sandal logo

larissa

Ο Τιριτόμπα γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας με την παραμυθένια «Τοσοδούλα»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σαράντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας με μια επετειακή  παραμυθένια αφήγηση παραμυθιού με κούκλες από το παραμύθι" Η Τοσοδούλα" του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.00π.μ.., στο χώρο του Τιριτόμπα, στο Μύλο του Παππά.

Η πιο μικρή, σχεδόν, ηρωίδα των παραμυθιών, ζωντανεύει στο Μουσείο Κούκλας  στη Λάρισα μέσα από μια θεατρική αφήγηση με σκηνές γεμάτες ευαισθησία, φαντασία, χιούμορ και ευρηματικότητα, μεταμορφώνει το χώρο και το χρόνο, προσφέροντας ένα ονειρικό ταξίδι στο «μια φορά και έναν καιρό».

Η κούκλα, αρμονικά δεμένη με το παραμύθι, ξετυλίγει γοητευτικά την κόκκινη κλωστή του μύθου, ξεναγεί τους θεατές σε άλλες διαστάσεις, σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.

Οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου Κούκλας που αποτέλεσαν τους ήρωες του παραμυθιού και θα παίξουν μαζί τους βουτώντας στις σελίδες του παραμυθιού.

Μέσα από μια διασκεδαστική θεατρική αφήγηση, θα ακουστούν αποσπάσματα του πρωτότυπου σεναρίου της παράστασης " Η Τοσοδούλα" αλλά και συλλεκτικά τραγούδια της παράστασης των δημιουργών του Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας θα στηθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας και τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους μικρούλα  ..Τοσοδούλα!!!

Γιατί η Λάρισα...αγαπάει το κουκλοθέατρο!!

Πληροφορίες στο Μουσείο Κούκλας, τηλ. 2410 251657, Γεωργιάδου 53 Μύλος του Παππά, ώρες 17.30-20.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

240409 tiritompa tosodoula

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1