Larissa Culture

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

29-03-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 30/03/2023, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 30 Μαρτίου για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Κρανώνος 26, στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας και στο Δημοτικό κτίριο δίπλα από το 8ο Γυμνάσιο και στη συνοικία της Φιλιππούπολης στις παρακάτω οδούς:

 • Χατζημιχάλη (από Ιωαννίνων έως Τσοκάλου)
 • Τσοκάλου
 • Λιόλη (από Χατζημιχάλη έως Πανάγου)
 • Αβύδου
 • Τσιγάρα
 • Κυδωνίων
 • Μπακοπούλου
 • Θεοπόμπου (από Σπανούδη έως Χατζημιχάλη)
 • Σπανούδη
 • Αμάλθειας
 • Πάροδος Ζώνη
 • Καψούρη (από Ελευθερίας έως αδιέξοδο)

Λάρισα 29 Μαρτίου 2023

29-03-2023
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - Συναυλία Σπουδαστών και καθηγητών από τη Γερμανία
 • Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen” στο Δ.Ω.Λ.

Μία ενδιαφέρουσα συναυλία πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ. από σπουδαστές και καθηγητές της Σχολής Μουσικής “Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen” της Γερμανίας, παρουσιάζοντας έργα μουσικής δωματίου με έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Το γκρουπ των Γερμανών μουσικών θα παραμείνει για λίγες μέρες στην πόλη μας στα πλαίσια συνεργασίας και εκπαιδευτικού προγράμματος μεταξύ της “Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen” με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

29-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-03-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Τετάρτη 29/03/2023, ώρα 09:00 (λήξη ώρα 11:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-03-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Υπηρεσίες Συντήρησης, Βελτίωσης και Λειτουργίας δικτύου Φωτεινών Σηματοδοτών Δ. Λαρισαίων
29-03-2023
Συνάντηση Δημάρχου με επικεφαλής παρατάξεων για θέματα ΟΣΕ

Αταλάντευτα η Λάρισα διεκδικεί λύσεις για τις σιδηροδρομικές γραμμές

 • Συνάντηση δημάρχου με επικεφαλής παρατάξεων για τα επόμενα βήματα
 • Νέα συνεδρίαση και απόφαση από το Δ.Σ. και με τη συμμετοχή φορέων

Τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης προς την Πολιτεία από την πόλη της Λάρισας για την εξεύρεση και δρομολόγηση λύσεων για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό της Λάρισας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Καλογιάννη, το μεσημέρι της Τρίτης, στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του κ. Θαν. Μαμάκου (Λάρισα Μπροστά), Πέτρου Κρίκη (Λαϊκή Συσπείρωση), Παναγιώτη Γούλα (Πρωτοβουλία Αξιών – ΠΡ.ΑΞΙ), Νίκου Γαμβρούλα (Ορμή Ανανέωσης) και Κώστα Βαιούλη (Λαρισαίων Κοινόν).

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε συζήτηση επι των πρωτοβουλιών και των ενεργειών που έχουν ήδη ληφθεί και υλοποιηθεί και κυρίως τα όσα συζητήθηκαν και στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. και με τη συμμετοχή φορέων, ώστε να υπάρξει σχετική απόφαση που θα περιγράφει και τον επιθυμητό οδικό χάρτη της πόλης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

28-03-2023
Δήμος Λαρισαίων: Παραδίδεται στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της ανακατασκευασμένης Νικηταρά

Παραδίδεται στην κυκλοφορία τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρώτο τμήμα της ανακατασκευασμένης οδού Νικηταρά, από Ογλ εως Λάμπρου Κατσώνη και Αγίας Μαρίνης.


Το έργο που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης παρέμβασης με τίτλο “Ανακατασκευή οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου”.

Στο πρώτο ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πεζοδρομίων και του ποδηλατόδρομου. Έγινε η ασφαλτόστρωση και η διαγράμμιση και έως το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι τελευταίες εργασίες (στοκαρίσματα, φύτευση παρτεριών, κλπ) και το τμήμα αυτό θα αποδοθεί στην κυκλοφορία. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι στο πλαίσιο του έργου έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΛ καθώς και υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.Επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαίρεσης στο επόμενο τμήμα (από τις οδούς Λ. Κατσώνη-Αγ. Μαρίνης έως τις οδούς Περικλέους – Βούλας) χωρίς ακόμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα αυτό. Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η καθαίρεση των πεζοδρομίων στην δεξιά πλευρά (κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εργασίες καθαίρεσης στην αριστερή πλευρά. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.

28-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-03-2023
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων και στο Δημοτικό Κτηνιατρείο πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την 1/3/2023 και στις 15/3/2023.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος «Λοιμώδη Νοσήματα των Ζώων και Σχετική Νομοθεσία» υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Γεωργίου Βαλιάκου.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κτηνίατρο κ. Βάγια Σπηλιώτου, προϊσταμένη του τμήματος ζώων αστικού χώρου του Δήμου για τη λειτουργία του καταφυγίου και για τις νομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς (Νόμος 4830/2021) όσον αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, στο Δημοτικό Κτηνιατρείο οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε βασικές κτηνιατρικές πράξεις περίθαλψης ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις κτλ.) υπό την επίβλεψη της κτηνιάτρου κ. Γεωργίας Γκούνη.

28-03-2023
Δ. Λαρισαίων: Ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης ΒΑΑ
 • Διοργανώνεται την Τρίτη 28 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. από την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας, στο Επιμελητήριο

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Λάρισας, να παρακολουθήσουν την ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, με θέμα «Ενίσχυση των Επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Λάρισας» στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Η δράση περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων «Η πόλη στο Προσκήνιο». Σκοπός της Δράσης είναι η παροχή κινήτρων για την υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων της Περιοχής Παρέμβασης(ΠΠ) της ΣΒΑΑ προκειμένου οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν και να ενσωματώσουν το όραμα της ΣΒΑΑ και να λειτουργούν με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ιστορία και τον πολιτισμό της Λάρισας και στην κοινωνική προστασία και το αίσθημα της αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας τους, καθώς και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα μέσω της Δράσης θα ενισχύονται επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που εδρεύουν στην ΠΠ της ΣΒΑΑ και δραστηριοποιούνται στους τομείς:

 • του Τουρισμού
 • της εστίασης
 • του πολιτισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας (ΠΔΒ)
 • του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των υβριδικών τεχνολογιών
 • των τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνίας (ΤΠΕ)

Τα επενδυτικά σχέδια θα αφορούν σε πράσινες και τεχνολογικές επενδύσεις, σε επενδύσεις στην ήπια Κινητικότητα και στην Προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

Σημειώνεται ότι η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Φαρμακίδου, Κενταύρων, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Σάκη Καράγιωργα, Λεωφόρος Καραμανλή, Βοιωτίας, Μυριβήλη, Σαπφούς, Μαρτάλη, Ηρ. Πολυτεχνείου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

27-03-2023
Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Από τη θεωρία της απελευθερωτικής παιδαγωγικής στην πράξη. Μαθήματα από τη φυλακή

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Από την θεωρία της απελευθερωτικής παιδαγωγικής στην πράξη. Μαθήματα από τη φυλακή», το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Σχολείο, Εκπαιδευτική Κοινότητα & Κοινωνία».

Το πρόγραμμα απευθύνεται πρωτίστως σε εκπαιδευτικούς οι οποίες/οι εργάζονται σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων και δομές της τυπικής εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά μαθητικής διαρροής. Απευθύνεται, επίσης, σε νέες/νέους επαγγελματίες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, δημοσιογράφους, νομικούς κλπ.) και φοιτήτριες/φοιτητές που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν σε δομές που υποδέχονται μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 12 ώρες και περιλαμβάνει:

 • Δύο εργαστήρια τα οποία θα υλοποιηθούν διά ζώσης στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00-20:30 & το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 10:00-13:30
 • Μία διαδικτυακή συνάντηση η οποία θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 17:00-20:30

Κύριος στόχος του είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στη φυλακή και τα όσα αυτή μπορεί να αποκαλύψει για τη λειτουργία της εκπαίδευσης συνολικά. Οι συναντήσεις θα στηριχθούν στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευόμενων, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό θα σχεδιαστεί καθώς θα εξελίσσονται, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες αναμένεται, μεταξύ άλλων να μπορούν:

 • Να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες ενός σχολείου που λειτουργεί μέσα σε μία φυλακή και κάποιες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι μαθητές
 • Να συλλογίζονται πάνω στον ρόλο της τιμωρίας ως μέσου κοινωνικού ελέγχου, και ειδικότερα στις χρήσεις της στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής σχέσης
 • Να αναπτύσσουν κίνητρα και μεθόδους αναγνώρισης των βιογραφικών διαδρομών/εμπειριών των μαθητών τους και να εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό υλικό με βάση αυτές
 • Να ενθαρρύνουν και να διαχειρίζονται χωρίς φόβο δύσκολες ερωτήσεις στο πλαίσιο ενός μαθήματος
 • Να πειραματίζονται πιο ενεργά σε εκφραστικό επίπεδο (βλέμμα, στάση και γλώσσα του σώματος, παραγλωσσικά στοιχεία κλπ.)

Το εργαστήριο θα συντονίσει η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Ευστρατόγλου η οποία εκπονεί τριετή μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο την εκπαίδευση των κρατουμένων. Έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, και είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός, αποκλειστικά με ενήλικες τα τελευταία 13 χρόνια, ενώ τα 6 τελευταία χρόνια διδάσκει αποκλειστικά σε σχολεία που λειτουργούν σε φυλακές (2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού Γεώργιος Ζουγανέλης, Παράρτημα 2ου ΣΔΕ στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, 2ο ΣΔΕ Λάρισας, ΣΔΕ Δομοκού).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:
https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Για εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/1g6vS5y4C2p0znRGFNnUehQPRae3otDlD3ImDyqMdCMU/edit

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Από τη θεωρία της απελευθερωτικής παιδαγωγικής στην πράξη. Μαθήματα από τη φυλακή» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
Facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

27-03-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Παιδική Σκηνή 2022-2023 & Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Παιδική Σκηνή 2022-2023
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου για την Καλλιτεχνική Περίοδο  2022-23 με το έργο του Ανδρέα Φλουράκη Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου -Γιώτας Σερεμέτη.
Δόθηκαν 80 παραστάσεις. Την παράσταση παρακολούθησαν 10.750 θεατές. Το Θεσσαλικό Θέατρο προσέφερε τέσσερις δωρεάν παραστάσεις για τα τρία ειδικά σχολεία της Λάρισας και μία για το ειδικό σχολείο του Βόλου. 

Την Ιλιάδα είδαν παιδιά από τα σχολεία της Λάρισας, του Νομού Λάρισας, από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Η Παιδική σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου για την Καλλιτεχνική Περίοδο 2023-24 θα ξεκινήσει νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου 2023 με ένα έργο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023
Το ΘΕΣΣΑΛΙΚO ΘΕΑΤΡΟ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου μετακαλώντας τη μεγάλη επιτυχία της Ομάδας ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ, Φραντς Κάφκα: Αναφορά σε μια Ακαδημία σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Απριλίου στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος.

27-03-2023
Εκδήλωση μνήμης για την Επανάσταση του 1821 από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Επετειακή εκδήλωση διοργανώθηκε από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για τον αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού το 1821, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με επίκαιρη ομιλία από την κ. Θωμαή Αργυροπούλου. Στην συνέχεια το χρονικό της ημέρας παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο οι κ.κ. Κατερίνα Κατσαρού, Ευαγγελία Καλιάμη, Εύη Καλούδη και Αθηνά Πολυμέρου ενώ ποιήματα απαγγέλθηκαν από τον κ. Αθανάσιο Ριζάκη, την κ. Ελένη Ντουρουντάκη και τον κ. Ιωάννη Νταλώση. Ταυτόχρονα έγινε προβολή διαφανειών απεικονίζοντας σκηνές από την επανάσταση και ακούστηκαν επετειακά τραγούδια.

Η χορωδία του 6ου Λυκείου Λάρισας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων πλαισίωσε μουσικά και με θαυμαστό τρόπο την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ.κ. Θωμά Βαρδακώστα και Χρήστο Θωμά.


Μέλη των ΚΑΠΗ φορώντας παραδοσιακές στολές, εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας χορούς της πατρίδας μας με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Έφη Σούλτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήριος Βούλγαρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας κ. Θεόδωρος Κυρόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρρα, η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο πρόεδρος της χορωδίας «ΕΥΕΣΤΩ» κ. Γεώργιος Ραϊλης, η Προϊσταμένη των ΚΑΠΗ, υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης κ. Δήμητρα Κωστοπούλου, η Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών, Απασχόλησης και Ισότητας των φύλων κ. Βασιλική Δοβλατανιώτη, και το προσωπικό της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη στην πρόσφατα συνταξιοδοτηθείσα Διευθύντρια της Πρόνοιας κ. Ευθυμίας Ζιώγα, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στην υπηρεσία.

Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσίαση εκθεμάτων (εργόχειρα με προσωπογραφίες ηρώων, σημαίες και σύμβολα της Επανάστασης του 1821) μια πρωτοβουλία των Φίλων Λαογραφικού Μουσείου του Μικρού Ελευθεροχωρίου Ελασσόνας.

Τέλος εντυπωσιακή από κάθε άποψη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

27-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
27-03-2023
1ος Αγώνας Δρόμου «RUN FOR AUTISM» στη Λάρισα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, o Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM». Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας.

Πρόκειται για έναν αγώνα που δίνει τη δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από έναν κοινό σκοπό για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς. Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ & ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
- Αγώνας Δρόμου Παιδιών 400 μέτρων (Γέφυρα Πηνειού- Αρχαίο Θέατρο)
- Αγώνας Δρόμου Ανδρών - Γυναικών 5000 μέτρων (Αρχαίο Θέατρο - κοίτη Πηνειού - Αρχαίο Θέατρο)

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το Αρχαίο Θέατρο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση των 400μ Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 πμ. ενώ των 5.000μ. Ανδρών - Γυναικών στις 11:30 πμ. Οι δρομείς θα μπουν σε block ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στη ιστοσελίδα segas-thessalias.gr έως Παρασκευή 31/3/2023. Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα-κηδεμόνα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5€ ανά άτομο. Για ομαδικές εγγραφές άνω των 20 ατόμων 4€ ανά άτομο, ομαδικές άνω των 50 ατόμων 3€. Παιδιά έως 12 ετών και ΑμεΑ δωρεάν.
Αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στην προκήρυξη του αγώνα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα segas-thessalias.gr

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Το δικαίωμα στη μετακίνηση είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ωστόσο δεν είναι δεδομένο για όλους. Μετακινούμαι ελεύθερα, ανεμπόδιστα και με ευκολία σημαίνει ότι έχω πρόσβαση σε κέντρα και φορείς, σε υπηρεσίες Υγείας, σε εκδηλώσεις. Ειδικότερα για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες με αυτισμό που φιλοξενούνται στις δομές μας, το 9θέσιο λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε με τη βοήθεια σας, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφάλεια σε νοσοκομεία και ιατρούς προκειμένου να λάβουν τις θεραπείες τους, να απολαμβάνουν εκδρομές, να επισκέπτονται μουσεία και θέατρα και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της κοινότητας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.
Το μικρό λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέσο συμπερίληψης των παιδιών μας στην κοινότητα που συμβάλει στην καταπολέμηση του στίγματος και διευρύνει τους ορίζοντες τους. Γεφυρώνοντας αποστάσεις, ενώνουμε κοινότητες. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη!

27-03-2023
«Ο Εγωιστής Γίγαντας συναντάει τον Ρόμπερτ Σούμαν» στο ΔΩΛ

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, παρουσιάζει στις 28 & 29 Μαρτίου 2023 μια μουσική παραγωγή, αφιερωμένη σε παιδιά της Α΄ έως Δ΄ Δημοτικού:
«Ο Εγωιστής Γίγαντας συναντάει τον Ρόμπερτ Σούμαν».

Ένα υπέροχο παιδικό διαδραστικό θέαμα, με έναν συνδυασμό προβολών, σκηνικής δράσης, αφήγησης και μουσικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, τα πρωινά της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Αυτή η οπτικοακουστική μουσική παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και είναι ένα πάντρεμα του παραμυθιού του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» με μια διασκευή για ξύλινα πνευστά του « Άλμπουμ Νεότητας» του Ρόμπερτ Σούμαν.

Η μουσική εκτελείται ζωντανά επί σκηνής από το Κουαρτέτο Ξύλινων Πνευστών «Ο Ήχος ως έχει», το οποίο αποτελείται από τους καθηγητές του ΔΩΛ:
Ευδοξία Αποστολίδου (φαγκότο), Γιώργο Τσιαρδάκα (φλάουτο), Στέλιο Κοτρώτσιο (κλαρινέτο) και Δημήτρη Χατζούλη (όμποε).
Οι μαθήτριες του ΔΩΛ, Ευαγγελία Παπακώστα, Σταθοπούλου Μαρία, Ζαχαριάδη Λυδία, Σιαλαμπούχου Πολυξένη και Κερκουλά Νεφέλη, προσθέτουν τη δική τους μουσική πινελιά παίζοντας μουσικά όργανα και δανείζοντας τις φωνές τους.

Ο συνδυασμός μουσικής και παραμυθιού αποσκοπεί σε πολλαπλούς στόχους. Αρχικά, να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον ήχο των ξύλινων πνευστών και τη μουσική του Ρόμπερτ Σούμαν και στη συνέχεια μέσα από το μαγικό παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, να διδαχθούν ότι μια εγωιστική συμπεριφορά οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση. Το κείμενο καθρεφτίζει την κοινωνία και δείχνει το δρόμο της χαράς και της αγάπης, που θα χαρίσει στα παιδιά ευτυχία αν αποδεχτούν και αγαπήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Τη γενική επιμέλεια, παραγωγή καθώς και την αφήγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, έχει η καθηγήτρια του ΔΩΛ Ολυμπία Τσαγιάννη.

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 10.00 και 11.30
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο 6907846824 Ευδοξία Αποστολίδου από 9:00 – 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων ΔΩΛ: Ολυμπία Τσαγιάννη.

27-03-2023
Ρίχνει αυλαία το Μουσικότροπο με Παντελή Θαλασσινό και Γιώργο Καζαντζή
 • Με τη συμμετοχή της Νάνας Μπινοπούλου, της Παιδικής Χορωδίας και του κουαρτέτου εγχόρδων του ΔΩΛ

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει φέτος το Μουσικότροπο, ταξιδεύοντάς μας σε καινούργια μουσικά μονοπάτια και εμπλουτίζοντάς μας με μουσικές εμπειρίες μέσα από συναυλίες και βιωματικά εργαστήρια με κορυφαίους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς.

Την 1η Απριλίου, υποδέχεται τον σπουδαίο ερμηνευτή Παντελή Θαλασσινό, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του νέου δίσκου «Αινίγματα» σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή, του συνθέτη της μουσικής των «Άγριων μελισσών» σε στίχους Κώστα Φασουλά, όπως και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια. 

Στη συναυλία συμμετέχει η Νάνα Μπινοπούλου με την αιθέρια φωνή της, η Παιδική Χορωδία του Δ.Ω.Λ. υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Μάμμου και το κουαρτέτο εγχόρδων καθηγητών επίσης του Δ.Ω.Λ. που αποτελείται από τη Γιώτα Στεφανοπούλου, την Ευδοκία Χώτα, τον Αποστόλη Μητρά και το Νίκο Νικολαΐδη.

Ο Γιώργος Καζαντζής ανέλαβε την ενορχήστρωση του συνολικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί.

Η συναυλία θα δοθεί στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στις 20:30.

Προπώληση στο https://www.viva.gr/tickets/music/pantelis-thalassinos-giorgos-kazantzis/ και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα).

Οι τιμές εισιτηρίων είναι: κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας 65+)

27-03-2023
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθιμικού κύκλου «Οι περδίκες της Λαμπρής»

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει στις 3 & 4 Απριλίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθιμικού κύκλου με τίτλο «Οι περδίκες της Λαμπρής» για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πρώτο μέρος, τα παιδιά θα μάθουν για τα πασχαλιάτικα έθιμα της παράδοσης, με έμφαση στα έθιμα της Θεσσαλίας. Θα γνωρίσουν τα Λαζαρικά, τις Λαζαρίνες, τα Λαζαράκια, τι Λαμπροκουλούρες, τις Λαμπάδες, την Κοκκινοπέμπτη και θα μάθουν για τον βαθύτερο συμβολισμό τους.

Έπειτα, βιωματικά οι μαθητές θα πάρουν μέρος στη βαφή κόκκινων αυγών. Προσαρμόζοντας στα άβαφα αυγά φύλλα από φυτά, θα βάψουν κατακόκκινες «περδίκες», όπως λέγονται στη Θεσσαλία τα στολισμένα αυγά με τα φυλλόσχημα σχέδια. Εν συνεχεία, τα παιδιά θα κατασκευάσουν το δικό τους καλαθάκι ώστε να τοποθετήσουν μέσα τα βαμμένα αυγά που θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας.


Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα στη Θεσσαλία και να αντιληφθούν τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ελληνικής παράδοσης. Επίσης, να ψυχαγωγηθούν και να αλληλεπιδράσουν μέσα στο Μουσείο.

Η δράση αφορά συνολικά τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων των 25 μαθητών και πιο συγκεκριμένα:
Δευτέρα 03/04
1η ομάδα 09:00 – 10:30
2η ομάδα 11:00 – 12:30
Τρίτη 04/04
3η ομάδα 09:00 – 10:30
4η ομάδα 11:00 – 12:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διάρκεια δράσης: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.
Τηλ επικοινωνίας: 2410 239 446.

27-03-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πέμπτη 30/03/2023, ώρα 19:00

Λάρισα, 26/03/2023

Προς τον κ. Δήμαρχο, τους/τις κ. Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Λαρισαίων και τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 30-03-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00, στη Γενική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Παρακαλούμε σε περίπτωση απουσίας σας να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως στη διεύθυνση email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. είτε This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΜΥΣΙΡΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

24-03-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) Πέμπτη 30/03/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-03-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 27/03/2023, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς Λάρισας επί της οδού Ιωαννίνων, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Λάρισα 24 Μαρτίου 2023

24-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-03-2023
Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης»

«Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης»

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνει την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο ««Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» με συντονίστρια την Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα.
Πρόκειται για μια συνέργεια του Δήμου Λαρισαίων – στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών, με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας.
Το σεμινάριο είναι ένα από τα 25 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και εντάσσεται στον πυλώνα «Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων - Ενεργός Πολιτειότητα - Ανοιχτά Σχολεία - Νεολαία».
Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Την ίδια στιγμή, έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζει οτι αν μειωθούν οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών βελτιώνεται η οικονομία μιας χώρας και θωρακίζονται οι κοινωνίες από ακραία φαινόμενα ανέχειας και φτώχειας. Επιπλέον, η μείωση των ανισοτήτων και η προώθηση της συμπερίληψης κάνει τις κοινωνίες πιο “ανοικτές”, επιτρέποντας στους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες ή όπως προσδιορίζεται ο καθένας, να εκφραστούν ελεύθερα και να πραγματοποιήσουν αυτά που επιθυμούν για τη ζωή τους.

Το σεμινάριο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» διερευνά τα ακόλουθα ερωτήματα:

 • Τι σημαίνει ισότητα και συμπερίληψη;
 • Πως μπορώ να αναγνωρίσω μια ανισότητα ή μη συμπερίληψη; Πως μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου;
 • Ποιοι αντιδρούν σε θέματα ανισότητας και συμπερίληψης;
 • Ποια είναι τα οφέλη των κοινωνιών που ενδιαφέρονται για την ισότητα και τη συμπερίληψη;
 • Τι μπορώ να κάνω ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση;

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, θα υλοποιηθεί διά ζώσης στις 30 Μαρτίου 2023 ώρες 17:00-20:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών – ΚΔΒΜ Δ. Λαρισαίων, Αιόλου 4, Λάρισα και απευθύνεται σε εργαζόμενες/ους και άνεργες/ους γυναίκες και άνδρες.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Εισηγητές:
Τσιούρβα Όλγα: Απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτο-χος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση «Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων». Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Μ.Εd.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστη-μίου στο πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση», Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΥ-ΠΑ Θεσσαλίας.

Βαρνά Άννα:Η Άννα Βαρνά έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Αγγλική Γλώσσα & Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου του Manchester και έχει εργαστεί για 5 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Γρηγοριάδου Μαρία: Η Μαρία Γρηγοριάδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος του Msc «Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε Προϊσταμένη της Διεύθυν-σης Διοικητικών Υπηρεσιών & Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Τυρνάβου. Είναι Εργασιακή Σύμβουλος του ΚΠΑ2 Λάρισας, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και μέλος του μητρώου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Οργάνωση & Συντονισμός: Τσιούρβα Όλγα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:
https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
Για εγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/1LIhVGcuHmiGTxsg10dv8okjdFd6d-KhlmWcvyQlqDvg/edit

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

24-03-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 5/2023 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 5/2023 (ΑΔΑ: 9Ρ2ΥΩΛΞ-ΚΩΞ) για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα (40) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από 25/03/2023 και λήγει 03/04/2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ5/2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ5/2023

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΝΣΗ «10-6-2021»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ_A1_22_EL_GR ΣΟΧ-ΣΜΕ 01_02_2023

ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ1 ΠΕ/ΤΕ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ2 ΔΕ/ΥΕ

24-03-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Παρασκευή 24/03/2023, ώρα 10:30 (λήξη ΄ώρα 11:30)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-03-2023
“Το χρυσάφι του Ρήνου” στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη νέα ταινία του Φατίχ Ακίν “Το χρυσάφι του Ρήνου”, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Η διαδρομή του Ξατάρ, ενός ράπερ που έγινε διάσημος στη Γερμανία σκαρφαλώνοντας από το γκέτο στην κορυφή των μουσικών charts, είναι μια δραματική περιπέτεια.

Από την κόλαση μιας φυλακής στο Ιράκ, ο Γκιγουάρ Χατζάμπι (όπως είναι το κατά κόσμον όνομά του), έφτασε στη Γερμανία με την οικογένειά του σε παιδική ηλικία, στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα και προσγειώθηκε στα χαμηλά της κοινωνικής κλίμακας, περιτριγυρισμένος από ευκαιρίες αλλά και πολλά περισσότερα εμπόδια.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται από μικροεγκληματίας σε μεγαλέμπορο ναρκωτικών – μέχρι που εξαιτίας του χάνεται ένα σημαντικό φορτίο του εμπορεύματος.
Έτσι, προκειμένου να τακτοποιήσει τα χρέη του με το καρτέλ, ο Γκιγουάρ σχεδιάζει μια ληστεία χρυσού.

Στην πρώτη του απόπειρα στο είδος της κινηματογραφικής βιογραφίας, ο πολύπειρος Φατίχ Ακίν επιλέγει να αφηγηθεί την –απίστευτη κι όμως αληθινή– ιστορία ενός σταρ της χιπ χοπ σκηνής που από πρόσφυγας έγινε γκάνγκστερ και στη συνέχεια μουσικός.

Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Χατζάμπι, “Το χρυσάφι του Ρήνου” είναι γεμάτο με σκηνές που σε αφήνουν άναυδο: στιγμές μιας ζωής τόσο συναρπαστικά μυθιστορηματικής που καθώς την παρακολουθείς αναγκάζεσαι να παραδεχτείς πως έπρεπε να γίνει ταινία!

Και, ευτυχώς για τους απανταχού κινηματογραφόφιλους, είναι ο Φατίχ Ακίν που επέλεξε να την κάνει.

Βιογραφικό δράμα/ Γερμανία, Ολλανδία, Μαρόκο, Μεξικό 2022 / Έγχρ./ Διάρκεια 138΄ / Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν, με τους: Τζέσι Άλμπερτ, Φέλιξ Μπολντ, Τιρές Μπουκένια, Χοσέ Μπάρος, Σάιμα Μπουν , Καζίμ Ντεμίρμπας, Σόγκολ Φαγκάνι, Τζούλια Γκόλντμπεργκ, Ντόγκα Γκούρερ, Μάρλον Χέιντελ, Σαμίρ Τζεμπρέλι
Γενική είσοδος 4 ευρώ

24-03-2023
ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - Για την πλήρωση μίας θέσης Ειδικού Συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων

Δημόσια γνωστοποίηση για την πλήρωση μίας θέσης Ειδικού Συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων σε θέματα διαχείρισης και συντονισμού δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Για το κείμενο της γνωστοποίησης πατήστε ΕΔΩ

23-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
23-03-2023
Μουσικό παραμύθι για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και το Τμήμα Παιδιού του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν την παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού “Η Ζιζή η Λαγουδίνα και η μικρή της μπαλαρίνα” της συγγραφέως Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου.

Το νέο βιβλίο έχει ως θέμα μια πετυχημένη δουλειά της συγγραφέως που το κοινό περίμενε εδώ και καιρό να επανεκδοθεί. Με νέο υλικό και μοναδική εικονογράφηση από τη Λιάνα Δενεζάκη, η Ζιζή επιστρέφει δυναμικά.

Το βιβλίο ακολουθεί ένα όμορφο καινούριο τραγούδι της συγγραφέως σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και ερμηνεία Έλενας Γκατζά και το συμπληρώνουν ηχητικά αρχεία και βίντεο με πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την έννοια του ρυθμού, καθώς και καρτέλες αναφοράς με ηχητικά (που περιέχουν τους ήχους όλων των μουσικών οργάνων).

Το βιβλίο σχολιάζει στο οπισθόφυλλο, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδρυτής της International Action Art Ιωάννης Μαρωνίτης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό της πόλης της Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 18:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Είναι μια χορογραφημένη μουσική παρουσίαση την οποία θα προλογίσει η Ψυχοθεραπεύτρια (NARM practitioner, Playtherapist -επόπτρια certiified Όλγα Δημοπούλου και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Αφροδίτη Ξυνοπούλου.
Τη δραματοποίηση του παραμυθιού χορογραφεί το Στούντιο Χορού "The Movement Academy".
Οι μαθητές της Πρότυπης Ακαδημίας Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας Maneluna θα παρουσιάσουν με ευφάνταστο τρόπο, υλικό του βιβλίου και θα τραγουδήσουν το τραγούδι της Ζιζής.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των αρχών του τόπου

Το παραμύθι κυκλοφορεί πανελλαδικά από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η συγγραφέας υλοποιεί δράσεις φιλαναγνωσίας σε όλη τη χώρα και βιωματικά δρώμενα ευαισθητοποίησης γονέων σχετικά με θέματα που αφορούν τους τρόπους καλής λειτουργίας μιας ευτυχισμένης οικογένειας.

https://youtu.be/OGJirlnJz3k

23-03-2023
“Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!” Συναυλία - αφιέρωμα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου στο ΔΩΛ

Συναυλία - αφιέρωμα στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου, με τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και τίτλο “Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!”, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών ΔΩΛ.

Θα παρουσιαστούν εκτεταμένα αποσπάσματα, εννέα μέρη, απ’ τον «Ύμνο εις την Ελευθερία», ποίημα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένο απ’ τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο.

Ο Ύμνος παρουσιάζεται στην πρωτότυπη γραφή του, για χορωδία και πιάνο.

Επίσης, το έργο «Αρκαδία IV» στο οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης μελοποιεί τρεις «Ωδές» του Ανδρέα Κάλβου. Ο συνθέτης μελοποίησε στίχους του Κάλβου το 1969, όντας εξόριστος στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, θέλοντας να τονίσει γι' άλλη μια φορά την έννοια της Ελευθερίας, η οποία, κατά τον ποιητή, «θέλει αρετήν και τόλμην».

Τη διασκευή του έργου για Μικτή χορωδία και πιάνο έκανε ο Δημήτρης Καρβούνης, όπως και τη μεταγραφή του «Ύμνου» για Μικτή χορωδία, καθώς στην πρωτότυπη γραφή ήταν γραμμένος για Ανδρική χορωδία.

Επιμέλεια εισαγωγικών κειμένων και απαγγελία: Θωμάς Ψύρρας.
Πιάνο: Ιωάννα Σιοπούδη, Timpani: Γιάννης Μακρυγιάννης.
Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.
Δημιουργία αφίσας: Δημήτρης Λαπούσης.
Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης.

23-03-2023
«Η Ιστορία στο Πιάτο – Ενθύμιο Φιλοπατρίας» Έναρξη 24 Μαρτίου στο Λαογραφικό Μουσείο

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα λειτουργήσει, από τις 24 Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, περιοδική έκθεση με θέμα «Η Ιστορία στο Πιάτο – Ενθύμιο Φιλοπατρίας» σε επιμέλεια της Ίριδος Κρητικού.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου. Η επιμέλεια της ιστορικής συλλογής πιάτων του Μουσείου ανήκει στη διευθύντρια κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, γεννήθηκε η ιδέα μιας πρωτότυπης εικαστικής συνομιλίας ιστορικών συλλεκτικών ελληνικών πιάτων με τρισδιάστατα έργα εικαστικών.

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου τον Δεκέμβριο του 2021, σε επετειακή διοργάνωση του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Βόλου. Αρχικό πυρήνα έρευνας για τους συμμετέχοντες εικαστικούς, αποτέλεσε η σημαντική ιδιωτική συλλογή ιστορικών πιάτων της Λόλας Νταΐφά, καθώς και η σχετική έκδοση («Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα (1863-1973)», εκδόσεις Μίλητος).

Στην τρέχουσα παρουσίαση της έκθεσης στη Λάρισα, παρουσιάζονται τα εντυπωσιακά εικαστικά έργα στο σύνολό τους, ενώ, ο ιστορικός πυρήνας βασίζεται σε πιάτα της συλλογής του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου.

Τα ιστορικά ελληνικά πιάτα συνδέονται με μυθολογικά πρόσωπα, ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα που «σφράγισαν» την Ιστορία της χώρας μας. Οι μυθολογικές και ιστορικές φιγούρες που απεικονίζονται στα πιάτα, η Θεά Αθηνά ή ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Ρήγας Φεραίος, αλλά και ήρωες λιγότερο γνωστοί στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως αντίστοιχα και τα διάφορα ιστορικά συμβάντα ή επετειακά επιλεγόμενα θέματα εμψύχωναν τις έννοιες της κοινής καταβολής, της εθνότητας και της ιστορικής παρακαταθήκης.

Σε αντίθεση με τα πολύτιμα προγενέστερα χρονολογικά και εξαιρετικά δημοφιλή τότε φιλελληνικά πιάτα, που βασισμένα σε ευρωπαϊκά έργα χαρακτικής με θέματα από τη δράση των Ελλήνων ηρώων, κατασκευάζονταν ως τα μέσα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη -τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία- στοχεύοντας στην οικονομική ενίσχυση του Αγώνα, τα νεότερα ιστορικά πιάτα που αποτέλεσαν την έμπνευση για την έκθεση, αποτελούν μοναδικά ιστορικά τεκμήρια ταυτότητας που καλύπτουν με τρόπο συνοπτικό αλλά εύγλωττο, μια χρονική περίοδο 100 περίπου ετών με αφετηρία το 1863, είναι κατασκευασμένα στον Πειραιά και τη Σύρο, την Πάτρα και την Αθήνα, ενώ, αν και εξαιρετικής τέχνης και λεπτότητας, προορίζονταν για καθημερινή χρήση.

Οι αφηγηματικές και εννοιολογικές απεικονιστικές θεματικές και κοσμητικές λεπτομέρειες των πιάτων, οι αναπαριστώμενοι ελληνικοί μύθοι, οι αρχαίοι και βυζαντινοί ήρωες, τα κεντρικά ιστορικά πρόσωπα και τα αξιομνημόνευτα ιστορικά συμβάντα της Ελληνικής Επανάστασης, τρέπονται στις σημαίνουσες πηγές και τις εικονοποιητικές αφορμές για τα σύγχρονα έργα της έκθεσης που επί τούτου δημιουργούνται, αναπτύσσοντας ένα νέο εικαστικό σύμπαν και τρισδιάστατο οπτικό αφήγημα.

Τα έργα των συμμετεχόντων εικαστικών, κύκλια και τρισδιάστατα στον μεγαλύτερό τους βαθμό, χρησιμοποιώντας ελαφριά κατά κύριο λόγο ύλη (χαρτί, πηλός, πορσελάνη, κέντημα, στάχτη, νωπογραφία κ. ά.), συνομιλούν με τρόπο ευρηματικό και πηγαίο με την ελληνική λαϊκή παράδοση και με τις αφηγηματικές και εννοιολογικές θεματικές και κοσμητικές λεπτομέρειες των αντίστοιχων ιστορικών πιάτων.

Οι αναπαριστώμενοι ελληνικοί μύθοι, οι αρχαίοι και βυζαντινοί ήρωες, τα κεντρικά ιστορικά πρόσωπα και τα αξιομνημόνευτα ιστορικά συμβάντα της Ελληνικής Επανάστασης και της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, τρέπονται στις σημαίνουσες πηγές και τις εικονοποιητικές αφορμές για τα σύγχρονα έργα της έκθεσης που επί τούτου δημιουργούνται, αναπτύσσοντας ένα τρισδιάστατο οπτικό αφήγημα και φωτίζοντας εκ νέου μοναδικά ιστορικά τεκμήρια ταυτότητας.

Η κοινή έκθεση του ιστορικού και σύγχρονου υλικού, προτείνεται με τη λογική ενός κεντρικού εκθεσιακού πυρήνα πολύτιμων συλλεκτικών αντικειμένων, σε συνομιλία με νέα έργα δημιουργημένα από διαφορετικά υλικά και παρουσιασμένα ως μια συνολική εγκατάσταση στον χώρο.

Η παρούσα έκθεση που σχεδιάστηκε δύο χρόνια πριν μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ύφεσης, με το βλέμμα στραμμένο σε μικρά καθημερινά αντικείμενα οικιακής χρήσης που αφηγούνται συγκινητικές ιστορίες, προτρέποντας ταυτόχρονα τους σύγχρονους δημιουργούς σε οικεία παρατήρηση και μικροδημιουργία, αποτελεί ένα απτό παράδειγμα για το πώς μπορούμε να επανεκτιμήσουμε τα ήσσονα, να είμαστε επινοητικοί, να διδάσκουμε αλλά και να διδασκόμαστε οι ίδιοι από προσβάσιμα σύμβολα.

Μετά το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Νεκτάριος Αποσπόρης, Ευριδίκη Αρκουδογιάννη, Άννυ Αρχιμανδρίτου, Κική Βουλγαρέλη, Βασίλης Βούλγαρης, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Γέρουλα, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Αστέρης Γκέκας, Κατερίνα Γραφανάκη, Κρίστη Γρηγορίου, Μαρία Διακοδημητρίου, Δέσποινα Καλλιγά, Ελπινίκη Καμόσου, Κατερίνα Κασσαβέτη, Μάρω Κορνηλάκη, Τάσος Λιακόπουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Δημήτρης Μοράρος, Μάνος Μπατζόλης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Ρούλη Μπούα, Απόστολος Παπαγεωργίου, Κλειώ Παπαϊωάννου, Μαρία Παπανικολάου, Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Νίκος Ποδιάς, Κατερίνα Σαμαρά, Ιφιγένεια Σδούκου, Ιωάννα Τερλίδου, Νίκος Τριανταφύλλου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιργινία Φιλιππούση, Μαρία Χαλκιά, Μαρία Χάνιου.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου.

22-03-2023
Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Μάρτιος 2023

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ»,την Δευτέρα 27/03 την Τρίτη 28/03 και την Τετάρτη 29/03/2023 και ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στη συγκεκριμένη διανομή,για το Δήμο Λαρισαίων, ωφελούμενα είναι 2061 νοικοκυριά με σύνολο μελών 3486.Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι τα ακόλουθα: Eλαιόλαδο,Αλεύρι,Ρύζι,Ζυμαρικά,Κριθαράκι,Φασόλια,Φακές,Ζάχαρη,Χυμός τομάτας,Γάλα Εβαπορέ,Βόειο κρέας,Χοιρινό κρέας,Φέτα,Γραβιέρα,Μήλα και 7 ΒΥΣ: Οδοντόκρεμα, Οδοντόβουρτσα,Σαμπουάν,Καθαριστικό υγρό,Σκόνη για πλύσιμο ρούχων,Υγρό κρεμοσάπουνο και Υγρό πιάτων. Τα εν λόγω προϊόντα θα διανέμονται συσκευασμένα σε κιβώτια με ειδική σήμανση του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΕΕΕ(Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή.Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Διαδικασία διανομής «Drive Through»
Οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα, θα ακολουθούν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο και θα διέρχονται από δύο στάσεις:

 • Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
 • Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου το σημείο τοποθέτησης των τρόφιμων (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας θα ολοκληρώνουν την διαδικασία.
 • Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων
Οι ωφελούμενοι πρέπει να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων.Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Μπουχώρη Αντιγόνη τηλ.2410680243,Κερασία Δαλακώνη τηλ.2410680216.

22-03-2023
Δήμος Λαρισαίων: Ερχεται η ανακατασκευή των οδών Αιόλου - Βυζαντίου
 • Διαμορφώνεται πλήρως η ποδηλατική διαδρομή: Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ, Ιουστινιανού και Νικηταρά που κατασκευάζεται
 • Ποδηλατική ασφαλή πρόσβαση προς το κέντρο για τους κατοίκους των συνοικιών Νέα Σμύρνη και ΑΤΑ

Το έργο της ανακατασκευής της οδού Αιόλου με παρεμβάσεις και στις οδού Βυζαντίου και Ηρώων Πολυτεχνείου προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το έργο με τίτλο « Δημιουργία Εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Αιόλου, Βυζαντίου, Ηρώων Πολυτεχνείου) το οποίο έχει προκηρυχθεί και βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης προσωρινού αναδόχου, αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Αιόλου από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Αγιάς σε διατομή ενιαίας στάθμης, της οδού Βυζαντίου από την οδό Υψηλάντου έως την οδό 23ης Οκτωβρίου, τμήματα των οδών Λουκιανού και Χατζηζωγίδου και τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την οδό Αγιάς έως την οδό Αεροδρομίου (εμπρός από το ΑΤΑ) ώστε να ενταχθεί σε αυτές ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας συνολικού μήκους 1500 μ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού με την ολοκλήρωσή του ο κατασκευασμένος ποδηλατόδρομος των οδών Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ, Ιουστινιανού συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο της οδού Νικηταρά (το έργο είναι σε εξέλιξη) και καταλήγει στο νεοκατασκευασθέν τμήμα της Τάφρου Ι1, δημιουργώντας έτσι ασφαλή πδοηλατική διαδρομή προς το κέντρο από τις συνοικίες του ΑΤΑ και της Νέας Σμύρνης.

Το έργο είναι προυπολογισμού 3, 1 εκατ ευρώ (περιλαμβανομέου ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας 259,77

Η ανακατασκευή της οδού Αιόλου με ενιαιο οδόστρωμα και ποδηλατόδρομο διαμορφώνει συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας στους εκατοντάδες μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής


Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανακατασκευή της οδού Βυζαντίου που «κουμπώνει» με τον ποδηλατόδρομο της Ιουστινιανού

Παρεμβάσεις προβλέπονται και επί της Ηρώων Πολυτεχνείου με τα διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου από την Αγιάς μέχρι την ανάπλαση της τάφρου Ι1 (ανάχωμα πίσω από το ΑΤΑ)

22-03-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 23/03/2023, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 23 Μαρτίου για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς Λάρισας επί της οδού Ιωαννίνων.

Λάρισα 22 Μαρτίου 2023

22-03-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-03-2023
Κωνσταντίνος Παπαργύρης: «Αναπαράσταση»

Αυτοσχεδιασμοί και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις παιγμένες με παραδοσιακά όργανα και αφήγηση - απαγγελία πεζών και ποιημάτων

Ο εικαστικός Κωνσταντίνος Παπαργύρης παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 21:15 στη Λογοτεχνική Γωνία Λάρισας, τις μουσικές του συνθέσεις πλαισιωμένες από αυτοσχεδιασμούς και ανασχεδιασμούς, παιγμένες με τρίχορδο, λαγούτο και τζουρά. Παράλληλα θα διαβάσει αποσπάσματα από τις ποιητικές του συλλογές «Κηφήνας» και «Τα δεικνύμενα».

Ο εικαστικός, αυτή τη φορά, επί σκηνής, προσπαθεί να εντοπίσει και να ερευνήσει τα σημεία εκείνα, ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές τέχνης, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινή γλώσσα ή καταγωγή, εφικτή και πραγματοποιήσιμη σε μια εποχή τόσο πολυσημική όσο και ταυτόχρονα διασπαστική όπως η δική μας.

Η «Αναπαράσταση» αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορική performance του Γρηγόρη Σεμιτέκολο σε μουσική Γιάννη Χρήστου: «Ο Πιανίστας».

Συντονισμός / παρουσίαση: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

www.papargiris.gr

Λογοτεχνική Γωνία Λάρισας (Γαληνού & Φαρμακίδου)
Είσοδος ελεύθερη / Ακατάλληλο για κάτω των 18 ετών

22-03-2023
«Οι τεντζερέδες της Μαρίας» στο Λαογραφικό Μουσείο

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίoγλου «Οι τεντζερέδες της Μαρίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο», θα παρουσιαστεί στη Λάρισα σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στις 19:00 στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας.

Με τη συγγραφέα και δημιουργό πολιτισμικής γευσιγνωσίας Μαρία Εκμεκτσίογλου, που θα προλογίσει η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού, θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Σωτήρης Πολύζος.
Η αξία και σημασία της μαγειρικής στη ζωή μας από κοινωνιολογική προσέγγιση, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της γνώσης σε θέματα διατροφής με βάση την αγάπη της δημιουργίας, συγκροτούν έναν ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας που η Μαρία Εκμεκτσίογλου αναδεικνύει με δύναμη και αποτελεσματικότητα.

Γνωστή και αγαπητή από τις τηλεοπτικές της παρουσιάσεις, τα βιβλία της και την παρουσία της, η Μαρία Εκμεκτσίογλου έχει αναδειχθεί ως πρέσβειρα του πολιτισμού και της ιστορίας των γεύσεων της Πόλης και του Ελληνισμού της Μ. Ασίας.


Για το βιβλίο αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μάνεσσης - hotelier and travel agent “…. Η Μαρία ξέρει τι σημαίνει η συγκέντρωση αγαπημένων προσώπων γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Ένα γεύμα με τον άνθρωπό σου. Μια
ανάπαυλα για να πάρεις δύναμη και να συνεχίσεις τον καθημερινό «μαραθώνιο». Έχει βιώσει η ίδια τι σημαίνει αυθεντική κουζίνα. Οι γεύσεις γεννούν συναισθήματα. Ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις. Δημιουργούν δεσμούς. Χαρακτηρίζουν μια κοινότητα, μια κουλτούρα. Είναι πολιτισμός. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας.
Οι γεύσεις ξυπνούν μνήμες. Συνδέονται με εικόνες και ήχους. Τη μητέρα και το πατρικό μας σπίτι. Τα καταστήματα της παλιάς γειτονιάς. Τους τόπους που έχουμε επισκεφθεί. Τους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει. Οι γεύσεις σε ταξιδεύουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε κάθε γωνιά της Γης. Σε κάθε σημείο του χρόνου. Συνδέουν το σήμερα με το χθες και το αύριο. Αποτελούν «γέφυρα», μια πραγματική υπερταχεία που μηδενίζει αποστάσεις. Για κάθε Έλληνα οι συνταγές της Πόλης, της Μικράς Ασίας δεν είναι απλώς απόλαυση. Είναι αυτό που είμαστε. Στις συνταγές και στα αρώματα της Ανατολής της Μαρίας τα συστατικά κάνουν τη διαφορά. Καλή όρεξη σε όσους βάλουν τις συνταγές αυτού του βιβλίου στο τραπέζι τους. Για να «χορτάσουν» την ψυχή τους και να ταξιδέψουν το μυαλό τους…».


Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.
Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Okan γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ μαζί με τους γιους της των εστιατορίων Maria's στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου "Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου" και στο Chef's Club Ελλάδας.
Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της και στις δύο χώρες.

oikogiorti banner

kinitikotita banner

novoville banner button 2

politikiprostasia

zoa yiothesia

radio

NEOLAIA

191114 kentro koin

PtPlogo 1

logo learn city 1 

kataskinwsi

kdap kdapmea

saata banner dimos

deh dhmos new

larissa culture banner

mathitikos tourismos

ekdromes larissa

ekdromes larissa en

food corridors banner

LARISSAMAZI 300X100

EmB Noiaz no logo mikro

  eody logo n

koinothta g

ypethe

radio bee 2

ESD PDS

register for 112 gr

koynoypia

Municipality of Larisa

We design

a modern city that every citizen will be happy to live in

We develop

social infrastructure and services for citizens and visitors

We place emphasis

on education, culture and institution building

We are implementing

infrastructure projects that will contribute to the development of the city

Contact

Municipality of Larisa, 1 Ionos Dragoumi str P.C. 41222

Call center: 2413 500 200 | Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

More Info

kairos 1 en ekdromes larissa en

Copyright © 2016 Municipality of Larissa | Website Design by ITBIZ DIGITAL AGENCY