sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Νέα - Ανακοινώσεις
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ με θέμα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ με θέμα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                              Τερψιθέα 19/02/2016

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ                             

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

                      ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ  ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

    Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας οι απόπειρες  και τα  κρούσματα κλοπών που έλαβαν χώρα στο κέντρο του οικισμού. Το αποκορύφωμα μάλιστα ήταν εκείνο το κρούσμα ληστείας συνοδευόμενο από την αποτρόπαια  και καταδικαστέα πράξη ξυλοδαρμού συμπολιτών μας. Το αποτέλεσμα δε αυτής της πράξης είναι να κυριαρχεί ο φόβος, να χαθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με  το κλείδωμα των σπιτιών τους από νωρίς το βράδυ. Πρέπει να τονίσουμε ότι  Δημοτική Κοινότητα και στο παρελθόν έχει δεχθεί επιθέσεις για κλοπές και εντός του οικισμού αλλά και εκτός οικισμού (κλοπές  οικιών, ζώων και υλικού από κτηνοτρόφους και γεωργούς, υπάρχει σχετικό ψήφισμα/απόφαση υπ’ αριθμ1/2015 του Τοπικού Συμβουλίου). Το κλίμα έντονης ανησυχίας που επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους αυτή την χρονική περίοδο, είναι φανερό και κεντρικό ζήτημα στις μεταξύ τους συζητήσεις.

    Το όλο θέμα όπως ήταν φυσικό απασχόλησε έντονα το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, το οποίο θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αποφάσισε να προτείνει:

  Τη Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου / Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων την Παρασκευή 19/02/2016 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας, για την εξεύρεση νόμιμων συλλογικών τρόπων υπεράσπισης της  ασφάλειας των πολιτών.

   Μετά τις τοποθετήσεις, τις προτάσεις των πολιτών, του Προέδρου και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου και τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε αποφασίστηκε:

  1. Η δημιουργία  ομάδων περιφρούρησης από εθελοντές, οι οποίες σε αρμονική συνεργασία με την Αστυνομία θα παρέχουν συνδρομή και πληροφορίες με σκοπό την πρόληψη αδικημάτων.
  2. Η πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.
  3. Η συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και πέντε πολίτες που προτάθηκαν από τη Γενική Συνέλευση, οι οποίοι  θα παραδώσουν το παραπάνω ψήφισμα στο Δήμαρχο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων και στις Αστυνομικές Αρχές, ζητώντας τη συμβολή τους, ώστε να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας.  Έργο της επιτροπής θα είναι και η δημιουργία και ευθύνη της λειτουργίας των ομάδων περιφρούρησης καθώς και η διερεύνηση του  κόστους και του τρόπου πληρωμής για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1