sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

26-11-2020
Ομόθυμη στήριξη φορέων στο ΣΒΑΚ της Λάρισας

Απ. Καλογιάννης: Στην Λάρισα συντελείται μια μεγάλη ανατροπή – Έχουμε ανοικτά αυτιά στην κοινωνία και ακούμε παρατηρήσεις και προβληματισμούς

• Τα επόμενα βήματα για ελεγχόμενη στάθμευση, χώρους πάρκινγκ, ηλεκτροκίνηση, νέους ποδηλατοδρόμους κ.α.

Ομόθυμη στήριξη στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για τις μεγάλες αλλαγές στην Λάρισα, εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων, η οποία συνεδρίασε,το απόγευμα της Τετάρτης, με τηλεδιάσκεψη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του ΣΒΑΚ κ. Χρ. Ριζομυλιώτη.

Σε ενδιαφέρουσα και ανοικτή συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, ο κ. Ριζομυλιώτης παρουσίασε τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΣΒΑΚ, καθώς και τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις νέες μελέτες, τον προγραμματισμό των έργων και των παρεμβάσεων κ.α., ενώ από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή για τον βραχυπρόθεσμό και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για ένταξη νέων έργων ΣΒΑΚ σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης για τον κεντρικό τομέα, που θα προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο σχεδιασμό για χώρους στάθμευσης στο κέντρο και πιο περιφερειακά, η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου και για τη μεταφορά επιβατών από χώρους στάθμευσης απευθείας στον εμπορικό κέντρο, η δημιουργία αξονικών ποδηλατοδρόμων κ.α.

«Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Λάρισα, αποτελεί μια μεγάλη ανατροπή για την πόλη, που απαιτεί και ανατροπές και στις αντιλήψεις για τον τρόπο που λειτουργούμε στο αστικό περιβάλλον», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο σε σχέση με το ΣΒΑΚ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και συλλόγων που μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, καταθέτοντας παράλληλα επισημάνσεις και προβληματισμούς για επιμέρους πτυχές του σχεδίου.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική τη διαβούλευση, με τον κ. Καλογιάννη να τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ακούει και καταγράφει παρατηρήσεις και προβληματισμούς σε μια προσπάθεια να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα που είναι φυσικό να προκύπτουν όταν υλοποιούνται τόσο μεγάλες και ευρείας κλίμακας αλλαγές.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι στην συνεδρίαση της Επιτροπής μετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ενωσης Ξενοδόχων Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και των Διεύθυνσεων Εκπαίδευσης Λάρισας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΟΑΕΔ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, του ΚΕΘΕΑ Εξοδος, των Ενεργών Πολιτών ΚΕΘΕΑ, καθώς και άλλων επαγγελματικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων

Τέλος, σημειώνεται ότι ανάλογη διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης για το ΣΒΑΚ παρουσία του κ. Ριζομυλιώτη θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης με όλες τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις είναι αναρτημένη στην σελίδα του Δημου Λαρισαίων στο youtube.

 

26-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ηλεκτροκίνητου σαρώθρου πεζού χειριστή

Ο Δήμος Λαρισαίων προτίθεται να προβεί σε « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΡΩΘΡΟΥ ΠΕΖΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ » (CPV: 34144430-1) με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, μόνο βάσει τιμής.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2020
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας - Δικαιολογητικά επιδόματος ΚΕΑ και Στέγασης

Για το ΚΕΑ, πατήστε ΕΔΩ

Για το επίδομα Στέγασης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (ελαστικών οχημάτων)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

Για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο Προσφοράς σε αρχείο κειμένου (doc) πατήστε ΕΔΩ

25-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2020
Παρελθόν επικίνδυνο κτίριο δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο
 • Επι της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου στο λόφο του Φρουρίου
 • Κατεδαφίστηκε  μετά από ενέργειες του Δήμου Λαρισαίων

Μια σημαντική κατεδάφιση κτιρίου στον λόφο του Φρουρίου, διπλά ακριβώς από το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, υλοποίησε ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για το παλιό κτίριο, επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου, δίπλα στο πίσω μέρος του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Το κτίριο είχε κριθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων ως επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Σημειώνεται ότι την κατεδάφιση του κτιρίου είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο αυτοψίας της πορείας των έργων στο Μπεζεστένι. 

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση του μετώπου πίσω από το Θέατρο και επί της Μητροπολίτου Αμβροσίου, αποτελούσε και επιθυμία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ώστε να υπάρξει άνετη πρόσβαση και ανάδειξη των παλιών στρατιωτικών αρτοποιιών.

Για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την   κατεδάφιση του κτιρίου υπήρξε συνεργασία των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι εργασίες κατεδάφισης υλοποιήθηκαν με αυτεπιστασία του Δήμου και ειδικότερα από το τμήμα οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Τέλος, τονίζεται ότι ο Δήμος βρίσκεται στην τελική φάση της συμφωνίας για την αποζημίωση των ιδιοκτητών,  οι οποίοι συμφώνησαν  για την κατεδάφιση πριν την τυπική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. 

24-11-2020
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
24-11-2020
Έρευνα κοινής γνώμης για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στον 1ο κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση - ELoGE», για το οποίο βραβεύτηκε το 2018. Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση - ELoGE» για τους ελληνικούς δήμους είναι μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκινά ο Β΄ κύκλος του Προγράμματος από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι η αναγνώριση και η πιστοποίηση δήμων, οι οποίοι επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί έρευνα κοινής γνώμης για τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους.
Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων για την εφαρμογή των Αρχών της Χρηστής Διακυβέρνησης από τους ΟΤΑ.

Παρακαλούμε τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έρευνα να συμπληρώσουν online το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSds93XO_7sQl25JVhG2ionybjJtWMKUVmZkFjFMHshbkrceDQ/viewform?gxids=7628

Ο σύνδεσμος θα είναι ενεργός έως 30/12/2020. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι εύκολη και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά.

24-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2020
ΚΕΠ Δ. Λαρισαίων: Διαδικτυακή εξυπηρέτηση μέσω του myKEPlive

Στην πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης myKEPlive εντάσσονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης (KEΠ) του Δήμου Λαρισαίων.

Το myKEPlive είναι μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης & εξυπηρέτησης για τη διεκπεραίωση συγκεκριμένου αιτήματός, μέσω τηλεδιάσκεψης/ βιντεοκλήσης, με ραντεβού, από υπαλλήλους των ΚΕΠ για πολίτες και επιχειρήσεις.

Στόχος του myKEPlive  είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ. Με την ψηφιακή πλατφόρμα αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνση τους.

Σημειώνεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr.

Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

1) Πληροφόρηση – Αίτηση,

2) Εξυπηρέτηση από το δήμο σας

 3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία

4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30.

Η ένταξη των ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε μετά την επιτυχή εκπαίδευση υπαλλήλων στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας.

Τέλος, για λόγους περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι ώρες που τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων και  όλης της χώρας παραμένουν ανοιχτά στο κοινό για συναλλαγές με φυσική παρουσία είναι από τις 07:30 έως τις 15:00, ενώ η προσέλευση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού με το κατά τόπους κατάστημα.

23-11-2020
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας - Δικαιολογητικά για τα επιδόματα ΚΕΑ και Στέγασης

Για τα δικαιολογητικά για το ΚΕΑ, πατήστε ΕΔΩ

Για τα δικαιολογητικά για το επίδομα στέγασης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
«Κουκλοκαμώματα» από το Μουσείο Κούκλας και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα - Επεισόδιο 2

Οι μέρες περνούν και οι κούκλες καρδιοχτυπούν μέσα στο Μουσείο Κούκλας και ανυπομονούν να σας ξανασυναντήσουν.

Οι κούκλες παίζουν και κατασκευάζονται πλέον διαδικτυακά και … έχουν γύρισμα. Και από την καλή και από την… ανάποδη.

Τρώγονται λοιπόν μεταξύ τους, ποια από όλες θα εμφανιστεί στο επόμενο επεισόδιο του διαδικτυακού κύκλου «Κουκλοκαμώματα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα με μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμούς της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια.

Ο μεγαλύτερος  χαμός γίνεται μεταξύ των … δειγμάτων κούκλας, που κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγα λεπτά… δημοσιότητας.

Οι κούκλες των επίσημων παραστάσεων από την άλλη, ζουν κανονικά στο Κουκλοθέατρο και προσπαθούν να τηλεδιασκεφτούν με τους κουκλοκατασκευαστές τους. Αλλά το κουκλοδίκτυο δεν έχει σύνδεση χωρίς κοινό.

Σε αυτό το 2ο επεισόδιο, ο έφηβος Μανώλης δεν μπορεί να μπει στο λινκ του κεφαλιού του κυρίου Ευστάθιου, της κούκλας- σφουγγάρι ενός μαυροπίνακα του σεμιναρίου θεάτρου σκιών.

Η Τοσοδούλα αναπολεί το παρελθόν, τριγυρνώντας  στα καταπράσινα παρτέρια του Μύλου, ανάμεσα  στα τελευταία λουλουδάκια του φθινοπώρου.

Στο πηγάδι της αυλής γίνονται τα βαφτίσια της κούκλας  του 1ου επεισοδίου και το όνομα αυτής… Μπλεδούλα!

Παρακολουθήστε τα καμώματά τους, μέχρι να επανέλθει  η κανονικότητα και το σήμα στην κουκλοσκηνή.

https://www.youtube.com/watch?v=Va-OqWLOlKw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3xk7IcI7v4W22PzxRCoTt04ci1XLgVEusPDDeeOJiaGqqiWtyWTRf_2hI

Πρωταγωνιστούν:

Έκθεμα Νο 201 : Ο Μανώλης, κούκλα άμεσου χειρισμού, υλικό κατασκευής ξύλο, ξυλοπολτός και αφρολέξ από την παράσταση «Ω, τι κόσμος παιδιά!».

Έκθεμα No 56 : Η Τοσοδούλα, κούκλα άμεσου χειρισμού, υλικό κατασκευής φελιζόλ από την παράσταση «Η Τοσοδούλα».

Έκθεμα Νο 213: Η Μπλεδούλα, κούκλα τύπου μαρότ από το εργαστήριο Τιριτόμπα  «Κουκλομπερδέματα».

Έκθεμα Δείγμα Νο24: Κούκλα από κάλτσα, παιδική κατασκευή από το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου 

Έκθεμα Δείγμα Νο15: Γαντόκουκλα με φελιζόλ και ύφασμα, παλιά κατασκευή  από «Το σπίτι του Σοφούλη»

Έκθεμα Δείγμα Νο 66: Κεφάλι κούκλας από αφρολέξ, δωρεά κατασκευής Στ. Μαρκόπουλος, σφουγγάρι πίνακα στο σεμινάριο του  Φεστιβάλ Open Nights με θέμα τη σκιά.

23-11-2020
Κέντρο Κοινότητας - Πρόσκληση σε ημερίδα με τίτλο "Ανάπτυξη ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων για γυναίκες σε μειονεκτική θέση" (Η ημερίδα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Αναβολή συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής - Νέα συνεδρίαση Παρασκευή 27/11/2020, ώρα 12:30

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26-11-2020 και ώρα 12.30 μ.μ ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Σας καλούμε λοιπόν σε ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης, στις 27-11-2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30μ.μ.

 

Ο Πρόεδρος  

Αδαμόπουλος Αθανάσιος

23-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 5 ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών απο τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου - Νέα συνεδρίαση Τρίτη 01/12/2020, ώρα 17:00

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 26-11-2020 και ώρα 18.00μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και ως εκ΄τούτου, σας καλούμε  σε συνεδρίαση δια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης, την 1η-12-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00μ.μ.

                                                                                                                                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

                                                                                                                                        Δεληγιάννης Δημήτριος

23-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και την Παιδική Βιβλιοθήκη

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2020
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Νέοι Ερευνητές Συζητούν για την Αντίσταση

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει έναν κύκλο συζητήσεων, δίνοντας σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσα από αυτές τις συζητήσεις, να αναδειχτεί η εμπεριστατωμένη άποψη νέων ερευνητών κι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την περίοδο της Αντίστασης, με την προσδοκία, η κάθε εισήγηση να γίνει αφορμή για μια γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν μέσα από την πλατφόρμα zoom και για αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα στη συσκευή τους.

Topic: Νέοι Ερευνητές συζητούν για την Αντίσταση

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/6346534176?pwd=bFNRSlJ1U0J5cUd2YmoxSTY2b2gwdz09

Meeting ID: 634 653 4176
Passcode: 7uUPf8

Τέλος φόρμα

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00 με  εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Ρεμπάπη και θέμα «25 Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου: Η προετοιμασία, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Ρεμπάπης θα αναφερθεί στα γεγονότα,  στη συνεργασία ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ με τους Άγγλους σαμποτέρ ενάντια στον κοινό γερμανικό εχθρό και τις δυνάμεις του Άξονα και στις συνέπειες που επέφερε η πράξη-ορόσημο της Εθνικής Αντίστασης.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση κι η συνάντηση θα λήξει στις 18.40.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Βαγγέλης Ρεμπάπης κατάγεται από τη Λάρισα και είναι ιστορικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως ιστορικός ερευνητής ειδικεύεται στη Δημόσια Ιστορία, αρθρογραφεί σε προσωπικό blog, τοπικά sites, στον Τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει στα κοινά της πόλης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας αλλά κι ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαρισαίων, όπου εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

23-11-2020
Πρόσκληση σε διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση - Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος εξ΄αποστάσεως μέτρησης τηε θερμοκρασίας σώματος σε πραγματικό χρόνο

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ Α΄ KATOIKIA

Για το ψήφισμα, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 26/11/2020, ώρα 18:00 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
Ένταξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω της πλατφόρμας Local Government του Δήμου Λαρισαίων»

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος μας, για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των πολιτών, θα διευρύνει περαιτέρω, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, η εκτέλεση των οποίων, δεν απαιτεί την φυσική παρουσία τους, αλλά υλοποιείται από απόσταση.

           

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών - “έξυπνης πόλης” Κωνσταντίνος Διαμάντος, οι νέες υπηρεσίες θα εντάσσονται, σταδιακά, πέραν των ήδη παρεχόμενων, τόσο στην ψηφιακή πύλη gov.gr, όσο και στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου μας  Local Government http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, όπου οι πολίτες μπορούν να εισέρχονται για να τις χρησιμοποιήσουν, υλοποιούνται δε, με την συνεργασία των αρμοδίων τμημάτων των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικότερα οι  νεοενταχθείσες εφαρμογές  ανά υπηρεσία είναι οι κατωτέρω:

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης:

 • Αίτηση μεταδημότευσης
 • Αίτηση για αλλαγή κατοικίας
 • Αίτηση για χορήγηση πιστοποιητικού πλησιέστερων συγγενών
 • Αίτηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση
 • Πιστοποιητικό εντοπιότητας

Τμήμα Ταμείου:

 • Εξόφληση ενταλμάτων πληρωμής από απόσταση
 • Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής
 • Αίτηση για ρύθμισης οφειλής

Δημοτική Αστυνομία

 • Αίτηση χορήγησης κάρτας μόνιμου κατοίκου
 • Ένσταση για παραβάσεις–κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας–Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Τμήμα Εσόδων Αιτήσεις Εσόδων

Εξυπηρετούνται άμεσα με αποστολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στους κατωτέρω ιστότοπους υπάρχουν οι αντίστοιχες αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν:

Αιτήσεις για έκδοση βεβαιώσεων:

- Περί μη οφειλής Τ.Α.Π

- ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

- Τετραγωνικών για ηλεκτροδότηση

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/tmima-esodon-vevaioseis-peri-mi-ofeilis-t-a-p

Αιτήσεις για έκδοση βεβαιώσεων  απαλλαγών- Μειώσεων Δημοτικών Τελών

Άποροι, Άτομα με  ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Μονογονεϊκές οικογένειες, Μακροχρόνια άνεργοι

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/tmima-esodon-apallagi-i-meiosi-dimotikon-telon-se-efpatheis-omades

Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης Ληξιαρχείου

Χορήγηση Ληξιαρχικών Πράξεων και πιστοποιητικών Δημοτολογίου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/pistopoiitika   ή εναλλακτικά 

https://reg.services.gov.gr/

για πράξεις που εκδίδονται άμεσα

           

Oι υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη είναι ενταγμένες και παρέχονται ανά τομέα υπηρεσία οι κάτωθι εφαρμογές:

 

Αιτήσεις Πολεοδομίας

37 υπηρεσίες εξυπηρετούνται άμεσα με αποστολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail : poleo@larissa-dimos.gr

     Στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων υπάρχουν οι αντίστοιχες αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που εκδίδονται από τα αρμόδια τμήματα της πολεοδομίας:

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/poleodomikou-sxediasmou

 • Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/tmima-ekdosis-oikodomikwn-adeiwn

 • Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών

https://www.larissa.gov.gr/el/e-upiresies/tmima-elegxou-kataskeuwn

     Η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού με τα Τμήματα Υποστήριξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών και Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια έτσι ώστε η παλέτα των προσφερόμενων υπηρεσιών, να συνεχίζει να διευρύνεται περαιτέρω, με την ένταξη και νέων εφαρμογών, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

     Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μίας γρήγορης, βέλτιστης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους από τις υπηρεσίες.

     Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης τουςγια τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν δεδομένου ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία πλέον θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που τούτο είναι απαραίτητο και μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

20-11-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 26/11/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια μικροεργαλείων

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τα παραρτήματα, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Ανάθεση καλλιτεχνικών υπηρεσιών για τη λειτουργία του κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα και του Μουσείου Κούκλας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-11-2020
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια Τροφίμων και Προμήθεια Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το υπόδειγμα οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο συμμόρφωσης, πατήστε ΕΔΩ

 

 

20-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-11-2020
Συνεχίζονται κανονικά τα έργα στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου

• Παράταση στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδού Λ. Κατσώνη (από 23ης Οκτωβρίου εως Νικηταρά, Ανδριανού και Ζαλοκώστα.

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς και παρά τις αρρυθμίες που προκαλεί το lock down τα έργα αναπλάσεων στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της μεγάλης παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία της πόλης. Σημειώνεται ότι τα έργα ανάπλασης στην συνοικία, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Δήμο Λαρισαίων

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησε η ανακατασκευή των οδών Αδριανού, Λ. Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου-Νικηταρά) και Ζαλοκώστα σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και την μετατροπή τους σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομο αντίστοιχα.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της οδού Αδριανού και τις προσεχείς ημέρες - ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες - θα γίνει και η ασφαλτόστρωσή της.
Παράλληλα προχωρούνε οι εργασίες στις οδούς Λ. Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου-Νικηταρά) και Ζαλοκώστα.

Ύστερα από τις εργασίες της ΔΕΥΑΛ (κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ύδρευσης) και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (κατασκευάστηκε νέο δικτύο οπτικών ινών) προχωρούνε οι εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής των πεζοδρομίων και του ποδηλατοδρόμου στην οδό Λ. Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου-Νικηταρά) και της μετατροπής της οδού Ζαλοκώστα σε πεζόδρομο.

Λόγω των εργασιών που εκτελέστηκαν από τους οργανισμούς Οργανισμούς Κοιμνής Ωφέλειας, απαιτείται η παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Αδριανού, Λάμπρου Κατσώνη (23ης Οκτωβρίου-Νικηταρά) και Ζαλοκώστα και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

 

19-11-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Παρασκευή 20/11/2020, ώρα 10:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-11-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 25/11/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-11-2020
3/2020 Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Τετάρτη 25/11/2020, ώρα 18:00)

Πρόσκληση Συνεδρίασης

Ημερήσια Συνεδρίασης

Για τα θέματα της Συνεδρίασης, πατήστε ΕΔΩ

18-11-2020
Στο Δημαρχείο της Λάρισας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας

Η κατάσταση σε ότι αφορά στην κρίση του κορονοιού στην Λάρισα και την επιδημιολογική εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος υγείας, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο και της συνάντησής του με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Στην συνάντηση ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Λάρισα τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας όσο και τώρα, με τον δήμαρχο Λαρισαίων να επισημαίνει με έμφαση την ανάγκη να βοηθηθούν άμεσα οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα δυο Νοσοκομεία, με την διάθεση υλικών και ανθρώπινων πόρων στο Σύστημα υγείας. Παράλληλα ο δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα της στήριξης του Συστήματος υγείας και από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων για επιχειρήσεις και πολίτες, τονίζοντας ότι τα ίδια μέτρα στήριξης θα λάβουμε και τώρα, όταν και εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την λειτουργία των Κοινωνικων Δομών αυτή την περίοδο, εκφράζοντας την άποψη ότι  το πλέγμα των παρεμβάσεων σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης θα πρέπει να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, συζητήθηκαν γενικότερα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στην ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων προσέφερε στον κ. Τσίπρα τον τόμο  «Η μνήμη της πόλης» (Λάρισα. Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44), που έχει εκδόσει ο Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για ένα  φωτογραφικό λεύκωμα με εξαιρετικής σημασίας τεκμήρια που μαρτυρούν τα δεινά της πόλης της Λάρισας στη διάρκεια της Κατοχής.

Στην επίσκεψη στο Δημαρχείο ο κ. Τσίπρας, συνοδεύονταν από τους βουλευτές Ανδρέα Ξανθό, Β. Κόκκαλη και Αν. Βαγενά και τοπικά κομματικά στελέχη.

18-11-2020
Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση»

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΕΚΕΣ), και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ανακοινώνουν την υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και υποστηρίζεται από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων.

