sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

02-04-2021
Διαδικτυακή ξενάγηση από την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση

«Γιάννης Γαϊτης. Το Πλήθος και η Μοναξιά»

την Κυριακή 4/4/2021 και ώρα 20.30

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα έχοντας ολοκληρώνοντας ήδη ένα πολύ επιτυχημένο κύκλο διαδικτυακών ζωντανών ξεναγήσεων στην έκθεση του Γιάννη Γαϊτη με τίτλο «Το Πλήθος και η Μοναξιά», στον οποίο συνολικά συμμετείχαν περί τα 350 άτομα από όλη την Ελλάδα και Έλληνες του εξωτερικού και παράλληλα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της έκθεσης σε μάθημα του τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις-παρουσιάσεις σε ανάλογα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ξεκινήσει ήδη ένα νέο κύκλο, στο πλαίσιο των διαδικτυακών της δράσεων, με σκοπό να διατηρήσει την επικοινωνία της με το κοινό και τους φίλους της.

Η ξενάγηση ξεκινά με ένα τρίλεπτο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται πολύ σύντομα ο φορέας «Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» και η μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα από τη συντονίστρια της ξενάγησης κ. Ιωάννα Δεληγιάννη, προϊσταμένη των υπηρεσιών της  Δημοτικής Πινακοθήκης και στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης και ένας εκ των δύο επιμελητών της έκθεσης «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά», σε real time, μέσω της πλατφόρμας zoom ξεναγεί τους συμμετέχοντες στην έκθεση, οι οποίοι μπορούν να συνομιλούν και να συζητούν μαζί του και να του θέτουν σχετικά ερωτήματα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε φορά είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώνουν την σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω λινκ που κάθε φορά διατίθεται.

Ο νέος κύκλος ξεναγήσεων ξεκίνησε και στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 4/4/2021 και ώρα 20:30 έχει προγραμματιστεί ξενάγηση. Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι:  https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcsfuuppj8jEtHzcdvH6qkv7HO15sfBoZap

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 616266.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά» παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και άνοιξε για το κοινό στις 10 Οκτωβρίου του 2020.  

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαϊτη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά, «ιστορικά» έργα του Γιάννη Γαΐτη: Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση (1967), Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος (1969) και η Διάλεξη (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως Τα ανθρώπινα τοπία και Οι Αρχαιότητες.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά και είναι διαθέσιμος από το πωλητήριο του μουσείου (τηλ. επικοινωνίας 2410 616266)

Επιμέλεια έκθεσης:

Λορέττα Γαΐτη

Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος

Γιάννης Μπόλης

Ιστορικός της τέχνης

Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν 

Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά

 

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

16-03-2021
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

1-Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

2-Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που εκδηλώθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

3-Δήλωση ζημιών από το σεισμό - Αποκατάσταση κτιρίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ελέγχους πληγέντων κτιρίων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου του 2021, γίνονται γνωστά τα εξής:

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών  (Αρ. πρωτ: ΓΔΑΕΦΚ/οικ 540/ΓΔστ1) γίνεται γνωστό ότι εφεξής οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων τα οποία βρίσκονται εντός του Δήμου Λαρισαίων, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο των κτιρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στην ΔΑΕΦΚ – ΚΕ αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/- τριας.

Ανακοίνωση - εγκύκλιος της ΔΑΕΦΚ για την αποκατάσταση κτηρίων που έχουν πληγεί απο τον σεισμό

Συνεπώς και με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί πλέον να δέχεται αιτήματα για έλεγχο κτιρίων, στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί εξαρχής.

Εξυπακούεται ότι οι έλεγχοι του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχιστούν για όσα αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί. 

 

ellas 2021 short

platforma eisodos neo

deh dhmos new

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

16-04-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/04/2021, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Προσφορά από το BREAD FACTORY στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τσουρέκια προσέφερε το αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο Bread Factory στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων , με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

Τα τσουρέκια  παρέδωσε η υπεύθυνη του καταστήματος κα Αλεξαντροπούλου Μαρία  η οποία τόνισε ότι «το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε με τον τρόπο μας το σημαντικό έργο αυτό  που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και θα είμαστε κάθε φορά παρόν  που υπάρχει ανάγκη.»

Ενώ από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Αναστασίου Μιχάλης και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος  οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

 Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876  και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 εντός της στοάς.

16-04-2021
Προσφορά από την ALFAKATSIFA στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα καφέ προσέφερε η εταιρεία «ALFAKATSIFA» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων , με απώτερο σκοπό να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων που εξυπηρετούνται από τη δομή ενόψει και των εορτών του Πάσχα.

