sandal logo

poli 12
 • Home
 • Ενημέρωση

Νέα

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

15-10-2021
Συνεδρίαση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Τετάρτη 20/10/2021, ώρα 15:00 - Meeting for the Integration Council of Immigrants and refugee, Wednesday 20/10/2021, time 15:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Invitation for the meeting of the Integration Council of Immigrants and refugee, Wednesday 20/10/2021, time 15:00, Here

15-10-2021
Τεράστιο και διεθνές το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων για τον διαγωνισμό για το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας
 • Φτάνουν τις 600 οι εγγραφές συμμετοχής, μέχρι τώρα, στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Δήμου Λαρισαίων με συμμετοχές από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία και Αφρική

Τεράστιο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων και επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο για το Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Δήμου Λαρισαίων για τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος χώρου του Α’ Αρχαίου Θεάτρου.

Ήδη μέχρι τώρα οι εγγραφές στον διαγωνισμό αγγίζουν τις 600, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, αφού η σχετική προθεσμία λήξης των εγγραφών ολοκληρώνεται στις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εγγραφές, στον διαγωνισμό οι συμμετοχές προέρχονται και από τις πέντε ηπείρους Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία.

Ειδικότερα, έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν προτάσεις ομάδες από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ηνωμενο Βασίλειο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Μολδαβια, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβινη, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ουκρανία, Γεωργία),  ενώ υπάρχουν συμμετοχές από χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα,  Ιαπωνία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία,  Αίγυπτο, Τυνησία, Μεξικό, Περού, Λίβανος, Ινδονησία, Βιετνάμ, Μπουρκίνα Φάσο, Ουρουγουάη, Βολιβία κ.α.

Όπως είναι γνωστό ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, εγκρίθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της UNESCO και τις συστάσεις της UIA για την καλύτερη εφαρμογή τους.

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή μετέχουν αρχιτέκτονες από Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Φινλαδία, Πολωνία και Τουρκία.

Πέραν του ουσιαστικού αποτελέσματος που θα επιφέρει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον περιβάλλοντα χώρο του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, η επιλογή της προκήρυξης διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με την έγκριση της Διεθνούς Ενωσης Αρχιτεκτόνων αποτελεί και σημαντική ενέργεια έμμεσης προβολής του σημαντικότερου μνημείου της Λάρισας και της ίδιας της πόλης. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 19 Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία υποβολής συμμετοχών (με ταχ/κή αποστολή) είναι έως τις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Οι συνεδριάσεις της κριτικής επιτροπής θα γίνουν από τις 16 εως τις 18 Μαρτίου του 2022 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2022.

Όλες οι πληροφορίες για τον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στην ιστοσελίδα  https://www.saata-competition.gr

15-10-2021
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 19/10/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 19/10/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2021
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΧΟΥΛΑΣ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2021
Ανοικτή πρόσκληση για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

14-10-2021
Στο ΔΣ του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων η αντιδήμαρχος Λάρισας Ρίτα Απρίλη

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», μετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ρίτα Απρίλη.

Η κα. Απρίλη, εξελέγη στο Δ.Σ. από τη Γενική Συνέλευση της 12 ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο  συστάθηκε ως αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2015, βασίζεται στην εκπροσώπηση μεγάλου μέρους της χώρας μέσα από την ευρύτητα της μετοχικής του σύνθεσης, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 56 Δήμους, 19 Αναπτυξιακές εταιρείες και 4 Λοιπούς Φορείς (εκπαιδευτικούς, κοινωνικοί και πολιτιστικοί Φορείς), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπ.Α.Α.Τ. – Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κ.Ε.Δ.Ε. -Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η στόχευση του Δικτύου είναι η αξιοποίηση, υποστήριξη και ανάδειξη του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, ξεκινώντας από τα εκλεκτά και αναγνωρισμένα αγροδιατροφικά προϊόντα με έμφαση στα ΠΟΠ και ΠΓΕ, την παραδοσιακή αλλά και σύγχρονη ελληνική κουζίνα και καταλήγοντας στον αγροδιατροφικό πολιτισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό και την εξωστρέφεια, με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων σε εθνικό επίπεδο.

 

14-10-2021
Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καλεί παιδιά να συμμετέχουν στην παιδική Χορωδία
Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου  και ώρα 11.00 θα διενεργηθεί συνάντηση/ακρόαση στο ΔΩΛ για τη στελέχωση της παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου. 
 
Η συνάντηση/ ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο ΔΩΛ.
Στην παιδική Χορωδία δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
1. οι σπουδαστές του ΔΩΛ  και 
2. παιδιά εκτός Ωδείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παιδική Χορωδία ηλικίας 6-18 ετών.
Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε πιο νεαρό ηλικιακά τμήμα, τη Χορωδία - Φυτώριο της παιδικής Χορωδίας.
Έναρξη εβδομαδιαίων προβών:
30 Οκτωβρίου 
 
Οι Υπεύθυνοι Χορωδίας:
 
Δημήτρης Κτιστάκης,
Αντωνία Νταλανίκα 
 
Τηλ επικοινωνίας 2410.531960 ώρες 9.30-13.00 κα Βάνα Φαρμακιώτη
14-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ( ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΕΣ ΒΑΣΗΣ) - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-10-2021
Ψήφισμα του Δήμου Λαρισαίων - Ενωτικό κάλεσμα για μαζικό εμβολιασμό των συμπολιτών μας

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

13-10-2021
Ενημερώθηκαν για το έξυπνο σύστημα πρόσβασης στους πεζοδρόμους τα μέλη της 2ης ΔΚ του Δήμου Λαρισαίων

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της 2ης κοινότητας που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα της καθημερινότητας τους, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση –ξενάγηση της προέδρου κ. Σοφίας Γκουνέλα και των μελών της 2ης κοινότητας Δήμου Λαρισαίων από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακής Πολιτικής – “Έξυπνης Πόλης” κ. Ντίνο Διαμάντο σχετικά με την λειτουργία του έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους (βυθιζόμενες μπάρες). 

Η πρόεδρος και τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ελέγχου που υποστηρίζει την λειτουργία του συστήματος και στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο περπάτησαν στους πεζοδρόμους που είναι σε λειτουργία οι βυθιζόμενες μπάρες και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συμπολίτες και διερχόμενους οδηγούς που χρησιμοποιούν το σύστημα. Διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί σιγά σιγά τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου που μοναδικός στόχος του είναι η απόδοση του κέντρου της πόλης στους πολίτες της με ποιότητα και ασφάλεια.  

13-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-10-2021
Έναρξη του Συνεδρίου του Δικτύου Major Cities of Europe

Τώρα είναι η ώρα του ψηφιακού μετασχηματισμού για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Giorgio Prister,  Πρόεδρος Major Cities of Europe

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Δικτύου Major cities of Europe και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Giorgio Prister , αναφέρεται στη χρονική περίοδο διεξαγωγής και τους λόγους που προτρέπουν στη διεξαγωγή του συνεδρίου των Major Cities of Europe με τίτλο From here to where? Succeed in the post Covid transformation”

«Γιατί είναι αυτή η σωστή περίοδος για να πραγματοποιηθεί αυτός ο μετασχηματισμός?

Η απάντηση είναι απλή, μια και ακόμη και αν είχαμε προβλήματα στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του μετασχηματισμού στο παρελθόν, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Next Generation EU plan and funding, που θα βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε ως Δήμοι και γενικότερα Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τολμώ να πω ότι χωρίς ένα πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό δεν υπάρχει τρόπος να επεξεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα δεδομένα που αποκτούμε και να σχεδιάσουμε νέες υπηρεσίες ή να αναμορφώσουμε τις υπάρχουσες.

Χωρίς τον «πράσινο» μετασχηματισμό τα «πράσινα» projects θα είναι πολύ περιορισμένα, όπως και η επίδραση τους. Το να υπάρχει ένα ευρύ και αποτελεσματικό πρόγραμμα σχετικά με «πράσινες» και βιώσιμες πόλεις είναι κύρια προτεραιότητα μας.

Αλλά τι γίνεται με τις δεξιότητες; Έχουμε τις σωστές; Χρειαζόμαστε κι άλλες; Χρειαζόμαστε εξ ολοκλήρου νέες και διαφορετικές; Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε.

Όπως επίσης και τι γίνεται με την ηγεσία; Απαιτείται νέα προσέγγιση και στυλ που να εμπλέκει πολίτες και στελέχη και να παρακινεί σε αποτελεσματική ομαδική δουλειά για καλύτερα αποτελέσματα; Εμείς το πιστεύουμε και θα υπάρξει συζήτηση για το ζήτημα αυτό.

Τι γίνεται με την ιδιοκτησία δεδομένων, με την προστασία τους και γενικά με την ψηφιακή ηθική; Είμαστε βέβαιοι για την κυβερνοασφάλεια μας; Η εμπειρία μας, μετά από μια σειρά από εβδομαδιαία meetings και ανταλλαγής απόψεων, μας δείχνει ότι δεν είμαστε τόσο βέβαιοι, αλλά δουλεύοντας ομαδικά στη διαχείριση τέτοιων απειλών, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε. Θα συζητηθεί εκτενώς και αυτό.

Σας προσκαλώ να συναντηθούμε online από τις 13 έως τις 15 Οκτώβρη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον επόμενο χρόνο, το Μάιο του 2022, που το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Λάρισα πάλι με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, θα μας δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούμε ακόμα περισσότερες εμπειρίες και να αναλύσουμε ακόμα περισσότερο τα θέματα που θα παρουσιάσουμε αυτή τη χρονιά.»