Το Πρόγραμμα έχοντας επίκαιρο χαρακτήρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας, στοχεύει στην εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στην Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει. Με επιστημονικούς υπεύθυνους τους: Αντώνη Λιοναράκη, Καθηγητή εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, και Αλέξη Κόκκο, Ομότιμο Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, αποσκοπεί να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δύο καινοτόμες μεθόδους:

α. «εκπαίδευση από απόσταση»: Οι συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις αρχές και τεχνικές της ανοικτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΑεξΑΕ) ώστε στη συνέχεια να μπορούν με πλήρη επάρκεια να διδάσκουν τους εκπαιδευόμενους με αυτή τη μέθοδο, όποτε χρειαστεί, και να τη συνδυάζουν με τη χρήση της προαναφερθείσας μεθόδου ανάπτυξης της κριτικής σκέψης.

β. «Μετασχηματισμός Στερεοτυπικών Αντιλήψεων» που προσφέρει εφόδια ώστε οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του προγράμματος που διδάσκουν, να μπορούν να εντοπίζουν ζητήματα στα οποία οι εκπαιδευόμενοι εκδηλώνουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και να οργανώνουν τη διδασκαλία τους με τρόπο που να υποκινείται η κριτική σκέψη με στόχο το μετασχηματισμό των στερεοτύπων, ενώ ταυτόχρονα να αναπτύσσεται η δημιουργικότητα των μαθητών.

Αίτηση παρακολούθησης του προαναφερόμενου επιμορφωτικού προγράμματος έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν:

• Οι εκπαιδευτές Νηπιαγωγείου, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
• Οι Εκπαιδευτές όλων των φορέων διά βίου μάθησης (ΣΔΕ, ΙΕΚ, Σχολές Γονέων, ΚΕΔΙΒΙΜ, κ.λπ.),
• Οι Διδάσκοντες σε φροντιστήρια και κέντρα εκμάθησης γλωσσών, &
• Οι Εμψυχωτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Για την πρόσκληση του προγράμματος, πατήστε ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/vJJmUKbuZFiTyRQLA

 • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, και οι θέσεις είναι περιορισμένες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
 • Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να μπορούν με άνεση να γράφουν κείμενα σε Word και να μπορούν να στέλνουν και λαμβάνουν e-mail.
 • Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα εκπονήσουν την εργασία, θα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 200 ωρών.

Η έναρξη των πρώτων τμημάτων θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα Διά Βίου μάθησης του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410-680249.

18-11-2020
Διαδικτυακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση»

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΕΚΕΣ), και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ανακοινώνουν την υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και υποστηρίζεται από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων .

Το Πρόγραμμα έχοντας επίκαιρο χαρακτήρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας, στοχεύει στην εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στην Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει. Με επιστημονικούς υπεύθυνους τους: Αντώνη Λιοναράκη, Καθηγητή εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, και Αλέξη Κόκκο, Ομότιμο Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, αποσκοπεί να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δύο καινοτόμες μεθόδους:

α. «εκπαίδευση από απόσταση»: Οι συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις αρχές και τεχνικές της ανοικτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΑεξΑΕ) ώστε στη συνέχεια να μπορούν με πλήρη επάρκεια να διδάσκουν τους εκπαιδευόμενους με αυτή τη μέθοδο, όποτε χρειαστεί, και να τη συνδυάζουν με τη χρήση της προαναφερθείσας μεθόδου ανάπτυξης της κριτικής σκέψης.

β. «Μετασχηματισμός Στερεοτυπικών Αντιλήψεων» που προσφέρει εφόδια ώστε οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του προγράμματος που διδάσκουν, να μπορούν να εντοπίζουν ζητήματα στα οποία οι εκπαιδευόμενοι εκδηλώνουν στερεοτυπικές αντιλήψεις και να οργανώνουν τη διδασκαλία τους με τρόπο που να υποκινείται η κριτική σκέψη με στόχο το μετασχηματισμό των στερεοτύπων, ενώ ταυτόχρονα να αναπτύσσεται η δημιουργικότητα των μαθητών.

Αίτηση παρακολούθησης του προαναφερόμενου επιμορφωτικού προγράμματος έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν:

Οι εκπαιδευτές Νηπιαγωγείου, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Οι Εκπαιδευτές όλων των φορέων διά βίου μάθησης (ΣΔΕ, ΙΕΚ, Σχολές Γονέων, ΚΕΔΙΒΙΜ, κ.λπ.),

Οι Διδάσκοντες σε φροντιστήρια και κέντρα εκμάθησης γλωσσών, &

Οι Εμψυχωτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/vJJmUKbuZFiTyRQLA

 • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, και οι θέσεις είναι περιορισμένες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 • Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να μπορούν με άνεση να γράφουν κείμενα σε Word και να μπορούν να στέλνουν και λαμβάνουν e-mail.

 • Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα εκπονήσουν την εργασία, θα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 200 ωρών.

Η έναρξη των πρώτων τμημάτων θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα Διά Βίου μάθησης του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410-680249.

18-11-2020
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιουστινιανού για τη συνέχιση των έργων

Για την κατασκευή του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ (ΟΔΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ)» του Δήμου Λαρισαίων, θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο, στο τμήμα της οδού ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, από την οδό 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως την οδό ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, από τις 23/11/2020 έως τις 22/12/2020.

Επίσης, παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων όλο το 24ωρο, στο τμήμα της οδού ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ, από την οδό 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως την οδό ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, πέρα της 26/11/2020 μέχρι και την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών.

18-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-11-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας στο 5ο Γυμνάσιο-5ο Λύκειο Λάρισας

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για την προμέτρηση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

17-11-2020
Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων - Αιτήσεις κατάληψης κοινόχρηστων χώρων (εμπορεύματα, οικοδομικά υλικά, περίπτερα)

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με εμπορεύματα

Ο ενδιαφερόμενος άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με εμπορεύματα, θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την Αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη Αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά:

α. απόδειξη ταμειακής μηχανής και

β. έναρξη Δ.Ο.Υ τελευταίας μεταβολής επιτηδεύματος από το μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο – ΑΦΜ – αιτιολογία κατάθεσης.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων τηλ: 2413 500 313.

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με οικοδομικά υλικά

Ο ενδιαφερόμενος άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου με οικοδομικά υλικά, θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την Αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη Αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο – ΑΦΜ – αιτιολογία κατάθεσης.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων τηλ: 2413 500 313.

 

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου με περίπτερα

Ο ενδιαφερόμενος άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου με περίπτερα, θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την Αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη Αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο – ΑΦΜ – αιτιολογία κατάθεσης.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων τηλ: 2413 500 313.

17-11-2020
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια 8 απορριμματοφόρων στο Δ. Λαρισαίων

Σε εξέλιξη είναι o ηλεκτρονικός διαγωνισμός του Δήμου Λαρισαίων για την προμήθεια 8 απορριμματοφόρων για την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για διαγωνισμό ύψους 1.438.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» κατά 1,155.000 και ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων κατά 283.400 ευρώ.

Η προκήρυξη αφορά την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας χωρητικότητας ~16m3.

Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοφών τις 4 Δεκεμβρίου, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων είναι η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας, μέσα σε διάστημα ενός έτους, με χρήση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Η αναγκαιότητα της άμεσης αναβάθμισης προκύπτει από τις δεδομένες ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για ευρεία αντικατάσταση μέρους του στόλου, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την αποδοτικότερη καθαριότητα στην πόλη και το Δήμο Λαρισαίων.

17-11-2020
Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Λαρισαίων για την επέτειο εξέργεσης του Πολυτεχνείου

Με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας κατέθεσε στεφάνι ο Απ. Καλογιάννης

Στεφάνι για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου, στην ομώνυμη πλατεία, κατέθεσαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Γιώργος Κατρανάς.


Ο Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αλεξούλη, ενώ η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας αποτελούνταν από τα μέλη του προεδρείου Δημήτρη Λαδόπουλο και Κυριακή Τσιαντού.

 

Απ. Καλογιάννης: Οι μνήμες δεν χάνονται όταν η ιστορία είναι ζώσα

Ο δήμαρχος Λαρισαίων στο μήνυμά τους για την φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τονίζει τα εξής:
«Η 17η Νοέμβρη είναι μια κορυφαία στιγμή για τη δημοκρατία στη χώρα μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου με το διαχρονικό της σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» αποτελεί ορόσημο που καθόρισε το χαρακτήρα του πολιτεύματός μας και διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της ίδιας της δημοκρατίας μας. Είναι η σημαντικότερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, μετά τους αγώνες για την εθνική μας κυριαρχία.
Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα και παρά τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται στο δημόσιο διάλογο (αυτή είναι άλλωστε η πεμπτουσία της δημοκρατίας) ένα πράγμα είναι σαφές: Οφείλουμε στους πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη δέουσα τιμή, αναγνωρίζοντας το πολιτικό βάρος της πράξης τους, τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα που έχυσαν για την πατρίδα και τη λευτεριά της.
Δυστυχώς, τη φετινή χρονιά, η απόδοση αυτής της τιμής, δεν μπορεί να γίνει όπως θα θέλαμε. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην πανδημία, δεν μας επιτρέπουν να εκφράσουμε με τον τρόπο που αρμόζει την ευγνωμοσύνη μας για τους αγώνες των φοιτητών κόντρα στη χούντα των συνταγματαρχών. Όμως η απόδοση της τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, δεν περνάει μόνο μέσα από το συμβολισμό, αλλά και από την ουσία της καθημερινής μας στάσης: Το αίτημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, είναι πάγιο και διαρκές. Η προσήλωση στα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, είναι και οφείλει να είναι σταθερά διαχρονική. Και η συμμετοχή μας στους μαζικούς αγώνες οφείλει να μην είναι επετειακή, όσο κι αν εμπνέεται από τις επετείους. Είναι η στάση της ζωής μας και η πίστη μας στο δημοκρατικό ήθος και τους κοινωνικούς αγώνες. Είναι η δίψα για την πρόοδο και τη βελτίωση της κοινωνίας μας που μας ενεργοποιεί σε κάθε προσπάθεια. Που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης του ’73 και που εντέλει δικαιώνει στην πράξη τη στάση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Κι αν φέτος οι συνθήκες μας στέρησαν το συμβολισμό, οι μνήμες δεν χάνονται όταν η ιστορία είναι ζώσα. Θα έρθει ο καιρός που οι φωνές μας ξανά θα ενωθούν, τιμώντας όσους έπεσαν για μια καλύτερη Ελλάδα.»

17-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-11-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού προμήθειας εποχιακών ανθοφύτων, υλικών παραγωγής φυτωριακού υλικού, σπόρων χλοοτάπητα, έτοιμου χλοοτάπητα, αναλώσιμων κηπουρικών υλικών, λιπασμάτων και περλίτη, φυτοπαθολογικού υλικού, ειδικών φυτών και στοιχείων στήριξη

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τα παραρτήματα, πατήστε ΕΔΩ

16-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

16-11-2020
Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στον διαγωνισμό "Museums in Short 2020"

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει και φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Museums in Short" με το βίντεο "Ο Άνθρωπος πλάθει τον Άνθρωπο (Man creates Man)".

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία", που παρουσιάζεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 (προσωρινά κλειστή λόγω πανδημίας). Έμπνευση για το βίντεο αποτέλεσε το νεολιθικό πήλινο ομοίωμα οικίας που βρέθηκε στην Πλατιά Μαγούλα Ζάρκου και χρονολογείται περίπου στο 5500 π.Χ.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=u2cn6r2k1aM

Μπορείτε να ψηφίσετε τη συμμετοχή μας για το "Βραβείο Κοινού" στον παρακάτω σύνδεσμο, πατώντας το "Vote for this video" - στη συνέχεια θα πρέπει να δώσετε το email σας και τέλος να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας μέσα από το email που θα σας αποσταλλεί.

https://www.museumsinshort.eu/partecipanti/dettaglio_video_2020.asp?id=316&idanno=9&fbclid=IwAR0Tldtn763v_BGXQ5rt9B46Hwhnfy8x6xSaw4AhAkx657EMm2fHJHh-obo

Ελπίζουμε με την βοήθειά σας να έχουμε άλλη μια επιτυχία στον διαγωνισμό, μετά την πρώτη θέση το 2018!

 

16-11-2020
«Κουκλοκαμώματα» από το Μουσείο Κούκλας και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα

Μίνι επεισόδια με πρωταγωνιστές τις κούκλες

Η προσωρινή παύση λειτουργίας του Μουσείου Κούκλας αποτέλεσε ευκαιρία για τη δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας με τους μικρούς του επισκέπτες. Γιατί το κουκλοθέατρο και τα παιδιά, πρέπει πάντα να είναι μαζί!

Οι κούκλες λοιπόν, αποφάσισαν να κατέβουν από τα ράφια τους και να έρθουν κοντά σας!

Κάμερα , φώτα, μουσική, μικρές ιστορίες, αποσπάσματα από παραστάσεις, σχολιασμοί της επικαιρότητας, τραγούδια και πολλές ιδέες για κουκλοθέατρο, κατασκευές και κουκλοπαιχνίδια, θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά μέσα από χιουμοριστικά επεισόδια με πρωταγωνιστές τις κούκλες του Μουσείου μας (άλλο που δεν ήθελαν!).

Θα τις γνωρίσετε όλες μια- μια , θα τις δείτε να μπαινοβγαίνουν μέσα από τις οθόνες σας, στο Κουκλοθέατρο, στον Μύλο του Παππά αλλά και στους δρόμους της πόλης.

Θα σας κεράσουν μικρές μπουκίτσες κουκλοθεάτρου, έτσι για να σας γλυκάνουν λίγο, τώρα που δεν μπορείτε να τις συναντήσετε από κοντά.

Και όταν με το καλό το Μουσείο Κούκλας ανοίξει και πάλι, θα σας περιμένουν όλες στη θέση τους.
Με την ίδια λαχτάρα για κουκλοθέατρο .
Μόνο που τότε, θα ξέρετε πολλά για τη ζωή τους και την ιστορία τους.
Θα ξέρετε ποιο υλικό χτυπάει στην καρδιά τους. Και η αντάμωση θα είναι ακόμη πιο λαχταριστή!

Τα επεισόδια θα προβάλλονται από τη σελίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε ειδικό νέο παιδικό playlist της σελίδας στο Y- Tube
και στη σελίδα του Δημοτικού Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα στο facebook.

Η σειρά ψηφιακών επεισοδίων αποτελεί μέρος της καταγραφής των εκθεμάτων του Μουσείου και θα αρχειοθετηθεί ώστε να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικές δράσεις.

Επεισόδιο πρώτο.
Πρωταγωνιστούν:
Έκθεμα Νο213: Κούκλα τύπου μαρότ, υλικό κατασκευής χαρτοπολτός, ύφασμα, ξύλο από τα εργαστήρια Κουκλομπερδέματα.
Έκθεμα Νο440: Γαντόκουκλα Κυνηγός, υλικό κατασκευής ξυλοπολτός, ύφασμα, ξύλο, φελιζόλ , από την παράσταση "Ο Χάμπος".
Έκθεμα Δείγμα 01: Γαντόκουκλα από χαρτοσακούλα, παιδική κατασκευή 5ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Λάρισας.

https://www.youtube.com/watch?v=QJhcmrLMZRE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1B6MYTMQeI8YquGQtNrvxQLGw6brWGrzFnzI4SSBcljk_UmGDvYkTgm68

 

 

13-11-2020
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 19/11/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-11-2020
Πρόσκληση για χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών σε ήδη κατέχοντες άδεια υπαίθριου εμπορίου με αντικείμενο την διάθεση έργων τέχνης,καλλιτεχνημάτων, χειροτεχνημάτων και ειδών λαϊκής τέχνης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-11-2020
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια ηλεκτροεργαλείων, μικρών κηποτεχνικών μηχανημάτων και μικρού χροτοκοπτικού

Για το  κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το Παράρτημα Α', πατήστε ΕΔΩ

Για το Παράρτημα Β', πατήστε ΕΔΩ

Για το Παράρτημα Γ', πατήστε ΕΔΩ

13-11-2020
Ματαιώνεται ο 18ος Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου - Λάρισας

Η  Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, εκτιμώντας την επιδείνωση των τελευταίων ημερών της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας και με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας και την εφαρμογή των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της νόσου covid 19, ανακοινώνει την ματαίωση του 18ου Ημιμαραθώνιου Τυρνάβου – Λάρισας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί αρχές Δεκέμβρη του 2020. 

13-11-2020
Συνεχίζεται η διαβούλευση για την λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους

Συνεχίζεται από το Δήμο Λαρισαίων η διαδικασία της διαβούλευσης για την λειτουργία του σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους. Όπως έχει ανακοινωθεί το έργο έχει ολοκληρωθεί, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει προς διαβούλευση το Σχέδιο της Κανονιστικής Λειτουργίας του συστήματος.

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι πολίτες μπορούν να αποστέλουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλια του στο mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για το Σχέδιο της Κανονιστικής και όλες τις σχετικές πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν στο σχετικό σύνδεσμο

https://tinyurl.com/y6r973hj

13-11-2020
Έτοιμο το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους - Ξεκινά ηλεκτρονική διαβούλευση

Ξενικά ηλεκτρονική διαβούλευση 15 ημερών, με στόχο την πιλοτική λειτουργία του συστήματος στο Φρούριο, στα μέσα Ιανουαρίου

• Απ. Καλογιάννης: Πρωτοποριακό έργο που υλοποιήθηκε από εταιρείες ηγέτες στο χώρο τους και βάζει τη Λάρισα στις «έξυπνες πόλεις

 • Για το Σχέδιο της Κανονιστικής, πατήστε ΕΔΩ

• Στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. η αποστολή προτάσεων και παρατηρήσεων

 

Την ολοκλήρωση του έργου ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους και την έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για την εκπόνηση και ψήφιση κανονιστικής απόφασης λειτουργίας του συστήματος, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Πλαισιωμένος από στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Σούλτη, Ντ. Διαμάντο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ και πρώην αντιδήμαρχο Δημ. Μαβίδη, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί ενεργά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, θα αφορά σε πρώτη φάση στην περιοχή του Φρουρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα Ιανουαρίου και αναλόγως των εξελίξεων με την πανδημία. Σημειώνεται ότι το κόστος κατασκευής του έργου ανήλθε στο 1,1 εκατ. ευρώ περίπου και χρηματοδοτήθηκε κατά 680.000 ευρώ από πόρους του Δήμου και με 450.000 από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας.

Η διαβούλευση ξεκινάει άμεσα, θα διαρκέσει 15 ημέρες και θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με την αποστολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ η συζήτηση με εκπροσώπους φορέων μπορεί να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω του νέου lock down. Ωστόσο σημειώνεται ότι στελέχη της δημοτικής αρχής έχουν πραγματοποιήσει ήδη επαφές με μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, των εκπροσώπων στο χώρο της εστίασης κλπ

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το έργο ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες και έχουν γίνει επιτυχώς οι δοκιμές για τη λειτουργία του. Η λειτουργία του συστήματος βάζει την Λάρισα στον αστερισμό των «έξυπνων πόλεων», ενώ το εγχείρημα ήταν πρωτοποριακό και για τις μεγάλες εταιρείες που ανέλαβαν το έργο (Cosmote-Deutche Telecom, Cisco και DotSoft) που συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του.

Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης βασικός στόχος της πολιτικής της Δημοτικής αρχής είναι η διαφύλαξη της αρμονικής συνύπαρξης όλων των χρήσεων με πρώτιστο μέλημα τους μόνιμους κατοίκους. Όπως είναι γνωστό, η λειτoυργία του συστήματος γίνεται με αυτόματη «ανάγνωση πινακίδας κυκλοφορίας» οχήματος, ενώ το σύστημα θα ελέγχεται από το κέντρο ελέγχου που έχει διαμορφωθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου.

 

Σημειώνεται τέλος ότι η Δημοτική Αρχή, εκτός των προτάσεων και παρατηρήσεων που θα υποβληθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, θα προσπαθήσει να προβλέψει όλες τις πιθανές μεγάλες και μικρότερες ανάγκες τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης αφού κάτι τέτοιο είνει εφικτό λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων παραμετροποίησης του συστήματος.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Δ.Α., τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας που κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα σημαντικό, πρωτόγνωρο και τεχνικά δύσκολο έργο και τόνισε ότι η παρέμβαση αυτή συμπληρώνει την πολύ μεγάλη δουλειά που γίνεται στον κεντρικό τομέα της πόλης με την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και βάζει τάξη στην λειτουργία των πεζοδρόμων.

 

13-11-2020
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-11-2020
Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων - Αίτηση για Βεβαίωση περί μη οφειλής

Αίτηση για βεβαίωση περί μη οφειλής

Ο ενδιαφερόμενος αίτησης βεβαίωσης περί μη οφειλής θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την Αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ταμείου τηλ: 2413 500 266

13-11-2020
Ψηφιακή Πλατφόρμα Δήμου Λαρισαίων - Αιτήσεις Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών

Αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (Ν.4152/2014)

Ο ενδιαφερόμενος αίτησης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών Ν.4152/2014, θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ταμείου τηλ: 2413 500 266.

Αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (Ν.4611/2019)

Η αίτηση αφορά μόνο στους οφειλέτες των οποίων η ρύθμιση ακυρώθηκε λόγω μη καταβολής δόσεων από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2020

Ο ενδιαφερόμενος αίτησης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (Ν.4611/2019) θα πρέπει:

1. Να συμπληρώσει την αίτηση, (doc ή odt) με τις πληροφορίες που απαιτούνται.

2. Να υποβάλλει: τη συμπληρωμένη αίτηση σε μορφή pdf στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/ΔΗΜΟΣ_ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ_ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων θα «ανεβάσει» στην πλατφόρμα, στα «Παραδοτέα Έντυπα», το πιστοποιητικό που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Ταμείου τηλ: 2413 500 266.

13-11-2020
278/2020 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

12-11-2020
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 18/11/2020, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας ΠΔ | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY