sandal logo

larissa

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνουν τη διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Μια θέση στην καρδιά μας!» της Βαλσαμής Ευσταθίου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η παρουσίαση θα γίνει από την συγγραφέα του βιβλίου κ. Βαλσαμή Ευσταθίου και την πρόεδρο της ΕΛΟΣΥΛ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη.

Ελεύθερη είσοδος για όλα τα παιδιά.

Οπισθόφυλλο (αντί περίληψης)
Πώς μπορεί ένας μικρός επισκέπτης να αναστατώσει ευχάριστα τη ζωή μιας οικογένειας;
Να ενεργοποιήσει μνήμες και εμπειρίες του παρελθόντος,
να προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα, αλλά και αγάπη, φροντίδα, στοργή, ενσυναίσθηση;
Πώς μπορεί να ανατραπούν στάσεις και πιστεύω μιας ζωής μέσα σε λίγες στιγμές;
Πόσο κοντά μπορούμε να έρθουμε με τα ζώα της αυλής και ποιες σχέσεις μπορούμε να αναπτύξουμε μεταξύ μας;

H κ. Βαλσαμή Ευσταθίου είναι νηπιαγωγός, συγγραφέας, μητέρα τεσσάρων παιδιών. Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1973 στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε στο τμήμα νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου και αποφοίτησε το 1996. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση από το 1999 και αυτή τη στιγμή είναι προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας.
Έχει κάνει με υποτροφία μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τομέα των Αναλυτικών Προγραμμάτων και Συγκριτικής Παιδαγωγικής. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά και έχει κάνει επίσης και μουσικές σπουδές. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο και υπήρξε και εισηγήτρια σε αρκετά από αυτά.
Τα βιβλία της «Νηπιαγωγείο εφ' όλης της ύλης», «Το δέντρο που έκλαιγε», η «κυρά Συννεφένια» και το «Μια θέση στην καρδιά μας» έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για τη βιβλιοθήκη μαθητών και εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου.
Όλα τα βιβλία της έχουν παρουσιαστεί και συνεχίζουν να παρουσιάζονται σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ΚΔΑΠ, πολιτιστικά κέντρα, θέατρα, πανεπιστήμια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και φοιτητών προσχολικής αγωγής.
Διαχειρίζεται τη σελίδα «Νηπιαγωγείο εφ όλης της ύλης» στην οποία μπορεί κάποιος να αναζητήσει τα βιβλία της και να βρει ιδέες και δραστηριότητες για παιδιά νηπιαγωγείου.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

230216 vivlio

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1