sandal logo

poli 12

Σύσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο και στελέχη του ΥΜΕ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σύσκεψη εργασίας για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Λαρισαίων - «Έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσει η κυβέρνηση», δηλώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

«Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσετε. Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Η σημερινή σύσκεψη είναι εξαιρετικής σημασίας για τα επόμενα βήματα και τους στόχους που θέλουμε να υλοποιήσουμε., σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό ΥΜΕ, κ.Νίκο Ταχιάο, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Υποδεχόμενος τον κ.Ταχιάο, ο κ.Μαμάκος έκανε λόγο για εντατικές επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες που έχει εκκινήσει η Δημοτική Αρχή με όλα τα αρμόδια Υπουργεία, για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, που έπληξαν και τον Δήμο Λαρισαίων.

240311 synantisi taxiaos 1

Ο Υφυπουργός, κ.Νίκος Ταχιάος παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα και τα σημεία όπου προγραμματίζονται έργα για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο Θεσσαλίας, με επίκεντρο την ανασυγκρότηση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, με το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν να ξεπερνούν τα 1,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις σχολικές μονάδες της περιοχής, που θα υλοποιηθούν με χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

240311 synantisi taxiaos 1

«Έχουμε ένα πάρα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Πρέπει μέσα σε αυτό τον μήνα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για τα τεύχη δημοπράτησης των διαγωνισμών για τα έργα που αφορούν στην αποκατάσταση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των σχολείων», σημείωσε ο κ.Ταχιάος, υπογραμμίζοντας πως το χρονικό όριο είναι το τέλος του 2025, για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά του Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Λαρισαίων, οι Αντιδήμαρχοι Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, Χρήστος Τερζούδης, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Οικονομικών & Διοίκησης, Αχιλλέας Κέλλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Ζιαράγκας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, όπως επίσης και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών. 

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων και τα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων ενημέρωσαν τον Υφυπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου αναφορικά με τα σημεία και τις περιοχές της χωρικής ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων που έχουν υποστεί ζημιές.  

Κρίσιμης σημασίας είναι η συνάντηση, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα παραστεί και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, με αντικείμενο το σχέδιο της εταιρείας HVA για τη θωράκιση της Θεσσαλίας.

240311 synantisi taxiaos 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1