sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

29-05-2023
Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Φιλιππούπολη μετά την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα ασφαλτόστρωσης στη συνοικία της Φιλιππούπολης. Τα έργα εκτελούνται από τη ΔΕΥΑΛ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

Οι ασφαλτοστρώσεις στην συνοικία της Φιλιππούπολης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ενώ υπενθυμίζεται πως έργα αντικατάστασης δικτύου από τη ΔΕΥΑΛ πραγματοποιούνται στον Αγιο Αθανάσιο. Και εκεί μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στο δίκτυο θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση των δρόμων. Σημειώνεται επίσης, ότι στα μέσα της Ανοιξης ολοκληρώθηκε αντίστοιχη παρέμβαση στην Ανθούπολη.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στην μεγάλη παρέμβαση της ΔΕΥΑΛ στην πόλη της Λάρισας για την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης.

Τα έργα της ΔΕΥΑΛ αφορούν όχι στην βελτίωση της ποιότητας του νερού, την μείωση των βλαβών και των απωλειών, αλλά συνοδεύονται με πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων τω συνοικιών που πραγματοποιούνται έργα.

Εργα αντικατάστασης δικτύων προγραμματίζονται από τη ΔΕΥΑΛ για το επόμενο χρονικό διάστημα σε Αγιο Θωμά, Πυροβολικά, Λειβαδάκι και Ηπειρώτικα και θα ακολουθήσουν οι συνοικίες της Νεάπολης και του Αβέρωφ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΥΑΛ αντικαθιστά σχεδόν το 100% του παλιού δικτύου ύδρευσης, με τους αμιαντοσωλήνες, ενώ επί της ουσίας πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στις συνοικίες της πόλης.

29-05-2023
Οργανωμένες επισκέψεις εκπαιδευτικών μονάδων στην Βοτανική συλλογή της Υπηρεσίας Πρασίνου Δ. Λαρισαίων στο Αλκαζάρ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων προσκαλεί τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Παιδικών Σταθμών του δήμου, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε μια σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, από 29/5/2022 έως και 31/07/2022.

Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m 2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού και Περιαστικού πρασίνου της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας
2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζετε η ημέρα της επίσκεψης.

29-05-2023
Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Μύλος "Μπαρμπής Βοζαλής" - Πρόγραμμα προβολών 2023

Δείτε το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου Σινέ Μύλος "Μπαρμπής Βοζαλής" για την περίοδο Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2023 κάνοντας κλικ στην εικόνα:

29-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-05-2023
Η καρδιά του ποδηλάτου και της ποδηλασίας χτυπάει στη Λάρισα (μεγάλο συνέδριο για το ποδήλατο και τη ποδηλασία στην Ελλάδα)
 • Ξεκινάει την Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη, το 1st Larissa Cycling Forum με διοργανωτές το Δήμο Λαρισαίων την ΚΕΔΕ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας
 • Μεγάλη ποδηλατοβόλτα την Τετάρτη και υπαίθριο πάρτι στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης

Το 1st Larissa Cycling Forum, με τίτλο «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον» ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου, θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου, ενώ βασικοί διοργανωτές είναι ο Δήμος Λαρισαίων η ΚΕΔΕ η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ. Το Συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενώ επίσημος χορηγός του Συνεδρίου είναι η Cosmote.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο «καλών πρακτικών», που πραγματοποιείται παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη Ελληνική πραγματικότητα.

Η φιλοσοφία του συνεδρίου σχετίζεται στενά με το γεγονός ότι το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της βιώσιμης ανάπτυξης εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

Οι σύνεδροι προέρχονται από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.
Για το ευρύ κοινό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις για μαθητές και φοιτητές, νέους και νέες.

Το Συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στοχεύουν στην προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη ποδηλατική πραγματικότητα.

Εξάλλου, η πόλη της Λάρισας αλλάζει, με έργα και δράσεις που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνουν τις ήπιες μορφές μετακίνησης, με τη χρήση ποδηλάτου να επεκτείνεται διαρκώς.

Πέμπτη 1/6 στις 6μμ η έναρξη του Συνεδρίου

Αναπτύσσονται οι πολιτικές για το ποδήλατο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας με παρεμβάσεις ευρωβουλευτών αυτοδιοικητικών και εξειδικευμένων στελεχών.

Τετάρτη 31/5 η μεγάλη ποδηλατοβόλτα

Προπομπός του Συνεδρίου είναι η ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 8 μ.μ από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας προς το χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Στην ποδηλατοβόλτα θα μετάσχουν και οι «Χρωμοσομούληδες» του Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος».

Για τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτυ στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης, με μουσικό σχήμα από τους Εβίτα Θεοδωροπούλου, Γιάννη Κοτσερίδη και Δημήτρη Φωτίου.

Η βραδιά περιλαμβάνει κλήρωση ενός ποδηλάτου και ποδηλατικού εξοπλισμού προσφορά της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ που θα προσφέρει επίσης χυμούς και άλλα προϊόντα, προσφορά μπύρας Lola από την Ζυθοποιεία Πηνειού, και άλλες εκπλήξεις.

(Οι εγγραφές για την ποδηλατοβόλτα και τη συμμετοχή στις κληρώσεις/προσφορές στο event στο σημείο τερματισμού, θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 5.30 μ.μ. και πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας).

Σημειώνεται ότι οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι οι εξής:

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΠΟΛΕΙΣ

Ποδήλατο & Τοπική αυτοδιοίκηση Σ.Β.Α.Κ, Ελλάδα καλές πρακτικές

Ποδήλατο & Αστική Μετακίνηση Προβλήματα & Λύσεις

Ποδήλατο & Ευρωπαικές πόλεις, καλές πρακτικές

Ποδηλατικές διαδρομές εκτός Σ.Β.Α.Κ ( Αστικές, Περιαστικές, Ορεινές )

Κίνητρα Χρήσης Ποδηλάτου

Έρευνα για τη χρήση ποδηλάτου στην Λάρισα

Αστικές ποδηλατικές Ομάδες, Ποδηλατοδράσεις, Οργάνωση

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο
Ποδήλατο & 17 Στόχοι βιώσιμης Ανάπτυξης
Ποδήλατο στα Σχολεία & Πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής
Ποδήλατο & Υγεία & Ψυχική Υγεία
Ποδήλατο & Περιβάλλον
Ποδήλατο & Οδική Ασφάλεια / Νέος Κ.Ο.Κ
Ποδήλατο & ΜΜΕ / Επικοινωνία /Social Media
Ποδηλασία & ΑΜΕΑ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Αγωνιστική & Sportive Ποδηλασία

Αθλητές ποδηλασίας, Πραγματικότητα, Μέλλον

Προπονητές ποδηλασίας, Πραγματικότητα, Μέλλον

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Ρόλος Επιτροπής Ανάπτυξης, Σχέδιο Δράσης

Αθλητικός Ποδηλατικός Τουρισμός

ΠΟΔΗΛΑΤΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποδήλατο & Οικονομία, Τοπικά, Εθνικά Οφέλη

Ποδηλατικός Τουρισμός, Φιλοξενια, Υποδομές, Διαδρομές

Ποδήλατο & Χορηγίες & Πηγές χρηματοδότησης/ ΕΣΠΑ

Εγχώρια παραγωγή & Εμπορία ποδηλάτων & E-BIKES / Στατιστικά, Τάσεις

Ποδήλατο & Συνδυαστικές μετακινήσεις ΜΜΜ & Cargo bikes

Το πλήρες πρόγραμμα και πληροφορίες για το Συνέδριο στο https://larissacyclingforum.gr

26-05-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 30/05/2023, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 30/05/2023, ώρα 20:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (παρ. 2 περ. γ ́ του άρθρου 32 του ν. 4412/2016) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.297/25-05-2023 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προτίθεται να προβεί στην εξαιρετική διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, χωρίς τη χρήση ΕΣΗΔΗΣ, κατά την περ. γ ́ της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.4412/2016 (Α ́ 147), για την προμήθεια «ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ενδεικτικού προϋπολογισμού 115.350,00 € πλέον ΦΠΑ 13% 14.995,50€, σύνολο 130.345,50€.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ-ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
26-05-2023
Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δύο (2) μήνες για την υλοποίηση του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη»

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη είκοσι πέντε (25) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως δύο (2) μήνες και όχι πέραν της 1ης Σεπτεμβρίου 2023, για τη λειτουργία του θερινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: από την επομένη της ανάρτησης της ανακοίνωσης έως και την 06/06/2023.

Ανακοίνωση

Έντυπο αίτησης

Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

26-05-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 30/05/2023, ώρα 18:45

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Παροχή διευκρινίσεων για τον διαγωνισμό «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης & Εξοπλισμού ΔσΠ Δήμου Λαρισαίων»
26-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-05-2023
Μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ (Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 09:00)

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 9:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον σύνδεσμο https://www.gsis.gr/programmatismeni-anabathmisi-ypodomon-tis-ggpsdd-mi-diathesimotita-ilektronikon-ypiresion-apo

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα διακοπεί η δυνατότητα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISNet, επομένως δεν θα είναι δυνατή (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) η χρήση των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

25-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για την προμήθεια διαφόρων υλικών για την επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων (ξύλινα σπιτάκια πολλαπλών χρήσεων)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-05-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 26/05/2023, ώρα 09:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 26 Μαΐου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στις παρακάτω οδούς:

 • Γαρέφη
 • Καραθάνου (από Κουμουνδούρου έως Σκουφά)

Λάρισα 25 Μαΐου 2023

25-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-05-2023
Νέες παιδικές χαρές, γήπεδο μπάσκετ, υπαίθρια όργανα άθλησης και λίφτιγνκ στο Αισθητικό Άλσος
 • Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι παρεμβάσεις

Νέες παιδικές χαρές, όργανα άθλησης για ενήλικους, νέο γήπεδο μπάσκετ, συντήρηση της πίστας skate και σημαντικές εργασίες συντήρησης και ανάπλασης στο Αισθητικό Αλσος, δρομολογούνται από το Δήμο Λαρισαίων μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Βασικός στόχος της παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων υποδομών στο Αισθητικό ‘Άλσος, τόσο λειτουργικά όσο και ποιοτικά, ώστε ο νέος εξοπλισμός να εξυπηρετεί με ασφάλεια τις σύγχρονες ανάγκες παιχνιδιού και άθλησης, δημιουργώντας έναν πρότυπο ανοιχτό χώρο συνάθροισης, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση, για την ενασχόληση όλων των ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως των ευάλωτων και ευπαθών. Ο προυπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτείται με 900.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης και τα υπόλοιπα από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Αναλυτικότερα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

• Θα γίνει ανακατασκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών. Ειδικότερα, οι νέοι χώροι, συνολικής επιφάνειας 1.500 m2 περίπου, που προορίζονται για ψυχαγωγία ανήλικων παιδιών, θα ανακατασκευαστούν στα ίδια σημεία με τις υφιστάμενες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, με νέα όργανα.

• Θα εγκατασταθούν όργανα υπαίθριας άθλησης κατάλληλων για όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο φυσικό περιβάλλον, με ελεύθερη πρόσβαση και χρήση κάθε ώρα της ημέρας,

• Για τους εφήβους και τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών, θα πραγματοποιηθεί συντήρηση του υφιστάμενου γηπέδου skate.

• Θα γίνει πλήρης ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου καλαθοσφαίρισης, με νέο ακρυλικό συνθετικό τάπητα και εξοπλισμό.

• θα συντηρηθούν όλα τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα σπασμένα ή ολικώς κατεστραμμένα, θα γίνει εμπλουτισμός του συνολικού φωτισμού με επιπλέον φωτιστικά σώματα και θα εγκατασταθούν επιπλέον προβολείς στους χώρους άθλησης (γήπεδο SKATE & καλαθοσφαίρισης).

• θα αντικατασταθεί η υποβαθμισμένη και μερικώς κατεστραμμένη παλιά περίφραξη και θα τοποθετηθεί νέα στα σημεία που δεν υπάρχει σήμερα, ώστε να διασφαλιστεί περιμετρικά η προστασία τόσο του ίδιου του χώρου του Άλσους όσο και των επισκεπτών του.

• θα απομακρυνθούν όλα τα στοιχεία εκείνα που βρίσκονται στον χώρο και κρίνονται επισφαλή για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών, όπως παλιοί κομμένοι κορμοί δένδρων, μισογκρεμισμένες κατασκευές, χαλασμένα σκαλοπάτια, προεξέχοντα καρφιά κ.α.

• θα γίνει συντήρηση και αντικατάσταση της περίφραξης περιμετρικά της λίμνης

• θα γίνουν επεμβάσεις στα περιμετρικά τοιχία της κεντρικής σκάλας εισόδου και στην είσοδο κοινού από το χώρο του parking (στη νότια πλευρά) σε ενιαίο επίπεδο, χωρίς εμπόδια που δυσχεραίνουν τη διέλευση, ώστε ο χώρος να είναι εύκολα προσβάσιμος για όλους

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Θ. Αδαμόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

24-05-2023
Δ. Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα έργα στην οδό Νικηταρά
 • Διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια στο τμήμα από Λ. Κατσώνη έως Αγιας Μαρίνης - Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Συνεχίζονται το έργο του Δήμου Λαρισαίων στην οδό Νικηταρά και ειδικότερα στο τμήμα από τις οδούς Λ. Κατσώνη - Αγ. Μαρίνης έως την οδό Περικλέους.

Στο τμήμα αυτό και ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης παροχών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, η κατασκευή του νέου δικτύου οδοφωτισμού, η κατασκευή νέου δικτύου άρδευσης και έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση των πεζοδρομίων, ώστε να υπάρχει ασφαλής κίνηση των πεζών και πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποξήλωσης του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος για την κατασκευή των νέων θέσεων στάθμευσης και της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση και η διαγράμμιση της οδού.

Για τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη η παράταση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ - από τις οδούς Λ. Κατσώνη - Αγ. Μαρίνης έως την οδό Περικλέους, καθ’ όλο το 24ωρο.

Ταυτόχρονα έχει γίνει μονοδρόμηση τμήματος της οδού ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ από την οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ έως την οδό ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ με κίνηση από την οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ προς την οδό ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ, ώστε τα οχήματα που κινούνται από τον κυκλικό κόμβο στο ήδη κατασκευασμένο πρώτο τμήμα της οδού Νικηταρά να έχουν διέξοδο προς τις οδούς 31ης Αυγούστου και Αγιάς.

24-05-2023
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια εξοπλισμού για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
24-05-2023
Θεσσαλικό Θέατρο - Ακρόαση για ηθοποιούς για τις ανάγκες του έργου "Το Καπλάνι της Βιτρίνας"

ΑΚΡΟΑΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ 11.00 π.μ.
Θέατρο Κώστας Τσιάνος

Το Θεσσαλικό Θέατρο θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ακρόαση για Λαρισαίους επαγγελματίες ηθοποιούς για τις ανάγκες του έργου της παραγωγής της Παιδικής του Σκηνής, Το Καπλάνι της Βιτρίνας, της Άλκης Ζέη σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη, που θα ανεβεί το φθινόπωρο του 2023.

Για τις ανάγκες της παράστασης το Θεσσαλικό Θέατρο αναζητά γυναίκες και άντρες επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας έως 25 ετών.  Στην ακρόαση που θα διενεργηθεί στη Λάρισα, θα κληθούν οι υποψήφιοι/ες, που θα επιλεγούν με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα.
Όσοι/όσες κληθούν στην ακρόαση θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ένα τραγούδι και ένα μονόλογο της επιλογής τους και να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία. Επίσης θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.  
H γνώση μουσικού οργάνου και η καλή κίνηση θα συνεκτιμηθούν θετικά.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους και δύο πρόσφατες φωτογραφίες –μια πορτρέτο και μια ολόσωμη, ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΑΚΡΟΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ - ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Η  ενημέρωση των υποψηφίων για την επιλογή και συμμετοχή τους στην ακρόαση θα γίνει με απάντηση στο email που θα στείλουν.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 11.00π.μ από τη σκηνοθέτιδα.

23-05-2023
Ανάρτηση πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας (ΣΕ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ 23η-05-2023) με κωδ.117 ειδικότητας ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της ανακοίνωσης ΣΟΧ5 2023 με αρ. πρωτ. 6077/10-02-2023 (ΑΔΑ: :9Ρ2ΥΩΛΞ-ΚΩΞ)
23-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-05-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 24/05/2023, ώρα 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Μαΐου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Καραθάνου).

Λάρισα 23 Μαΐου 2023

23-05-2023
Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ - Μάιος 2023

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Τετάρτη 24/05 την Πέμπτη 25/05 και την Παρασκευή 26/05/2023 και ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Στη συγκεκριμένη διανομή, για το Δήμο Λαρισαίων, ωφελούμενα είναι 2020 νοικοκυριά με σύνολο μελών 3760.Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι τα ακόλουθα:
Eλαιόλαδο, Αλεύρι, Ρύζι, Ζυμαρικά, Κριθαράκι, Φασόλια, Φακές, Ζάχαρη, Χυμός τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Φέτα, Γραβιέρα και 5 παιδικά: Κρέμα δημητριακών, Κρέμα Ρυζάλευρο, Γάλα σε σκόνη, Μωρομάντηλα και Βρεφικές Πάνες. Τα εν λόγω προϊόντα θα διανέμονται συσκευασμένα σε κιβώτια με ειδική σήμανση του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Διαδικασία διανομής «Drive Through»
Οι ωφελούμενοι θα προσεγγίζουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) με όχημα, θα ακολουθούν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο και θα διέρχονται από δύο στάσεις:

 • Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
 • Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου το σημείο τοποθέτησης των τρόφιμων (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας θα ολοκληρώνουν την διαδικασία.
 • Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας θα συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων
Οι ωφελούμενοι πρέπει να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων. Υπεύθυνοι υπάλληλοι: Μπουχώρη Αντιγόνη, Ριζούλη Αναστασία, τηλ.2410680243, Στραβογιάννη Παναγιώτα, τηλ. 2410680220.

22-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-05-2023
Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2023»

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη - 2023» θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ. σε τρεις περιόδους:

 • 26 Ιουνίου - 14 Ιουλίου
 • 17 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
 • 17 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα του Δήμου είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 - Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 - Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 - Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 - Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 - Ιπποκράτης)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (κατεβάστε την αίτηση: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού (κατεβάστε το Πιστοποιητικό Υγείας: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 • Βεβαίωση εργασίας ή πιστοποιητικό ανεργίας μητέρας

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Τρίτη 23 Μαΐου ως Τετάρτη 7 Ιουνίου:

Α. Ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει από το αριστερό μενού "Αιτήσεις" - Οι Αιτήσεις μου"
 • επιλέγει: «+Νέο»

Στο πεδίο Κατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Διεύθυνση Παιδείας και στο πεδίο Υποκατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην πόλη 2023".

Συμπληρώνει όλα τα πεδία στην καρτέλα Στοιχεία Υποβολής (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στην ενότητα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας το σύμβολο + στη στήλη Επισύναψη, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για κάθε δικαιολογητικό που επισυνάπτεται, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πατάει το κουμπί «Αποθήκευση».

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή (στο πεδίο: «Οριστική Υποβολή» ο ενδιαφερόμενος επιλέγει: Ναι).

Β. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα εξής σημεία:

 • Γραφεία Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α , 08:00 - 13:00 μ.μ.)
 • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων, 16:00 – 20:00 στις ακόλουθες δομές:
  ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης - 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1)
  ΚΔΑΠ Χαραυγής - 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 41)
  ΚΔΑΠ Αγιου Κωνσταντίνου- 33ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2)
  ΚΔΑΠ Κέντρο Λάρισας - 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  ΚΔΑΠ Ιπποκράτη - 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2)
  ΚΔΑΠ Φιλιππούπολης - 3ο Νηπιαγωγείο (Αλευαδών 3)


Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410680251 και 2410680223 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (
GDPR)

Ο Δήμος Λαρισαίων, πλήρως συμμορφωμένος με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από την αίτηση και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων υποβάλει σε επεξεργασία μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Εφαρμόζει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για  τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη των αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, παράνομη διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου

19-05-2023
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Ο Δήμος Λαρισαίων παραμένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του συνεχίζει την υποστήριξη της σύγχρονης οικογένειας για όγδοη χρονιά με το επιτυχημένο πρόγραμμα “Κατασκήνωση στην πόλη”. Η καινοτόμος δράση, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους Λαρισαίους πολίτες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για να προσφέρει μια χαρούμενη και δημιουργική νότα δροσιάς στο καλοκαίρι τους. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι μικροί «κατασκηνωτές» έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ασφαλές, να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να ψυχαγωγηθούν αναπτύσσοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, και την αγάπη τους προς τη φύση.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Η «Κατασκήνωση στην πόλη - 2023» θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ. σε τρεις περιόδους:

 • 26 Ιουνίου - 14 Ιουλίου
 • 17 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
 • 17 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα του Δήμου είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 - Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 - Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 - Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 - Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 - Ιπποκράτης)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)

Η Λάρισα ως υποψήφια «πόλη φιλική στα παιδιά» της UNICEF φροντίζει να προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις για τα παιδιά της. Με την υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων και τη συνεργασία με φορείς της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, μουσεία, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικές δομές, βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν τα προγράμματα με αθλητικές δραστηριότητες, κολύμβηση, εικαστικά και δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, παιδική λογοτεχνία, κουκλοθέατρο, σκάκι, μουσική, αστρονομία περιβαλλοντική αγωγή , φυσικές επιστήμες και πειράματα , προσομοίωση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικές διαδρομές με τη συνεργασία των μουσείων της πόλης, επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και πολλά άλλα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από Τρίτη 23 Μαΐου ως Τετάρτη 7 Ιουνίου:

 1. Ηλεκτρονικά μέσω του site του Δήμου: www.larissa.gov.gr στο μενού e-υπηρεσίες / Διεύθυνση Παιδείας / Αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη 2023»
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει.

 2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα εξής σημεία:
  • Γραφεία Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α , 08:00 - 13:00 μ.μ.)
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων, 16:00 – 20:00 στις ακόλουθες δομές:
  ΚΔΑΠ Νέας Σμύρνης - 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1)
  ΚΔΑΠ Χαραυγής - 8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 41)
  ΚΔΑΠ Αγιου Κωνσταντίνου- 33ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2)
  ΚΔΑΠ Κέντρο Λάρισας - 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
  ΚΔΑΠ Ιπποκράτη - 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2)
  ΚΔΑΠ Φιλιππούπολης - 3ο Νηπιαγωγείο (Αλευαδών 3)

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη αίτηση (κατεβάστε την αίτηση: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού (κατεβάστε το Πιστοποιητικό Υγείας: μορφή .doc - μορφή .pdf)
 • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 • Βεβαίωση εργασίας ή πιστοποιητικό ανεργίας μητέρας
19-05-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 25/05/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-05-2023
Όλα έτοιμα στο Δήμο Λαρισαίων για την εκλογική διαδικασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί, στο Δημαρχείο της Λάρισας, η διανομή του εκλογικού υλικού στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Λαρισαίων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων έχουν προετοιμαστεί εδώ και ημέρες για την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο και οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διανομή του εκλογικού υλικού θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο, ενώ και την Κυριακή υπηρεσίες του Δήμου (Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, ΚΕΠ) θα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

19-05-2023
Διήμερο Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου

23 Μαΐου 20:30
Παράσταση: “Τσίρκο reconstruction”
Τμήμα Εφαρμογής

24 Μαΐου 20:00 & 21:00
Παρουσιάσεις τμημάτων
Προχωρημένων / Αρχαρίων

Θέατρο «Κώστας Τσιάνος»

23 Μαΐου 20:30
Παράσταση: “Τσίρκο reconstruction” τμήμα Εφαρμογής
(από το Μεγάλο μας Τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη)

Σε μια εποχή, που η αδιαφορία, κοινωνική και πολιτική, αποτελεί σύγχρονη και αθεράπευτη αρρώστια, ο πάντα επίκαιρος Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο βαθιά πολιτικός Μπρέχτ και ο ανατόμος της ανθρώπινης ύπαρξης Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ μας καλούν να αντιδράσουμε. Να αντισταθούμε σε αυτό το ρευστό και ασταθή κόσμο με όποιο τρόπο μπορούμε.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου, που εγκαινιάζει φέτος το τρίτο του τμήμα, παρουσιάζει την παράσταση “Τσίρκο reconstruction” με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και παρουσιάζει σκηνές από το "Μεγάλο μας Τσίρκο", που είναι ίσως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής δραματουργίας.

Το Τμήμα Προχωρημένων παρουσιάζει την εργασία του “Brecht in progress” και το Τμήμα Αρχαρίων την εργασία του “Anton Pavlovich Chekhov Comedy Mood!”, με την καθοδήγηση, από κοινού, των θεατρολόγων Ειρήνη Γκότση και Ειρήνη Ζγούρη και την σκηνογραφική επιμέλεια της Ανδρονίκης Τσαγκαράκου.

Τσίρκο reconstruction
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) :
Χρήστος Αδαμόπουλος, Μαρίνα Αρχοντούλη, Κατερίνα Βαλδούμα, Αμαλία Κοντοθάναση, Μαρία Κουκούτση, Πάρης Μποντικούλης, Αθηνά Μπουρουτζίκα, Αναστασία Οικονομούλα, Ελένη Σαμαρά, Σταυρούλα Σδράνη, Γιάννης Χαρισμαΐδης, Αφροδίτη Ξυνοπούλου, Θάλεια Τσιρωνά
Τα επεισόδια (κατά σειρά παρουσίασης):
Έναρξη. Ο Κρόνος. Το Μαντείο και ο Δημοσθένης. Ο Ανδρόνικος. Περί Γκιλοτίνας. 3ης Σεπτεμβρίου. Το άγαλμα. Ο Καραγκιόζης Βασιλιάς. Οι Ψευτοϊππότες. Τα Επινίκια.

24 Μαΐου 20:00 & 21:00
Παρουσιάσεις τμημάτων

1) Τμήμα Προχωρημένων: Brecht in progress
Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Γκότση.

Το τμήμα «Προχωρημένων» του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου έχοντας ασχοληθεί μια ολόκληρη χρονιά με έναν από τους πιο σημαντικούς δραματουργούς και σκηνοθέτες του 20ου αιώνα επιχειρεί να πειραματιστεί με τα διήγημα του Μπρεχτ δημιουργώντας τις δικές του ιστορίες υπαρξιακής αναζήτησης με αφορμή το έργο του μεγάλου δραματουργού.

Μονόλογοι με σειρά εμφάνισης:
Ανυπόληπτη (Αθηνά Μπουρουτζίκα), Θέλω να ζήσω (Κατερίνα Τσιούμα), Ξαναζώ όπως θέλω (Σοφία Ευθυμιάδου), Η απόφαση (Κατερίνα Βαλδούμα), Το βρακί (Χριστίνα Καρπούζα), Η χαζή κυρία (Ιωάννα Κόγιου), Η Θέση (Στέφανος Κιουλάφας), Ο σοφός δικαστής (Κωνσταντία Κουτσιαρή), Αζντάκ (Νίνα Λάμπρου), Το άγαλμα (Νικολέτα Στυλοπούλου), Ελεύθερη ψυχή (Χριστίνα Μόκα)

2) Τμήμα Αρχαρίων: Anton Pavlovich Chekhov Comedy Mood
Υπεύθυνη Τμήματος: Ειρήνη Ζγούρη.
Το τμήμα αρχαρίων, προσεγγίζοντας φέτος τις ρεαλιστικές τεχνικές υποκριτικής του Κωνσταντίν Στανισλάφσκι, δεν θα μπορούσε να βρει πιο πρόσφορο έδαφος εργασίας από αυτό που του προσφέρθηκε μέσα από τα διηγήματα του Τσέχωφ. Τα παιδιά επιχειρούν την ανίχνευση της κωμικής πλευράς του σπουδαίου ρώσου δραματουργού Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, ακόμα κι εκεί που δεν είναι εντελώς διακριτή.

Τα διηγήματα με σειρά εμφάνισης:
Στην εκκλησία (Χρήστος Αδαμόπουλος – Μαρίνα Αρχοντούλη), Διήγηση της δεσποινίδος Μ. (Μαρία Κουκούτση – Πάρις Μποντικούλης), Το ημερολόγιο ενός υπαλλήλου (Αναστασία Οικονιμούλα), Απ' έξω, απ' έξω (Νικολέτα Οικονόμου – Ειρήνη Δεληκωνσταντή), Η σύζυγος (Πάρις Μποντικούλης – Βέρα Βασδαβάνου), Ο κακοποιός (Χρήστος Αδαμόπουλος – Γιάννης Χαρισμαΐδης), Η Βάρικα (Αμαλία Κοντοθανάση), Ένας αριθμός (Ελένη Σαμαρά - Μαρία Κανδήλα), Το δράμα (Χρήστος Αδαμόπουλος – Αγαθή Μανιά), Μία μικρή παρεξήγηση (Θάλεια Τσιρωνά - Χρήστος Κολοβός), Το κάπνισμα (Αντώνης Σελήνης – Μαρία Κανδήλα)

Πληροφορίες: 2410-533417 (Θέατρο «Κώστας Τσιάνος», τις ημέρες των παραστάσεων 10:00-13:00 και 18:00-21:00)

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Larissanet, Πολιτεία Λαρισαίων, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, On Larissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Ελευθερια, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Formedia Radio, Musica Radio, Πόλις Radio, Larissa DJ Radio

19-05-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια υλικών οδοποιΐας
19-05-2023
Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας και πλάθοντας…», πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων.

Πλήθος κόσμου, παιδιά και οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί του Ελεύθερου Εργαστηρίου και οι άνθρωποι της δημοτικής Πινακοθήκης παρέστησαν στην εκδήλωση των εγκαινίων, όπως και ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης.


Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 250 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα), παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και έργα κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και ομαδικές εργασίες.

Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι.


Σε αυτή ακριβώς την πτυχή και στην αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και των εφήβων που συμμετέχουν στα εργαστήρια της Πινακοθήκης αλλά και γενικότερα για τις δομές και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο παιδιά της πόλης, στάθηκε στη σύντομη ομιλία του ο Απόστολος Καλογιάννης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος τόνισε ότι 4000 παιδιά έχουν περάσει τα τελευταία 9 χρόνια από τα εργαστήρια της Πινακοθήκης υποδηλώνοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στη σημαντική αυτή τη δομή πολιτισμού της πόλης.
Επεσήμανε ότι η ενασχόληση με τις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες διαμορφώνουν στοιχεία του χαρακτήρα και της αισθητική παιδιών και εφήβων, των αυριανών ενεργών πολιτών της Λάρισας.


Παράλληλα, ο Απ. Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι η ματιά και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι στραμμένο στο παιδί, αναφερόμενος γενικότερα στις πολιτικές και στις δράσεις του Δήμου για το παιδί. «Η Λάρισα είναι ίσως η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όταν κάθε καλοκαίρι 2.500 παιδιά συμμετέχουν στην κατασκήνωση στην πόλη όλα αυτά είναι δημιουργικές δραστηριότητες που έχουν ένα στοιχείο την δημιουργική αντίληψη του ελεύθερου χρόνου.


Σαν κοινωνία πρέπει να πάμε χέρι χέρι και να αλλάξουμε τα δεδομένα που η ίδια ζωή έχει βάλει. Αυτή είναι η προσπάθεια και γίνεται μέσα σε έναν χώρο που έχει πραγματικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα ίδια συμμετέχουν και κοινωνικοποιούνται. Είναι η ανάγκη της κοινωνίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κα Άννυ Ψάρρα αναφέρθηκε στην πορεία εξωστρέφειας της Πινακοθήκης και τις ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες που έχει αναπτύξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. ε αυτόν τον χώρο».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή βεβαιώσεων σπουδών σε μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις διετείς βαθμίδες του Ελεύθερου Εργαστηρίου.


Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Στην έκθεση συμμετέχουν: Γκουντουβά Μαριάννα, Καλαμάρας Γιώργος, Κιτσούλης Γιώργος, Λαγού Μαρία, Μακρής Πάρης, Μάντζαρη Αλεξάνδρα, Μουτουσίδης Θάνος, Πάικος Αντώνης, Ρούπας Γιάννης, Σαΐτης Θεόδωρος, Σαλταπίδα Θεοδώρα Σταυροθεοδώρου Κατερίνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.18-05-2023
Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία: Μέχρι 11 Ιουνίου οι αιτήσεις για προσωπικό βοηθό για άτομα με αναπηρία

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα Ρομά ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο, ότι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023, τα άτομα με αναπηρία που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό,  μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, είτε στο Κέντρο Κοινότητας είτε μόνοι τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://prosopikosvoithos.gov.gr
 Για να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα, θα πρέπει:

 • να είναι 16 έως 65 ετών
 • να έχει οποιαδήποτε αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, ψυχική, αισθητηριακή)
 • να έχει ισχύουσα πιστοποίηση με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%
 • το κατά κεφαλήν εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ
 • να κατοικεί στην Περιφέρεια που ορίζεται για κάθε φάση (α΄ φάση: Αττικής, β΄ φάση: σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες)

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

 • την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την κάρτα αναπηρίας τους
 • την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους
 • το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης)
 • τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του
 • το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα:
  • τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικος
 • εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του. 
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – email (δεν απαιτείται έγγραφο)
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου (δεν απαιτείται έγγραφο)
  • Φορολογική Δήλωση Ε1

Σημειώνεται, ότι τo Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με Παράρτημα Ρομά εξυπηρετεί μόνο για την υποβολή αίτησης για άτομα με αναπηρία. ΔΕΝ θα εξυπηρετεί για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μέσα στο σύστημα (πχ επιλογή ραντεβού αξιολόγησης, καταχώρηση συμφωνητικών, υποβολή αίτησης όσων θέλουν να γίνουν Προσωπικοί Βοηθοί, ούτε κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να βρουν αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες στο: https://prosopikosvoithos.gov.gr

Μπορούν επίσης να απευθύνουν τις απορίες τους τηλεφωνικώς, είτε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Προγράμματος στον αριθμό 1555 (χωρίς χρέωση), επιλέγοντας 3-ΟΠΕΚΑ και στη συνέχεια το 8), είτε στον αριθμό 210-7000240 (με αστική χρέωση), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, εργάσιμες ημέρες. 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ, τηλ 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2416006922, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

18-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2023
Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε (5) μηνών για κατεπείγουσες ανάγκες της Δ/νσης Πρασίνου που αφορούν στην πυρασφάλεια

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη δεκαεπτά (17) συνολικά ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε (5) μηνών, για κατεπείγουσες εποχικές ανάγκες της Δ/νσης Πρασίνου που αφορούν στην Πυρασφάλεια.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: από την 19/05/2023 έως και την 25/05/2023.

Ανακοίνωση

Έντυπο αίτησης

Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης

18-05-2023
Ανοικτή πρόσκληση φορέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη 2023»

Ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει και φέτος για 8η χρονιά το πετυχημένο, καινοτόμο πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» με στόχο τη χαρά των παιδιών και την υποστήριξη των οικογενειών τους. Φορείς και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συν-διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Για την οργάνωση του Προγράμματος "Κατασκήνωση στην Πόλη 2023", καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης - πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί, κοινωνικοί - την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 13:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνάντηση  με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και τη Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου για να ενημερωθούν για τη φετινή λειτουργία του προγράμματος και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η διά ζώσης επικοινωνία, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους έως 5 Ιουνίου 2023 στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πληροφορίες: 2410 680251

18-05-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 24/05/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2023
Ανάρτηση πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας (σε ορθή επανάληψη) με κωδ.117 ειδικότητας ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ της ανακοίνωσης ΣΟΧ5 2023 με αρ. πρωτ. 6077/10-02-2023 (ΑΔΑ: :9Ρ2ΥΩΛΞ-ΚΩΞ)
17-05-2023
Αιτήσεις για σημεία διάθεσης καρπουζιών - πεπονιών

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα στέκια πώλησης καρπουζιών και πεπονιών που θα δοθούν για το έτος 2023.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 25 Μαίου.

Πληροφορίες: Τμήμα Λαϊκών Αγορών Δήμου Λαρισαίων (Αθανασίου Διάκου 5) τηλέφωνο: 2410 531327

17-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-05-2023
Ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια
16-05-2023
Επιτυχία σημείωσε η 6η Οικογιορτή του Δήμου Λαρισαίων

Επιτυχία σημείωσε η 6η Οικογιορτή με κεντρικό θέμα «Νερό – Δημόσιο Αγαθό» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαϊου στο Αισθητικό Αλσος της Λάρισας, με διοργανωτές το Δήμου Λαρισαίων και άλλους τοπικούς φορείς.

Την Κυριακή στο χώρο της γιορτής οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν δωρεάν σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και αρωματικά φυτά από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, την ΑΥΛΗ των ΚΗΠΟΥΡΩΝ από Αθήνα, τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, τους Ερασιτέχνες Μπαξεβάνους και τα Σπορόφυτα Κιλελέρ. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών στην «Αγορά Οικοτεχνίας –Χειροτεχνίας».

Την Κυριακή στον χώρο του Αλσος βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής.
Ο δήμαρχος συνομίλησε σε παραγωγούς και επισκέπτες, ενώ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και στην ανάγκη το νερό αν παραμείνει δημόσιο αγαθό, ενώ τέλος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από «Εκπαιδευτικές Δράσεις» για μικρούς και μεγάλους, σχετικές με τον άξονα της Οικογιορτής. Η Κουζίνα Αλληλεγγύης του Βόλου μαγείρεψε για μετέχοντες και επισκέπτες, ενώ παρών ήταν και το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ.

16-05-2023
Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο ΔΩΛ

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει συναυλία μουσικής δωματίου για τρίο (όμποε, κλαρινέτο και πιάνο) στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στις 8.30 μ.μ.

Οι μουσικοί, Δημήτρης Χατζούλης (όμποε), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο) και Βίκυ Κακαγιάννη (πιάνο) ενώνουν τις ερμηνείες τους για να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσω μουσικών περιπλανήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Θα ακουστούν έργα των Γ. Κωνσταντινίδη, E. Destenay, N. F. Høffding, Y. Povolotsky και A. Rubtsov.

Στην επιμέλεια των κειμένων και την παρουσίαση, ο Γιώργος Σαράτσης

Γενική είσοδος 5 ευρώ - Μαθητές δωρεάν.

16-05-2023
Δήμος Λαρισαίων: Υποβολή αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
 • Και για την απογευματινή ζώνη

Ο Δήμος Λαρισαίων κατανοώντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας, θα προσπαθήσει και φέτος να καλύψει το σύνολο των αναγκών των συμπολιτών μας, φιλοξενώντας τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μέσα σε ένα χαρούμενο και δημιουργικό περιβάλλον, και με την υποστήριξη των έμπειρων παιδαγωγών του και με εξωτερικούς συνεργάτες. Με κριτήρια αντικειμενικά και με σεβασμό στο παιδί και την οικογένεια, στο πλαίσιο μιας ‘Πόλης που Μαθαίνει’ σε μια κοινωνία που αλλάζει.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων και βρεφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2023-2024 ξεκινάει τη Τετάρτη 17/5/2023 και θα ολοκληρωθεί την 05/6/2023.

Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν κατά τον Αύγουστο 2023 (5ος ΠΣ) καθώς και για την απογευματινή ζώνη (5ος ΠΣ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1. ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου: www.larissa.gov.gr ⟶ στο μενού e-υπηρεσίες ⟶ Διεύθυνση Παιδείας - Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς

Οδηγίες υπάρχουν στη σχετική σελίδα της αίτησης

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει!

2. με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 08:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ., στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2023. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής πέντε (5) Παιδικών Σταθμών και η φιλοξενία των παιδιών σύμφωνα με την ηλικία τους κατανέμονται ως εξής:

 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ –ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός & 27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2023)
 • ΒΡΕΦΗ από 6 μηνών έως 2,5 ετών ⟶ 19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2023)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2023)
 • ΒΡΕΦΗ-ΝΗΠΙΑ από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2022)
 • ΝΗΠΙΑ από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ⟶ 9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί (παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2021)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους δικαιολογητικό που θα χρειαστεί ο γονέας να καταθέσει, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης και στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς μετά τις 20 Ιουλίου 2023.

Αιτήσεις Β΄ περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι:

 • Πρωινή Ζώνη: Δευτέρα-Παρασκευή 07:00-16:00
 • Απογευματινή Ζώνη: ( 5ος) Δευτέρα-Παρασκευή 16:45-21:15
 • Κατά το μήνα Αύγουστο λειτουργεί ένας (1) Παιδικός Σταθμός 5ος σε πρωινή ζώνη έως 25/8 16:45-21:15

Επισημαίνεται ότι η Αντιδημαρχία Παιδείας δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο τρίπτυχο Παιδαγωγός-Παιδί-Οικογένεια δίνει προτεραιότητα στην επιμόρφωση των εργαζομένων, με στόχο την ανατροφοδότηση, βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων, εφοδίων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εξάλλου η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ είναι μια διαδικασία μακροχρόνια που ξεκινάει από τη γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

‘Έτσι στο ημερήσιο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Παιδείας εντάσσονται:

 • Καθημερινή φύλαξη και φροντίδα σε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον
 • Ισορροπημένη ημερήσια διατροφή από σύγχρονα μαγειρεία
 • Ιατρική παρακολούθηση από παιδιάτρους
 • Πρόγραμμα κολύμβησης
 • Μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες
 • Εκμάθηση ποδηλάτου και κυκλοφοριακής αγωγής στους Παιδικούς Σταθμούς με επισκέψεις στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής»
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Αισθητική αγωγή
 • Θεατρικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο
 • Εκδρομές, επισκέψεις στα Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης
 • Προγράμματα συνεργασίας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με Ιατρικό & Οδοντιατρικό Σύλλογο, με ΙΕΚ και άλλους φορείς
 • Φυσικές Επιστήμες και Αστεροσκοπείο (Ταξιδεύω στο διάστημα και κοιτάζω τα άστρα)
 • Εκδηλώσεις θρησκευτικού, εθνικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου
 • Συναντήσεις συνεργασίας γονέων- παιδαγωγών-Σχολές γονέων
16-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-05-2023
Αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2023-2024

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, λειτουργούν σε πρωινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 07:00 π.μ.-16:00 μ.μ., και έως 2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων σε απογευματινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 16:45 μ.μ.- 21:15 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση λειτουργίας Παιδικού Σταθμού είναι η ελάχιστη εγγραφή 12 νηπίων, σε διαφορετική περίπτωση θα αναστέλλεται η λειτουργία του.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντων από 1/1/2020 έως 28/2/2023, και συγκεκριμένα:

 • Για Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας – Τμήμα Ειδικής Αγωγής (1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός & 27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης) παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση –  γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2023.
 • Για Βρεφικό Σταθμό (19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί) παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 ετών, γεννηθέντα από 1/1/2021 έως 28/2/2023
 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό (3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2023
 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό ( 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) παιδιά από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2022
 • Για Παιδικό Σταθμό (9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί) από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2020 έως 28/2/2021

Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για τη σχολική περίοδο 2023-2024 αρχίζει στις 17/5/2023 και ολοκληρώνεται στις 5/6/2023. Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις για τη φιλοξενία των παιδιών την περίοδο του Αυγούστου 2022 (5ος ΠΣ) και για την απογευματινή ζώνη (5ος ΠΣ).

Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρά.

Β. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε λαμβάνεται υπόψη!

2) Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραλαβή της αίτησης γίνεται μόνο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ελλιπής αίτηση δεν γίνεται δεκτή!

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΣΤΑΘΜΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΘΜΟΣΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1ος ΠΣ Ολοκληρωμένης ΦροντίδαςΑιόλου 2, Άγιος Κωνσταντίνος
2410235322
15ος ΠΣΜύρων 9, Αμπελόκηποι
2410253808
2ος ΠΣΠαπανδρέου 2, Νεάπολη
2410614057
16ος ΠΣΓαριτσίου & Λευκίππου, Αβέρωφ
2410660298
3ος ΠΣΣκουφά 21, Άγιος Αντώνιος
2410255335
17ος ΠΣΜιαούλη 14, Άγιος Κωνσταντίνος
2410254939
4ος ΠΣΠολ.Ζήλου και Ανώνυμου, Τούμπα
2410239784
18ος ΠΣΓενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
2413502196
5ος ΠΣΡούσβελτ 46, Κέντρο
2410623082
19ος ΠΣΠαλαιολόγου 12, Σιδηροδρομικός Σταθμός
2410282812
6ος ΠΣΣίφνου & Εχεκρατίδος, Νεράϊδα
2410672454
20ος ΠΣ110 Πτέρυγα Μάχης, Αεροδρόμιο
2410515985
7ος ΠΣΧατζημιχάλη 62, Φιλιππούπολη
2410614106
21ος ΠΣΚαραγκούνη & Καντώνια, Νεάπολη
2410628720
8ος ΠΣ

Αιδηψού 21, Λαχανόκηποι
2410230503

22ος ΠΣΕυαγ. Λιόλη & Σπανούλη, Άγιος Θωμάς
2410670217
9ος ΠΣΜπασδέκη 45, Σιδηροδρομικός Σταθμός
2410555389
23ος ΠΣΦαλάνη
2410941200
10ος ΠΣΚαραγάτση 7, ΑΤΑ
2410288836
24ος ΠΣΓιάννουλη
2410591512
11ος ΠΣΜπιζανίου & Λαγού, ΔΕΥΑΛ
2410620015
25ος ΠΣΑγίας Λαύρας & Ανωνύμου, Νέα Πολιτεία
2410628680
12ος ΠΣΠενταλόφου & Ανωνύμης, Νέα Σμύρνη
2410556280
26ος ΠΣΤερψιθέα
2410851414
13ος ΠΣΑιόλου 4, Άγιος Κωνσταντίνος
2410236260
27ος ΠΣ Ολοκληρωμένης ΦροντίδαςΤριών Ιεραρχών & Ζακύνθου, Ανθούπολη
2410628560
14ος ΠΣΕρμογένους 2, Ιπποκράτης
2410250342

Γ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Αίτηση Εγγραφής & Έντυπο μοριοδότησης που διατίθενται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ή μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ:

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης που θα εκδίδεται από το gov.gr από τον ίδιο το γονέα

3. Πιστοποιητικό Υγείας συμπληρωμένο από Παιδίατρο που διατίθεται στους Παιδικούς Σταθμούς ή μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ:

4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα

5. Βεβαίωση εργασίας

 • Για εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα: πρόσφατη βεβαίωση από την Υπηρεσία
 • Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: πρόσφατη βεβαίωση εργοδότη καθώς KAI αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του τελευταίου εξαμήνου ή πρόσφατη αναγγελία πρόσληψης έως 30/4/2023.
 • Για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους: αντίγραφο της δήλωσης επιτηδεύματος της ΔΟΥ KAI βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η ενεργή ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ή του αυτοαπασχολούμενου με τελευταία ημερομηνία έναρξης 30/4/2023.
  Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων
 • Για τους ανέργους: βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
  Εάν η μητέρα είναι άνεργη θα προσκομίζεται ΜΟΝΟ η βεβαίωση ανεργίας της μητέρας. ΔΕΝ απαιτείται βεβαίωση εργασίας του πατέρα.
 • Για γονείς που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή σε άλλα προγράμματα: α) αντίγραφο απόφασης και υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος β) βεβαίωση από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος.

Δ. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Για γονέα ή παιδί με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια (με αναπηρία 50% και άνω): Ιατρική γνωμάτευση από Κρατικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Ασφαλιστικό Οργανισμό ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (Κ.Ε.Π.Α.) ή από άλλη αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία.
 2. Για γονέα φοιτητή: Βεβαίωση τελευταίου εξαμήνου από τη Γραμματεία της Σχολής που φοιτά είτε πρόκειται για προπτυχιακό είτε για μεταπτυχιακό φοιτητή.
 3. Για γονέα στρατευμένο που εκτίει τη θητεία: Βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής υπηρεσίας.
 4. Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση: Διαζευκτήριο και απόφαση επιμέλειας.
 5. Για μονογονεϊκή οικογένεια: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Υπεύθυνη Δήλωση μονογονέα.
 6. Για γονείς αλλοδαπούς από τρίτες χώρες: Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής είναι η άδεια νόμιμης διαμονής του αιτούντος γονέα.

Ε. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΚΡΙΤΗΡΙΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜΟΡΙΑ
Εργασιακή ΑπασχόλησηΕργαζόμενη Μητέρα
Εργαζόμενοι και οι 2 γονείς
50 μόρια
60 μόρια
Οικογενειακό Εισόδημα

0€ – 8.800€
8.801€ – 20.550€
20.551€ – 30.000€
30.000€ και άνω

40 μόρια
30 μόρια
20 μόρια
10 μόρια
Οικογενειακή ΚατάστασηΚατάσταση Χηρείας
Μονογονεϊκή οικογένεια
Διαζευγμένοι ή σε διάσταση
Στρατευμένος γονέας
Γονείς σπουδαστές ή Φοιτητές
Γονέας ή τέκνο ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%
Πολύτεκνοι
20 μόρια προσαυξανόμενα κατά 10 μόρια για επιπλέον κατηγορία και όχι πάνω από 30 μόρια στο σύνολο
Αριθμός Τέκνων ΟικογένειαςΜέχρι 2 τέκνα
3 τέκνα και άνω

5 μόρια ανά τέκνο
10 μόρια (από το 3ο τέκνο και άνω)

Δελτίο ΑνεργίαςΈνας Γονέας με Δελτίο Ανεργίας
Δύο Γονείς με Δελτίο Ανεργίας

20 μόρια

40 μόρια

Επανεγγραφή παιδιού στον ίδιο Παιδικό Σταθμό10 μόρια

Επανεγγραφή θεωρείται η εγγραφή παιδιού σε παιδικό Σταθμό μέχρι και 31 Μαρτίου 2023.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον πίνακα κατάταξης τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά είναι:

 • Αριθμός τέκνων οικογένειας
 • Τα κριτήρια ως προς την οικογενειακή κατάσταση (γονιός ή παιδί ΑΜΕΑ, κατάσταση χηρείας κ.λ.π.)
 • Οικογενειακό εισόδημα

Ζ. ΤΡΟΦΕΙΟ

 • Το καταβαλλόμενο τροφείο είναι μηνιαίο και καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα στην Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού που φιλοξενείται το νήπιο ή το βρέφος.
 • Ανεξαρτήτως παρουσιών το τροφείο θα καταβάλλεται.
 • Τα καλυπτόμενα τροφεία από Οργανισμούς ή Ασφαλιστικούς φορείς ( Ι.Κ.Α., ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Τράπεζες, κ.α.) είναι αυτά που δικαιολογούν οι Οργανισμοί ή Ασφαλιστικοί Φορείς.
 • Πολύτεκνοι με τέσσερα (4) παιδιά και με εισόδημα μέχρι 20.550,00€ απαλλάσσονται του οφειλόμενου τροφείου. Άνω των 20.550,00€ για το πρώτο παιδί θα πληρώνει 25,00€ το μήνα και για τα υπόλοιπα παιδιά το 50%.
 • Όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν προκαταβολικά τροφεία περισσοτέρων μηνών προς διευκόλυνση των ιδίων και της Διεύθυνσης.
 • Γονέας με δύο (2) ή τρία (3) παιδιά, που φιλοξενούνται στον σταθμό, πληρώνει για το πρώτο παιδί το 100% του τροφείου που αντιστοιχεί στην κατηγορία εισοδήματος και για το δεύτερο και τρίτο το 50%.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται, η Διεύθυνση να απαλλάσσει από το τροφείο τους γονείς μετά από συνεκτίμηση αντιστοίχων παραστατικών στοιχείων και μετά από έκθεση κοινωνικής έρευνας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τεκμηριωμένη πρόταση της Προϊσταμένης του Παιδικού Σταθμού και την επικύρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΡΩΪΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΡΟΦΕΙΟ
0€ - 5.869€0€
5.870€ - 8.804€25€

8.805€ – 11.739€

30€
11.740€ - 14.674€40€
14.675€ - 17.608€50€
17.609€ - 20.550€60€

20.551€ και άνω

70€

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΡΟΦΕΙΟ
0€ - 25.000€0€

25.000€ και άνω

30€

Εισόδημα θεωρείται οποιοδήποτε εισόδημα προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες, εκμίσθωση ακινήτων, εμπορικές και γεωργικές δραστηριότητες καθώς επίσης και εισοδήματα που προέρχονται από τεκμαρτό προσδιορισμό ή κάθε άλλο εισόδημα που δεν φορολογείται ή φορολογείται αυτοτελώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν με σειρά προτεραιότητας τουλάχιστον πέντε (5) Παιδικούς Σταθμούς για την πρωϊνή ζώνη. ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

Η. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι οριστικοί πίνακες επιλογής παιδιών, θα ανακοινωθούν στα γραφεία της Δ/νσης, και τους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς, σε συνάρτηση με τη μοριοδότηση, τη δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών, τις πολλαπλές επιλογές που δηλώνονται σε κάθε αίτηση.

Ο Δήμος θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2022-2023» της ΕΕΤΑΑ.

Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να προσέλθουν για την κατάθεση των voucher και την υπογραφή σύμβασης σύμφωνα με τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ.

Θ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ - ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις Β΄ Περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (GDPR)

Ο Δήμος Λαρισαίων, πλήρως συμμορφωμένος με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από την αίτηση και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων υποβάλει σε επεξεργασία μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Εφαρμόζει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για  τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη των αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, παράνομη διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου

16-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 18/05/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2023
Πανεπιστήμιο των πολιτών και Υγιείς πόλεις - 1000 μαθητές Γυμνασίου στο πρόγραμμα "Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση απινιδωτή"

Με επιτυχία συνεχίζεται το δεύτερο μέρος του προγράμματος “Βασική Υποστήριξη Ζωής (Basic Life Support) και τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή” που αφορά στην μη τυπική εκπαίδευση μαθητών Γυμνασίου στο πλαίσιο της πόλης που Μαθαίνει. Η δράση υλοποιείται κατά το μήνα Μάιο σε όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της πόλης και έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε θέματα πρώτων βοηθειών και τη χρήση απινιδωτή. 1000 περίπου μαθητές της Ά Γυμνασίου και 300 συμπολίτες μας, εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών, σχολικοί φύλακες, εκπρόσωποι συλλόγων, εργαζόμενοι του Δήμου συμμετείχαν στο μεγαλύτερο ανάλογο πρόγραμμα στη χώρα, που υλοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και το "Πανεπιστήμιο των Πολιτών" σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την προμήθεια 30 περίπου νέων απινιδωτών στη φάση της εκπαίδευσης των μαθητών αποτελείται από 2 ενότητες:

 1. Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή &
 2. Παροχή Α ́ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.

Η ενότητα “̈Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή” αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Η ενότητα “Παροχή Α ́ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις” έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

12-05-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2023
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας - Οι νέοι ψηφίζουν! Οι νέοι αποφασίζουν!

Ένας από τους κυριότερους σκοπούς του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων είναι η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά. Έτσι, η Οργανωτική Επιτροπή του Συμβουλίου προτείνει τη διεξαγωγή μίας δράσης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (Πλατεία Σάπκα) με σκοπό την προώθηση της συμμετοχής των νέων στις εκλογές του Μαΐου και της ενημέρωσης σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του συμβουλίου μας μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Όλοι όσοι έχουν διάθεση και όρεξη για προσφορά, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθειά μας.
Στόχος της είναι η στήριξη και η συνολική βοήθεια του Συμβουλίου. Επίσης σημαντική αρμοδιότητα της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η εγγραφή νέων μελών στο Μητρώο Νέων Πολιτών.

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα βρίσκεται στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο περίπτερο του Δήμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε στις ερωτήσεις των ερωτηματολογίων σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και την ενασχόλησή τους με την πολιτική.

Τι είναι αυτό που έλκει αλλά και τι είναι αυτό που απωθεί τους νέους και τις νέες από την πολιτική ζωή και τη συμμετοχή τους στα κοινά;

Όλα αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που ταλανίζουν τους νέους θα έχετε την ευκαιρία να τα απαντήσετε το Σάββατο.

12-05-2023
Ηλεκτρονικός Ανοικτός Διαγωνισμός άνω των ορίων - «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔσΠ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»
12-05-2023
Επαγγελματικός προσανατολισμός από το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ζωής τους στον χώρο εργασίας τους. Κατά συνέπεια, η επιλογή της ενασχόλησης αποτελεί καθοριστική απόφαση τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική τους ζωή. Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την μεγάλη απόφαση για το επαγγελματικό τους μέλλον σε μια κρίσιμη και γεμάτη άγχος στιγμή της ζωής τους, έχοντας στο μυαλό τους πολλά ερωτήματα.

Απάντηση στα ερωτήματα αυτά προσπάθησε να δώσει ο σύμβουλος εργασίας της ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Αχιλλέας Βαϊόπουλος και το επιστημονικό προσωπικό του Παραρτήματος Ρομά της Δ/Νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, κ.Χριστοδούλου Ιορδάνης (Ειδικός Παιδαγωγός) και η κα. Κατσαντώνη Ιωάννα (Διοικητική Υπάλληλος) και Μπουκόρου Εύη (Κοινωνιολόγος) ,σε μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 11ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη κυρίου Μπούντα Δημήτριου.

Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι εξήγησαν τη σημασία τού να ερευνηθούν τα ενδιαφέροντα, οι κλίσεις, οι επιδόσεις και η θέληση των μαθητών ώστε να διαλέξουν κατεύθυνση και επαγγελματική πορεία που να ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.

Μετά το τέλος της ομιλίας οι επιστημονικοί υπεύθυνοι απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές ώστε να λυθεί οποιαδήποτε απορία τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Παράρτημα Ρομά, Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2416006922, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

12-05-2023
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 ΑΠΟ 01/01/2023 ΕΩΣ 30/04/2023 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κοινοχρήστων ποδήλατων, ηλεκτρικού οχήματος με σταθμό φόρτισης & συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας (έξυπνα παγκάκια)
11-05-2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ Ναυαγοσωστών

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, συνολικά επτά (7) ατόμων, διάρκειας έως τεσσάρων (4) μηνών, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων (https://www.larissa.gov.gr) ήτοι από 12/5/2023 έως 21/5/2023.

Ανακοίνωση

Παράρτημα ανακοινώσεων

Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση

Έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1 ΠΕ/ΤΕ

Ενημέρωση για συλλογή προσωπικών δεδομένων

11-05-2023
Το Σαββατοκύριακο η 6η Οικογιορτή του Δήμου Λαρισαίων στο Αισθητικό Άλσος

Την 6η Οικογιορτή Λάρισας διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Μαίου ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με φορείς της πόλης.

Η Οικογιορτή πραγματοποιείται στο Αισθητικό Άλσος και φέτος είναι αφιερωμένη στο θέμα «Νερό – Δημόσιο Αγαθό».

Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν σπόρους και φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και αρωματικά φυτά από το φυτώριο του Δήμου και χορηγούς.
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών στην «Αγορά Οικοτεχνίας –Χειροτεχνίας».

Παράλληλα μια σειρά από «Εκπαιδευτικές Δράσεις» για μικρούς και μεγάλους, σχετικές με τον άξονα της Οικογιορτής, θα αναπτυχθούν στον ίδιο χώρο, από δομές του Δήμου, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-5-2023

11:00

Περμακουλτούρα: Τι είναι ; Πως μεταφράζεται στο μεσογειακό κλίμα;

Πως μπορούμε να επανυδατώσουμε τα τοπία; Χρήστος Κοντομάνος cob.gr

11:00

Βιωματικό Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας: Συνεργείο Κηπουρικής και Κηποτεχνίας Ξενώνας ΑΡΓΙΣΣΑ Γεν. Νοσ. Λάρισας

11:00

Γίνε πρωταθλητής στην εξοικονόμηση νερού: Τα παιδιά μέσω παιχνιδιών γνωρίζουν καλύτερα την εξοικονόμηση νερού. Κ.Π.Ε. ΚΙΣΣΑΒΟΥ- ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

11:00

Πόσο καλά γνωρίζεις το νερό; Είσαι Σωστός η Λάθος; Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βάλουν το σωστό και το λάθος σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το νερό . Κ.Π.Ε. ΚΙΣΣΑΒΟΥ- ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

11:00

Προστασία των σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών : Θέατρο φόρουμ EDU EUROPE

   
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-5-2023

11:00

Εργαστήριο Σποροσβώλων: Θα φτιάξουμε σποροσβώλους με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας. Χρήστος Κοντομάνος cob.gr

11:00

Βιωματικό Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας: Συνεργείο Κηπουρικής και Κηποτεχνίας Ξενώνας ΑΡΓΙΣΣΑ Γεν. Νοσ. Λάρισας

11:00

Μολύνω το νερό, μολύνω τη ζωή μου: Πόσα χρόνια κάνουν να διαλυθούν τα σκουπίδια που πετάμε στη θάλασσα και τους ποταμούς; Κ.Π.Ε. ΚΙΣΣΑΒΟΥ- ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

11:00

Το νερό μια ζωγραφιά: Τα παιδιά ζωγραφίζουν και εκφράζονται με θέμα το νερό. Κ.Π.Ε. ΚΙΣΣΑΒΟΥ- ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

11:00

Επιχειρηματικότητα των νέων σε αγροτικές περιοχές : EDU EUROPE

11:30

Διεκδίκηση του δημόσιου χώρου με το Μake Use Kit : Εργαστήριο- Συζήτηση : Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων- Φορέας Μake Use

11:30-12:30

Στα ίχνη της φύσης! : Θεατρικό Παιχνίδι. Ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη φύση και το περιβάλλον. Τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε δραστηριότητες και παιχνίδια παρατήρησης, εξερεύνησης και μελέτης των διαφόρων φυσικών στοιχείων. Ομάδα ΕΚΦΡΑΣΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

11-05-2023
Φτιάξε το δικό σου κοινωνικό ντοκιμαντέρ στον Μύλο του Παππά

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σας καλούν την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 17:30, στον 2ο όροφο του Μύλου του Παππά στη Λάρισα (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος, Γεωργιάδου 53, 41447) σε μια ανοιχτή τρίωρη συνάντηση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, συμβούλους εκπαίδευσης, κοινωνικούς επιστήμονες, στελέχη οργανισμών, μέλη άτυπων ή τυπικών κοινωνικών και επιστημονικών ομάδων, καλλιτέχνες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να μάθουν και να αξιοποιήσουν την τέχνη του κοινωνικού ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Λίγα λόγια για την ανάγκη να συναντηθούμε…

Το κοινωνικό ντοκιμαντέρ είναι μια μη μυθοπλαστική κινηματογραφική ταινία που αποσκοπεί στην καταγραφή, την ανάδειξη, την ευαισθητοποίηση ή την ερμηνεία ενός κοινωνικού ζητήματος, ώστε να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.
Το ευρωπαϊκό έργο ENACTING (Erasmus+) στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από τη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα έχει αναπτύξει:

 1. Μια μεθοδολογία κοινωνικής έρευνας για δημιουργία κοινωνικών ντοκιμαντέρ,
 2. Ένα διαδικτυακό πρόγραμμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (από την αρχική ιδέα στο μοντάζ και την προώθηση),
 3. Έναν ψηφιακό χώρο (forum) συνάντησης και αλληλο-εκπαίδευσης με κινηματογραφιστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν, πολύ φιλικά στη χρήση και διαθέσιμα σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και γαλλικά).

Στη διαδικασία ανάπτυξης των αποτελεσμάτων του έργου έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 500 άτομα από ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικών Ντοκιμαντέρ (28-29 Απριλίου 2023) όπου προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν κοινωνικά ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από εκπαιδευόμενους του προγράμματος.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 17:30, στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα παρουσιάσουμε και θα μοιραστούμε μαζί σας τα αποτελέσματα του έργου ENACTING, θα προβάλουμε κάποια ενδεικτικά ντοκιμαντέρ που αναπτύχθηκαν στη Λάρισα και τον Βόλο στην προηγούμενη φάση του έργου και θα μιλήσουμε με τους εκπαιδευτικούς που τα δημιούργησαν αλλά και – πιο σημαντικό – θα ανακοινώσουμε τον νέο γύρο δωρεάν εκπαίδευσης στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ και τους όρους συμμετοχής.

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/DxGsGa4EMsN7Sy1n6

11-05-2023
Open Nights Festival Vol.8 - Συζητάμε για την προίκα στη Λογοτεχνική Γωνία

Με αφορμή το project «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα», μια από τις πολλές κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του Open Nights Festival Vol.8 που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επστημών Δήμου Λαρισαίων και η ομάδας OFF ART, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στη Λογοτεχνική Γωνία θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για την προίκα.

21:15 - 22:30 | Παρουσίαση- συζήτηση: «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα». Ο θεσμός της προίκας και άλλοι κοινωνικοί θεσμοί / περιορισμοί, από το παρελθόν στο μέλλον.

Συμμετέχουν:
Φανή Καλοκαιρινού (αρχαιολόγος - λαογράφος, διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας), Ιωάννα Γιαννακοπούλου (φιλόλογος – ερευνήτρια) και μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Kουκουβάγιες – Owls (Λάρισα) για την LGBTQ+ κοινότητα.
Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη.

Με διάθεση να μάθουμε για το παρελθόν αλλά και να συζητήσουμε για τη σύγχρονη πραγματικότητα στην πόλη και στην κοινωνία που ζούμε, συζητάμε για τον θεσμό της προίκας, ως πλούτο και εξασφάλιση του μέλλοντος, ως θεσμό με σημαντικό ρόλο στο εκάστοτε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και στη θέση των υποκειμένων και ιδιαίτερα της γυναίκας σε αυτό το πλαίσιο.

Το project «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα» προσβλέπει στην αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ πολιτιστικών τομέων και τεχνών προτείνοντας τη σύνδεση του θέματος του 8ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS, του ΕΡΩΤΑ, με την παρουσίαση συγκεκριμένων ευρημάτων της συλλογής του Διαχρονικού Μουσείου και θησαυρούς της συλλογής του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας σε συνδυασμό με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών.

Έτσι δημιουργήσαμε στο κάθε ένα από τα δύο Μουσεία, μία διακαλλιτεχνική «έκθεση μέσα στην έκθεση» και από μια διαφορετική σε κάθε μουσείο performance με ζωντανή μουσική και σύγχρονο χορό.

Την Τρίτη 16 Μαΐου θα παρουσιαστεί η performance «Ε- ρωτάς? ΠΡΟΙΚΑ» της ομάδας OFF ART στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1