sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

03-08-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
03-08-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-08-2021
Χώρος Μνήμης και Ιστορίας το ιστορικό παλιό Κοιμητήριο της Λάρισας
 • Η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  με θετική εισήγηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
 • Θα γίνουν έργα ανάπλασης με σεβασμό στην μνήμη χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία του ως Κοιμητήριο για τους συμπολίτες που διαθέτουν οικογενειακούς τάφους

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της αξιοποίησης του Παλιού και ιστορικού Κοιμητηρίου της Λάρισας και την μετατροπή του σε χώρο Μνήμης και Ιστορίας, μετά την έγκριση και ένταξη της πρότασης που προετοίμασε και κατέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που αναδεικνύει, με σεβασμό στην μνήμη το ιστορικό Νεκροταφείο της Λάρισας. Ένας ιστορικός χώρος για την πόλης μας, θα εξελιχθεί σε ένα χώρο Μνήμης και Ιστορίας, συνεχίζοντας παράλληλα να λειτουργεί ως Κοιμητήριο για τις οικογένειες των συμπολιτών μας που διαθέτουν οικογενειακούς τάφους.

Το έργο είναι προυπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ περίπου και από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα χρηματοδοτηθεί με 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από πόρους του Δήμου Λαρισαίων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο, έχει θετική εισήγηση και από την Επιτροπή 2021 και έχει ενταχθεί σε πρόσκληση με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» και στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση της πρότασης του Δήμου Λαρισαίων «η παρέμβαση στο παλιό Κοιμητήριο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού της πόλης που αφορά στην εφαρμογή και υλοποίηση επεμβάσεων που αναδεικνύουν την πορεία της Λάρισας στην ιστορία ενεργοποιώντας μνημεία, διαδρομές, μουσειακούς χώρους ως μέρη μιας αφήγησης για την πόλη. Το παλαιό κοιμητήριο της Λάρισας

είναι μια περιοχή με σημαντικό ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που χρίζει ανάδειξης και σύνδεσης χωρικά και νοηματοδοτικά με τα σημεία αποτύπωσης της ιστορικότητας της πόλης και των ανθρώπων της. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης παρέμβασης σχεδιάζεται να υλοποιηθούν έργα που θα εμπλουτίσουν το αστικό περιβάλλον προσφέροντας χώρο για την ανάπτυξη του πολιτισμού, των υπαίθριων δράσεων, της περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και της

αισθητικής, της λειτουργικής και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής μέσα από τις υποδομές που μελετούνται.

Οι είσοδοι στο χώρο της ανάπλασης σχεδιάζονται εκ νέου στο βόρειο και νότιο άκρο του κοιμητηρίου όπου σήμερα βρίσκονται υπαίθριοι ελλειμματικοί αστικοί χώροι. Εσωτερικά του χώρου μέσω των νέων γραμμικών και σαφώς χαραγμένων

διαδρομών γίνεται ένα θεματικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης και της Ελλάδας περνώντας από σηματοδοτημένα ταφικά μνημεία του

κοιμητηρίου.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της μνήμης, του αποτυπώματος που αφήνει ο χρόνος, στη μεταβολή της όψης και της σύστασης από μια κοινωνία, τους ανθρώπους τον υλικό πολιτισμό τους αξιοποιούμε στο σχεδιασμό υλικά που ¨έχουν μνήμη¨. Με άλλα λόγια υλικά που μεταφέρουν στην όψη τους το πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς, στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου επιλέγεται να μεταφέρουν αυτή την ιδιότητα της ¨θύμησης¨ υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Απ. Καλογιάννης: Ένα ακόμα σημαντικό έργο υλοποιείται – Στα 25 εκατ. ευρώ τα έργα του Δήμου Λαρισαίων από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημειώνει τα εξής:

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο του Δήμου Λαρισαίων προτάθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συνολικά ο Δήμος Λαρισαίων διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Ένα απ΄ αυτά τα έργα  είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση του παλιού Κοιμητηρίου της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις με σεβασμό στη μνήμη, με στόχο ο χώρος του ιστορικού Κοιμητηρίου της πόλης να αποτελέσει μέρος της αφήγησης για την Λάρισα.

Ευχαριστώ θερμά τα πολιτικά στελέχη που εργάστηκαν για την συγκεκριμένη πρόταση και ειδικότερα τους αντιδημάρχου Γ. Σούλτη και Π. Σάπκα καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μεθοδικά και υπεύθυνα εργάστηκαν για την σύνταξη ενός άρτιου φακέλου.»

 

02-08-2021
Λήξη καλοκαιρινού προγράμματος του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων

Tην Παρασκευή 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ 2020-2021 στο οποίο εντάσσονται μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. Σε μια χρονιά δύσκολη, γεμάτη αγωνίες για την υγεία και την ασφάλεια μικρών και μεγάλων, η θερινή επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων πρόσφερε μια πληθώρα  χαρούμενων στιγμών στα παιδιά και τους παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα των δομών συνεχίστηκε με τις σταθερές και αγαπημένες δραστηριότητες (χορό, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, γυμναστική, αερόμπικ, σκάκι ρομποτική) και παράλληλα εμπλουτίστηκε με ποικίλες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις. Κολύμπι στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης, εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία της πόλης, επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πικ νικ και εκδρομές σε πάρκα της πόλης χάρισαν στα παιδιά απολαυστικές καλοκαιρινές στιγμές γνώσης, ξενοιασιάς και χαρούμενων αναμνήσεων.

Η ΔΗ.ΚΕ.Λ. ευχαριστεί θερμά: την Αντιδημαρχία Αθλητισμού για την υποστήριξη της δράσης στην Δημοτική Πισίνα Νεάπολης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων - Μύλος του Παππά για την εκπαιδευτική ξενάγηση στο Μουσείο και την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνε Εξερευνητής της Τέχνης»,  την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων για την εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας για τη διάθεση επιλεγμένων ταινιών animation.

Μέσα στο καυτό ελληνικό καλοκαίρι καταφέραμε να μεταμορφώσουμε τις μέρες της εβδομάδας σε μέρες εξερευνήσεων, ανακαλύψεων, έμπνευσης και δημιουργικότητας και να υποστηρίξουμε για μια ακόμη φορά τα παιδιά και την ελληνική οικογένεια.

Υπενθυμίζουμε πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που γίνεται ηλεκτρονικά στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr ) ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου ( παράταση υποβολής) και το προσωπικό της ΔΗ.ΚΕ.Λ είναι στη διάθεση του κοινού για να βοηθήσει στη συμπλήρωση των αιτήσεων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085 καθημερινά, 8:00 – 15 :00

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

 

02-08-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

02-08-2021
Πρόγραμμα διενέργειας rapid test στο Δήμο Λαρισαίων(2.8 – 8.8)

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διευκρινίζεται ότι λόγω του καύσωνα, το ωράριο των δειγματοληψιών διαμορφώνεται από τις 7 το πρωί έως της 12 το μεσημέρι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και για όλα τα σημεία.

 

Δευτέρα 2 Αυγούστου                 

Κεντρική Πλατεία 

Πλατεία Ταχυδρομείου

Πλατεία  ΟΣΕ    

Πλατεία ΑΤΑ                                     

                                               

Τρίτη 3 Αυγούστου                        

Κεντρική Πλατεία 

Πλατεία Ταχυδρομείου

Πλατεία  ΟΣΕ                    

Αλκαζάρ

Πλατεία Ανθούπολης

 

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Κεντρική Πλατεία 

Πλατεία Ταχυδρομείου

Πλατεία  ΟΣΕ    

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα      

Πλατεία Αγίου Θωμά

               

Πέμπτη 5 Αυγούστου                                    

Κεντρική Πλατεία 

Πλατεία Ταχυδρομείου

Νέα Πολιτεία – Πλατεία Θεοδωρακοπούλου                                    

Παρασκευή 6 Αυγούστου                                           

Κεντρική Πλατεία 

Πλατεία Ταχυδρομείου

Πλατεία  ΟΣΕ    

Πλατεία ΑΤΑ                                     

Σάββατο 7 Αυγούστου

Κεντρική Πλατεία 

                               

Κυριακή 8 Αυγούστου                                  

Κεντρική Πλατεία

02-08-2021
Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι στα Πλατάνια Βελίκας

Με δύο παραστάσεις στο Θέατρο Θάλασσας στα Πλατάνια Βελίκας, την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Αυγούστου συνεχίζεται η περιοδεία της παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι σε κείμενα και σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου.  Η σκηνή γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, χρώματα και εικόνες που αναβιώνουν την ιστορικότητα της πόλης της Λάρισας και τονίζουν την διαχρονική της λαμπρότητα σε έναν κόσμο ονείρου, αναμνήσεων και φαντασίας.

Πληροφορίες: καθημερινά 10:00-14:00 στο 2410621209.

Ώρα έναρξης: 21:15. Πώληση εισιτηρίων: viva.gr.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες στην παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

02-08-2021
Με θετικό αποτύπωμα η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος πρόσβασης στους πεζοδρόμους
 • Χωροθετούνται 88 θεσεις στάθμευσης δικύκλων περιμετρικά του λόφου του Φρουριου
 • Μικρή επέκταση στο μεσημβρινό ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων
 • Συνεχής η διαβούλευση του Δήμου με φορείς, επαγγελματίες και κατοίκους

Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες αποτιμήσεις από την πρώτη εβδομάδα δοκιμαστικής λειτουργίας του ελεγχόμενου συστήματος πρόσβασης στους πεζοδρόμους. Ως γνωστόν από την περασμένη Κυριακή οι μπάρες έχουν σηκωθεί στην βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης και ειδικότερα περιμετρικά του λόφου του Φρουρίου, στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου.  Στο Δήμο Λαρισαίων αξιολογούν με θετικό πρόσημο αυτή την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος.  Παράλληλα, τα αρμόδια επιφορτισμένα στελέχη με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας– Ψηφιακής Πολιτικής Ντίνο Διαμάντο, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων προκειμένου να επιλύονται μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που προκαλεί η,  ούτως ή άλλως,  τεράστια παρέμβαση και αλλαγή που συντελείται στην λειτουργία των πεζοδρόμων της Λάρισας.

                Ωστόσο, τα στελέχη του Δήμου τονίζουν ότι υπάρχει σημαντικό βαθμός προσαρμοστικότητας από όλους τους εμπλεκόμενους στη νέα πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα πάντως, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδριασε αυτή την εβδομάδα, μετά από εισήγηση του προέδρου της αντιδημάρχου Ντ. Διαμάντου, έλαβε ομόφωνες αποφάσεις που συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του συστήματος.

Θέσεις δικύκλων

Ειδικότερα,  εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η Χωροθέτηση χώρων στάθμευσης δικύκλων περιμετρικά της Ζώνης Ελέγχου του Βόρειο Τομέα αυτής με τη δεδομένη χωρητικότητα θέσεων δηλαδή στις οδούς.

Ειδικότερα, τα σημεία που χωροθετούνται σημεία στάθμευσης δικύκλων (συνολικά 88 θέσεων) είναι τα εξής:

ΜΑΝΩΛΑΚΗ (σε 2 σημεία)  > 25Θ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ (σε 1 σημείο) > 15Θ

ΕΡ.ΣΤΑΥΡΟΥ (σε 1 σημείο) > 11Θ

ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ        (σε 1 σημείο) > 10Θ

ΒΥΡΩΝΟΣ (σε 1 σημείο)  > 10Θ

ΟΛΥΜΠΟΥ (σε 4 σημεία) > 17Θ

                Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ο Δημόσιος χώρος των πεζοδρόμων για την κίνηση των πολιτών και δίνεται τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που παρέχουν delivery υπηρεσίες να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα καθώς και στους εργαζόμενους διανομείς ασφάλεια και νομιμότητα χωρίς να διακινδυνεύουν με την πρόκληση ατυχήματος ή/και με πρόστιμο παράνομης διέλευσης.

                Αυτό αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων (ΕΟΔ) μετά από συνάντηση του Προέδρου τους κου Καψιμάλη με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της ΕΠΖ Κωνσταντίνο Διαμάντο. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΟΔ άλλοι δύο χώροι για στάθμευση δικύκλων delivery που εξετάζονται περαιτέρω από τη Δημοτική αρχή για να αμβλύνουν το πρόβλημα λειτουργίας της διανομής από και προς την Ζώνη Ελέγχου του Βόρειου Τομέα.

                Η έναρξη εφαρμογής του μέτρου θα ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες.

Ωράριο τροφοδοσίας

Επίσης, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τροποποιήθηκε το μεσημεριανό ωράριο της τροφοδοσίας αποκλειστικά για το Βόρειο Τομέα της Ζώνης Ελέγχου σε :

“Δευτέρα – Σάββατο από 14:30 – 19:00”. Αυτό θα ισχύει μέχρι 31/12/2021.

                Ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα ενημερώθηκε και για τα δηλωμένα οχήματα εταιριών τροφοδοσίας και διανομής θα αναγνωρίζονται οι πινακίδες σύμφωνα με το νέο ωράριο.

                Ήταν ένα αίτημα του ΣΙΚΑΕΛ από την περίοδο της διαβούλευσης του νέου Κανονισμού το οποίο τότε είχε ληφθεί υπ’ όψιν να εξεταστεί κατά την πιλοτική έναρξη λειτουργίας του συστήματος.

                Έτσι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, τις ιδιαίτερες μορφολογικές συνθήκες του Λόφου του Φρουρίου (Ζώνη Ελέγχου), την λειτουργία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην εν λόγω περιοχή με απογευματινό και βραδινό ωράριο και με δεδομένη την εμπειρία της εκκίνησης του συστήματος στο Βόρειο Τομέα από 25/07/2021 και,  μετά από την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΙΚΑΕΛ και επιχειρηματίες του λόφου που συμφώνησαν ότι είναι ένα μέτρο- αίτημά τους σε σωστή κατεύθυνση, εγκρίθηκε η τροποποίηση του μεσημεριανού ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους λόφου Φρουρίου

Με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος δεν  ισχύει πλέον ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία Λαμπρούλη. Ετσι αποφασίστηκε να δοθούν ατελώς ατομικές θέσεις στάθμευσης (συγκεκριμένες ανά πινακίδα αυτοκινήτου) στο χώρο στάθμευσης της οδού Γεωργιάδου με ετήσια ισχύ ΜΟΝΟ για τους μόνιμους κατοίκους του Λόφου λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας και του πεζοδρομημένου καθεστώτος στο σύνολο της περιοχής.

Οι δικαιούχοι “μόνιμοι κάτοικοι χωρίς χώρο στάθμευσης” μπορούν να αποστείλουν στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. :

- Αίτηση μονίμου κατοίκου και κατόχου

- Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης

- άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

- Υπεύθυνη Δήλωση (με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή από το Gov) ότι “το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας (………..) δεν χρησιμοποιεί χώρο στάθμευσης ενός της Ζώνης Ελέγχου”

 

Βασικές οδηγίες χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος

Από τον Δήμο Λαρισαίων επαναλαμβάνονται οι βασικές οδηγίες χρήσης του συστήματος.

Πλησιάζουμε “σιγά σιγά” και “σωστά” το σημείο της κίτρινης σήμανσης (ΚΙΤΡΙΝΟ Π) ώστε, “εν κινήσει” να γίνει η αναγνώριση της πινακίδας και να δούμε τις μπάρες να κατεβαίνουν.

Περνάμε ΜΟΝΟ εφόσον οι μπάρες κατέλθουν εντελώς

Προσέχουμε μην περάσει αντί για μας άλλο αυτοκίνητο (ή δίκυκλο). Στην περίπτωση αυτή αναμένουμε 10’’ και αν δούμε ότι οι μπάρες σηκώνονται τότε, κάνουμε λίγο όπισθεν προσεκτικά και επανερχόμαστε “σιγά σιγά εν κινήσει” ώστε να γίνει επαναγνώριση της πινακίδας μας.

Σε κάθε περίπτωση δυσλειτουργίας και έκτακτης ανάγκης ζητήματος υγείας/ΑΜΕΑ τηλεφωνούμε στο ΚΕΛ (2413500224-2413500307) που λειτουργεί αδιαλείπτως.

Επίσης, από το Δήμο χαρακτηρίζουν ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την συμβολή ΟΛΩΝ στην επιτυχία ενός “έξυπνου” συστήματος για τη χρήση του πεζοδρομημένου δημόσιου χώρου.

                Αυτό σημαίνει ότι, η ενημέρωση πέρα από το Δήμο πρέπει να γίνει και από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους. Δηλαδή :

Οι Θεσμικοί Φορείς να ενημερώσουν τα μέλη τους (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήρια, Σύλλογος Ξενοδόχων και Τουριστικών Γραφείων, ΣΙΑΚΑΕΛ, ΕΟΔ, Προμηθευτών – Διανομέων κά).

Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να ενημερώσουν τους συνεργάτες τους (Προμηθευτές – Διανομείς)

Συγκεκριμένοι εμπλεκόμενοι ανέλαβαν την ευθύνη να ενημερώνουν και να εξυπηρετούν (με εναλλακτικούς και άμεσους τρόπους μάλιστα σε κάθε περίπτωση) για λογαριασμό τους τους πελάτες τους (Ξενοδοχεία, Χώροι Στάθμευσης)

ΟΛΟΙ οι παραπάνω μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν την ιστοσελίδα τους και να βάλουν link την πλατφόρμα του “έξυπνου συστήματος” :

               

                https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa

καθώς και, την εφαρμογή (application) που μπορούν να “κατεβάσουν” σε κινητά (ios & android) και tablet :

                Larissa Smart Access

                Μέσα από τις δύο αυτές εφαρμογές μπορεί κάποιος να κάνει μία απλή “Εγγραφή” (με email και κωδικό που θα επιλέξει) και έτσι να έχει τη δυνατότητα να εισάγει “Αίτημα” (ετήσιας ή προσωρινής εισόδου).

Λειτουργία “Γραφείου Βοήθειας” (Help Desk)

                Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα λειτουργήσει “Γραφείο Βοήθειας” (Help Desk) για τη λειτουργία και την εγγραφή στο “έξυπνο” σύστημα.

                Θα περιλαμβάνει :

Τηλεφωνική ενημέρωση (σε άλλο νούμερο διαφορετικό από αυτά του ΚΕΛ)

Δυνατότητα ραντεβού για διά ζώσης βοήθεια επί της χρήσης της Πλατφόρμας και της Εφαρμογής για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία αρχικής εγγραφής και χρήσης με την νέα “έξυπνη” τεχνολογία.

                Θα ανακοινωθεί τόσο το ειδικό τηλέφωνο όσο και το ωράριο εντός των επόμενων ημερών.

 

02-08-2021
Μετάβαση στο Φως – Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Το Θεσσαλικό Δίκτυο Φεστιβάλ “Μετάβαση”, έχοντας θέσει ως βασικό του στόχο την ανάπτυξη και εδραίωση συνεργασιών και την υποστήριξη και δικτύωση καλλιτεχνών, εκκινεί την πρώτη διαγωνιστική ενότητα, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών προγραμματισμών των τριών φεστιβάλ που απαρτίζουν το δίκτυο (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων).

Στόχος της νέας ενότητας, είναι η διευρυμένη συμμετοχή των καλλιτεχνών στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ, η επαφή τους με νέες καλλιτεχνικές φόρμες και τάσεις, αλλά και με το κοινό των φεστιβάλ, μέσα από εκθέσεις, διεπιστημονικά και διακαλλιτεχνικά φόρουμ, καθώς και η οικονομική ενίσχυση καλλιτεχνών των οποίων το έργο θα διακριθεί.

Στόχος της συντονιστικής ομάδας του Δικτύου Φεστιβάλ Μετάβαση είναι η διαγωνιστική ενότητα Μετάβαση να απευθύνεται σταδιακά σε κάθε μορφή τέχνης που λαμβάνει χώρα στα προγράμματα εκδηλώσεων των φεστιβάλ (Θέατρο, Χορός, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, κ.α.). Φέτος θα απευθύνεται αποκλειστικά στην ενότητα της φωτογραφίας.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δίκτυο “Μετάβαση” απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς επαγγελματίες  και ερασιτέχνες φωτογράφους, να διερευνήσουν μέσα από τον φακό τους την έννοια της Μετάβασης στο Φως, όπως την ερμηνεύει ο καθένας. Τα επιλεγμένα έργα θα αποτελέσουν τη βάση για μια φωτογραφική έκθεση που θα ταξιδέψει και στις τρεις πόλεις του Δικτύου και θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κάθε φωτογράφος έχει δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό με έως δύο (2) φωτογραφίες του.

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή που απαρτίζουν δύο μέλη φωτογραφικών λεσχών Λάρισας και Βόλου και τρεις επαγγελματίες φωτογράφοι-μέλη των διοργανωτικών ομάδων του Δικτύου. Θα δοθούν τρία (3) βραβεία που θα λάβουν τα εξής οικονομικά έπαθλα:1ο βραβείο: 300€, 2ο βραβείο: 200€, 3ο βραβείο: 100€

Προθεσμία αποστολής φωτογραφιών: 1/8- 1/9/2021

Email αποστολής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μέγιστο μέγεθος 2 αρχείων: 10MB

Μορφή αρχείων: jpg

Η χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού δεν αποτελεί προϋπόθεση.

Τα αρχεία υψηλής ανάλυσης θα ζητηθούν μετά την επιλογή των φωτογραφιών. Το επιλεγμένο υλικό θα παραμένει στη διάθεση των διοργανωτών για αρχειακούς και επικοινωνιακούς λόγους, για μη κερδοσκοπική χρήση. Το κόστος των εκτυπώσεων βαραίνει αποκλειστικά τους διοργανωτές στους οποίους θα ανήκουν οι εκτυπώσεις.

Τα τρία φεστιβάλ του Θεσσαλικού Δικτύου Φεστιβάλ (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων) πραγματοποιούνται φέτος με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

02-08-2021
Αλλαγή λόγω καύσωνα στο ωράριο λειτουργείας του Παιδικού Σταθμού του Δ.Λαρισαίων για τον Αύγουστο
Απο το Δήμο Λαρισαίων υπενθυμίζεται  ότι την Δευτέρα 2 Αυγούστου αρχίζει η λειτουργία του προγράμματος λειτουργίας Παιδικού Σταθμού για τον μήνα Αυγουστο.Λόγω του καύσωνα και για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται απο τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 
30-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 05/08/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-07-2021
Δ. Λαρισαίων: Ετοιμο το Φθινόπωρο το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
 • Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη
 • Η μελέτη θα καταδείξει σημεία φόρτισης σε όλη την έκταση του Δήμου, με χωροθέτηση ενός σημείο ανά 1000 κατοίκους
 • Μια ακόμα δράση του Δ. Λαρισαίων στην κατεύθυνση ενός  «Πράσινου Δήμου»

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών στην Λάρισα, προωθεί ο Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για την υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης που υλοποιείται κεντρικά και αφορά συνολικά και την Αυτοδιοίκηση. 

Η σχετική σύμβαση για την εκπόνηση του σχεδίου υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «DBC». Η χρηματοδότηση της μελέτης γίνεται από το «Πράσινο Ταμείο» και το κόστος της ανέρχεται στις 75 χλδ ευρώ με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει το «Πράσινο Ταμείο», στόχος της μελέτης είναι η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων εντός των Δήμου, σε  χώρους στάσης και στάθμευσης, καθώς και σε ελεγχόμενους από τους δήμους χώρους στάθμευσης κ.α. ώστε να προβλέπεται υποχρεωτικά η χωροθέτηση ενός (1) κατ’ ελάχιστον σημείου επαναφόρτισης Η/Ο ανά χιλίους (1.000) κατοίκους του δήμου. Η εκπόνηση της μελέτης, που θα έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, θα λαμβάνει υπόψη και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην Λάρισα με την υλοποίηση του ΣΒΑΚ.

Για το λόγο αυτό, πριν την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν όλοι οι παράμετροι που πρέπει να περιληφθούν στην μελέτη.

Η εκπόνηση της μελέτης για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της εξέλιξης της Λάρισας σε ένα «Πράσινο Δήμο», μετά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για τα ενεργειακά ζητήματα και την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας, την αντικατάσταση του οδοφωτισμού, την υλοποίηση των έργων του ΣΒΑΚ και το σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουν στην πόλη κ.α.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσούρας και τα στελέχη του τμήματος Η/Μ της ίδιας υπηρεσίας κα. Β. Μπουμπίτσα και Ηλ. Πνευματικός. 

30-07-2021
Αυλαία για το φετινή «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας που επέβαλλε η πανδημία του covid-19, η Κατασκήνωση στην Πόλη έγινε και φέτος το χαρούμενο καλοκαιρινό καταφύγιο των παιδιών της πόλης μας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού, οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να δοκιμάσουν τις οδηγητικές τους ικανότητες και να παίξουν με τα σήματα.

Στον ευρύτερο χώρο του πάρκου Αλκαζάρ τραγούδησαν, έπαιξαν και κυνήγησαν τον χαμένο θησαυρό, ο οποίος ήταν ένα λαχταριστό παγωτό προς έκπληξη και ενθουσιασμό όλων. Μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά το Σεπτέμβριο, αλλά και υποσχέθηκαν ότι του χρόνου «θα είμαστε όλοι εδώ».

Στις δράσεις παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήριος Βούλγαρης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια της Κατασκήνωσης κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, που έπαιξαν με τα παιδιά και ευχαρίστησαν όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία του φετινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη 2021».

30-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-07-2021
Εργασίες σε σχολεία για αποκατάσταση ζημιών λόγω σεισμού

Δ. Λαρισαίων: Αδιάκοπα συνεχίζονται τα έργα σε σχολεία για την αποκατάσταση των ζημιών  απο τους σεισμούς

 • Προτεραιότητα το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τους μαθητές τον Σεπτέμβριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στα σχολικά διδακτήρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου ΕΠΑΛ και σε άλλες σχολοικές μονάδες, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η εντονότατη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Μαρτίου. Τα έργα έχουν ξεκινήσει προ δεκαπενθημέρου και συνεχίζονται αδιάκοπα με στόχο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα εν λόγω σχολεία να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε σχολικά κτίρια, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια μηχανικών των «Κτιριακών Υποδομών» (ΚΤΥΠ Α.Ε) του υπουργείου Υποδομών. Οι πιο σοβαρές ζημιές εντοπίζονται στα δυο προαναφερθέντα σχολεία καθώς και στην παλιά πέτρινη πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης.

Οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΚΤΥΠ κατέδειξαν ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στο σύνολο των σχολείων ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ περίπου Ακολούθησε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξεύρεση χρηματοδότησης με  επαφές και συζητήσεις του δημάρχου με κυβερνητικά στελέχη,  με κατάληξη την απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα για κατανομή ποσού 4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό.

Μα βάση τα παραπάνω και μέχρι την εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης, η δημοτική αρχή ιεράρχησε τις προτεραιότητες σύμφωνα με  την έκταση των ζημιών σε κάθε σχολείο, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται στην λειτουργικότητά τους. Ετσι σε άμεση προτεραιότητα τέθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ. Ολες οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και έτσι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.

 

Εξάλλου πρόκειται για τις σχολικές μονάδες που η ομαλή τους λειτουργία επηρεάζεται άμεσα από τις ζημιές, αφού σε διαφορετική περίπτωση από τη νέα σχολική χρονιά, τα εν λόγω σχολεία έπρεπε είτε να λειτουργούν σε πρωινό και απογευματινό ωράριο, είτε μαθητές τους να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης, ήδη έχουν εγκατασταθεί προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο, ώστε τον Σεπτέμβριο οι μαθητές του σχολείου να ξεκινήσουν κανονικά και σε μόνιμη πρωινή βάρδια την σχολική χρονιά. Επίσης, προκατασκευασμένες αίθουσες έχουν εγκατασταθεί και σε άλλα σχολεία της Λάρισας ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.

29-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-07-2021
Δ. Λαρισαίων: Αναδεικνύεται παραπήνειο μονοπάτι στην Τερψιθέα

Το δικό της μοναπάτι στην παραπήνεια περιοχή αποκτά η Τερψιθέα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έργου μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κ. Μπουλογιάννη.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή της Τερψιθέας και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα LEADER ν. Λάρισας, με προυπολογισμό  438.000 ευρώ περίπου.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση του άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, δηλαδή, μήκους 1.100 – 1.150 μ. περίπου και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του. Κάθετα στον άξονα της κίνησης θα δημιουργηθούν μικρότερα ή μεγαλύτερα πλατώματα, τα οποία υποδέχονται τους αναγκαίους χώρους στάσης και τοποθετούνται με καθιστικά.

Κατά μήκος των διαδρομών προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και η κατασκευή βρυσών. Τέλος προβλέπεται ο καθαρισμός της έκτασης του υφιστάμενου χώρου πρασίνου στην κοίτη του ποταμού και  νέα φύτευση σε όλο το μήκος της υπό διαμόρφωση έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Η πρόσβαση στην περιοχή του έργου πραγματοποιείται από την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και από κάθετους και παράλληλους σε αυτήν αγροτικούς δρόμους του αναδασμού. Οι αγροτικοί δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν έχουν μήκος 2.700 μ. περίπου. Λόγω της απόστασης του έργου από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές (Τερψιθέα, Γιάννουλη) προβλέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επίσκεψη. Ο χώρος αυτός θα δημιουργηθεί στο τέλος του δρόμου πρόσβασης, σε έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας και καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 4.700 τ.μ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Μαρία Κωτούλα.

 

28-07-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 13:00(ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλιματιζόμενοι χώροι και γενικές οδηγίες ενόψει καύσωνα

Ενόψει  του επερχόμενου καύσωνα που θα επικρατήσει στην πόλη μας και προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο, ανακοινώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ότι :

Α)  Θα παραμείνουν ανοιχτοί οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι για τυχόν ανάγκες των συμπολιτών μας:

               ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07  ΕΩΣ  ΠΕΜΠΤΗ 05/08 (από 10:00 έως 20:00)

 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 • Β΄ ΚΑΠΗ  (Τέρμα Λαγού & Κρανώνος)
 • ΣΤΕΚΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ασκληπιού αρ.68)

Β) Συνιστώνται τα ακόλουθα μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα:

 •  Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από    

             χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 • Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 • Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 • Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 • Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
 • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.
 • Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Aν έχετε βρέφη και παιδιά

 • Ντύστε τα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Φροντίστε ώστε τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
 • Φροντίστε να μην μένουν στον ήλιο μετά το μπάνιο στη θάλασσα και να φορούν πάντα καπέλο.
 • Εκτός από γάλα συνιστάται η χορήγηση και άλλων υγρών. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.
 • Για τα μεγαλύτερα παιδιά, φροντίστε να πίνουν πολλά υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να τρώνε περισσότερα λαχανικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.

Aν έχετε ηλικιωμένους

 • Μετακινείστε τους σε δροσερότερους χώρους ή περιοχές (παραθαλάσσια ή σε βουνό), διότι το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον αποβαίνει επικίνδυνο. Εναλλακτικά φροντίστε να παραμένουν στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών.
 • Ανοίξτε το σπίτι τη νύχτα για να δροσίζει και κρατάτε το ερμητικά κλειστό τις ζεστές ώρες της ημέρας.
 • Μην εγκαταλείπετε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας σας από το σπίτι. Διαφορετικά

εξασφαλίστε ένα άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

28-07-2021
Δ. Λαρισαίων - Κλειστά την Πέμπτη τα ΚΕΠ λόγω απεργίας του προσωπικού

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα εξυπηρετούν τους πολίτες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π) .

Παρακαλούμε τους συμπολίτες, για αποφυγή ταλαιπωρίας λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, να μην προσέρχονται αύριο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

28-07-2021
Βελτιώνονται οι υποδομές στο Κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων
 • Διαμορφώνεται απομονωτήριο ασθενών ζώων, κατασκευάζονται νέα δάπεδα κ.α

Βελτιώνονται οι υποδομές στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας με σημαντικές  εργασίες επισκευών και συντηρήσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γκουγκουλής Ι. Κωνσταντίνος και ΣΙΑ ΕΤΕ

Το έργο στοχεύει στην ανακαίνιση-αναβάθμιση των χώρων φύλαξης και νοσηλείας των ζώων καθώς και στη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου.

Στο πλαίσιο του έργου τμήμα της υφιστάμενης αποθήκης του κυνοκομείου θα διαμορφωθεί σε απομονωτήριο ασθενών ζώων. Στους χώρους των υφιστάμενων πτερύγων των κλουβιών θα κατασκευαστεί σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιιών, θα επιστρωθούν με πλακίδια τα δάπεδα και θα επενδυθούν με πλακίδια οι κατακόρυφες επιφάνειες.

Στο χώρο των γραφείων θα κατασκευαστεί διαχωριστικό τοιχοπέτασμα και σε όλες τις εξωτερικές θύρες και υαλοστάσια του κτιρίου θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες ασφαλείας και σιδηρά κιγκλιδώματα ασφαλείας αντίστοιχα.

Επίσης θα γίνουν βαψίματα, επισκευαστικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ενώ  θα τοποθετηθεί νέο δίκτυο άρδευσης και θα γίνει νέα φύτευση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 319.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσούρας και το στέλεχος της ίδια υπηρεσίας κ. Αστ. Παπαιωάννου.

 

28-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Νέα πραγματικότητα για την Λάρισα οι μπάρες στους πεζοδρόμους
 • Θετικά τα αποτελέσματα από το πρώτο 48ωρο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στη βόρεια ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου 
 • Μικρά και διαχείρισιμα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Οι μπάρες έχουν πλέον σηκωθεί στις εισόδους/ εξόδους των πεζοδρόμων στο βόρειο τμήμα του κέντρου της Λάρισας και το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους, βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η περιοχή που λειτουργεί το σύστημα, είναι η Βόρεια Ζώνη του πεζοδρομημένου κέντρου  που  περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου. Σε εύλογο χρόνο θα ακολουθήσει η λειτουργία του συστήματος και στη Νότια Ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Κύπρου, Παναγούλη και Μανδηλαρά.

Η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, σε  επίπεδο πόλης μεσαίους μεγέθους, σημαντικού αστικού κέντρου της χώρας αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα το πρώτο μεγάλο βήμα της Λάρισας στον τομέα της «έξυπνης πόλης».

Ηδη έχουν περάσει περισσότερες από 48 ώρες από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος και πλέον με σαφήνεια να πούμε τα εξής:

Το σύστημα λειτούργησε ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ενώ μικρά και αναμενόμενα προβλήματα,  είτε τεχνικού χαρακτήρα, είτε ανθρώπινης απροσεξίας, αντιμετωπίστηκαν.

Πως λειτουργεί

Το σύστημα λειτουργεί με αναγνώριση της πινακίδας των οχημάτων.

Η είσοδος και η έξοδος από τους πεζοδρόμους γίνεται από τα σεσημασμένα  Σημασμένο σημείο εισόδου/εξόδου στη Ζώνη Ελέγχου Πεζοδρόμων. Το σύστημα περιλαμβάνει Κάμερες Αναγνώρισης Πινακίδων εισόδου και εξόδου, Βυθιζόμενες Μπάρες, Σταθερές Μπάρες και ηλεκτρονικό πίνακα αυτοματισμού με την απαιτούμενη σήμανση – διαγράμμιση.

Κάμερα Αναγνώρισης Πινακίδων : Κάμερα τοποθετημένη σε Σημείο Πρόσβασης που

α) αναγνωρίζει την πινακίδα οχήματος

β) συγκρίνει την πινακίδα με βάση δεδομένων έγκυρων πινακίδων και

γ) επιτρέπει ή αποτρέπει την πρόσβαση

Βασικές οδηγίες εισόδου – εξόδου στους πεζοδρόμους

1. Προσεγγίζουμε σιγά σιγά και κάνουμε στάση στο Κίτρινο Π ώστε να ήμαστε στο πεδίο αναγνώρισης της πινακίδας

2. Περνάμε αφού κατέβουν εντελώς οι μπάρες

3. ΔΕΝ περνάμε μαζί με προπορευόμενο αυτοκίνητο διότι οι μπάρες ανασηκώνονται μολις περάσει το μπροστινό μας αμάξι και θα προκαλέσουμε με ευθύνη μας ατύχημα και ζημιά.

Το Κέντρο Ελέγχου του συστήματος που λειτουργεί στο Δημαρχείο, αντιμετώπισε επιτυχώς και άμεσα τα προβλήματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Κέντρου Ελέγχου  2413500224 – 2413500307

Σημειώνεται επίσης ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, στην περιοχή υλοποίησης του μέτρου βρίσκονται πολιτικά στελέχη του Δήμου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών - Εξυπνης Πόλης Ντ. Διαμάντο να είναι επιφορτισμένος με την  λειτουργία του συστήματος, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ομάδα στελεχών των εταιρειών που έχουν εγκαταστήσει το σύστημα.

Ολες οι πληροφορίες και αιτήσεις στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα

Για τη λειτουργία του συστήματος και τους πολίτες που έχουν δικαίωμα πρόσβασης για διάφορους λόγους (μόνιμοι κάτοικοι, επαγγελματίες, έμποροι, εξυπηρέτηση ξενοδοχείων κ.α.) έχει ψηφισθεί κανονισμός λειτουργίας.

Ολες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας  https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa, ενώ μπορείτε να μπείτε στην πλατφόρμα και μέσω τοu site του Δήμου Λαρισαίων https://www.larissa.gov.gr

Επίσης για κινητά τηλέφωνα (IOS & ANDROID) υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή : Larissa Smart Access.

27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
27-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τετάρτη 28/07/2021, ώρα 09:00-12:00)

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 28 Ιουλίου και από ώρα 09:00 π.μ. μέχρι 12:00 μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Ανθούπολης στις παρακάτω οδούς:

 • ΛΕΥΚΑΔΟΣ
 • ΑΒΛΙΧΟΥ ΜΙΚΕΛΗ
 • ΚΥΘΗΡΩΝ (από ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ έως ΛΕΥΚΑΔΟΣ)
 • ΠΑΞΩΝ
 • ΑΙΓΙΝΗΣ
26-07-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 27/07/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία Λαχανόκηπων στις παρακάτω οδούς:

 • ΑΙΔΗΨΟΥ
 • ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΑΛΜΥΡΙΔΟΣ
 • ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ
 • ΚΥΜΗΣ (από Αιδηψού έως ανάχωμα)
 • ΦΡΕ (από Ιστιαίας έως Αιδηψού)
 • ΧΑΛΚΙΔΟΣ

                                    

                                           Λάρισα, 26 Ιουλίου 2021

26-07-2021
Επίσκεψη της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση στο πλαίσιο της έκθεσης ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ 21: Θεσσαλία, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης από την Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, και θαύμασαν τα ανεκτίμητα κειμήλια και τεκμήρια του Αγώνα, όπως γιαταγάνια και όρκους της Επανάστασης, πορτρέτα ηρώων και τα καριοφίλια τους, αντικείμενα – αναφορές στην επανάσταση στη Θεσσαλία, στη Φιλική Εταιρεία, στο Φιλελληνικό Κίνημα αλλά και στη διπλωματία της εποχής εκείνης.

 Επίσης, είχαν την ευκαιρία να δουν και να συμμετάσχουν σε μια ανανεωμένη και πολύπλευρη παρουσίαση του Αγώνα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας μέσα από διαδραστικές απεικονίσεις, θεματικές βιντεοπαρουσιάσεις, ηχητικά αποσπάσματα που πλαισιώνουν το πρωτότυπο αρχειακό υλικό, τις ιστορικές συνθέσεις και τα κειμήλια των Αγωνιστών του ’21, τα οποία πρώτη φορά εκτίθενται στην περιοχή της Λάρισας και  αφορούν στην απελευθέρωση της Θεσσαλίας και την ένωσή της με την ελεύθερη Ελλάδα το 1881.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση και συνεργασία πάνω σε θέματα όπως ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές, η δημιουργία κοινών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και η εκπαιδευτική αξιοποίηση της ανωτέρω έκθεσης.

 

26-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-07-2021
Πρόγραμμα διενέργειας rapid test στο Δήμο Λαρισαίων (26.7 εως 1.8)

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τρίτη 27 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Αβέρωφ – Πλατεία Αναλήψεως 8 π.μ – 1 μ.μ

Κοιλάδα 9 π.μ. – 12 π.μ.

Μάνδρα 12 μ – 3 μ.μ.

 

Πέμπτη 29 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 1 μ.μ.

Νεράιδα – Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς 8 π.μ. – 1 μ.μ.

 

Σάββατο 31 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

 

Κυριακή 1η Αυγούστου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 3 μ.μ.

26-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πέμπτη 29/07/2021, ώρα 18:00

Προς τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας, τον κ.Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ.

Σας καλούμε να προσέλθετε στις 29-07-2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00,
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, η οποία θα
πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης.

Παρακάτω θα βρείτε τα στοιχεία σύνδεσης:

Topic: Γενική Συνέλευση Ιουλίου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας
Time: Jul 29, 2021 06:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95488445615?pwd=RFoxY2tzcUZiN1ZEU1ZKc3VtWk44UT09

Meeting ID: 954 8844 5615
Passcode: 447497

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

23-07-2021
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Βρισκόμενοι στη μέση της θερινής περιόδου και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταθερά στην πόλη της Λάρισας η Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ. Κατσίγρα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια επίσκεψη στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου προτείνοντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία γεμάτη από «τέχνη».

Πιο αναλυτικά οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δούνε:

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ. Ο Τόπος, η Ιστορία και οι Άνθρωποι τη Συλλογή Κατσίγρα»

Η Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα δημιουργήθηκε στο διάστημα 1950-1965 από τον γιατρό Γεώργιο Κατσίγρα (1914 – 1998) και περιλαμβάνει 780 έργα – ζωγραφικά, χαρακτικά και σχέδια – από τον 19ο μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Ο Συλλέκτης αποφάσισε να δωρίσει τη Συλλογή του στο Δήμο Λαρισαίων το 1981 με μοναδικό όρο την ανέγερση ειδικού κτηρίου για την στέγασή της. Το 1983 ιδρύθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τα επίσημα εγκαίνια στο νέο κτήριο έγιναν το Νοέμβριο του 2003. Η επανασχεδιασμένη έκθεση της Συλλογής-σύμφωνα με το επιμελητικό σκεπτικό της ιστορικού τέχνης κ. Συραγώς Τσιάρα- προτείνει μια νέα αφήγηση στην οποία πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον. «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά Πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα» είναι βασικές έννοιες γύρω από τις οποίες δομείται η έκθεση, με στόχο να ενεργοποιήσει τη βιωματική προσέγγιση των επισκεπτών.
Μία καινοτομία έρχεται να συναντήσει τους επισκέπτες της μόνιμης έκθεσης καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσω της χρήσης των «έξυπνων» τηλεφωνικών συσκευών τους και με το σαρωτή QRcode να μπορούν να παρακολουθήσουν,-μέσω βίντεο αφήγησης -την παρουσίαση επιλεγμένων, εμβληματικών έργων της Συλλογής.

-ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΑΦΙΩΝ με τίτλο: «Η μνήμη της πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44»

Η έκθεση παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μετά την αρχική παρουσίασή της στο αίθριο του ισογείου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ. Περιλαμβάνει 70 φωτογραφίες του αρχείου φωτογραφιών του Βύρωνα Μήτου, μαζί με 50 φωτογραφίες της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα. Αρχικά παρουσιάστηκε τον Οκτωβρίου του 2017 στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο ιστορικός της τέχνης, Γιάννης Μπόλης

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

-ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΤΗΣ. ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ» (ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)
Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες. Τα ανθρωπάκια του, αποκορύφωση και αποκρυστάλλωση της διαδρομής του, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες και εμβληματικές εικόνες ενός δημιουργού με αδιαπραγμάτευτη πολιτική-κοινωνική στάση και αδέσμευτο κριτικό πνεύμα.
Η έκθεση καταγράφει την πορεία του Γιάννη Γαΐτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με αντιπροσωπευτικά έργα του, που καθορίζουν την τέχνη του, χρονικά και αισθητικά: από τις πρώτες ζωγραφικές του συνθέσεις, με εμφανείς τις επιρροές από τον Pablo Picasso και την τέχνη των σουρεαλιστών έως τις αναζητήσεις του στους δρόμους της αφαίρεσης. Και από τους αφηγηματικούς του μικρόκοσμους έως τα ανώνυμα και ομοιόμορφα ανθρωπάκια του, με τα ριγέ και καρό κοστούμια, τα ανθρωπάκια με τα οποία ο ίδιος ταυτίζεται και μας ζητάει να ταυτιστούμε. Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιμέλεια έκθεσης: Λορέττα Γαΐτη, Αρχιτέκτονας - Μουσειολόγος , Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης.

-ΑΙΘΡΙΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» (ΕΩΣ ΑΝΟΙΞΗ 2022).

Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά - Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.
Δεκατρείς καλλιτέχνιδες τιμούν την σπουδαία ζωγράφο, κατασκευάζοντας «εντυπώσεις» του έργου της. Οι Μαργαρίτες, που παρουσιάζονται στο αίθριο του μουσείου, πειραματίζονται με τις αισθητηριακές εμπειρίες του θεατή. Έχουν ως στόχο να διεγείρουν την κριτική του σκέψη, εξερευνώντας έναν συμφυρμό κοινωνικών αποχρώσεων, και να εντείνουν την βιωματική του τέρψη, μέσα από μια πληθώρα υφών και εικόνων.
Με μια μεταμοντέρνα αισθητική προσέγγιση «επικαιροποιούν» τα αγριολούλουδα του έργου της με αλληγορικούς συμβολισμούς. Ακροβατούν ανάμεσα στις επαναστατικές ιδέες του Ιμπρεσιονισμού και στο «χρέος» τους ως σύγχρονες καλλιτέχνιδες να θίξουν την τωρινή εικαστική ελευθερία, φέρνοντας στο φως τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες έζησαν και εργάστηκαν οι καλλιτέχνιδες μιας άλλης εποχής.
Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα.
Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

-ΑΙΘΡΙΟ 1ου ΟΡΟΦΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΙΙ» (ΈΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021)

Η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον Μέρος ΙΙ’’, επικεντρώνεται στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως: το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.
Συμμετέχουν οι: Αλκαλάη Άρτεμις, Αναστασέα Άντα, Βασιλείου Βίκυ, Γκέκα Πέννη, Δημητροπούλου Μάρθα, Ζέρβα Μπέτυ, Ζυγούρη Μαίρη, Κανακάκη Αικατερίνη, Κάσση Μαριγώ, Κοένιγκ Μαρία- Μαρίκα, Kraja Beskida,Κύρκου Ευδοκία, Κυρμακίδου Εύη, Λαγού Μαρία, Μιχαλακάκου Μάρω, Ευαγγελία Μπασδέκη, Μπέτσου Βίκη, Μύρκα Ιωάννα, Πέτροβα Μαργαρίτα, Πολίτη Σπυριδούλα, Ποταμιάνου Άρτεμις, Ριμπατσιού Κατερίνα, Σδούκου Ιφιγένεια, Σοφολόγη Φανή, Στοϊκού Ελευθερία, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Φουρίκη Έφη, Χανιώτη Δήμητρα, Χιώτη Θάλεια, Penelope’s Web.
Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της AICA Hellas.

-ΦΟΥΑΓΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» (έως 31 Αυγούστου)

Μια έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες στο φουαγέ του αμφιθεάτρου όπου παρουσιάζεται η μαθητική έκθεση του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας με τίτλο «Καλλιτεχνική Μαθητική Έκφραση με Ζωγραφική και Φωτογραφία» σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα μεγάλων διαστάσεων τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες με την υποστήριξη των καθηγητών τους. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα με ακρυλικά πάνω σε μουσαμά τα οποία λειτουργούν στην πραγματικότητα ως background στις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν, συμπληρώνοντας το σκεπτικό της δημιουργίας του καθενός και αποτυπώνουν τους μαθητές σε θέση μοντέλου.
Τα θέματα των ζωγραφικών έργων αντλούνται από επιλεγμένα γνωστά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη και Διαχείριση Δράσης” του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε. Αρωγοί στη δημιουργική προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών υπήρξαν οι καθηγητές : Γιάννης Στεφανής – Συντηρητής έργων τέχνης, Έφη Θάνου – Εικαστικός, Μαρία Λαγού – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών & Εικαστικός, Γιώργος Παπαδημητρίου – Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, Βασιλική Πρίντζιου – Γραφίστας.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο αίθριο του ισογείου λειτουργεί το πωλητήριο του μουσείου στο οποίο μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα και έργα τέχνης με την υπογραφή της Πινακοθήκης.
Αντίγραφα έργων σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων της συλλογής, κάρτες, αναπαραγωγές πινάκων, χαρτοκόπτες, σελιδοδείκτες, επάργυρα και πορσελάνινα διακοσμητικά, κοσμήματα, εκδόσεις, κ.α.

Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 616266
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Τρίτη 27/07/2021, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

23-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 27/01/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-07-2021
Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ’ οίκον»

• Συνέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών
• Διάθεση οχήματος και προσωπικού για εμβολιασμούς, από την 5η ΥΠΕ
• Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν περιπτώσεις συμπολιτών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν – Συνεργασία και τους συλλόγους ΑμεΑ
• Τηλεφωνική γραμμή για εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες


Στην προσπάθεια για ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με στόχο να εμβολιαστούν ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας, ενισχύει ο Δήμος Λαρισαίων.
Ειδικότερα, μετά από σχετικό κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνει τη διάθεση οχήματος και προσωπικού από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στην 5η ΥΠΕ για το πρόγραμμα «εμβολιασμός κατ΄ οίκον».

Παράλληλα, στο πλαίσιο τη ίδιας προσπάθειας, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες διερευνούν στους συμπολίτες που είναι ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα στήριξης, εάν χρειάζονται να εξυπηρετηθούν μέσω του «εμβολιασμού κατ’ οίκον», ενώ ο Δήμος ζήτησε και τη συνεργασία των συλλόγων αναπήρων της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι συμπολίτες που θα ήθελαν και θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τη νέα πρωτοβουλία.
Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Ζαούτσος, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας όποιος συμπολίτης θέλει να εμβολιαστεί κατ΄οίκον, μπορεί να επικοινωνεί στην τηλεφωνική γραμμή 2410-680.220 (Δευτέρα εως Παρασκευή , από 8 π.μ. εως 3 μ.μ.) και να το δηλώνουν.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό και την αναχαίτιση της πανδημίας, και καλεί για άλλη μια φορά τους συμπολίτες να εμβολιαστούν.

 

23-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-07-2021
Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις της επιθεώρησης του Θεσσαλικού Θεάτρου

Ολοκληρώνεται το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι στην Αυλή του Μύλου

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου με το Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, που συγκινεί και ψυχαγωγεί καθημερινά το θεατρόφιλο κοινό με ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν της Λάρισας αλλά και της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50. Μόνο τέσσερις τελευταίες παραστάσεις (Παρασκευή 23, Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Ιουλίου) απομένουν για την κλασική επιθεώρηση του Θ.Θ. στη σκηνή του Μύλου και η ανταπόκριση των θεατών μεγάλη, καθώς σπεύδουν να κλείσουν έγκαιρα τη θέση τους.

 Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00 – 21:30 στο 2410 533417.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

22-07-2021
Τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαρισαίων στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης

Τα παιδιά του δικτύου ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν τη δροσιά του νερού και να γνωρίζουν τις βασικές αρχές κολύμβησης μέσα από το σταθερό πρόγραμμα επισκέψεων στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.

Τα παιδιά συνοδεύονται από τους παιδαγωγούς τους και με την επίβλεψη και καθοδήγηση και των ειδικευμένων εκπαιδευτών της Δημοτικής Πισίνας μαθαίνουν να απολαμβάνουν τα  παιχνίδια με το νερό γνωρίζοντας παράλληλα τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

Η εξωτερική δράση του δικτύου ΚΔΑΠ στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης είναι ιδιαίτερα αγαπητή  καθώς προσφέρει στα παιδιά δροσιά, χαρά και γνώση για να συνεχίσουν θαλάσσιες εξορμήσεις τους.  Ψυχαγωγία αλλά και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τον Covid  19, δίνουν την πολύτιμη  αύρα δροσιάς και ξεγνοιασιάς στο καλοκαίρι των παιδιών που είναι γραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων.

Η ΔΗ.ΚΕ.Λ, ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Αθλητισμού για την υποστήριξη της δράσης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

22-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-07-2021
Στήριξη του Δήμου Λαρισαίων σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες
 • Ευχαριστίες  Ερ. ΑΕΛ,  ΝΟΛ και Ηρακλή Λάρισας σε Δημοτική αρχή και Δ.Σ. για την απόφαση κάλυψης εξόδων μετακίνησης των ομάδων

Ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, εξέφρασαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη εκπρόσωποι αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων με έδρα την Λάρισα, που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα και τα οποία υποστηρίχθηκαν οικονομικά για τις μετακινήσεις των αποστολών από το Δήμο.

Ειδικότερα, στην συνάντηση με τον δήμαρχο παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, ο πρόεδρος του σωματείου κ.  Γ. Νάκας, ο έφορος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου κ. Ν. Λιντέρης και  ο προπονητής της ομάδας κ. Β. Πάνος, εκ μέρους του ΝΟΛ και της ομάδας πόλο γυναικών που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική ο έφορος κ. Χρ. Τουλουμζίδης και εκ μέρους του Ηρακλή Λάρισας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λ. Ιωακείμ, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν  οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Μιχ. Αναστασίου και Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση οικονομικής στήριξης τους, με έξοδα μετακίνησης, αμέσως μόλις υπήρξε η δυνατότητα , μετά από σχετική νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία. Παράλληλα υπογράμμισαν  ότι ήταν στενή και άριστη η συνεργασία που είχαν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Μιχ. Αναστασίου και Θ. Αδαμόπουλο για την έγκαιρη υλοποίηση της απόφασης.

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η δημοτική αρχή είναι πάντα ανοικτή σε συνεργασίες και συνέργειες με τους φορείς της πόλης σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνοντας ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ο Δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει τα σωματεία. Τέλος ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την πορεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας καθώς και για την προοπτική ίδρυσης Αθλητικού οργανισμού του Δήμου.

21-07-2021
Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά

Το Φθινόπωρο η έναρξη των έργων
• Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε στο δρόμο των αλλαγών με τη στήριξη των συμπολιτών

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει από το Δήμο Λαρισαίων, το Φθινόπωρο, το έργο της ανακατασκευής των οδών Νικηταρά, Αυξεντίου και τμημάτων των οδών Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου και Βενιζέλου.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου της τεχνικης εταιρείας «Solis A.E» κ. Στ. Λιάπη. Πρόκειται για ακόμα ένα νέο έργο που εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) το οποίο χρηματοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ περίπου, από το «Πράσινο Ταμείο» μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019-2020» και από πόρους του Δήμου Λαρισαίων με ποσό 1.6 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Νικηταρά ώστε να ενταχθεί σε αυτή νέος ποδηλατόδρομος, και τμημάτων των οδών Κύπρου (Αμαλίας-23ης Οκτωβρίου), 23ης Οκτωβρίου (Κύπρου-Λ .Κατσώνη), Αυξεντίου (Σεφέρη-Αιόλου), Βενιζέλου (Ολύμπου-Αμαλίας), 31ης Αυγούστου (Αμαλίας-Ογλ), Αμαλίας (Κύπρου-Βενιζέλου) και Ογλ (Νικηταρά – 31ης Αυγούστου) ώστε ο σηματοδοτούμενος κόμβος στη συμβολή των οδών Αμαλίας – Κύπρου – Νικηταρά – 23ης Οκτωβρίου – 28ης Οκτωβρίου να μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο.

23ης Οκτωβρίου, Αμαλίας - Κυκλικός - Ογλ, Νικηταρά, Ολύμπου - Βενιζέλου - Κύπρου - Αμαλίας

Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών για την πόλη, με τη στήριξη των Λαρισαίων

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Συνεχίζουμε, με έντονο βηματισμό το μεγάλο και σημαντικό έργο με το οποίο η πόλη αλλάζει. Ακόμα και οι ιδιαίτερα δύσκολοι καιροί, λόγω πανδημίας και οικονομικών προβλημάτων, δεν σταμάτησαν την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.

Υπογράψαμε, σήμερα τη σύμβαση για την ανακατασκευή της οδού Νικηταρά, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις και στην οδό Ογλ, σε τμήματα της Βενιζέλου, της Κύπρου, της Αμαλίας, της 23ης Οκτωβρίου και κατασκευή κυκλικού κόμβου στην συμβολή Κύπρου, Νικηταρά, 28ης Οκτωβρίου κ.α

Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη. Οταν ξεκινήσει η κατασκευή του θα προκληθείσίγουρα αναστάτωση. Όπως και άλλες φορές, έτσι και τώρα, ζητώ την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών. Οι Λαρισαίοι, έχουν αντιληφθεί πλέον, ότι η Λάρισα σταθερά βαδίζει σε δρόμο μεγάλων αλλαγών που την ανεβάζουν επίπεδο. Αισθανόμασταν και αισθανόμαστε ότι έχουμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Λαρισαίων σ΄ αυτή τη τεράστια προσπάθεια. Αυτό αποτυπώνεται, πλέον και στις μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες γι’ αυτή τη στήριξη.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας για την αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων της»

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας και ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης ΤΥ Γ. Σκουμής.

21-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-07-2021
Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων ξεναγούνται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά

Από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές διαδρομές  των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων  δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων που λειτουργεί στο Μύλο του Παππά, άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης και τη φυσιογνωμία της θεσσαλικής γης.

Ομάδες παιδιών από το δίκτυο ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων περιηγήθηκαν στο μουσείο , μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νεώτερου πολιτισμού, κατανόησαν βήμα βήμα τη διαδικασία που οδηγεί από το στάρι στο αλεύρι και το ψωμί και πακολούθησαν  με ενδιαφέρον όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στο μηχανολογικό εξοπλισμό του.

Η ζωντανή και εμψυχωτική ξενάγηση από το προσωπικό του Μουσείου μετέφερε τη χαρά και τη γνώση στα παιδιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις δομές ΚΔΑΠ όπου τα παιδιά έφτιαξαν με ενθουσιασμό την  τρισδιάστατη μακέτα του Μύλου του Παππά – υλικό από το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου. Στη δράση συμμετείχαν οι δομές του 33ου νηπιαγωγείου, του 4ου δημοτικού σχολείου,  του14ου δημοτικού σχολείου και  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών  και το Μουσείο Σιτηρών κα Αλεύρων για τη φιλοξενία.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει να ψυχαγωγεί και να μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία της πόλης τους, απαραίτητη για τον μελλοντικό βηματισμό τους.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ και τη δωρεάν εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ.

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98,  τ. 2410 661-727 και 2410 663 085

https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

 

21-07-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Τετάρτη 21/07/2021, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
53/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
52/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
51/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
50/2021 Κανονιστική Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

20-07-2021
Στην τελική ευθεία οι παραστάσεις της επιθεώρησης του Θ.Θ. - Έως 29 Ιουλίου το "Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι" στην Αυλή του Μύλου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου με την κλασική επιθεώρηση Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι, σε κείμενα και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Συγκίνηση, γέλιο και θερμό χειροκρότημα κάθε βράδυ στη σκηνή της Αυλής του Μύλου από το κοινό της Λάρισας, που έχει αγκαλιάσει το νοσταλγικό αυτό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης αλλά και της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 29 Ιουλίου. Ώρα έναρξης 21:15. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr. Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 και 20:00 – 21:30 στο 2410 533417.

Τιμές εισιτηρίων: ΑμεΑ – Άνεργοι 5 ευρώ, Μαθητικό – Φοιτητικό 8 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά – Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: Αλέξανδρος Τσιωνάς

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ειρήνη Ζγούρη

Προβολές: Ιωάννης Πέτρου

Επεξεργασία εικόνων Βαγγέλης Αντωνόπουλος

Κατασκευή Κοστουμιών : Νικολέτα Καϊση

Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος

Υπεύθυνος Παραγωγής : Νίκος Γεωργάκης

Επιμέλεια ήχου  Γιώργος Γκόλαντας

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Αγγλόπουλος

Βοηθός φωτογράφου  Ηλίας Αγγλόπουλος

Τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας - Life of Film productions,

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Οι φωτογραφίες των προβολών της παράστασης είναι του Τάκη Τλούπα.

Οι περούκες της παράστασης είναι προσφορά  του κομμωτηρίου και του καταστήματος περουκών «Σαντράκης»

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά μουσική οι ηθοποιοί: Ηρακλής Τζαφέτας Σαξόφωνο. Θάλεια Χαραρά Πιάνο. Παναγιώτης Τόλιας Φλάουτο. Βασίλης Καρμίρης Μαράκες και ο Αλέξανδρος Τσιωνάς Κιθάρα και Τραγούδι.

Στην ηχογράφηση της μουσικής έπαιξαν: Γιώργος Αγγελάκης ακορντεόν και τρομπόνι, Αποστόλης Γιάγκος πιάνο, Σπύρος Καβαλλιεράτος κιθάρα, Ιωάννης Μακρυγιάννης κρουστά, Ευάγγελος Τσιαπλές μπουζούκι.

 

20-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2021
Προγράμματα δροσιάς για τους μικρούς κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”

Με βουτιές και πολλά χαμόγελα στην δημοτική πισίνα Νεάπολης τελείωσε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος και από τη Δευτέρα 19.07.2021 ξεκινά η δεύτερη περίοδος για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Βουτιές, παιχνίδια με το νερό και οδηγίες για την ασφάλεια και τους κανόνες προσεχτικής κολύμβησης είναι οι μικρές καθημερινές “ρουτίνες” των παιδιών κατά τη διάρκεια των δράσεων στην πισίνα και στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που τους παρέχουν τα εφόδια και για τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους.

Οι δραστηριότητες κολύμβησης είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ¨Κατασκήνωσης στην Πόλη” καθώς προσφέρει μέσα στο θερμό ελληνικό καλοκαίρι παιχνίδι, δροσιά, χαρά και ανεμελιά στα παιδιά.

Λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω Covid 19, τους χώρους κολύμβησης  θα επισκεφτούν όλες οι δομές του προγράμματος.

Στην πισίνα παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεως κος Σωτήρης Βούλγαρης, καθώς και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα  Μπαξεβάνου.

Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος ξεκινά την Δευτέρα 19.07.2021 και ολοκληρώνεται την 30.07.2021, με πολλές δράσεις όπως επίσκεψη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, επίσκεψη στη γεωτεχνική υπηρεσία,  κολύμβηση, μαθήματα αστρονομίας, μαθήματα σκάκι, μαθήματα πρώτων βοηθειών, παράσταση κουκλοθεάτρου.

 

19-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test στο Δήμο Λαρισαίων 19/07 εως 25/07

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής

rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 19 Ιουλίου      

2ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο/ Ανθίμου Γαζή (7 π.μ – 9 π.μ.)

Κεντρική Πλατεία 9 π.μ. – 5 μ.μ

Πλατεία  ΟΣΕ 9 π.μ. – 3 μ.μ

                             

Τρίτη 20 Ιουλίου            

Κεντρική Πλατεία 9 π.μ. – 5 μ.μ

Πλατεία  ΟΣΕ 9 π.μ. – 3 μ.μ

 

Τετάρτη 21 Ιουλίου       

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Λιβαδάκι, πλατεία (9 π.μ. – 12 μ)

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα  (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

Αγιος Αχιλλειος / Αλογο (9 π.μ – 2 μ.μ.)

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα  (9 π.μ. – 2 μ.μ)

Αθλητικο Κεντρο Νεάπολης (12 μ – 2 μ.μ)                   

        

Πέμπτη 22 Ιουλίου        

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ)

Φαλάνη, (9 π.μ. – 3 μ.μ.)

Γιάννουλη (9 π.μ. – 2 μ.μ.)

                             

Παρασκευή 23 Ιουλίου               

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

Πλατεία Ταχυδρομείου (9 π.μ – 3 μ.μ)

Πλατεία ΟΣΕ (9 π.μ. – 3 μ.μ)

Πλατεία ΑΤΑ (9 π.μ -  3 μ.μ)

                             

Σάββατο 24 Ιουλίου

Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

                                            

Κυριακή 25 Ιουλίου                     

 Κεντρική Πλατεία (9 π.μ. – 5 μ.μ)

16-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, Πέμπτη 22/07/2021, ώρα 13:00(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ )

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-07-2021
«Και μπροστά μας / Ο ουρανός» - Από το Φυτώριο της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών παρουσιάζει τη βιντεοσκοπημένη χορογραφία  «Και μπροστά  μας / Ο ουρανός» της καθηγήτριας χορού της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, Κατερίνας Μπούτου,  με τη συμμετοχή μαθητριών της τάξης του Φυτωρίου της Σχολής.

Με έναυσμα τον εορτασμό των 200 χρόνων της εθνικής μας ανεξαρτησίας που συνέπεσε με τη δεσμευτική συνθήκη της πανδημίας, με έμπνευση από  έργα των εμβληματικών ζωγράφων Ευγένιου Ντελακρουά και Νικόλαου Γύζη που αντλούν το θέμα τους από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, η χορογραφία προσπαθεί να αναδείξει μέσα από τη φόρμα του κλασικού μπαλέτου στοιχεία ελληνικότητας, σχολιάζοντας το σκοτάδι ως γονιμοποιό δύναμη της ζωής που εμπεριέχει,  ως προάγγελο εν τέλει του φωτός.

Οι στίχοι  του ποιητή Γιώργου Σαραντάρη «Και μπροστά μας / Ο ουρανός», εκφράζουν ίσως με τον πιο δηλωτικό  τρόπο, την ελπίδα για την αναγέννηση, τη μετάβαση από τα καθηλωτικά δεσμά στην ελευθερία και στον ανοιχτό ορίζοντα.

 • Χορογραφία-διδασκαλία: Κατερίνα Μπούτου
 • Διασκευή-ενορχήστρωση  του «Να ’τανε το ’21» σε μουσική σύνθεση Σταύρου Κουγιουμτζή:  Karl Laborge 
 • Χορεύουν οι μαθήτριες του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου:

Πετρούλα Δρέντζα,  Χρύσα Ευθυμίου, Κατερίνα Μπαλαντίνα, Χριστίνα Στραγαληνού, Μιχαέλα Χάμου

 • Βίντεο: Πάνος Μπαντικούδης – Filmaki.gr
 • Ο τίτλος «Και μπροστά μας/ Ο ουρανός» προέρχεται από το ποίημα «Έπος» του Γιώργου Σαραντάρη: « Φύλλα δέντρου / Φτερά πουλιού / Άνεμος / Έπειτα θάλασσα / Κύματα / Χρόνος γαλάζιος / Ορίζοντες παντού/ Και μπροστά μας / Ο ουρανός»

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ευχαριστεί τον κύριο Γκες Μίχοφ για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Το βίντεο θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα και από τότε μπορείτε να το βλέπετε δωρεάν όποτε και όσο θέλετε. https://youtu.be/edM_4pOIPrE

16-07-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 21/07/2021, ώρα 12:30(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

16-07-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

 Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, Παρασκευή 16/07/2021, ώρα 10:00(ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ )

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY