτίου του 1944 — ένα Σάββατο — και ιχνηλατεί τον εκτοπισμό της κοινότητας από τα Γιάννενα προς το Άουσβιτς, εστιάζοντας σ´ ένα πολύ λίγο γνωστό αλλά κομβικό γεγονός: την εξέγερση των Sonderkommandos, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου του 1944, στην οποία πρωταγωνίστησαν Έλληνες Εβραίοι.

Η Γαλλίδα σκηνοθέτις Irène Bonnaud υπογράφει τη δραματουργία, τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή του δεύτερου μέρους του έργου. Η Φωτεινή Μπάνου αφηγείται την ιστορία, περνώντας από τον λόγο στο τραγούδι και δίνοντας φωνή στα 11 μικρά γλυπτά αγάλματα που δημιούργησε για την παράσταση η γλύπτρια Κλειώ Μακρή.


Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο A' μέρους: Δημήτρης Χατζής / Γιοσέφ Ελιγιά (δραματουργία: Irène Bonnaud) | κείμενο B' μέρους: Irène Bonnaud (μετάφραση από τα γαλλικά: Φωτεινή Μπάνου) | σκηνοθεσία: Irène Bonnaud | ερμηνεία & τραγούδι: Φωτεινή Μπάνου | σκηνογραφία (κατασκευή γλυπτών): Κλειώ Μακρή | φωτισμοί: Daniel Levy | καλλιτεχνική συνεργασία: Αγγελική Καράμπελα, Δημήτρης Αλεξάκης | τεχνικός υπεύθυνος: Αποστόλης Κουτσιανικούλης | φωτογραφίες: Δημήτρης Αλεξάκης, Zoi Tilinski, Nicolas Lascourrèges, Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Παραγωγή: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων | Συμπαραγωγή: Scène Nationale Châteauvallon - Liberté (Toulon, Γαλλία) και Théâtre National de Nice (Γαλλία). | Οργάνωση παραγωγής γαλλικής περιοδείας: SENS INTERDITS, Festival international de théâtre.

23-01-2023
Συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία ο Επιθεωρητής του Θεσσαλικού Θεάτρου

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία η παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, με την αριστουργηματική κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ Ο Επιθεωρητής, σε σκηνοθεσία Κυριακής Δ. Σπανού, έχοντας ήδη καταγράψει διαδοχικές sold out παραστάσεις και ενθουσιώδη σχόλια από το κοινό.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ολόκληρο τον Ιανουάριο κάθε Πέμπτη στις 7μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 9μ.μ και Κυριακή στις 7μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 14 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό- άνω των 65), 8 ευρώ φοιτητικό και 5 ευρώ Άνεργοι- ΑΜΕΑ

Πληροφορίες: τις ημέρες των παραστάσεων στο 2410533417, 10:00-13:00 και 18:00-21:00

Προπώληση: viva.gr

Διάρκεια: 110 λεπτά

Το έργο

Όταν ο Γκόγκολ παρουσίασε το έργο για πρώτη φορά το 1836 στην Αγ. Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος που ήταν ανάμεσα στους θεατές είπε: καλά μας «περιποιήθηκε»  όλους μας και πρώτα πρώτα  εμένα.  Ο Επιθεωρητής είναι μια τέλεια κωμική μηχανή που στηρίζεται στην παρεξήγηση. Είναι ακόμη ένα υπόδειγμα σατιρικής κωμωδίας που θα λέγαμε ότι έχει συγγένειες με τον Αριστοφάνη στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων. 

Σε μια Ρώσικη επαρχιακή πόλη, αναμένεται ένας Επιθεωρητής απ΄ την Πρωτεύουσα. Από την ανησυχία τους οι αξιωματούχοι της πόλης, παίρνουν για Επιθεωρητή έναν άφραγκο δημόσιο υπάλληλο που είναι στο πανδοχείο της πόλης και όταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς.  Ο ψευδο-επιθεωρητής γίνεται καταλύτης της μικρής κοινωνίας, η οποία αυτοαποκαλύπτεται  ως υποκριτική και διεφθαρμένη. Και ο Κυβερνήτης αποδεικνύεται το έξυπνο πουλί που από τη μύτη πιάνεται. Μια κωμωδία διαχρονική εδώ και 200 χρόνια, μια κωμωδία που το θέμα της και το χιούμορ της μοιάζει σημερινό.

Η παράσταση

Το έργο τοποθετείται σε μια  σύγχρονη προ-ηλεκτρονική εποχή γύρω στη δεκαετία του ’70 που οι δυνάμεις της αυταρχικότητας και οι νέες ηδονιστικές ιδέες έρχονται σε αντιπαράθεση, φωτίζοντας την υποκρισία της εξουσίας αλλά και την ανευθυνότητα του ναρκισσιστικού ηδονισμού. Ο κωμικός κόσμος του Γκόγκολ είναι σκοτεινός, τα πρόσωπα είναι αποξενωμένα, με κρυμμένη βία,  ανικανοποίητες επιθυμίες  και αλληλουπονομεύσεις, αλλά η παράσταση επιμένει στο θρίαμβο της φωτεινής «τρέλας» της ζωής… στον αθέατο υπερρεαλισμό και την εύθυμη απουσία αυτογνωσίας να κυριαρχήσει. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και το γέλιο είναι το υπέρτατο δώρο που μοιραζόμαστε.

Ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κυριακή  Δ. Σπανού

Σκηνικά: Απόστολος -Φωκίων Βέττας

Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Διδασκαλία κίνησης: Αναστασία Μπρουζιώτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή

Βοηθός σκηνογράφου: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης

Φώτα: Μάκης Παπατριανταφύλλου - Γιώργος Γκόλαντας

Ήχος: Νίκος Γεωργάκης

Μηχανικοί σκηνής: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος, Στράτος Φράγκου

Κινητή μονάδα: Γιώργος Σδράνης

Φωτογραφίες προώθησης - παράστασης: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Trailer: Life of Film Production Δημήτρης Βάλλας

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)

Θανάσης Ζέρβας – Μπομπτσίνσκι

Βασίλης Καρμίρης - Αμός

Βασίλης Κουλακιώτης- Χλιεστακώφ

Μαρσέλα Λένα - Λουκία Λούκοβα - Άννα Αντρέγιεβνα

Δημήτρης Όντος - Ντομπτσίνσκι

Σήφης Πολυζωίδης - Κυβερνήτης

Ντίνος Ποντικόπουλος – Οσίπ – Διευθυντής Ταχυδρομείου

Έλλη Χατζεϊπίδου – Αρτεμισία Φιλίπποβνα – Μαρία Αντόνοβνα

Χορηγοί επικοινωνίας:
ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, ti nea larissa.gr, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Formedia Radio Musica Radio, Πόλις Radio.

oikogiorti banner

kinitikotita banner

novoville banner button 2

politikiprostasia

zoa yiothesia

radio

NEOLAIA

191114 kentro koin

PtPlogo 1

logo learn city 1 

kataskinwsi

kdap kdapmea

saata banner dimos

deh dhmos new

larissa culture banner

mathitikos tourismos

ekdromes larissa

ekdromes larissa en

food corridors banner

LARISSAMAZI 300X100

EmB Noiaz no logo mikro

  eody logo n

koinothta g

ypethe

radio bee 2

ESD PDS

register for 112 gr

koynoypia

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

© 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Πολιτική Cookies | Ανάπτυξη ITBIZ.gr