sandal logo

poli 12

Καθαρισμός της κοίτης του Πηνειού (Σάββατο 09/05/2015)

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 

Tις όχθες της κοίτης του Πηνειού, θα καθαρίσουν το πρωί του Σαββάτου, εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην  ευρωπαϊκή εθελοντική δράση «Lets clean up Europe»  που στη χώρα μας συντονίζεται από την HELMEPA και στην οποία μετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου στην γέφυρα του Αγίου Αχιλλείου, ενώ ήδη τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει οργανώσεις, μαθητών φροντιστηρίων της πόλης κ.α.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι «η συνειδητοποιημένη, εθελοντική συμμετοχή του κοινού, αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα της έμπρακτης ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης των δημοτών για ένα καλύτερο περιβάλλον που μ’ αυτό τον τρόπο γίνονται αρωγοί των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος, την βελτίωση της καθαριότητας και αισθητικής της πόλης, και της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να σταθούν αρωγοί σ’ αυτή μας την προσπάθεια με την εθελοντική συμμετοχή τους.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα από την μαζική συμμετοχή θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  • Κατά τη διάρκεια της συλλογής διαχωρίζουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες (χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες, μεταλλικές, τετραπάκ) οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σακούλες διαφορετικού χρώματος από αυτές των κοινών απορριμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων του Δήμου.
  • Δεν πιάνουμε τα απορρίμματα με γυμνά χέρια παρά μόνο με γάντια που θα μοιραστούν από το Δήμο ή αν επιθυμούμε θα φέρουμε μαζί μας για τη δική μας μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Δεν προσπαθούμε να σηκώσουμε βαριά απορρίμματα ή αιχμηρά αντικείμενα (σπασμένα γυαλιά, σύριγγες). Ειδοποιούμε τους αρμόδιους του Δήμου να φροντίσουν για την αποκομιδή τους.
  • Δεν πλησιάζουμε πολύ στις όχθες του ποταμού.
  •  Έχουμε υπό την επίβλεψή μας τα μικρά παιδιά. Οι ομάδες ανηλίκων συνοδεύονται απαραιτήτως και οι συνοδοί έχουν την πλήρη ευθύνη.
  • Προστατευόμαστε από τον ήλιο με αντηλιακό και καπέλο.
  • Φοράμε κατάλληλα ρούχα και κυρίως παπούτσια (κατά προτίμηση κλειστά και να μη γλιστράνε).
  • Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας νερό.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1