 Τα προϊόντα παρέδωσε η κα Κατσίφα Νικολέτα στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου  η οποία τόνισε  ότι η εταιρεία AlfaKatsifa στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια .

Από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της Δομής ενώ ευχαρίστησαν για την προσφορά.

*Παράλληλα τρόφιμα και παιχνίδια συγκέντρωσε το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας (ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί και μαθητές) για τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

 Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876 και στην οδό Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

16-04-2021
Προσφορά Αυγών Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα  αυγών ελευθέρας βοσκής   προσφέρθηκε  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. 

Τα τρόφιμα παρέδωσαν οι παραγωγοί  Μεζιούδης Κυριάκος και Νίκος με απώτερο σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα  για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα .

Από την πλευρά του δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Γαντζούδης Θεόδωρος και τα υπόλοιπα  στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τους ευχαρίστησαν  για την προσφορά τους ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής συνεργασία  κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11(εντός της στοάς)

16-04-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Πιστοποίηση ανελκυστήρων δημοτικών κτιρίων

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Θεσσαλικό Radio Plays - Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος του Ιάκωβου Καμπανέλλη συνεχίζεται την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των επαναλήψεων των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays»!

Το μονόπρακτο Η γυναίκα και ο Λάθος  ανήκει στο σπονδυλωτό θεατρικό έργο  Πρόσωπα για Βιολί και Ορχήστρα, που παίχτηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης τη σεζόν 1975-1976.  Ο Καμπανέλλης γράφει ένα κωμικό μονόπρακτο για τις συλλήψεις που έγιναν τις πρώτες μέρες της δικτατορίας των Συνταγματαρχών. Και τον πονάει το «διαίρει και βασίλευε» που τόσα κακά έχει φέρει στη χώρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορδελάς,   Μαρσέλα Λένα, Παναγιώτης Τόλιας και Δημήτρης Τσικούρας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο Νίκος Γεωργάκης.

Ο διεθνής Ιάκωβος Καμπανέλλης

Αναγνωρισμένος και καταξιωμένος δραματουργός ο Καμπανέλλης αναγνωρίστηκε και από το παγκόσμιο κοινό, καθώς έργα του ανέβηκαν με επιτυχία σε χώρες με μεγάλη θεατρική παράδοση όπως η Αγγλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Γερμανία, Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1964 το Κρατικό Θέατρο Goteborg της Σουηδίας θα ανεβάσει την «Αυλή των Θαυμάτων», έργο που θα παρουσιαστεί και το 1966, στο Reinhardt – Seminar στη Βιέννη. Το 1984 το Θέατρο Μαξίμ Γκόρκι ανεβάζει το «Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι» και το 1996 το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας πραγματοποιεί παράσταση του έργου «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα».

Το 2001 το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου του ανέθεσε να γράψει το καθιερωμένο του κείμενο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

 

16-04-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 16/04/2021, ώρα 14:00 (EKTAKTH - ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων για την απώλεια του Αλέξανδρου Μπατζανούλη

Έφυγε από κοντά μας ο Αλέξης Μπατζανούλης.

Έφυγε ένας ενεργός πολίτης με ιδιαίτερη αγάπη στην αυτοδιοίκηση. Την υπηρέτησε με πάθος πολλά χρόνια από θέσεις ευθύνης. Έδωσε στην πόλη πολλά.

Με τον Αλέξη με συνδέει μια πορεία ζωής, καθώς και η σχέση που χτίσαμε όταν υπηρετήσαμε μαζί στη δημοτική αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη.

Έφυγε ένα φίλος. Έφυγε ένας αδελφός.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην σύζυγό του Δώρα και στο γιο του.

16-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΗ.Μ.Ε.Δ. - ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια Βιβλίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 21/04/2021, ώρα 12:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-04-2021
Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό απο τον Δήμο Λαρισαίων

«Εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι»

 • Καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού από τον Δήμο Λαρισαίων

Στην μεγάλη προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της COVID 19, ώστε η κοινωνία να βγει, όσο γίνεται πιο σύντομα, από την πανδημία και τους περιορισμούς, συμβάλει ο Δήμος Λαρισαίων με τις δικές του δυνάμεις. 

Ειδικότερα, ο Δήμος υποστηρίζει την εθνική προσπάθεια, μέσω μια τοπικής καμπάνιας προώθησης του εμβολιασμού με κεντρικό σύνθημα «εμβολιάζομαι γιατί νοιάζομαι».

Εξάλλου, Ο εμβολιασμός κατά του Covid19 αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Η καμπάνια θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες, προγραμματίζοντας τον εμβολιασμό τους, στη βάση των προτεραιοτήτων που θέτει η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αναπτύχθηκε και η ιστοσελίδα emvoliolarissa.gr που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, διευθύνσεις και τηλέφωνα των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ θα φιλοξενεί επίκαιρη ενημέρωση και όλο το προωθητικό υλικό.

Σας στέλνουμε το link με το πρώτο video της καμπάνιας

https://www.youtube.com/watch?v=QucZ3dlQGic

15-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-04-2021
Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης και Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021

1-Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

2-Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που εκδηλώθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας.

Για το ΦΕΚ, πατήστε ΕΔΩ

14-04-2021
Ψήφισμα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το σχέδιο νόμου που αφορά στο Υπαίθριο Εμπόριο

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

14-04-2021
Έργα αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Γιάννουλης

Συνεχίζονται τα έργα αγροτικής οδοποιίας από το Δήμο Λαρισαίων, στην περιοχή της Γιάννουλης. Εδώ και είκοσι ημέρες μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων  βρίσκονται στην Γιάννουλη και καθημερινά εργάζονται για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής και ειδικότερα της αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας & Αγροτικής Ανάπτυξης Ρίτας Απρίλη, το πρόεδρο και το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, τον αγροτικό συνεταιρισμό και αγρότες που ενημερώνουν για τα αιτήματά τους την κοινότητα. 

Οι εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας συνεχίζονται τόσο στην Γιάννουλη όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου μας.  

Τέλος σημειώνεται πως ο Δήμος Λαρισαίων έχει καταθέσει στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" πρόταση για ένταξη έργου για ασφαλτοστρώσεις δρόμων αγροτικής οδοποιίας" και αναμένονται οι αποφάσεις για ένταξή στο πρόγραμμα.

 

14-04-2021
82/2021 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

14-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
14-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-04-2021
44/2021 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

13-04-2021
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΑΠΟ 01/01/2021 ΕΩΣ 31/03/2021 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

13-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
13-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2021
Στην τελική ευθεία το Προσκήνιο Πολιτισμού
 • Υπεγράφη η σύμβαση για την τελική φάση εργασιών που θα ολοκληρώσει το Προσκήνιο Πολιτισμού
 • Απ. Καλογιάννης: Η Λάρισα αποκτά σύγχρονη σκηνή υψηλών απαιτήσεων
 • Εντυπωσιάζει ο ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός που θα διαθέτει για να φιλοξενεί παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων και επιπέδου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού (Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ), μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και αναδόχου εταιρείας, η οποία αφορά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των εργασιών και των υποδομών, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού λειτουργικό, ώστε να παραδοθεί στην πόλη και να επιτελέσει το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο για το οποίο έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βέρμιον» κ. Γ. Ρουπακιά. Ο προυπολογισμός της τελικής φάσης του έργου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020. Σημειώνεται ότι την περασμένη περίοδο ο Δήμος Λαρισαίων με ίδιους πόρους ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ολοκλήρωση την πρώτη φάση του έργου.

Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου, όσον αφορά τις οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης της σκηνής και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές  εργασίες, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού μια σύγχρονη σκηνή με εξειδικευμένο και πλούσιο  εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις και θεάματα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων. Σύμφωνα με την σύμβαση οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.  

Απ. Καλογιάννης: Η Λάρισα αποκτά Δημοτικό Θέατρο υψηλών προδιαγραφών

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημειώνει τα εξής:

«Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των τελικών αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών εργασιών ώστε το Δημοτικό μας Θέατρο, το Προσκήνιο Πολιτισμού, να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί ως μια σύγχρονο θέατρο υψηλών προδιαγραφών  στην πόλη. Με την νέα εργολαβία, ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες και παράλληλα το Προσκήνιο θα αποκτήσει εξειδικευμένο και σύγχρονο εξοπλισμό που θα το καταστήσει μια από τις πιο σύγχρονες σκηνές στην χώρα. Ευχαριστώ τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για την σημαντική δουλειά τους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ  τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για την στενή συνεργασία που φέρνει οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της.»

Εντυπωσιακός και υψηλών προδιαγραφών ο εξοπλισμός

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η περιγραφή του ειδικού εξοπλισμού που θα διαθέτει το νέο Δημοτικό Θέατρο.

Ειδικότερα,  η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει:

 • Την κατασκευή όλης της εσωτερικής διαμόρφωσης του κελύφους της αίθουσας, με τις κάθετες επιφάνειες αυτής καθώς και την οροφή της, και την επένδυση της με ξύλινη κατασκευή που απαιτείται για την ακουστική της αίθουσας.
 • Την πλήρη κατασκευή προμήθεια και τοποθέτηση των καθισμάτων της πλατείας, του εξώστη και του ΠΙΤ των μουσικών.
 • Τον απαιτούμενο ξύλινο εξοπλισμό των καμαρινιών.
 • Τις κατασκευές που απαιτούνται για την λειτουργία της σκηνής, όπως:
 • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια σκηνής, δηλαδή 9 μηχανισμοί που θα ανελκύουν στάνταρ φορτίο και θα κάνουν στάνταρ διαδρομή και ομαδική κίνηση. Συγκεκριμένα πρόκειται για 5 μηχανισμούς σε ρόλο μετασχηματισμού ακουστικού, 2 μηχανισμούς για το ρόλο των φωτιστικών σταγκωνιών, 1 μηχανισμό σε ρόλο μεγάλης Οθόνης προβολών και 1 μηχανισμό σε ρόλο διαίρεσης του χώρου σε δύο εκδοχές βάθους σκηνής, ανάλογα με την εκδήλωση.
 • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια σκηνικών, 8 μηχανισμοί δηλαδή που χρησιμοποιούνται για την εναλλαγή των σκηνικών και θα μπορούν να κάνουν όλες τις κινήσεις manual, auto, ομαδικά, συγχρονισμένα κλπ, ανάλογα με τον προγραμματισμό από τον χρήστη.
 • Τα ηλεκτροκίνητα πλευρικά σταγκόνια, 4 πλάγιοι μηχανισμοί εκ των οποίων οι 2 σε ρόλο διαχείρισης δύο συστοιχιών Κουϊντών δεξιά και αριστερά και οι άλλοι 2 για διάφορες χρήσεις.
 • Τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό που λειτουργεί σε ρόλο διαχείρισης Κυκλοράματος, 1 μηχανισμό δηλαδή που μετασχηματίζει τη σκηνή ώστε να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις χορού.
 • Τα ηλεκτροκίνητα σταγκόνια (House Curtain & Veil), δηλαδή 2 μηχανισμοί που εξυπηρετούν την περιοχή της Μπούκας για τη χρήση ανέλκυσης Κεντρικής Αυλαίας και Velo ή Λεπίδας.
 • Τα χειροκίνητα σταγκόνια, δηλαδή 4 μηχανισμοί μικρού φορτίου για την ανάρτηση και ρύθμιση των πετασμάτων των αερίων που θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία οριζόμενα από τον έλεγχο οπτικών χαράξεων σκηνοθεσίας.
 • Τα Ηλεκτροκίνητα Point Hoists, δηλαδή 4 μηχανισμοί για την ανέλκυση σημειακών φορτίων.
 • Τον ηλεκτροκίνητο οδηγό της κύριας αυλαίας, 1 μηχανισμό για την αυτοματοποιημένη λειτουργία ανοίγματος της Κεντρικής Αυλαίας.
 • Την κατασκευή των ηλεκτροκίνητων μηχανισμών του υποσκηνίου, δηλαδή:
 • Το Αναβατόριο ορχήστρας (Πιτ Μουσικών) με διαστάσεις ικανές για να φιλοξενήσει μέχρι σαράντα πέντε (45) μουσικούς, το οποίο ισοσταθμίζεται στο επίπεδο της σκηνής, στο επίπεδο της αίθουσας, στο επίπεδο ορχήστρας και στο επίπεδο της αποθήκης.
 • Ο ανεξάρτητος Μηχανισμός της Περιστρεφόμενης Πλατφόρμας στο κέντρο της σκηνής διαμέτρου έντεκα (11) μέτρων.
 • Ο ανεξάρτητος Μηχανισμός του Αναβατορίου μεταφοράς σκηνικών, στην περιοχή του δεξιού παρασκηνίου, που επιτρέπει την δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης σκηνικών και εμπορευμάτων στη σκηνή.
 • Το σύστημα ηλεκτροκίνητου ελέγχου Συστημάτων και ηλεκτρονικοί πίνακες, το οποίο θα ελέγχεται ψηφιακά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
 • Την αποπεράτωση, όλων των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού καθώς και όλων των δικτύων που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, την πυροπροστασία, τον κλιματισμό καθώς και των ισχυρών και των ασθενών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης και ο αν. προιστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσούρας.

 

12-04-2021
Η Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη - Θεσσαλικό Radio Plays

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε ΕΔΩ

09-04-2021
Δωρεάν προγράμματα ποδηλατικής οδηγικής συμπεριφοράς για παιδιά και οικογένειες από το Δήμο Λαρισαίων

• Ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη με στόχο την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου, τη χρήση του στην πόλη, πεζοδρόμους, νέους ποδηλατοδρόμους κ.α.

Δυο σημαντικά προγράμματα εκπαίδευσης σε ποδηλατική οδηγική συμπεριφορά για μικρούς και μεγάλους, υλοποιεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Πόλη που Μαθαίνει – Learning city.

Τα προγράμματα ονομάζονται «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ» και απευθύνεται σε γονιό και παιδιά και «EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» που απευθύνεται σε μικρές ομάδες παιδιών.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα να συνεννοηθούν με τους υπεύθυνους των δράσεων για τον καθορισμό των ραντεβού.( Ώρες επικοινωνίας για προγραμματισμό επισκέψεων καθημερινά από 12:00-14:00 στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6974024059 κα Ευαγγέλου Εύη. Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ. 2410680246 κα Δερπάνη Ευγενία)

Ειδικότερα

• το πρόγραμμα «εκπαίδευση κυκλοφοριακής αρωγής για παιδιά» αφορά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που γνωρίζουν ποδήλατο και θα επισκέπτονται το πάρκο ως και 3 φορές με τα ποδήλατα τους, μαθαίνοντας βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και δεξιότητες ζωής για ασφαλή οδήγηση ποδήλατου.

• Το πρόγραμμα «Κινούμαι με ποδήλατο και το παιδί μου» αφορά τον γονιό και το παιδί του/παιδιά του. Προϋπόθεση να έχουν και να κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι 7 ετών. Κύκλος 3 μαθημάτων -συμβουλών για το πώς να μετακινούμαστε με ασφάλεια στην πόλη με το παιδί μας. Τί και ποιούς κανόνες ακολουθούμε, πως κινούμαστε σε πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μαζί.

Αφετηρία εκπαίδευσης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.Ως γνωστόν, η Λάρισα, είναι η πρώτη πόλη της χώρας που υλοποιεί έργα Βιώσιμης Αστικής Κινητικοτητας με στόχος τη βελτίωση μετακινήσεων και προσβασιμότητας, η μείωση των ατυχημάτων, η μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θορύβου καθώς και η αναβάθμιση ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

Για να εξελιχθεί η Λάρισα σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, μία πόλη για τον άνθρωπο πρέπει να ξεπεράσουμε και να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ στο κέντρο,την σωστή χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Ο Λαρισαίος πολίτης είναι εξοικειωμένος με την πεζή μετακίνηση καθώς την δεκαετία του ’90 η μορφή της πόλης άλλαξε με την εκτεταμένη πεζοδρόμηση. Τώρα που δημιουργούνται οι συνθήκες μείωσης των αναγκών μετακίνησης με Ι.Χ οι πολίτες έχουν να εκπαιδευτούν στην χρήση του ποδηλάτου και στην σωστή χρήση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με οποιοδήποτε όχημα.
Η ενσωμάτωση του ποδηλάτου ως βασικό μέσο μετακίνησης δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να διαμορφώσουν εκ νέου μια αστική κουλτούρα. Απαιτείται όμως η ευαισθητοποίηση τους ως προς την αλλαγή συμπεριφορά και νοοτροπίας. Για να επιλέξουμε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας πρέπει να έχουμε κατανοήσει ποιος είναι ο ρόλος μας για το περιβάλλον και την λειτουργία της πόλης. Πρέπει να έχουμε κατανοήσει τα οφέλη στην ατομική σωματική και ψυχική υγεία. Με δημόσια μέσα συγκοινωνίας, περπάτημα , ποδήλατο όλα θα κυλούν πιο αποτελεσματικά. Οι δρόμοι της πόλης με την διαμόρφωση τους εκπαιδεύουν τους οδηγούς στο τι σημαίνει προσοχή και σεβασμός σε πεζούς και ποδηλάτες.

Στην περίοδο πανδημίας κατά την διάρκεια της καραντίνας παρατηρήθηκε αύξηση χρήσης του ποδηλάτου είτε ως μέσο μετακίνησης είτε και ως μέσο άθλησης ελλείψει άλλων εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Το ποδήλατο μπαίνει σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορία. Τα οχήματα κινούνται με όριο ταχύτητας 20χλμ στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και η Λάρισα είναι πόλη για να ζεις!!!!

09-04-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 15/04/2021, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY