sandal logo

poli 12

Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με τον βραβευμένο Λαρισαίο εικαστικό κ. Χρ. Παπανικολάου

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 

Με το δήμαρχο Λαρισαίων ο  βραβευμένος εικαστικός Χρ. Παπανικολάου 

 

Τον διακεκριμένο Λαρισαίο εικαστικό κ. Χρήστο Παπανικολάου, στον οποίο απονεμήθηκε το Διεθνές βραβείο Ζωγραφικής «Giuseppe Sciacca», υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. 

Λίγες, μόλις, ώρες μετά την άφιξή του στη Λάρισα, ο κ. Παπανικολάου πέρασε την πόρτα του δημαρχείου για να συναντήσει το δήμαρχο Λαρισαίων. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο κ. Καλογιάννης συνεχάρη τον κ. Παπανικολάου για τη σημαντική διάκριση, που τον καταξιώνει πλέον και σε διεθνές επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι η  επίσημη τελετή απονομής των βραβείων, πραγματοποιήθηκε στην Aula Magna του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στην πόλη του Βατικανού, παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, επιστημόνων και καλλιτεχνών.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Λαρισαίος εικαστικός συζήτησε με το δήμαρχο για τα νέα του σχέδια, ενώ έγινε αναφορά και στο σχεδιασμό της πόλης για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 αλλά και τα σχέδια της δημοτικής αρχής.  

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Παπανικολάου, αφού τόνισε ότι η αγάπη του για τη Λάρισα είναι σχεδόν παθολογική, μίλησε με ενθουσιασμό για την υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στο δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο με αρχές, αξίες και ποιότητα εκφράζοντας και τη βεβαιότητα ότι η Λάρισα μπορεί να κάνει τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο και σημαντικό άλμα προς τα εμπρός.  

«Οποιαδήποτε στιγμή, με χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεσή σας, για να βοηθήσω όσο μπορώ», τόνισε ο κ. Παπανικολάου απευθυνόμενος στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση.  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων συνεχάρη τον Λαρισαίο εικαστικό για τη σημαντική του διάκριση. «Η βράβευση του Χρ. Παπανικολάου, με ένα τόσο σημαντικό διεθνές βραβείο, μας χαροποίησε όλους, χαροποίησε ολόκληρη την πόλη τόνισε ο κ. Καλογιάννης. Συμπλήρωσε δε πως η διάκριση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η Λάρισα ολοκληρώνει και καταθέτει την πρότασή της για τη διεκδίκηση της Πολιστικής Πρωτεύουσας.  

«Αυτή η διάκριση, τόνισε ο δήμαρχος, καταδεικνύει το δυναμισμό της πόλης και τις μεγάλες της προοπτικές. Συγχαρητήρια και πάλι στο Χρήστο. Του εύχομαι να είναι υγιής και πάντα δημιουργικός».

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1