sandal logo

larissa

ΣΤΑΣΙΣ - 6ο φεστιβάλ OPEN NIGHTS - Stephanie Felber από τη freelance σκηνή του Μονάχου κάνει ΣΤΑΣΗ στη Λάρισα

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS επιστρέφει πιο διαδραστικό από ποτέ, με προβολές, παραστάσεις χορού, performances, digital projects και εργαστήρια.

Στο φετινό φεστιβάλ OPEN NIGHTS, με πολλές ανοιχτές Παρα-στάσεις ως τελικό φετινό προορισμό, καλωσορίζουμε τη Felber Stephanie, από την freelance σκηνή χορού του Μονάχου σε διάφορες δράσεις την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 19/11 | 19:30

Μύλος του Παππά, 2ος όροφος, Studio

Performance χορού:Protest as/in Performance” Stephanie  Felber (Γερμανία)

Το «Protest as / in Performance» είναι μια έρευνα / αναπαράσταση εικονογραφίας από πολιτικές αντιστάσεις των τελευταίων 5 ετών (βασισμένη σε μια συλλογή γνωστών εικόνων καθώς και ήχων διαμαρτυριών), που αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ τέχνης, διαμαρτυρίας και παράστασης.

Σάββατο 20/11 | 11:00-12:30

Μύλος του Παππά, 3ος όροφος, Studio

Μάθημα Τεχνικής Σύγχρονου χορού με τη Stephanie Felber.

Θα εξερευνήσουμε τη μέθοδο του «Tableau Vivant» (ζωντανή εικόνα), τις χειρονομίες και τη στάση του σώματος μεταξύ της εικόνας και performance. Θα προβληματιστούμε και θα συζητήσουμε, αναδημιουργώντας πίνακες και εικόνες χρησιμοποιώντας το σώμα μας.

Πώς αισθανόμαστε όταν δημιουργούμε αυτές τις εικόνες με το σώμα μας; Τι σημαίνει να ποζάρεις; Τι θα συμβεί αν αναδημιουργήσετε μια εικόνα και την βάλετε σε άλλο πλαίσιο και της δώσετε ζωή; Τι παρουσιάζεται και τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Εκτός από το νόημα, τις χειρονομίες και τη μεταμόρφωση ή την αναπαράσταση των εικόνων, θα δουλέψουμε σε παραστατικά ζητήματα όπως ο χώρος, ο χρόνος και η κίνηση, καθώς και η λήψη χορογραφικών αποφάσεων.

Για κράτηση θέσης 📧 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 📞 6957502124

 

Σάββατο 20/11 | 19:30

Μύλος του Παππά, 2ο ς όροφος

Masterclass: Felber Stephanie (Γερμανία) χορογράφος/videographer

Η καλεσμένη χορογράφος/καλλιτέχνης video μοιράζεται μαζί μας νέους τρόπους προσέγγισης χορογραφίας.

Θα εκτείνουμε τη συνέχεια από τον ανοιχτό στον δομημένο αυτοσχεδιασμό. Διερεύνηση λήψης επιλογών σε χρόνο και χώρο. Οι επιλογές που παίρνουμε σε μια στιγμή (χρόνος) έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο (χώρο) για να συμβεί η κίνηση. Προσπαθούμε να εκπλήξουμε τον εαυτό μας, να εμπνεόμαστε από τους άλλους και να αφήνουμε τα πάντα να αναδυθούν από τη στιγμή.

Κάνουμε έναν Διάλογο για τον Χρόνο και την Ελευθερία και δημιουργούμε απροσδόκητους τρόπους για να χαράξουμε νέα εδάφη και να ανακτήσουμε τη φαντασία, εστιάζοντας στην αντίληψη, τη βαθιά ακρόαση μιας δράσης, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και την ποίηση της κίνησης.

Θα ανακαλύψουμε μια παιχνιδιάρικη χρήση δομικών στοιχείων όπως χωρικές διαδρομές, ρυθμός, ενσυνειδητότητα, που ακολουθούν αποφάσεις σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στους άλλους ξεδιπλώνεται στο να δίνεις και να παίρνεις αυτή την παγκόσμια γλώσσα.

Μάθετε περισσότερα για τη Stephanie Felber εδώ: http://www.stephanie-felber.de/

 

--

Το φεστιβάλ OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART - Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με πληθώρα φορέων της πόλης, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Μόνο για τις παραστάσεις απαιτείται αποκλειστικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ισχύον αποδεικτικό νόσησης.

---

 

211118 felber

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ ακολουθείστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/Open.Nights.Off.Art/

https://www.instagram.com/opennightsfestival/

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1