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δίκτυο Major Cities of Europe και τον Δήμο Λαρισαίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του e-Trikala, του ΣΕΠΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

Δείτε το πρόγραμμα και εγγραφείτε για δωρεάν παρακολούθηση στον σύνδεσμο:

https://mce.liveon.tech/

13-10-2021
“Θραύσματα από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη” στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο

Από το Θέατρο των Οδοιπόρων Λάρισας

Το Θέατρο των Οδοιπόρων Λάρισας εγκαινιάζοντας το 1ο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος της ομάδας, μετά από έξι εβδομάδες θεωρητικής κατάρτισης στην αρχαία ελληνική δραματουργία των σπουδαστριών του εργαστηρίου, περνάει από την θεωρία στη σκηνική πράξη την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20:00,  στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο της πόλης με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το δρώμενο που θα παρουσιαστεί είναι το σκηνικό ερευνητικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου υπό μορφή εργασίας. Μία πειραματική παραστασιακή δράση, βασισμένη πάνω στη μελέτη του σπουδαίου αντιπολεμικού έργου, Ικέτιδες του Ευριπίδη.

“Θραύσματα από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη”

Κείμενο: Χορικά και άλλα μέρη από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη

Συντελεστές

Επιλεγμένη μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης
Διδασκαλία/Σκηνοθεσία: Άκυς Μητσούλης

Επιλογή αποσπασμάτων-δραματουργία κειμένου: Γιώργος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κινησιολογίας: Ζωή Τζιότζιου
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου-επιμέλεια ενδυματολογίας: Δώρα Παπαδούλη

Φώτα-ήχος: Karatzios Music & Sound

Φωτογράφιση δρώμενου: Φώτης Νατσιούλης
Φωτογραφίες πρόβας: Ηρακλής Μπαλάνος, Φώτης Νατσιούλης

Επιμέλεια μακιγιάζ: Εύη Δανιλούλη

Γραφιστική επιμέλεια αφίσας/προγράμματος: Νίκος Μεταξάς

Βιντεογράφηση: Δημήτρης Βάλλας, Γιάννης Χατζηαντωνίου

Υποδοχή θεατών: Ευγενία Μιχάλη, Πωλίνα-Δέσποινα Παπαχατζή,
Καλλιτεχνικός συντονισμός εργαστηρίου-σκηνικής δράσης: Γιώργος Παπαδόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο των Οδοιπόρων

Παίζουν οι σπουδάστριες του εργαστηρίου: Μαρία Γιαννίκη, Κατερίνα Καζάκη, Γιώτα Καλοτραπέζη, Κατερίνα Μαργούδα, Όλγα Μπαλαμπέκου

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Απόστολος Λύγδας (Κήρυκας), Ζωή Μυλωνάκη (Ευάδνη), Δήμητρα Μπαράτση (Αίθρα), Αθανάσιος Σαλιαμπούχος (Θησέας)

Συνοδεύουν μουσικά επί σκηνής η Μιχαέλα Αρχοντή (κρουστά/φλογέρα) και ο Μενέλαος Τζαφέτας (κρουστά handpan)

Διάρκεια δρώμενου:45΄

Είσοδος ελεύθερη

Πού; Στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Πότε; Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 20:00

Χορηγός: Καφενείον Η ΓΗ

Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο Covid-19 για πολιτιστικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους:
-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο – έξοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
-Η θέαση του δρώμενου είναι αποκλειστικά για καθήμενους.
-Για την αποφυγή συνωστισμού, προτείνουμε την έγκαιρη προσέλευση στον χώρο.

 

Ικέτιδες του Ευριπίδη

Το έργο που που επιλέχθηκε ως βασικός άξονας μελέτης για το 1ο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος της ομάδας, σε μορφή studio.

Μελετώντας εντατικά, καθημερινά, στο εργαστήρι, τον δραματουργικό κόσμο του Ευριπίδη εν γένει και του συγκεκριμένου πονήματός του ειδικά, με τα ιστορικά, φιλολογικά στοιχεία αυτού, περνώντας στην ανάλυση των προσώπων/ηρώων και των βασικών εννοιολογικών αξόνων της.

Ένα έργο, στην ουσία ύμνο της Δημοκρατίας έναντι της Τυραννίας.
Έναν αγώνα επιχειρημάτων μεταξύ των δύο.
Είναι το πρώτο έργο μέσα από το οποίο ακούγεται στο Αθηναϊκό κοινό της εποχής, κριτική καταρχάς στο πολίτευμα της ηγεμονικής συμμαχίας της Αθήνας και κατόπιν αυτής της κριτικής, ο ευφυής λόγος του Ευριπίδη οδηγεί αναγνωστικό κοινό και θεατές στην εξύμνηση των δημοκρατικών αξιών έναντι όποιου άλλου πολιτεύματος και δει της τυραννίας.

Οι στίχοι από τις «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, θεωρούνται από πολλούς θεωρητικούς του αρχαίου δράματος μείζονος σημασίας, εξίσου βαρύνουσας ίσως, με τον Επιτάφιο του Περικλή του Θουκυδίδη, όσον αφορά ειδικά τη μελέτη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

«Ουδέν τυράννου δυσμενέστερον πόλει… Και μην όπου γε δήμος αυθέντης χθονός, υπούσιν αστοίς ήδεται νεανίαις, ανηρ δε βασιλεύς εχθρόν ηγείται τόδε, και τους αρίστους ους αν ηγείται φρονείν κτείνει, δεδοικώς της τυραννίδος πέρι»

«Απ’ το μονάρχη πιο βαριά δεν είναι συμφορά σε μια πόλη… Κι όπου ο λαός αφέντης είναι, βλέπει με χαρά του ν’ ακμάζουν παλληκάρια. Μα ο βασιλιάς μισεί ένα τέτοιο πράμα. Κι όπου έξυπνος κι αντρείος τον ξεπαστρεύει».

12-10-2021
Σχετικά με τον επωφελέστερο τρόπο εκπλήρωσης του κληροδοτήματος(κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρησης) με την επωνυμία "Κληροδότημα Αφροδίτη Ζαχαράκη" υπέρ Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2021
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 ΑΠΟ 01/01/2021 ΕΩΣ 30/09/2021 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2021
Απ. Καλογιάννης: Νέα έργα 16 εκατ. στο Δήμο Λαρισαίων
 • Για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου και και παρεμβάσεις στον Πηνειό - Εντάχθηκαν με χρηματοδότηση 12,4 εκατ. στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης
 • Ανακατασκευάζεται μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου – Απαλλοτριώσεις στο τμήμα από οδό Αβέρωφ έως  Φαρσάλων
 • Δυο κυκλικοί κόμβοι στη συμβολή της Πολυτεχνείου με Φαρσάλων και Βόλου
 • Ανακατασκευάζεται και διανοίγεται η οδός Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) μέχρι τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ – Ανακατασκευάζεται και η Καλλιθέας

Πακέτο νέων έργων ύψους 16 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας και παρεμβάσεις στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού που εξελίσσεται σε γραμμικό πάρκο 4 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Πρόκειται για έργα που κατατέθηκαν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα στον άξονα «Αστικής Αναζωογόνησης». Η πρόταση των έργων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με 12,4 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Λαρισαίων. 

Τα ιδιαίτερα σημαντικά αυτά έργα αφορούν σε δυο μεγάλες ενότητες

Α. Στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας

Β . Στην ανάπλαση παρόχθιας ζώνης Πηνειού ποταμού κατά μήκος της εσωτερικής κοίτης

Αναλυτικά, στην ενότητα των έργων ολοκλήρωσης του εσωτερικού δακτυλίου περιλαμβάνονται

1. Η  ανακατασκευή τη Ηρώων Πολυτεχνείου, σε μήκος 1,5 χιλ από Καρδίτσης μεχρι οδό Κουτσίνα (στο ύψος του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου), με απαλλοτριώσεις και διάνοιξη του δρόμο στο τμήμα από οδό Αβέρωφ έως Φαρσάλων

2. Η  διάνοιξη και ανακατασκευή της οδού Τάκη Τσιογκα (πρώην Καλλιθέας), μέχρι τον κόμβο της  ΔΕΥΑΛ – Στο πλαίσιο του συγκεκριμενου έργου προβλέπεται και η ανακατασκευή της οδού Κρανώνος.

Β. Στην ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Πηνειού, προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις, σε όλο το μήκος της κοίτης και πλήρη διαμόρφωση στο τμήμα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην συνοικία Αμπελοκήπων μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης

Αναλυτικά, στοιχεία των επιμέρους έργων

Ηρών Πολυτεχνείου

Η παρέμβαση αφορά στην ανακατασκευή μεγάλου τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου σε μήκος περίπου 1,6 χιλιόμετρων, από την Καρδίτσης μέχρι την οδοό Κουτσίνα, στο ύψους του 2ου Γυμνασίου - Λυκειου

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις στο τμήμα από την οδό Αβέρωφ έως την οδό Φαρσάλων, προκειμένου να «ανοίξει» ο δρόμος.  

Επίσης, επί της Πολυτεχνείου θα κατασκευαστούν δυο κυκλικοί κόμβοι.

Ο πρώτος  κυκλικός κόμβος δυο λωρίδων θα  είναι στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Φαρσάλων με ακτίνα 22,00μ.

Ο δεύτερος θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Βόλου – 23ης Οκτωβρίου με ακτίνα 18,50μ

Στο πλαίσιο της μεγάλης παρέμβασης στην Ηρ. Πολυτεχνείου θα γίνουν έργα και σε κάθετους δρόμους, όπως στην οδό Βόλου (μέχρι τις γραμμές), στην Φαρσάλων (μέχρι την υπόγεια διάβαση), στην Παναγούλη μέχρι την Ιουστινιανού, στην 23 Οκτωβρίου μέχρι την Αιόλου κ.α.

Οδός Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας)

Μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου αφορά στην οδό Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας).

Η οδός Τσιόγκα, ανακατασκευάζεται πλήρως και γίνεται διπλής κατεύθυνσης, από την περιοχή του Αγίου Αχιλλίου, στην συμβολή των οδών Κενταύρων – Γρ. Λαμπράκη έως την συμβολή με την οδό Κρανώνος και θα συνεχιστεί με τη διάνοιξη του δρόμου, μέχρι τον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ. 

Επίσης θα κατασκευαστούν δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι.

Ο πρώτος θα κατασκευαστεί στην συμβολή των οδών Τσιόγκα και Αθηνάς και ο δεύτερος στη συμβολή των οδών Τσιόγκα και Κρανώνος.

Η διανοιγμένη και ανακατασκευασμένη οδός Τάκη Τσιόγκα, ως δρόμος διπλής κυκλοφορίας, θα αποτελέσει τμήμα του εσωτερικού δακτυλίου που πλέον θα οριοθετείται από την Ηρ. Πολυτεχνείου – Λαγού, Τάκη Τσιόγκα, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρ. Πολυτεχνείου.

Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου έργου θα ανακατασκευαστεί και η οδός Κραννώνος.

Γραμμικό Πάρκο 4 χιλιομέτρων στην κοίτη του Πηνειού

Με την ίδια πρόταση ο Δήμος Λαρισαίων εξασφαλίζει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις στον Πηνειό.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν εργασίες σε όλο μήκος της εσωτερικής κοίτης, με παρεμβάσεις σε πλατώματα αλλά και επέκταση της παρέμβασης από την περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Αμπελόκηπους, εκεί δηλαδή που σήμερα ολοκληρώνεται η παρέμβαση, μέχρι και τον κόμβο της Νέας Σμύρνης.

Στην ουσία o Δήμος διαμορφώνει παρεμβαίνοντας με  ήπιο τρόπο σε άλλα δυο χιλιόμετρα στην εσωτερική κοίτη του ποταμού, διαμορφώνοντας έτσι ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο στον Πηνειό, μήκους 4 χιλιομέτρων από τον κυκλικό κόμβο της έεας Σμύρνης μέχρι τη ΔΕΥΑΛ.

Κατά της μήκος της διαδρομής, διαμορφώνεται σε επιλεγμένα σημεία,   πλατώματα που  διαμορφώνονται ως μικρές νησίδες στάσης και ξεκούρασης, υποστηρικτικές της βασικής υλοποιημένης διαδρομής.

Έτσι, έχουν επιλεγεί τέσσερα (4) σημεία: το πρώτο, έκτασης περίπου 200 m2, χωροθετείται δίπλα από τα υφιστάμενα γήπεδα που βρίσκονται κοντά στη ΔΕΥΑΛ,

το δεύτερο και το τρίτο, έκτασης περίπου 130 m2 και 450 m2 αντίστοιχα, χωροθετούνται κοντά στην  γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών, εκατέρωθεν στις δύο παρόχθιες περιοχές, και το τέταρτο, έκτασης περίπου 500 m2, αποτελεί τη αναμόρφωση της περιοχής που αποκαλείται «λιμανάκι».

Στα σημεία αυτά θα διαμορφωθούν μικρά πλατώματα,  με καθιστικά στοιχεία, ώστε να εμπλουτίσουν τη δυνατότητα επίσκεψης και παραμονής στην παραποτάμια περιοχή.

Θα δημιουργηθούν επίσης τέσσερα ακόμα αθλητικά γυμναστήρια στο πάρκο του Πηνειού

Ο Δήμος θα διερευνήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν κάποια δημοτικά αναψυκτήρια. 

Α. Καλογιάννης: Η Λάρισα πορεύεται με σχέδιο και όραμα

Ο Απ. Καλογιάννης με αφορμή την προώθηση αυτών των σημαντικών νέων έργων για την πόλη, τόνισε με έμφαση ότι στην Λάρισα συνεχίζεται μια μακρά περίοδος κινητικότητας και μετάβασης της πόλης και του Δήμου σε μια νέα εποχή.

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη διοίκηση του Δήμου, δεσμευτήκαμε στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους ότι θα εργαστούμε για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας.

Σήμερα, με την εξέλιξη του σχεδιασμού και την υλοποίηση των έργων, είναι πλέον ορατό από την μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών  ότι η πόλη βρίσκεται σε διαρκή περίοδο μετάβασης και εξέλιξή της σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη μεσαίου μεγέθους.

Εχουμε εργαστεί και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα, μεθοδικά και οργανωμένα, σε όλα τα επίπεδα, καταθέτοντας προτάσεις και μελέτες για χρηματοδότηση σημαντικών έργων για το Δήμο μας.

«Ζηλευτές οι πόλεις με δυο δακτυλίους»

Συνεχίζοντας ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής: «Με τα νέα έργα τη διάνοιξη της Τ. Τσιόγκα, και την ανάπλαση της Ηρ. Πολυτεχνείου η πόλη ολοκληρώνει  τον εσωτερικό της δακτύλιο, που περικλείει το ευρύτερο κέντρο,  ενώ ο δεύτερος περιφερειακός δακτύλιος της Καραμανλή, Σανδράκη κλπ περιφερειακών δρόμων που υλοποιεί, η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  φέρνουν τη Λάρισα στην ιδιαίτερα ζηλευτή κατάσταση των πόλεων με δυο δακτυλίους.  Δεν θα το βρείτε εύκολα σε άλλες πόλεις αντίστοιχου μεγέθους.

Ειδικά, για την Ηρώων Πολυτεχνείου, πρέπει να πούμε ότι οι τελευταίες μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, που έγιναν τον περασμένο Ιούλιο, ότι μετά τις παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ στο κέντρο, η κίνηση στην Ηρ. Πολυτεχνείου αυξήθηκε κατά 40%. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά η Ηρ. Πολυτεχνείου αναλαμβάνει το ρόλο που έχει στην πόλη, ως τμήμα του εσωτερικού δακτυλίου. Είναι δεδομένη, λοιπόν η αναγκαιότητα ανακατασκευή της.

Παράλληλα συνεχίζουμε  σε μεγάλες αλλαγές στο εμπορικό και ιστορικό της κέντρο, το  μεταμορφώνεται  και αλλάζει. Μεταμορφώνεται προς όφελος του ανθρώπου. Μεροληπτεί υπερ του πεζού, του ποδηλάτη, της οικογένειας και της μητέρας με το καρότσι, υπέρ του συμπολίτη μας που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και στοχεύει στον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης του ΙΧ στο κέντρο. Δεν μένουμε μόνο στις παρεμβάσεις με τις ανακατασκευές δρόμων. Όπως ξέρετε,  και πάλι στο πλαίσιο της δουλειάς μας στον κεντρικό τομέα, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους, ενώ ακολουθεί το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης και των πάρκινγκ, με το Δήμαρχο να ανακοινώνει ότι τον Νοέμβριο θα ανοίξει νέα πρόσκληση για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν χρόνο, ενώ τα έργα προκαλούν αναστάτωση. Τέτοιες μεγάλες αλλαγές, χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν αλλά και αλλαγές στην νοοτροπία. Και χρειαζόμαστε δουλειά για αυτό.

Αισθανόμαστε όλοι ότι έχουμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών και κυρίως των νέων γενιών των Λαρισαίων.»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου, για την οργανωμένη και μεθοδική δουλειά που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων και φακέλων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Πατσιούρας.

12-10-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 13/10/2021, ώρα 12:30 (ΕΚΤΑΚΤΗ - ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

12-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2021
Η Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία, κα Ευθυμία Καλογήρου με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, την Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Ρίτα Απρίλη και τον  Πρόεδρο της Κοινότητας Φαλάνης, κ. Κώστα Λυγούρα.  

Στο πλαίσιο αυτής, υπεγράφη η Συμβολαιογραφική Πράξη για την παραχώρηση του χώρου από τη Δημοτική Αρχή για την εγκατάσταση του Σταθμού Αποσυμπίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και την ένταξη της Φαλάνης στο δίκτυο φυσικού αερίου. Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι το έργο συμπεριλαμβάνεται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και σύμφωνα με το τεθέν χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο, ενώ η τροφοδότηση της περιοχής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2022.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την τροφοδότηση 8 δημοτικών κτιρίων της Φαλάνης. Αναγνώρισε επίσης, τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου για τη σύνδεση των περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, προσφέροντας ανάπτυξη στο βιομηχανικό – εμπορικό τομέα, εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολίτες και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δημότες – υποψήφιοι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην οδό Φαρσάλων 219, Λάρισα για να καταθέτουν αίτηση ενδιαφέροντος. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 11 150 ή 2310584444 ή να επισκέπτονται την εταιρική ιστοσελίδα www.edathess.gr.

Επισημαίνεται ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει «Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης» για τις νέες συνδέσεις με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Η προσφορά ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις έως τις 31/12/2021.

12-10-2021
Ημερίδα για ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά προγράμματα συμπερίληψης στην εκπαίδευση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και  το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Δράσης «Ημέρες Erasmus 21», συνδιοργανώνουν  Ημερίδα Παρουσίασης των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ERASMUS, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου από τις 9:00 έως τις 14:00.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Art Beyond Gaze (ABeyGΑ) (Key Action 2: Strategic Partnerships in Youth Sector/ 2020) το οποίο συντονίζει η ΠΔΕ Θεσσαλίας  και στοχεύει στην ολιστική και συνάμα εναλλακτική πρόσληψη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, με στόχο την υποστήριξη της συμπερίληψής τους στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ακολουθεί παρουσίαση της ειδικής εκπαιδευτικής δράσης «Ένα Μουσείο για όλους» του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρία και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus που θα συμπεριληφθούν στην ημερίδα είναι το «Sustainable Financial Literacy» (S.Fin.Lit) για τον οικονομικό γραμματισμό, το «Sustainable Codes and Holistic Environment for Minor Migrants in Europe» (Sheme) για την κοινωνική ενσωμάτωση ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, το «Against Bubble (Bullying)» για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού προς τους μαθητές με ASD, το «Foster Reception for Inclusive Educational Needs: Development of Educational Support for Kids» (Friendesk) και το «Towards Inclusive Education for Refugee Children» (Tieref) για τη σχολική ένταξη παιδιών προσφύγων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και τέλος, το  «Encouraging students to pursue grassroot sports activities outdoor in an Eco-friendly manner» (Ecocom) για την υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον αθλητικών δραστηριοτήτων, στα οποία συμμετέχει ως εταίρος η ΠΔΕ Θεσσαλίας. 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις των Προγραμμάτων Erasmus που υλοποιούνται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας από σχολεία των αντίστοιχων βαθμίδων.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση των παρισταμένων αναφορικά με οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Παρασκευή 15.10.2021

9:00: Χαιρετισμοί:

- Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος

- Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός

- Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης

-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, κ. Πάνος Σάπκας

- Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Δοδοντσάκης

Έναρξη της Ημερίδας

9:30: Ευρωπαϊκά Προγράμματα Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας:

 • Art Beyond Gaze (ABeyGa)
 • Sustainable Financial Literacy (SFinLit)
 • Foster Reception for Inclusive Educational Needs: Development of Educational Support for Kids (Friendesk)
 • Sustainable Codes and Holistic Environment for Minor migrants in Europe (Scheme)
 • Against Bullying (Bubble)
 • Towards Inclusive Education for Refugee Children (Tieref)
 • Εncouraging Students to pursue grassroot sports activities outdoor in a eco-friendly manner (Ecocom)

Εισηγητές: Ξεσφιγκούλη Δήμητρα, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Χατζοπούλου Ιωάννα, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διοικητικός στην ΠΔΕ Θεσσαλίας & Φιλόλογος ΠΕ02, Καραγιάννη Γεωργία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων στη ΔΔΕ Καρδίτσας, Εκπαιδευτικός ΠΕ06, Ζήσης Ζίκος, Μέλος της ομάδας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διοικητικός στην ΠΔΕ Θεσσαλίας

10:40: Παρουσίαση της ειδικής εκπαιδευτικής δράσης του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας «Ένα Μουσείο για όλους»

Εισηγήτρια: Φανή Καλοκαιρινού, Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Αρχαιολόγος-Λαογράφος

11:00: Διάλειμμα

11:30: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας «Inclusive Responsible Responsive Teachers- European Training Course for schoolteachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagement» (SOS SCHOOL)

Εισηγήτρια: Καραγιάννη Γεωργία Κων/ντία, Προϊσταμένη του τμήματος Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Καρδίτσας

11:40: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας «Transnational Education Mentoring Partnership (TEMP), σχέδιο PHERECLOS

Εισηγήτρια: Μαρία Μαλλιώρα, Εκπαιδευτικός ΠΕ 80

 

11.50: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «TEACH, EDUCATE, ACT, MOTIVATE

Εισηγήτριες: Πλιάρη Ζωή, Εκπαιδευτικός ΠΕ60 & Φλωράτου Μαρία, Εκπαιδευτικός ΠΕ60

12:00: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του 6ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας «Connecting European Citizens Through The Greek Language»

Εισηγήτρια: Βαρβάρα Ανθοπούλου, Διευθύντρια του 6ουΔ.Σ.

12:10: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου Προαστίου «Ματιές στη Γεωμετρία και την τέχνη»

Εισηγήτρια: Φιλιώ Μπεχράκη, Εκπαιδευτικός

12:20: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του ΕΝΕΕΓΥΛ Λάρισας «Contemporary Teaching and Learning Approaches to Special Needs Education»

Εισηγήτρια: Κουτίνα Σταυρούλα, Εκπαιδευτικός ΠΕ06

12:30: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων «Let's Pull Down All Barriers»

Εισηγήτριες : Ευαγγελία Σύρρου, Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05 & Γεωργία Κολοβελώνη, Εκπαιδευτικός ΠΕ02

12:40: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λ.Τ. Τρικάλων «Η λογοτεχνία ως πλαίσιο για την κοινωνική και συναισθηματική μάθηση», Εισηγήτρια: Αναστασία Πατέρα, Εκπαιδευτικός ΠΕ06

12:50: Γυμνάσιο-Λ.Τ.Βερδικούσιας, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Let's Share Our Heritage»

Εισηγητής: Παναγιώτου Νικόλαος, Εκπαιδευτικός ΠΕ86, Διευθυντής του Γυμνασίου –Λ.Τ. Βερδικούσας.

 

13:00: Συζήτηση

14:00: Λήξη Εκδήλωσης

12-10-2021
Πάμε σινεμά στο Χατζηγιάννειο - Πρόγραμμα προβολών

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ξεκινάει η πρώτη φάση των χειμερινών προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00 και στις 21:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιοτικές από το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα, παλιές και  καινούριες, κλασικές και μοντέρνες.

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους. Το ταμείο θα ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.

Η είσοδος παραμένει στα 4 ευρώ.

Η πρώτη ταινία για φέτος, είναι η γαλλοϊταλική παραγωγή “Κατηγορώ” σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι.  Πρόκειται την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους που συγκλόνισε τη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα.

«Οι μεγάλες ιστορίες συχνά κάνουν σπουδαίες ταινίες και η Υπόθεση Ντρέιφους είναι μια εξαιρετική ιστορία. Η ιστορία ενός ανθρώπου που κατηγορείται αδίκως είναι πάντα ένα συναρπαστικό θέμα, είναι όμως και αρκετά επίκαιρο θα έλεγα με την αύξηση του αντισημιτισμού. Όταν ήμουν νέος, είδα την αμερικάνικη ταινία «Η Ζωή του Εμίλ Ζολά» και με ταρακούνησε η σκηνή που ο λοχαγός Ντρέιφους ατιμάζεται. Ακόμα και τότε, έλεγα στον εαυτό μου πως μια μέρα θα κάνω πιθανώς μια ταινία γι' αυτή την τρομερή ιστορία.» Ρόμαν Πολάνσκι

Πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα του γαλλικού κινηματογράφου.

Αργυρός Λέοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2019.

Υπόθεση

Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού, κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

“Κατηγορώ” (18-19/10/2021)
Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'

Γαλλοιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Μελβίλ Πουπό, Ματιέ Αμαλρίκ και Βενσάν Περέζ

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

 

Η εποχή της βροχής (25-26/10/2021)

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103'

Σιγκαπουριανή ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Τσεν με τους: Γιαν Γιαν Γέο,Τζία Λερ Κο, Κρίστοφερ Μινγκ - Σουν Λι

Στρεσαρισμένη από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, μια δασκάλα κινέζικων στην Σιγκαπούρη αναπτύσσει θερμά αισθήματα για έναν ανήλικο μαθητή της, ο οποίος την ερωτεύεται.

 

Το τελευταίο ατού (1-2/11/2021)

Δραματική 1951 | Α/Μ | Διάρκεια: 111'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάλντερ με τους: Κερκ Ντάγκλας, Γίαν Στέρλινγκ, Μπομπ Άρθουρ

Ένας απογοητευμένος πρώην μεγαλοδημοσιογράφος που εργάζεται πλέον για μια εφημερίδα του Αλμπουκέρκι μαθαίνει τυχαία για έναν άντρα που παγιδεύτηκε σε μια σπηλιά. Εκμεταλλεύεται την ιστορία για να ξαναζωντανέψει την καριέρα του, συντονίζοντας και παρατείνοντας την προσπάθεια διάσωσης, ενώ τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του γίνονται περιζήτητα.

Ένας θρίαμβος (8-9/11/2021)

Κωμωδία 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες.

 

Ο Παράδεισος έπεσε στη Γη (15-16/11/2021)

Κωμωδία 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102'

Γαλλοπαλαιστινιακή ταινία, σκηνοθεσία Ελία Σουλεϊμάν με τους:Ελία Σουλεϊμάν, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ταρίκ Κόπτι, Βενσάν Μαραβάλ

Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Ελία Σουλεϊμάν ταξιδεύει ως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη για να βρει χρηματοδότες για την καινούργια ταινία του, καταλαβαίνει όμως πως δεν μπορεί ποτέ να φύγει μακριά από την πατρίδα του.

 

Η Ακρόαση (22-23/11/2021)

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99'

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ίνα Βάισε με τους: Νίνα Χος, Σόφι Ρόις, Θόρστεν Μέρτεν

Η Άνα είναι μια τελειομανής δασκάλα βιολιού η οποία προετοιμάζει έναν ταλαντούχο μαθητή της για τις εξετάσεις εισαγωγής στο ωδείο. Η αφοσίωσή της θα την απομακρύνει από το σύζυγο και τον νεαρό γιο της, ενώ η πίεση την οποία αισθάνεται γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη.

 

ΜΙΝΑRΙ (29-30/11/2021)

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λι Άιζα Τσουνγκ με τους: Στίβεν Γέουν, Γέρι Χαν, Γιου-Τζουνγκ Γιουν

Μια αμερικανοκορεατική τετραμελής οικογένεια εγκαταλείπει την Καλιφόρνια και κυνηγά το όνειρο της επιτυχίας στις πεδιάδες του Άρκανσο. Όμως τα φιλόδοξα σχέδιά της για τη μετατροπή 50 εκταρίων γης σε πλούσια φάρμα με κορεάτικα φρούτα και λαχανικά θα συναντήσουν διαδοχικά εμπόδια κι αναπάντεχες αναποδιές.

 

Μπλε βάλτος (6-7/12/2021)

Δραματική 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117'

Αμερικανοκαναδική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Τσον με τους: Τζάστιν Τσον, Αλίσια Βικάντερ, Σίντνεϊ Κοβάλσκι, Αλτόνιο Τζάκσον

Ο Αντόνιο είναι ένας Αμερικανοκορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται ως tattoo artist και προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά του καθώς απειλείται με άμεση απέλαση.

12-10-2021
Δωρεάν σεμινάρια κοσμήματος στον Μύλο του Παππά

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου,  η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, σε συνεργασία με τον Χρίστο Ανδρικά, διοργανώνουν τρία δίωρα δωρεάν σεμινάρια για να μάθετε την τέχνη του κοσμήματος.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τις ώρες 11.00-13.00, 17.00-19.00 και 19.30-21.30, στον 1ο όροφο του Μύλου του Παππά.

Ο Χρίστος Ανδρικάς,  ο γνωστός master του είδους, θα σας μυήσει στις ιδιαίτερες τεχνικές κοσμήματος “beadweaving” (χαντροϋφαντική).

Μαζί του θα φτιάξετε ένα στιλάτο βραχιόλι από ιαπωνικές χάντρες και τσέχικα κρύσταλλα, το οποίο θα πάρετε μαζί σας στο τέλος του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6972318974.

11-10-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 12/10/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στην οδό Γοργία (από Ερατούς έως Δημοσθένους).

11-10-2021
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

Oλική αποκατάσταση με άσφαλτο των οδών στην συνοικία της Νέας Σμύρνης θα γίνει το επόμενο διάστημα.  Όπως είναι γνωστό στη συνοικία είχε προηγηθεί  από την ΔΕΥΑΛ η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και των παροχών  με την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών – Ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης». Λόγω των πολλών τομών που απαιτήθηκαν κατά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και των παροχών καθώς και των τομών από την διέλευση των δικτύων κοινής ωφελείας όλων των Οργανισμών που κατασκευάστηκαν σε προηγούμενο χρονικό διάστημα κρίθηκε ως επιτακτική η

ανάγκη ολικής αποκατάστασης των οδών. Για την υλοποίηση του έργου υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρη Μαβίδη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Αίας ΑΤΕ» κ. Θ. Ζυγογιάννη. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Σαββοργινάκης και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ κ. Αν. Ζαχίδου Το έργο είναι προϋπολογισμού είναι 995.000,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και το συμβατικό ποσό ανέρχεται σε 705.190,66 € (πλέον ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Με τη διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης (με απόξεση της παλαιάς) επιτυγχάνεται η επιδιόρθωση τοπικών φθορών και η αποκατάσταση της επιπεδότητας και αντιολισθηρότητας του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη πρόσφυση των οχημάτων, την μείωση του θορύβου κατά την διέλευση τους και την αποφυγή ενόχλησης των περιοίκων κατά την τοπική αποκατάσταση των μπαλωμάτων που απαιτούνταν με την πάροδο του χρόνου.

 

11-10-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Δευτέρα 11/10/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2021
Διαδικασία Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων Τρίτη 12/10/2021, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ) Πέμπτη 14/10/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2021
Όλα έτοιμα για το συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe που φιλοξενεί ο Δήμος Λαρισαίων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Ετήσιο Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, με τίτλο “From here to where? Succeed in the post Covid transformation”, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13-15 Οκτωβρίου 2021,  με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λαρισαίων.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του e-Trikala και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τις διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις προσδοκίες των πολιτών.

Συγκεκριμένα προετοιμάζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

➢ Ψηφιακός Μετασχηματισμός στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

➢ Το μέλλον της ψηφιακής τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας

➢ Αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων

➢ Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.

➢ Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη

➢ Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

➢ Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκόσμιας φήμης όπως οι Alan R. Shark, Executive Director at Public Technology Institute – USA, Robin Hambleton, Emeritus Professor of City Leadership – University of the West of England, Bristol, UK and Director of Urban Answers, Rossen Naydenov, Officer in ENISA - The European Union Agency for Cybersecurity και πολλοί άλλοι.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.majorcities.eu/ 

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης https://mce.liveon.tech/

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Δικτύου Major cities of Europe και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Giorgio Prister , αναφέρεται στη χρονική περίοδο διεξαγωγής και τους λόγους που προτρέπουν στη διεξαγωγή του συνεδρίου των Major Cities of Europe με τίτλο From here to where? Succeed in the post Covid transformation”

«Γιατί είναι αυτή η σωστή περίοδος για να πραγματοποιηθεί αυτός ο μετασχηματισμός?

Η απάντηση είναι απλή, μια και ακόμη και αν είχαμε προβλήματα στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του μετασχηματισμού στο παρελθόν, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Next Generation EU plan and funding, που θα βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε ως Δήμοι και γενικότερα Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τολμώ να πω ότι χωρίς ένα πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό δεν υπάρχει τρόπος να επεξεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα δεδομένα που αποκτούμε και να σχεδιάσουμε νέες υπηρεσίες ή να αναμορφώσουμε τις υπάρχουσες.

Χωρίς τον «πράσινο» μετασχηματισμό τα «πράσινα» projects θα είναι πολύ περιορισμένα, όπως και η επίδραση τους. Το να υπάρχει ένα ευρύ και αποτελεσματικό πρόγραμμα σχετικά με «πράσινες» και βιώσιμες πόλεις είναι κύρια προτεραιότητα μας.

Αλλά τι γίνεται με τις δεξιότητες; Έχουμε τις σωστές; Χρειαζόμαστε κι άλλες; Χρειαζόμαστε εξ ολοκλήρου νέες και διαφορετικές; Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε.

Όπως επίσης και τι γίνεται με την ηγεσία; Απαιτείται νέα προσέγγιση και στυλ που να εμπλέκει πολίτες και στελέχη και να παρακινεί σε αποτελεσματική ομαδική δουλειά για καλύτερα αποτελέσματα; Εμείς το πιστεύουμε και θα υπάρξει συζήτηση για το ζήτημα αυτό.

Τι γίνεται με την ιδιοκτησία δεδομένων, με την προστασία τους και γενικά με την ψηφιακή ηθική; Είμαστε βέβαιοι για την κυβερνοασφάλεια μας; Η εμπειρία μας, μετά από μια σειρά από εβδομαδιαία meetings και ανταλλαγής απόψεων, μας δείχνει ότι δεν είμαστε τόσο βέβαιοι, αλλά δουλεύοντας ομαδικά στη διαχείριση τέτοιων απειλών, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε. Θα συζητηθεί εκτενώς και αυτό.

Σας προσκαλώ να συναντηθούμε online από τις 13 έως τις 15 Οκτώβρη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον επόμενο χρόνο, το Μάιο του 2022, που το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Λάρισα πάλι με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, θα μας δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούμε ακόμα περισσότερες εμπειρίες και να αναλύσουμε ακόμα περισσότερο τα θέματα που θα παρουσιάσουμε αυτή τη χρονιά.»

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Δίκτυο Major Cities of Europe και τον Δήμο Λαρισαίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του e-Trikala, του ΣΕΠΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

08-10-2021
Αιτιολογική έκθεση για τον χαρακτηρισμό κτιρίου ως διατηρητέου

Με το με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/89587/3563/27-9-21 έγγραφο το Τμήμα Διατηρητέων Κτιρίων του Υ.Π.ΕΝ. διαβίβασε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων την αιτιολογική έκθεση για «τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέου του κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Γρηγορίου Ε’ 1 και Παπαναστασίου στο ΟΤ 797Α, στο Δήμο Λαρισαίων (Ν. Λαρίσης) και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτό».

Σύμφωνα με την παρ. 3.α του άρθρου 6 του Ν-4067/12 (ΦΕΚ-79/Α’) η παραπάνω αιτιολογική έκθεση αναρτήθηκε σήμερα, ημέρα Πέμπτη, την 7.10.2021, στον προορισμένο γι’ αυτό ειδικό χώρο του Δημαρχείου.

Ως εκ τούτου, προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις κατά της πιο πάνω έκθεσης στην πιο πάνω αρμόδια Υπηρεσία του Υ.Π.ΕΝ. μέσα σε ένα (1) μήνα από την κοινοποίηση της έκθεσης.

Επισημαίνουμε ότι με το παραπάνω σχετικό εφιστάται η προσοχή σύμφωνα με την παρ. 3.β του άρθ. 6 Ν. 4067/12 ότι “από την κοινοποίηση της αιτιολογικής έκθεσης απαγορεύεται κάθε επέμβαση στο προτεινόμενο προς χαρακτηρισμό κτίριο για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους ή μέχρι τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης ή τη γνωστοποίηση στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης για τη μη περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού”.

Για το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2021
Σχολικά Είδη από το 3ο Σύστημα Αεροσκόπων Λάρισας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λαρισαίων

Σχολικά είδη προσέφερε το 3Ο Σύστημα  Αεροπροσκόπων Λάρισας  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων,   ενισχύοντας  για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Τα είδη προσέφεραν οι εκπρόσωποι του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων κ.κ. Λέων Μαγρίζος και Πηλέας Νασίκας τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θέλουν να συμβάλλουν στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζοντας τα μικρά παιδιά των δικαιούχων της Δομής.

Από την πλευρά του Δήμου τα σχολικά είδη παρέλαβαν  τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για ην προσφορά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

 

07-10-2021
H Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Κατσίγρα σε Διεθνή Έκθεση στο Βερολίνο παρουσιάζοντας τα έπιπλα Σλήμαν

Στα μέσα Οκτωβρίου, ένα τηλεοπτικό συνεργείο της γερμανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ZDF (Zweites Deutsches Fernesehen – ZDF) θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα για τις ανάγκες γυρισμάτων του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ με τίτλο  Heinrich Schliemann - to whom belongs the treasure of Priam‘?”. Πρόκειται για μια ταινία 45 λεπτών του Γερμανού σκηνοθέτη , ιστορικού και συγγραφέα βιβλίων Dr Frank Vorpahl.

Ο Dr Frank Vorpahl στο πλαίσιο της έρευνας για την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ επισκέφθηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στις 29 Ιουλίου 2021. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συνεργάστηκε με την Αντιπρόεδρο κ. Άννυ Ψάρρα και την προϊσταμένη του μουσείου κ. Ιωάννα Δεληγιάννη, για την προετοιμασία των προβλεπόμενων γυρισμάτων, εστιάζοντας στα περίφημα «έπιπλα Σλήμαν» που κάποτε στόλιζαν το Ιλίου Μέλαθρον, το νεοκλασικό αρχοντικό του Ερρίκου Σλήμαν και της συζύγου του Σοφίας, στην Αθήνα, το σημερινό Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας.

Με αφορμή τα 200ά γενέθλια του Ερρίκου Σλήμαν στις 6 Ιανουαρίου 2022, υλοποιείται το ντοκιμαντέρ του Dr Vorpahl το οποίο θα «ακολουθήσει» τα βήματα του «εξερευνητή της Τροίας» και του «ανασκαφέα των Μυκηνών».

Στο πλαίσιο αυτό, το γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο θα κάνει γυρίσματα σε όλες τις περιοχές ανασκαφών και μουσεία παγκοσμίως που συνδέονται με την προσωπικότητα του Σλήμαν: στην Αθήνα και στο Βερολίνο, στην Ιθάκη και στις Μυκήνες, στην Τροία και την Κωνσταντινούπολη, το Σακραμέντο, τη Μόσχα και το Παρίσι, παρουσιάζοντας και συζητώντας για εκπληκτικές και κρίσιμες πτυχές του έργου και της ζωής του από ένα διεθνές πάνελ εξαιρετικών επιστημόνων.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του γερμανικού τηλεοπτικού συνεργείου τον Οκτώβριο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα ως κάτοχος του εφευρετικού γραφείου του Ερρίκου Σλήμαν θα υποδεχτεί επίσης τον καθηγητή Matthias Wemhoff, διευθυντή του Μουσείου Staatliche του Βερολίνου για το Vor- und Frühgeschichte (Κρατικό Μουσείο Προϊστορικής και Πρωτοϊστορικής Αρχαιολογίας του Βερολίνου) να ολοκληρώσει μια συμφωνία μεταξύ Λάρισας και Βερολίνου για να επιτρέψει την πρώτη διεθνή έκθεση επίπλων γραφείου του Ερρίκου Σλήμαν ως δάνειο από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης έκθεσης Schliemann στο μουσείο του Βερολίνου που θα ξεκινήσει τον Μάϊο του 2022. Η διεθνής προετοιμασία για αυτό το φιλόδοξο έργο του μουσείου του Βερολίνου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και συμπεριλαμβάνει και την έκθεση των επίπλων Σλήμαν της Συλλογής Κατσίγρα.

Μετά την επικοινωνία και την πρόταση του μουσείου του Βερολίνου η οποία ήρθε μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε το αίτημα και όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς και έκθεσης των επίπλων και αποφάσισε θετικά.

Κατόπιν αυτού η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, εργάζονται σχετικά με την έκδοση απόφασης του αρμοδίου οργάνου εξαγωγής των επίπλων Σλήμαν από τη χώρα, όπως προβλέπεται, καθώς το 2001, με υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκαν έργα τέχνης χρήζοντα ειδικής κρατικής προστασίας.

Το ντοκιμαντέρ, του Frank Vorpahl, εφόσον ολοκληρωθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, θα παρουσιαστεί από τη Γερμανική τηλεόραση (Zweites Deutsches Fernesehen – ZDF) στις 7 Ιανουαρίου 2022 και θα μπορεί κανείς από την Ελλάδα να το δει διαδικτυακά  μέσω του www.zdf.de . Παράλληλα, από τις 19 Αυγούστου κυκλοφορεί μια νέα βιογραφία του Ερρίκου Σλήμαν από τον Dr Frank Vorpahl, δυστυχώς μόνο στα γερμανικά.

Τα έπιπλα Σλήμαν – Το γραφείο του Γεωργίου Κατσίγρα

Τα έπιπλα του γραφείου του Ερρίκου Σλήμαν έχουν πολλαπλή αξία, διότι αφενός αποτελούν ένα σπάνιο δείγμα του ελληνικού υλικού πολιτισμού από τα τέλη του 19ου αιώνα και αφετέρου είναι συνδεδεμένα με δύο σημαντικές προσωπικότητες: σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ καθ’ υπόδειξη και για λογαριασμό του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν για την κατοικία του στην Αθήνα, το «Ιλίου Μέλαθρον». Τα μοτίβα τους (φτερωτοί κριολέοντες, ανθέμια, κεφαλές κριαριού, πόδια λιονταριού, αθηναϊκή γλαύκα, κεφαλές σατύρων) παραπέμπουν στην αναβίωση της αρχαιότητας μέσα από το πνεύμα του νεοκλασικισμού. Τα έπιπλα κατασκευάστηκαν στη Βιέννη το 1880 από ξύλο καρυδιάς, ενώ το 1955 τα αγόρασε ο γιατρός Γεώργιος Κατσίγρας από τον παλαιοπώλη Στάθη Κυρλόγλου -αν και τα διεκδικούσε και η τότε βασίλισσα Φρειδερίκη- για να τα τοποθετήσει έκτοτε στο γραφείο του, αρχικά στην κλινική και κατόπιν στο προσωπικό του ιατρείο. Συνοδεύονται από τρία χάλκινα αγάλματα –της Πηνελόπης, του Διονύσου και ενός ιππέα. Περιήλθαν στην κατοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ως κληροδότημα του Γεωργίου Κατσίγρα το 1998 μαζί με 1170 βιβλία και 57 επιπλέον έργα τέχνης συμπληρώνοντας τη δωρεά του συλλέκτη προς την πόλη της Λάρισας. Έκτοτε, εκτίθενται μόνιμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.katsigrasmuseum.gr

07-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-10-2021
Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες: Η Λάρισα στη συνάντηση για τη συνεισφορά των πόλεων στην επίτευξη των στόχων του συμφώνου

Η Λάρισα συμμετείχε στην Παγκόσμια διαδικτυακή συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 από την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη Συντονιστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομάδας Εργασίας για τη Μετανάστευση (GTFM), με θέμα τη συνεισφορά των πόλεων στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες (Global Compact on Refugees). Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Με ευθύνη της ’Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καταγράφηκαν καλές πρακτικές απ' όλον τον κόσμο, που αποσκοπούν στη συμπερίληψη και στη διαμόρφωση πολιτικών ένταξης και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται το Δημοτικό Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου μας. Να σημειωθεί πως στον ίδιο οδηγό συμπεριλαμβάνονται και καλές πρακτικές από την Αθήνα, την  Καρδίτσα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, που όπως και η Λάρισα αποτελούν μέλη του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη.

Ο στόχος της συζήτησης, που διεξήχθη σε ολομέλεια, αλλά και σε μικρότερες ομάδες, ήταν να περιγραφούν καινοτόμες πρωτοβουλίες πόλεων απ΄όλον τον κόσμο και να διαμορφωθούν μελλοντικές πολιτικές, ώστε το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες να μεταφραστεί σε συγκεκριμένες βελτιώσεις στη ζωή των προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν.

Τα αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης τεχνικού επιπέδου θα παρουσιαστούν στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου (HLOM) στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2021 στη Γενεύη. Το HLOM θα φέρει κοντά ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς με στόχο την επίτευξη των στόχων του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Πρόσφυγες.

 

06-10-2021
(ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Κατάθεση προσφορών για "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΛΙΑΣ AD BLUE ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ"

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
06-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2021
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους 27 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για τους μαθητές Δ΄ Δημοτικού και οικογένειες και παιδιά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων µε ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτηµα της Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου η Λάρισα να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, με στόχο να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ στο κέντρο,την σωστή χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, δημιούργησε καινοτόμα προγράμματα  Κυκλοφοριακής Αγωγής για όλους τους δημότες ηλικίας από 3 ετών.

Η Λάρισα “Η Πόλη που Μαθαίνει” ανοίγει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τα εξής προγράμματα :

1. Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής , για τους 27 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς προσαρμοσμένο στην ηλικία των φιλοξενούμενων παιδιών με σκοπό την καλλιέργεια της κουλτούρας της οδικής συμπεριφοράς, τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας αλλά και την  έµπνευση ορθής νοοτροπίας και συµπεριφοράς,.

Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιείται στο χώρο των παιδικών σταθμών με βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια και κατάλληλο για τη μικρή ηλικία των παιδιών υλικό, με στόχο την εμπέδωση των:

 • κανόνων συμπεριφοράς στο αυτοκίνητο των γονιών, της σημαντικότητας των ειδικών παιδικών καθισμάτων αλλά και της χρήσης ζώνης .
 • της προσοχής ως πεζός
  • βασικών σημάτων και πινακίδων κάθε κατηγορίας
  • φαναριών πεζών και οχημάτων
  • χρήσης του ποδήλατου

 Στη συνέχεια το πρόγραμμα  θα συνεχιστεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής   του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

2. Πρόγραμμα για μαθητές της Δ΄ Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα ξεκινήσει από την 11 Οκτωβρίου 2021,  όπου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

3. “Μαθαίνω το ποδήλατο με το μπαμπά και τη μαμά” , με προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις για γονείς και παιδιά.

Οι επισκέψεις- εκπαιδεύσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Αλκαζάρ ξεκινούν Πέμπτη 7/10 στις 17:00-18:00 και 18:00-19:00

Το πρόγραμμα που αφορά τον γονιό και το παιδί του/παιδιά του,  προϋποθέτει να έχουν και να κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι 7 ετών. Κύκλος 3 μαθημάτων -συμβουλών για το πώς να μετακινούμαστε με ασφάλεια  στην πόλη με το παιδί μας. Τί και ποιούς κανόνες ακολουθούμε, πως κινούμαστε σε πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μαζί. Αφετηρία εκπαίδευσης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

Όλα τα προγράμματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Δηλώσεις συμμετοχής  στα e-mail:

 • για τα Δημοτικά Σχολεία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • για τους πολίτες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 680215 Δ/ντρια Μπαξεβάνου Σταυρούλα

2410 680246 Δερπάνη Ευγενία (για τα Δημοτικά Σχολεία)

6974024059 Ευαγγέλου Ευαγγελία (για τους πολίτες)

05-10-2021
Υπεγράφη η σύμβαση για το master plan της ΔΕΥΑΛ

Μελέτη ορόσημο για μην μείνει η Λάρισα απο νερό για τα επόμενα 40 χρόνια

 • Απ. Καλογιάννης: Παρακαταθήκη για το Δήμο και τις επόμενες γενιές των Λαρισαίων
 • Προσανατολισμός για υδροδότηση από επιφανειακά νερά με κατασκευή φραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή

Ορόσημο στην εξέλιξη της πορείας των μεγάλων διαχειριστικών έργων για την πόλη της Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων, σηματοδοτώντας το είδος και το μέγεθος των προτεινόμενων υδραυλικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες σε ύδρευση του πληθυσμού της για την επόμενη 40ετία, αποτελεί η υπογραφή από τον δήμαρχο Λαρισαίων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Απόστολο Καλογιάννη της σύμβασης για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης (master plan) που αφορά στην διαχείριση των υδατικών πόρων του δήμου.

Η μελέτη αυτή, εξαιτίας του εύρους του αντικειμένου της, αποτελεί την μεγαλύτερη στο είδος της, σε εθνικό επίπεδο, καταδεικνύοντας την σημασία που αποδίδεται από τη ΔΕΥΑΛ και τον Δήμο Λαρισαίων στην σωστή διαχείριση του υπέρτατου δημόσιου αγαθού, του νερού.

Η σύμβαση για τη μελέτη υπό τον τίτλο «Μέτρα και έργα ορθολογικής- αποδοτικής διαχείρισης για την ύδρευση - Προμελέτη για την υδροδότηση του δήμου Λαρισαίων από νέα ομάδα γεωτρήσεων – Οριοθέτηση ζωνών προστασίας» υπεγράφη επίσης από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Οικονομικών Φορέων «A.D.T. Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ»  κ. Ανδρικόπουλο. Η συμβατική αξία της μελέτης είναι 379.599,33 € .

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας και από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» . Ο χρόνος υλοποίησης της μελέτης είναι 24 μήνες.

Απ. Καλογιάννης: Σημαντική στιγμή για τη Λάρισα, το Δήμο και τη ΔΕΥΑΛ

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Απ. Καλογιάννης σημειώνει τα εξής

H εκπόνηση του Master Plan για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της πόλης και του Δήμου Λαρισαίων σε νερό, για ύδρευση και άρδευση, αποτελεί ένα ακόμα στρατηγικό σχέδιο που καταθέτουμε στην πόλη, τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους. Η ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης μελέτης, της μοναδικής στο είδος της στην χώρα, θα υποδείξει με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για ύδρευση και άρδευση στο Δήμο Λαρισαίων για τα επόμενα σαράντα χρόνια.  Εκτός από τον εντοπισμό περιοχών για τη λειτουργία νέων ομάδων γεωτρήσεων, θα υποδειχθούν και τρόποι αξιοποίησης των επιφανειακών νερών με την κατασκευή φραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Όπως την δεκαετία του 1980, η τότε δημοτική αρχή, προβλέποντας τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στην υδροδότηση της Λάρισας από τον Πηνειό, εξαιτίας  της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του, στράφηκε στην επιλογή των ομάδων γεωτρήσεων, έτσι και σήμερα προχωράμε στη διερεύνηση της υδροδότησης της Λάρισας, από επιφανειακά νερά με την κατασκευή των αναγκαίων έργων. Με αυτό τον τρόπο η πόλη, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΛ θα αντιμετωπίσουν τα όποια μελλοντικά προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά και πιθανά πρόσκαιρα προβλήματα, σαν αυτά που προέκυψαν,  τον Μάρτιο από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας.

 

Πρόκειται αναμφίβολα, για μια σημαντική στιγμή για την Λάρισα, το Δήμο μας  και τη ΔΕΥΑΛ. Το Master Plan αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των Λαρισαίων.»

Σημειώνεται ότι με τη μελέτη αυτή, η ΔΕΥΑΛ εξοπλίζεται με ένα σχέδιο, μεσο - μακροπρόθεσμο, ώστε στρατηγικά να εργαστεί για την υλοποίηση των στόχων που το ίδιο το σχέδιο, αλλά και ειδικότερες μελέτες θα καθορίσουν. Φυσικά, η ύπαρξη του master plan διευκολύνει σημαντικά τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων που θα προκύψουν από τον σχεδιασμό.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η δημιουργία ή τροποποίηση των εσωτερικών πυρήνων ύδρευσης με κριτήριο την ασφαλή κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού ευθύνης της ΔΕΥΑΛ (όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λαρισαίων και τμήματος του Δήμου Κιλελέρ) και η αξιολόγηση των διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά λειτουργίας και εξυπηρέτησης σε υπηρεσίες νερού της ΔΕΥΑΛ στο Γενικό Σχέδιο θα συνεκτιμηθούν υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες σε νερό. Θα εξεταστούν και σενάρια υδροδότησης από επιφανειακά νερά σύμφωνα με τα μέτρα που αναφέρονται στην Α Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων των Λεκανών Απορροής του Υ.Δ. Θεσσαλίας.

Η ΔΕΥΑΛ παράγει νερό για ύδρευση και άρδευση από γεωτρήσεις ήδη από την 10ετία του1960.  Όμως σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας έχουν εντοπισθεί, αναγνωρισθεί και μελετηθεί (σε διάφορα στάδια) αρκετές θέσεις κατάλληλες για την ταμίευση επιφανειακών νερών (φράγματα) ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της ΔΕΥΑΛ σε νερό. Για τις προαναφερόμενες θέσεις θα συγκεντρωθούν τα στοιχεία των υφιστάμενων μελετών, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματά τους σε επίπεδο εκπόνησης προκαταρκτικών μελετών λαμβάνοντας υπόψη και τα απαιτούμενα έργα μεταφοράς και επεξεργασίας, θα γίνει αξιολόγηση των συμπερασμάτων τους υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών και θα διεξαχθεί πολυκριτηριακή ανάλυση με κριτήρια τεχνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ώστε να προκύψει ιεράρχηση των έργων αυτών ως προς την εξυπηρέτηση των αναγκών σε σχέση με τα έργα υδροδότησης από γεωτρήσεις (υφιστάμενες, προτεινόμενες).

Ταυτόχρονα θα εκπονηθεί προμελέτη για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Αμυγδαλέας - Κουτσόχερου του Δήμου Λαρισαίων, ώστε να υπάρχει άμεσος εναλλακτικός τρόπος υδροδότησης από νέα ομάδα γεωτρήσεων.

Επίσης θα καθοριστούν τα μέτρα και οι ζώνες προστασίας των υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων από ρύπανση των σημείων ή πεδίων υδροληψίας, σύμφωνα με το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων των Λεκανών Απορροής του Υ.Δ. Θεσσαλίας .

Οι εναλλακτικές λύσεις που θα προσδιορισθούν , μαζί με τις υφιστάμενες, θα αξιολογηθούν ως προς τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που θα αφορούν στις περαιτέρω ενέργειες από τη ΔΕΥΑΛ.

Με βάση όλα τα παραπάνω θα διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα θέτει τις προτεραιότητες υλοποίησης έργων σε Φάσεις Ανάπτυξης , περιλαμβάνοντας συγκεκριμένα κριτήρια ιεράρχησης των έργων και των παρεμβάσεων. Τέλος θα ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα υλοποίησης των επιλεγμένων έργων ανά Φάση Ανάπτυξης με επιμερισμό σε συγκεκριμένες ενέργειες (π.χ. προκήρυξη μελετών, διενέργεια τεχνικών ερευνών, κ.λπ.)

Η ολοκλήρωση του Σχεδίου θα γίνει με την οικονομική ανάλυση των υπηρεσιών ύδρευσης και άρδευσης σύμφωνα με τα εναλλακτικά σενάρια και θα περιλαμβάνει και πρόταση για τιμολογιακή πολιτική. Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν , μετά από διαβούλευση , σε δύο ημερίδες. Σημειώνεται πως η ΔΕΥΑΛ, όλα αυτά τα χρόνια, δούλεψε με συνέπεια και στόχο την εξυπηρέτηση των

αναγκών του πολιτών, πάντα με σεβασμό στο δημόσιο αγαθό που διαχειρίζεται. Σήμερα υλοποιώντας συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, προχωρά μπροστά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος στον τομέα της και να συνεχίσει να επενδύει ανταποδοτικά, όπως επιβάλλεται από τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Σαββοργινάκης και η Διευθύτρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ κ. Αν. Ζαχίδου.

05-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
05-10-2021
Δήμος Λαρισαίων: Σε εξέλιξη Απογραφή Κτιρίων 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ
 • Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ που επικοινωνούν με ιδιοκτήτες, ενοίκους και διαχειριστές πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου, φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, με τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε εξέλιξη είναι και στο Δήμο Λαρισαίων, η απογραφή κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα η διεξαγωγή της μεγάλης Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών.

Η Απογραφή Κτιρίων 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας, για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση σχετικά με τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Η Απογραφή Κτιρίων πραγματοποιείται λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021), με σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων της Ελλάδας και τη συλλογή στοιχείων για τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά κατασκευής, η χρήση ή ο προορισμός χρήσης τους, η περίοδος κατασκευής, η προσβασιμότητα σε αυτά Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), ο αριθμός ανελκυστήρων κ.ά. Η Απογραφή Κτιρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 είναι ο Νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021).

Στα στοιχεία της Απογραφής Κτιρίων στηρίζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία, το εμβαδόν, τυχόν παραβάσεις πολεοδομικής νομοθεσίας κ.λπ. που αφορούν στα απογραφόμενα κτίρια.

 

Τρόπος διενέργειας

Κατά τη διάρκεια της Απογραφής Κτιρίων, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλα τα κτίρια κάθε οικισμού και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά, τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο το οποίο περιλαμβάνεται σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικές συσκευές αφής (tablet), ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιείται και ο γεωχωρικός εντοπισμός των κτιρίων με τη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων (σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1799 της Επιτροπής).

 

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου. Οι ερευνητές (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Κτιρίων 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς: Τηλ.: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2891, 213 135 2911, 213 135 2913 ή να απευθύνονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-census

Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.statistics.gr/el/2021-buildings-press-kit

05-10-2021
Πρόσκληση για άσκηση υποψηφιων δικηγόρων στο Δήμο Λαρισαίων

Προσκαλούνται όσες/οι υποψήφιες/οι δικηγόροι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι (6) μηνών, με δυνατότητα παράτασης για διάστημα επιπλέον έξι (6) μηνών, στο Αυτ. Τμήμα Νομικής Υποστήριξης του Δήμου Λαρισαίων να υποβάλουν την αίτησή τους, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: protokolo@larissa.gov.gr , μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2021
Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης

Tην προοπτική επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Λάρισα, το προσεχές διάστημα, συζήτησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το Γκαλά Μαρία Κάλλας, της Κρατικής Ορχήστρας Βορείου Ελλάδας, με σοπράνο την διεθνούς φήμης Λαρισαία Μυρτώ Παπαθανασίου. Το Γκαλά τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ απο το Δήμο Λαρισαίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βρέθηκε εκτός του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας και ο Λαρισαίος μαέστρος και σημαίνον στέλεχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Δημ. Καρβούνης.

04-10-2021
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τρίτη 05/10/2021, ώρα 09:00-13:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΑ
 • ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 • ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
 • ΕΡΕΧΘΕΑ

 

 

Λάρισα, 4 Οκτωβρίου 2021

04-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-10-2021
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (4.10 εως 10.10) στο Δήμο Λαρισαίων

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου                 

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομειου 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Αλκαζάρ 8 π.μ. – 4 μ.μ

 

Τρίτη 5 Οκτωβρίου                        

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Ανθούπολη, πλατεία 8 π.μ. – 2 μ.μ.

Αμπελόκηποι, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 8 π.μ. – 2 μ.μ.

Πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα 8 π.μ. – 2 μ.μ.

                               

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου  

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 4 μ.μ.

Νέα Σμύρνη, πάρκο Αισχύλου 8 π.μ. – 2 μ.μ

Αγιος Αντώνιος, πάρκο 8 π.μ. – 2 μ.μ.

 

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομείου 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Σκεπαστή Νεάπολης, 8 π.μ. – 2 μ.μ.

Λειβαδάκι, Πλατεία, 8 π.μ. – 2 μ.μ.

Πλατεία Τούμπας , οδός Ζήλου, 8 π.μ. – 2 μ.μ.

 

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου                           

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία Ταχυδρομειου 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Πλατεία ΑΤΑ 8 π.μ. – 4 μ.μ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ 8 π.μ. – 3 μ.μ

               

Σάββατο 9 Οκτωβρίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

 

Κυριακή 10 Οκτωρίου

Κεντρική Πλατεία 8 π.μ. – 4 μ.μ

04-10-2021
Ο Δ. Λαρισαίων στηρίζει μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 εως 67 ετών
 • Αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση προσωπικού

Στην αξιοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικία 55 έως 67 ετών θα προχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων για την κάλυψη 130 θέσεων εργαζομένων, κυρίως για τις υπηρεσίες καθαριότητας (οδοκαθαρισμός) και Πρασίνου.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ αφορά άτομα στης συγκεκριμένης ηλιακής κατηγορίας, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών.

Η διάρκειά του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ενώ η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία.

Το πρόγραμμα διαθέτει θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος Λαρισαίων με αίσθημα ευθύνης και στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα βοηθώντας  έτσι συμπολίτες της συγκεκριμένης ηλιακής ομάδας να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην ή να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συμπολίτες δίνουμε αγώνα συμβάλλοντας έτσι και στον περιορισμό της ανεργίας σε μια κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία.

01-10-2021
Αποτελέσματα της υπ' αριθμ 39691/09-09-2021 ανακοίνωσης για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

Ειδικότητα: 101 ΠΕ ή ΤΕ Μουσικός Ρυθμικής

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας

Πίνακας Προσληπτέων

Ειδικότητα: 102 ΠΕ Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας

Πίνακας Προσληπτέων

Ειδικότητα: 103 ΤΕ Μουσικός (Ειδικότητα Πιάνο)

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας

Πίνακας Προσληπτέων

Ειδικότητα: 104 ΤΕ ή ΔΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ /ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ  

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας ΤΕ

Κύριος Πίνακας ΔΕ

Πίνακας Προσληπτέων

Πίνακας Απορριπτέων

Ειδικότητα: 105 ΤΕ ή ΔΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ/ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ   

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας ΤΕ

Α' Επικούρικος

Κύριος Πίνακας ΔΕ

Πίνακας Προσληπτέων

Πίνακας Απορριπτέων

Ειδικότητα: 106 ΠΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ-ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ/ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ονομαστικός Πίνακας

Κύριος Πίνακας

Πίνακας Προσληπτέων

Πίνακας Απορριπτέων

 

01-10-2021
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ) Πέμπτη 07/10/2021, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-10-2021
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Τετάρτη 06/10/2021, ώρα 12:30 (ΔΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ

01-10-2021
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-10-2021
Ξεκινούν τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων

Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων για την χρονική περίοδο 2021-2022 ξεκινούν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Οι Ακαδημίες, οι Σχολές εκμάθησης αθλημάτων και το Πρόγραμμα ¨΄Αθληση και Γυναίκα¨, υλοποιούνται πάνω από 30 χρόνια, με μεγάλη συμμετοχή από τους πολίτες της Λάρισας μικρούς  και μεγάλους.

Οι χώροι διεξαγωγής είναι τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων και τα δημοτικά αθλητικά κέντρα, σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας.

Αυτή την χρονιά, τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

-Οι  Ακαδημίες & οι Σχολές εκμάθησης αθλημάτων του Δήμου Λαρισαίων είναι οι εξής:

Ποδηλασία, Κολύμβηση, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Τένις, Ποδόσφαιρο. Λειτουργούν τμήματα παιδικά  και ενηλίκων (Κολύμβηση & Τένις ).

-Το πρόγραμμα ¨Άθληση & γυναίκα¨ (Aerobic, Aqua Gymnastic, Pilates κ.α.)  υλοποιείται στις παρακάτω συνοικίες:

ΆΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (7ο Δημοτικό), ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (12ο Δημοτικό, 23ο Δημοτικό  & Πολιτιστικό κέντρο Αγ.Γεωργίου), ΆΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Πολιτιστικό κέντρο Αγ.Κων/νου, 39ο Δημοτικό & 5ο Δημοτικό), ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (4ο Δημοτικό) , ΆΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ(6ο-29ο Δημοτικό), ΑΛΚΑΖΑΡ (ΕΑΚ Κολυμβητήριο), ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (12ο Γυμνάσιο),ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (17ο Δημοτικό & Λέσχη Ανθούπολης), ΑΤΑ (15o Δημοτικό),ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (14ο Δημοτικό), ΛΙΒΑΔΑΚΙ (25ο Δημοτικό), ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (42ο Δημοτικό, 44o Δημοτικό, Κονάκι & Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας), ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (11ο Γυμνάσιο & Λέσχη Νέας Σμύρνης), ΝΕΑΠΟΛΗ (21o Δημοτικό,) ΝΕΡΑΙΔΑ (16ο Δημοτικό & Λέσχη Νεράιδας), ΣΙΔ.ΣΤΑΘΜΟΣ (3ο Δημοτικό & 5ο Λύκειο),ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (Πολιτιστικό κέντρο¨Ι.Κράγια¨), ΧΑΡΑΥΓΗ (Πνευματικό κέντρο ¨Σ.Ζιαζιά¨& 19ο Δημοτικό), ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (1ο Δημοτικό),ΚΟΙΛΑΔΑ (Δημοτικό Σχολείο), ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Δημοτικό Σχολείο),ΦΑΛΑΝΗ (Δημοτικό σχολείο).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2410 235260, fb :Αντιδημαρχία Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων www.larissa.gov.gr

30-09-2021
Δυο πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενούνται στη Λάρισα
 • Εναρξη σήμερα για το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’
 • Ξεκινάει αύριο το Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Δυο σημαντικές  πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί η πόλη της Λάρισας τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ειδικότερα από την Παρασκευή .

Ειδικότερα, στην πόλη μας θα διεξαχθούν το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’.   Οι διοργανώσεις είναι σημαντικές και αποτελούν συνέχεια μιας προσπάθειας για τη προσέλκυση και διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, στην πορεία της επιστροφής της πόλης σε μια περίοδο κανονικότητας, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας. Γι αυτούς τους λόγους  ο Δήμος Λαρισαίων μετέχει και στηρίζει τα αθλητικά αυτά event, ως συνδιοργανωτής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’

Αναλυτικά, από σήμερα Πέμπτη έως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, διεξάγεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση ή αλλιώς συγχρονισμένη είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1973. Έχει τρία αγωνίσματα, το ατομικό, το ντουέτο (ζεύγος) και το ομαδικό.

Παραδοσιακά, το άθλημα ήταν αποκλειστικά για γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα για να γίνει και άθλημα των αντρών, ενώ πρόσφατα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα και τέτοιες διοργανώσεις, όπως και με ντουέτα άντρας / γυναίκα.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται, με θεωρητικό μέγιστο το 100, για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής.

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με την συν διοργάνωση του Δήμου μας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Επίσης, από αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου εως την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης του Ε.Α.Κ. Λάρισας θα διεξαχθεί το

6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής και συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος. Μάλιστα είναι τέτοια η ανέλιξη και η προοπτική του αθλήματος, που είναι στη λίστα για να ενταχθεί στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 2.10 στις 12:00 και οι απονομές των βραβείων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3.10 στις 16:00.

Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Κιλελέρ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

30-09-2021
Αλλαγή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Για το κείμενο πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY