sandal logo

poli 12

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας - Πρώτες δράσεις υπό την νέα σύστασή του

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συγκλήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον καθορισμό των πρώτων δράσεων του Συμβουλίου υπό την νέα σύσταση του. Την συνεδρίαση διηύθυνε το Προεδρείο του ΔΣΝ ενώ επίσης σχηματίστηκε απαρτία.

Αναλυτικότερα, υπερψηφίστηκε η διοργάνωση μιας ανοικτής συζήτησης (open talk) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Σε συνέχεια των δράσεων του Συμβουλίου αναφορικά με την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τις Ευρωκάλπες αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ Λάρισας σε κοινό με τα υπόλοιπα ΔΣΝ της χώρας video  με ερωτοαπαντήσεις αναφορικά με την λειτουργία της ΕΕ αλλά και την σημασία της ψήφου.

Επιπρόσθετα, υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του ΔΣΝ  στην καμπάνια του ΕΠΑΨΥ με τίτλο «ΜΙΛΑ! It’s ok». Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας θα διεξαχθεί μουσικό φεστιβάλ με γνωστούς καλλιτέχνες της hip hop σκηνής με απώτερο σκοπό την προώθηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Ακόμη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση διοργάνωσης της πρώτης καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου, «Μια Λάρισα όλο χρώμα». Με σκοπό αφενός την αύξηση της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, αφετέρου την ακόμα ισχυρότερη διεκδίκηση δικαιωμάτων. Στόχος της δράσης είναι η κατάληξη της σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και η δημιουργία ενός «πολύχρωμου» πλήθους όπου θα καταδεικνύει την ενότητα στην πολυμορφία.

Στις παραπάνω δράσεις έρχεται να προστεθεί και η δήλωση στήριξης και ενεργής συμμετοχής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας στον 2ο Αγώνα Δρόμου «RUN FOR AUTISM 2024» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στην πόλη μας. Τονίστηκε η σημαντικότητα της συμμετοχής σε μια τέτοιου συμβολισμού αθλητική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Τέλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούσαν καμπάνιες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και δη των νέων για θέματα όπως η εθελοντική αιμοδοσία αλλά και η ψυχολογική στήριξη των νέων που καλούνται να περάσουν την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, από τα μέλη του ΔΣΝ.

Εκ του προεδρείου,

Σοφία- Ριζέλα Ραμάι

Εκπρόσωπος Τύπου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

240408 dsn

240408 dsn

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1