sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

banner-kolonakia

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών σε σεισμόπληκτους

Με την υπ’ αριθμ. 96/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων σε εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 20 του Ν. 4566/18, αποφασίσθηκε η απαλλαγή από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας των ακινήτων που βρίσκονται στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021 και έχουν αποδεδειγμένα καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Η χορηγούμενη απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα ακίνητα είναι μη κατοικήσιμα και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται, κατόπιν αίτησης/δήλωσης των ιδιοκτητών στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, προσκομίζοντας:

1. Έναν πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Το Δελτίο Επανελέγχου της ΥΠΥΜΕ-ΓΓΥ-ΓΔΑΕΦΚ.

Επισημαίνεται, ότι σε περίπτωση επαναχρησιμοποίησης των εν λόγω ακινήτων, οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Λαρισαίων για την επιβολή των παραπάνω δημοτικών τελών.

14-05-2021
Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Με την υπ’ αριθμ. 95/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη επιπλέον έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων σε επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού κατά το δεύτερο lockdown (π.χ. εστίαση από 30/10/20, λιανεμπόριο από 7/11/20, εκπαίδευση από 16/11/20 κ.λ.π.) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία είναι τα κάτωθι:

 • Απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, επισυνάπτοντας:

1. ΑΡΧΙΚΗ δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ, ή εν ελλείψει αυτής, την εκτύπωση του taxis με υπογράμμιση του κύριου ΚΑΔ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

2. Έναν πρόσφατο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

27-04-2021
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Αιτήσεις για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έτους 2021

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα έτους 2021 (ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ)

Οι ενδιαφερόμενοι άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έτους 2021, καθώς και πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου ατελώς έως τις 31/10/2021 (αρ. 60 του Ν. 4795/17-4-21), θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων. Πιο αναλυτικά:

Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων –Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων).

Αίτηση μείωσης τέλους κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα έτους 2021

Όσοι δεν επιθυμούν ή δε δικαιούνται πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μείωσης του τέλους κοινόχρηστου χώρου έτους 2021 (αρ. 65 του Ν. 4688/20) μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων. Πιο αναλυτικά:

Αίτηση μείωσης τέλους κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων –Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων-Μείωση τέλους)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανά κατηγορία αίτησης καθώς και οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων αναφέρονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο – ΑΦΜ – αιτιολογία κατάθεσης.

Η απόδειξη της τραπεζικής κατάθεσης (καταθετήριο), μπορεί να επισυνάπτεται και ηλεκτρονικά στη Ψηφιακή Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων τηλ: 2413 500 313.

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

ellas 2021 short

Webp.net gifmaker 1

platforma eisodos neo

deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

30-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 05/08/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-07-2021
Δ. Λαρισαίων: Ετοιμο το Φθινόπωρο το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
 • Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη
 • Η μελέτη θα καταδείξει σημεία φόρτισης σε όλη την έκταση του Δήμου, με χωροθέτηση ενός σημείο ανά 1000 κατοίκους
 • Μια ακόμα δράση του Δ. Λαρισαίων στην κατεύθυνση ενός  «Πράσινου Δήμου»

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών στην Λάρισα, προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για την υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης που υλοποιείται κεντρικά και αφορά συνολικά και την Αυτοδιοίκηση. 

Η σχετική σύμβαση για την εκπόνηση του σχεδίου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «DBC». Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από το «Πράσινο Ταμείο» και το κόστος της ανέρχεται στις 75 χλδ ευρώ με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει το «Πράσινο Ταμείο», στόχος της μελέτης είναι η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων εντός των Δήμου, σε  χώρους στάσης και στάθμευσης, καθώς και σε ελεγχόμενους από τους δήμους χώρους στάθμευσης κ.α. ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χιλίους (1.000) κατοίκους του δήμου. Η εκπόνηση της μελέτης, που θα έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, θα λαμβάνει υπόψη και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Λάρισα με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ.

Για το λόγο αυτό, πριν την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν όλοι οι παράμετροι που πρέπει να περιληφθούν στην μελέτη.

Η εκπόνηση της μελέτης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της εξέλιξης της Λάρισας σε ένα «Πράσινο Δήμο», μετά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για τα ενεργειακά ζητήματα και την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας, την αντικατάσταση του οδοφωτισμού, την υλοποίηση των έργων του ΣΒΑΚ και το σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουν στην πόλη κ.α.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσούρας και τα στελέχη του τμήματος Η/Μ της ίδιας υπηρεσίας κα. Β. Μπουμπίτσα και Ηλ. Πνευματικός. 

30-07-2021
Αυλαία για το φετινή «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας που επέβαλλε η πανδημία του covid-19, η Κατασκήνωση στην Πόλη έγινε και φέτος το χαρούμενο καλοκαιρινό καταφύγιο των παιδιών της πόλης μας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να δοκιμάσουν τις οδηγητικές τους ικανότητες και να παίξουν με τα σήματα.

Στον ευρύτερο χώρο του πάρκου Αλκαζάρ τραγούδησαν, έπαιξαν και κυνήγησαν τον χαμένο θησαυρό, ο οποίος ήταν ένα λαχταριστό παγωτό προς έκπληξη και ενθουσιασμό όλων. Μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά το Σεπτέμβριο, αλλά και υποσχέθηκαν ότι του χρόνου «θα είμαστε όλοι εδώ».

Στις δράσεις παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήριος Βούλγαρης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια της Κατασκήνωσης κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, που έπαιξαν με τα παιδιά και ευχαρίστησαν όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία του φετινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη 2021».

30-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-07-2021
Εργασίες σε σχολεία για αποκατάσταση ζημιών λόγω σεισμού

Δ. Λαρισαίων: Αδιάκοπα συνεχίζονται τα έργα σε σχολεία για την αποκατάσταση των ζημιών  απο τους σεισμούς

 • Προτεραιότητα το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τους μαθητές τον Σεπτέμβριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στα σχολικά διδακτήρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου ΕΠΑΛ και σε άλλες σχολοικές μονάδες, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η εντονότατη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Μαρτίου. Τα έργα έχουν ξεκινήσει προ δεκαπενθημέρου και συνεχίζονται αδιάκοπα με στόχο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα εν λόγω σχολεία να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε σχολικά κτίρια, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια μηχανικών των «Κτιριακών Υποδομών» (ΚΤΥΠ Α.Ε) του υπουργείου Υποδομών. Οι πιο σοβαρές ζημιές εντοπίζονται στα δυο προαναφερθέντα σχολεία καθώς και στην παλιά πέτρινη πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης.

Οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΚΤΥΠ κατέδειξαν ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στο σύνολο των σχολείων ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ περίπου Ακολούθησε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξεύρεση χρηματοδότησης με  επαφές και συζητήσεις του δημάρχου με κυβερνητικά στελέχη,  με κατάληξη την απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα για κατανομή ποσού 4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό.

Μα βάση τα παραπάνω και μέχρι την εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης, η δημοτική αρχή ιεράρχησε τις προτεραιότητες σύμφωνα με  την έκταση των ζημιών σε κάθε σχολείο, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται στην λειτουργικότητά τους. Ετσι σε άμεση προτεραιότητα τέθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ. Ολες οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και έτσι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.

 

Εξάλλου πρόκειται για τις σχολικές μονάδες που η ομαλή τους λειτουργία επηρεάζεται άμεσα από τις ζημιές, αφού σε διαφορετική περίπτωση από τη νέα σχολική χρονιά, τα εν λόγω σχολεία έπρεπε είτε να λειτουργούν σε πρωινό και απογευματινό ωράριο, είτε μαθητές τους να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης, ήδη έχουν εγκατασταθεί προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο, ώστε τον Σεπτέμβριο οι μαθητές του σχολείου να ξεκινήσουν κανονικά και σε μόνιμη πρωινή βάρδια την σχολική χρονιά. Επίσης, προκατασκευασμένες αίθουσες έχουν εγκατασταθεί και σε άλλα σχολεία της Λάρισας ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.

29-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-07-2021
Δ. Λαρισαίων: Αναδεικνύεται παραπήνειο μονοπάτι στην Τερψιθέα

Το δικό της μοναπάτι στην παραπήνεια περιοχή αποκτά η Τερψιθέα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έργου μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κ. Μπουλογιάννη.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή της Τερψιθέας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα LEADER ν. Λάρισας, με προυπολογισμό  438.000 ευρώ περίπου.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση του άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, δηλαδή, μήκους 1.100 – 1.150 μ. περίπου και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του. Κάθετα στον άξονα της κίνησης θα δημιουργηθούν μικρότερα ή μεγαλύτερα πλατώματα, τα οποία υποδέχονται τους αναγκαίους χώρους στάσης και τοποθετούνται με καθιστικά.

Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η κατασκευή βρυσών. Τέλος προβλέπεται ο καθαρισμός της έκτασης του υφιστάμενου χώρου πρασίνου στην κοίτη του ποταμού και  νέα φύτευση σε όλο το μήκος της υπό διαμόρφωση έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Η πρόσβαση στην περιοχή του έργου πραγματοποιείται από την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και από κάθετους και παράλληλους σε αυτήν αγροτικούς δρόμους του αναδασμού. Οι αγροτικοί δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν έχουν μήκος 2.700 μ. περίπου. Λόγω της απόστασης του έργου από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές (Τερψιθέα, Γιάννουλη) προβλέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επίσκεψη. Ο χώρος αυτός θα δημιουργηθεί στο τέλος του δρόμου πρόσβασης, σε έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας και καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 4.700 τ.μ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Μαρία Κωτούλα.

 

28-07-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 13:00(ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλιματιζόμενοι χώροι και γενικές οδηγίες ενόψει καύσωνα

Ενόψει  του επερχόμενου καύσωνα που θα επικρατήσει στην πόλη μας και προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, ανακοινώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ότι :

Α)  Θα παραμείνουν ανοιχτοί οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι για τυχόν ανάγκες των συμπολιτών μας:

               ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07  ΕΩΣ  ΠΕΜΠΤΗ 05/08 (από 10:00 έως 20:00)

 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 • Β΄ ΚΑΠΗ  (Τέρμα Λαγού & Κρανώνος)
 • ΣΤΕΚΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ασκληπιού αρ.68)

Β) Συνιστώνται τα ακόλουθα μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα:

 •  Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από    

             χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά

εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλειστά την Πέμπτη τα ΚΕΠ λόγω απεργίας του προσωπικού

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εξυπηρετούν τους πολίτες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π) .

Παρακαλούμε τους συμπολίτες, για αποφυγή ταλαιπωρίας λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, να μην προσέρχονται αύριο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

28-07-2021
Βελτιώνονται οι υποδομές στο Κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων
 • Διαμορφώνεται απομονωτήριο ασθενών ζώων, κατασκευάζονται νέα δάπεδα κ.α

Βελτιώνονται οι υποδομές στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας με σημαντικές  εργασίες επισκευών και συντηρήσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γκουγκουλής Ι. Κωνσταντίνος και ΣΙΑ ΕΤΕ

Το έργο στοχεύει στην ανακαίνιση-αναβάθμιση των χώρων φύλαξης και νοσηλείας των ζώων καθώς και στη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου.

Στο πλαίσιο του έργου τμήμα της υφιστάμενης αποθήκης του κυνοκομείου θα διαμορφωθεί σε απομονωτήριο ασθενών ζώων. Στους χώρους των υφιστάμενων πτερύγων των κλουβιών θα κατασκευαστεί σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιιών, θα επιστρωθούν με πλακίδια τα δάπεδα και θα επενδυθούν με πλακίδια οι κατακόρυφες επιφάνειες.

Στο χώρο των γραφείων θα κατασκευαστεί διαχωριστικό τοιχοπέτασμα και σε όλες τις εξωτερικές θύρες και υαλοστάσια του κτιρίου θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες ασφαλείας και σιδηρά κιγκλιδώματα ασφαλείας αντίστοιχα.

Επίσης θα γίνουν βαψίματα, επισκευαστικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ενώ  θα τοποθετηθεί νέο δίκτυο άρδευσης και θα γίνει νέα φύτευση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 319.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσούρας και το στέλεχος της ίδια υπηρεσίας κ. Αστ. Παπαιωάννου.

 

28-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Νέα πραγματικότητα για την Λάρισα οι μπάρες στους πεζοδρόμους
 • Θετικά τα αποτελέσματα από το πρώτο 48ωρο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στη βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου 
 • Μικρά και διαχείρισιμα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Οι μπάρες έχουν πλέον σηκωθεί στις εισόδους/ εξόδους των πεζοδρόμων στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Λάρισας και το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η περιοχή που λειτουργεί το σύστημα, είναι η Βόρεια Ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου  που  περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου. Σε εύλογο χρόνο θα ακολουθήσει η λειτουργία του συστήματος και στη Νότια Ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κύπρου, Παναγούλη και Μανδηλαρά.

Η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, σε  επίπεδο πόλης μεσαίους μεγέθους, σημαντικού αστικού κέντρου της χώρας αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα το πρώτο μεγάλο βήμα της Λάρισας στον τομέα της «έξυπνης πόλης».

Ηδη έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και πλέον με σαφήνεια να πούμε τα εξής:

Το σύστημα λειτούργησε ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ενώ μικρά και αναμενόμενα προβλήματα,  είτε τεχνικού χαρακτήρα, είτε ανθρώπινης απροσεξίας, αντιμετωπίστηκαν.

Πως λειτουργεί

Το σύστημα λειτουργεί με αναγνώριση της πινακίδας των οχημάτων.

Η είσοδος και η έξοδος από τους πεζοδρόμους γίνεται από τα σεσημασμένα  Σημασμένο σημείο εισόδου/εξόδου στη Ζώνη Ελέγχου Πεζοδρόμων. Το σύστημα περιλαμβάνει Κάμερες Αναγνώρισης Πινακίδων εισόδου και εξόδου, Βυθιζόμενες Μπάρες, Σταθερές Μπάρες και ηλεκτρονικό πίνακα αυτοματισμού με την απαιτούμενη σήμανση – διαγράμμιση.

Κάμερα Αναγνώρισης Πινακίδων : Κάμερα τοποθετημένη σε Σημείο Πρόσβασης που

α) αναγνωρίζει την πινακίδα οχήματος

β) συγκρίνει την πινακίδα με βάση δεδομένων έγκυρων πινακίδων και

γ) επιτρέπει ή αποτρέπει την πρόσβαση

Βασικές οδηγίες εισόδου – εξόδου στους πεζοδρόμους

1. Προσεγγίζουμε σιγά σιγά και κάνουμε στάση στο Κίτρινο Π ώστε να ήμαστε στο πεδίο αναγνώρισης της πινακίδας

2. Περνάμε αφού κατέβουν εντελώς οι μπάρες

3. ΔΕΝ περνάμε μαζί με προπορευόμενο αυτοκίνητο διότι οι μπάρες ανασηκώνονται μολις περάσει το μπροστινό μας αμάξι και θα προκαλέσουμε με ευθύνη μας ατύχημα και ζημιά.

Το Κέντρο Ελέγχου του συστήματος που λειτουργεί στο Δημαρχείο, αντιμετώπισε επιτυχώς και άμεσα τα προβλήματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κέντρου Ελέγχου  2413500224 – 2413500307

Σημειώνεται επίσης ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, στην περιοχή υλοποίησης του μέτρου βρίσκονται πολιτικά στελέχη του Δήμου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών - Εξυπνης Πόλης Ντ. Διαμάντο να είναι επιφορτισμένος με την  λειτουργία του συστήματος, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ομάδα στελεχών των εταιρειών που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα.

Ολες οι πληροφορίες και αιτήσεις στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα

Για τη λειτουργία του συστήματος και τους πολίτες που έχουν δικαίωμα πρόσβασης για διάφορους λόγους (μόνιμοι κάτοικοι, επαγγελματίες, έμποροι, εξυπηρέτηση ξενοδοχείων κ.α.) έχει ψηφισθεί κανονισμός λειτουργίας.

Ολες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας  https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa, ενώ μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και μέσω τοu site του Δήμου Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr

Επίσης για κινητά τηλέφωνα (IOS & ANDROID) υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή : Larissa Smart Access.

27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τετάρτη 28/07/2021, ώρα 09:00-12:00)

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 28 Ιουλίου και από ώρα 09:00 π.μ. μέχρι 12:00 μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Ανθούπολης στις παρακάτω οδούς:

 • ΛΕΥΚΑΔΟΣ
 • ΑΒΛΙΧΟΥ ΜΙΚΕΛΗ
 • ΚΥΘΗΡΩΝ (από ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ έως ΛΕΥΚΑΔΟΣ)
 • ΠΑΞΩΝ
 • ΑΙΓΙΝΗΣ
26-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 27/07/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Λαχανόκηπων στις παρακάτω οδούς:

 • ΑΙΔΗΨΟΥ
 • ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ
 • ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
 • ΚΥΜΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΦΡΕ (από Ιστιαίας έως Αιδηψού)
 • ΧΑΛΚΙΔΟΣ

                                    

                                           Λάρισα, 26 Ιουλίου 2021

26-07-2021
Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ 21: Θεσσαλία, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, και θαύμασαν τα ανεκτίμητα κειμήλια και τεκμήρια του Αγώνα, όπως γιαταγάνια και όρκους της Επανάστασης, πορτρέτα ηρώων και τα καριοφίλια τους, αντικείμενα – αναφορές στην επανάσταση στη Θεσσαλία, στη Φιλική Εταιρεία, στο Φιλελληνικό Κίνημα αλλά και στη διπλωματία της εποχής εκείνης.

 Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν και να συμμετάσχουν σε μια ανανεωμένη και πολύπλευρη παρουσίαση του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέσα από διαδραστικές απεικονίσεις, θεματικές βιντεοπαρουσιάσεις, ηχητικά αποσπάσματα που πλαισιώνουν το πρωτότυπο αρχειακό υλικό, τις ιστορικές συνθέσεις και τα κειμήλια των Αγωνιστών του ’21, τα οποία πρώτη φορά εκτίθενται στην περιοχή της Λάρισας και  αφορούν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την ένωσή της με την ελεύθερη Ελλάδα το 1881.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και συνεργασία πάνω σε θέματα όπως ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές, η δημιουργία κοινών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η εκπαιδευτική αξιοποίηση της ανωτέρω έκθεσης.

 

26-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-07-2021
Πρόγραμμα διενέργειας rapid test στο Δήμο Λαρισαίων (26.7 εως 1.8)

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τρίτη 27 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Αβέρωφ – Πλατεία Αναλήψεως 8 π.μ – 1 μ.μ

Κοιλάδα 9 π.μ. – 12 π.μ.

Μάνδρα 12 μ – 3 μ.μ.

 

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Νεράιδα – Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Σάββατο 31 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Κυριακή 1η Αυγούστου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

26-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 18:00

Προς τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας, τον κ.Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Σας καλούμε να προσέλθετε στις 29-07-2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00,
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, η οποία θα
πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης.

Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία σύνδεσης:

Topic: Γενική Συνέλευση Ιουλίου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
Time: Jul 29, 2021 06:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95488445615?pwd=RFoxY2tzcUZiN1ZEU1ZKc3VtWk44UT09

Meeting ID: 954 8844 5615
Passcode: 447497

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

23-07-2021
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Βρισκόμενοι στη μέση της θερινής περιόδου και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταθερά στην πόλη της Λάρισας η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ. Κατσίγρα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια επίσκεψη στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου προτείνοντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία γεμάτη από «τέχνη».

Πιο αναλυτικά οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δούνε:

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ. Ο Τόπος, η Ιστορία και οι Άνθρωποι τη Συλλογή Κατσίγρα»

Η Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα δημιουργήθηκε στο διάστημα 1950-1965 από τον γιατρό Γεώργιο Κατσίγρα (1914 – 1998) και περιλαμβάνει 780 έργα – ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια – από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Ο Συλλέκτης αποφάσισε να δωρίσει τη Συλλογή του στο Δήμο Λαρισαίων το 1981 με μοναδικό όρο την ανέγερση ειδικού κτηρίου για την στέγασή της. Το 1983 ιδρύθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τα επίσημα εγκαίνια στο νέο κτήριο έγιναν το Νοέμβριο του 2003. Η επανασχεδιασμένη έκθεση της Συλλογής-σύμφωνα με το επιμελητικό σκεπτικό της ιστορικού τέχνης κ. Συραγώς Τσιάρα- προτείνει μια νέα αφήγηση στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά Πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα» είναι βασικές έννοιες γύρω από τις οποίες δομείται η έκθεση, με στόχο να ενεργοποιήσει τη βιωματική προσέγγιση των επισκεπτών.
Μία καινοτομία έρχεται να συναντήσει τους επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσω της χρήσης των «έξυπνων» τηλεφωνικών συσκευών τους και με το σαρωτή QRcode να μπορούν να παρακολουθήσουν,-μέσω βίντεο αφήγησης -την παρουσίαση επιλεγμένων, εμβληματικών έργων της Συλλογής.

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΑΦΙΩΝ με τίτλο: «Η μνήμη της πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44»

Η έκθεση παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μετά την αρχική παρουσίασή της στο αίθριο του ισογείου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ. Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με 50 φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα. Αρχικά παρουσιάστηκε τον Οκτωβρίου του 2017 στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο ιστορικός της τέχνης, Γιάννης Μπόλης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΤΗΣ. ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ» (ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)
Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες. Τα ανθρωπάκια του, αποκορύφωση και αποκρυστάλλωση της διαδρομής του, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές εικόνες ενός δημιουργού με αδιαπραγμάτευτη πολιτική-κοινωνική στάση και αδέσμευτο κριτικό πνεύμα.
Η έκθεση καταγράφει την πορεία του Γιάννη Γαΐτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με αντιπροσωπευτικά έργα του, που καθορίζουν την τέχνη του, χρονικά και αισθητικά: από τις πρώτες ζωγραφικές του συνθέσεις, με εμφανείς τις επιρροές από τον Pablo Picasso και την τέχνη των σουρεαλιστών έως τις αναζητήσεις του στους δρόμους της αφαίρεσης. Και από τους αφηγηματικούς του μικρόκοσμους έως τα ανώνυμα και ομοιόμορφα ανθρωπάκια του, με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα ανθρωπάκια με τα οποία ο ίδιος ταυτίζεται και μας ζητάει να ταυτιστούμε. Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιμέλεια έκθεσης: Λορέττα Γαΐτη, Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος , Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης.

-ΑΙΘΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» (ΕΩΣ ΑΝΟΙΞΗ 2022).

Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά - Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.
Δεκατρείς καλλιτέχνιδες τιμούν την σπουδαία ζωγράφο, κατασκευάζοντας «εντυπώσεις» του έργου της. Οι Μαργαρίτες, που παρουσιάζονται στο αίθριο του μουσείου, πειραματίζονται με τις αισθητηριακές εμπειρίες του θεατή. Έχουν ως στόχο να διεγείρουν την κριτική του σκέψη, εξερευνώντας έναν συμφυρμό κοινωνικών αποχρώσεων, και να εντείνουν την βιωματική του τέρψη, μέσα από μια πληθώρα υφών και εικόνων.
Με μια μεταμοντέρνα αισθητική προσέγγιση «επικαιροποιούν» τα αγριολούλουδα του έργου της με αλληγορικούς συμβολισμούς. Ακροβατούν ανάμεσα στις επαναστατικές ιδέες του Ιμπρεσιονισμού και στο «χρέος» τους ως σύγχρονες καλλιτέχνιδες να θίξουν την τωρινή εικαστική ελευθερία, φέρνοντας στο φως τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες έζησαν και εργάστηκαν οι καλλιτέχνιδες μιας άλλης εποχής.
Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα.
Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

-ΑΙΘΡΙΟ 1ου ΟΡΟΦΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΙΙ» (ΈΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)

Η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ’’, επικεντρώνεται στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως: το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Συμμετέχουν οι: Αλκαλάη Άρτεμις, Αναστασέα Άντα, Βασιλείου Βίκυ, Γκέκα Πέννη, Δημητροπούλου Μάρθα, Ζέρβα Μπέτυ, Ζυγούρη Μαίρη, Κανακάκη Αικατερίνη, Κάσση Μαριγώ, Κοένιγκ Μαρία- Μαρίκα, Kraja Beskida,Κύρκου Ευδοκία, Κυρμακίδου Εύη, Λαγού Μαρία, Μιχαλακάκου Μάρω, Ευαγγελία Μπασδέκη, Μπέτσου Βίκη, Μύρκα Ιωάννα, Πέτροβα Μαργαρίτα, Πολίτη Σπυριδούλα, Ποταμιάνου Άρτεμις, Ριμπατσιού Κατερίνα, Σδούκου Ιφιγένεια, Σοφολόγη Φανή, Στοϊκού Ελευθερία, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Φουρίκη Έφη, Χανιώτη Δήμητρα, Χιώτη Θάλεια, Penelope’s Web.
Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της AICA Hellas.

-ΦΟΥΑΓΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» (έως 31 Αυγούστου)

Μια έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες στο φουαγέ του αμφιθεάτρου όπου παρουσιάζεται η μαθητική έκθεση του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας με τίτλο «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες με την υποστήριξη των καθηγητών τους. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα με ακρυλικά πάνω σε μουσαμά τα οποία λειτουργούν στην πραγματικότητα ως background στις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν, συμπληρώνοντας το σκεπτικό της δημιουργίας του καθενός και αποτυπώνουν τους μαθητές σε θέση μοντέλου.
Τα θέματα των ζωγραφικών έργων αντλούνται από επιλεγμένα γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη και Διαχείριση Δράσης” του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. Αρωγοί στη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών υπήρξαν οι καθηγητές : Γιάννης Στεφανής – Συντηρητής έργων τέχνης, Έφη Θάνου – Εικαστικός, Μαρία Λαγού – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών & Εικαστικός, Γιώργος Παπαδημητρίου – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, Βασιλική Πρίντζιου – Γραφίστας.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο αίθριο του ισογείου λειτουργεί το πωλητήριο του μουσείου στο οποίο μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα και έργα τέχνης με την υπογραφή της Πινακοθήκης.
Αντίγραφα έργων σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων της συλλογής, κάρτες, αναπαραγωγές πινάκων, χαρτοκόπτες, σελιδοδείκτες, επάργυρα και πορσελάνινα διακοσμητικά, κοσμήματα, εκδόσεις, κ.α.

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 616266
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 27/01/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-07-2021
Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον»

• Συνέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών
• Διάθεση οχήματος και προσωπικού για εμβολιασμούς, από την 5η ΥΠΕ
• Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν περιπτώσεις συμπολιτών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν – Συνεργασία και τους συλλόγους ΑμεΑ
• Τηλεφωνική γραμμή για εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες


Στην προσπάθεια για ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με στόχο να εμβολιαστούν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, ενισχύει ο Δήμος Λαρισαίων.
Ειδικότερα, μετά από σχετικό κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνει τη διάθεση οχήματος και προσωπικού από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην 5η ΥΠΕ για το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ΄ οίκον».

Παράλληλα, στο πλαίσιο τη ίδιας προσπάθειας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν στους συμπολίτες που είναι ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα στήριξης, εάν χρειάζονται να εξυπηρετηθούν μέσω του «εμβολιασμού κατ’ οίκον», ενώ ο Δήμος ζήτησε και τη συνεργασία των συλλόγων αναπήρων της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι συμπολίτες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τη νέα πρωτοβουλία.
Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούτσος, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας όποιος συμπολίτης θέλει να εμβολιαστεί κατ΄οίκον, μπορεί να επικοινωνεί στην τηλεφωνική γραμμή 2410-680.220 (Δευτέρα εως Παρασκευή , από 8 π.μ. εως 3 μ.μ.) και να το δηλώνουν.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό και την αναχαίτιση της πανδημίας, και καλεί για άλλη μια φορά τους συμπολίτες να εμβολιαστούν.

 

23-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-07-2021
Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις της επιθεώρησης του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ολοκληρώνεται το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι στην Αυλή του Μύλου

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου με το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, που συγκινεί και ψυχαγωγεί καθημερινά το θεατρόφιλο κοινό με ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν της Λάρισας αλλά και της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50. Μόνο τέσσερις τελευταίες παραστάσεις (Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουλίου) απομένουν για την κλασική επιθεώρηση του Θ.Θ. στη σκηνή του Μύλου και η ανταπόκριση των θεατών μεγάλη, καθώς σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα τη θέση τους.

 Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00 – 21:30 στο 2410 533417.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

22-07-2021
Τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης

Τα παιδιά του δικτύου ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν τη δροσιά του νερού και να γνωρίζουν τις βασικές αρχές κολύμβησης μέσα από το σταθερό πρόγραμμα επισκέψεων στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Τα παιδιά συνοδεύονται από τους παιδαγωγούς τους και με την επίβλεψη και καθοδήγηση και των ειδικευμένων εκπαιδευτών της Δημοτικής Πισίνας μαθαίνουν να απολαμβάνουν τα  παιχνίδια με το νερό γνωρίζοντας παράλληλα τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Η εξωτερική δράση του δικτύου ΚΔΑΠ στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης είναι ιδιαίτερα αγαπητή  καθώς προσφέρει στα παιδιά δροσιά, χαρά και γνώση για να συνεχίσουν θαλάσσιες εξορμήσεις τους.  Ψυχαγωγία αλλά και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τον Covid  19, δίνουν την πολύτιμη  αύρα δροσιάς και ξεγνοιασιάς στο καλοκαίρι των παιδιών που είναι γραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

Η ΔΗ.ΚΕ.Λ, ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Αθλητισμού για την υποστήριξη της δράσης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

22-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY