sandal logo

poli 12

Επίσκεψη στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Μαθητές Λυκείου ενημερώθηκαν για την ευζωΐα και τις δράσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου - «Επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα συντροφιάς» 

Η ενημέρωση για τις δράσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι διαδικασίες περισυλλογής, εξέτασης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, αλλά και οι σχεδιασμοί της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της δομής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος με μαθήτριες και μαθητές Λυκείου, στον χώρο του Κυνοκομείου.   

240307 kynokomeio 1

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που αφορούν στα δεσποζόμενα ζώα, καθώς και τις δράσεις που σχεδιάζει ο Δήμος για την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, σε σχέση με τη νομοθεσία τόσο από την Εντεταλμένη Σύμβουλο για τη Φροντίδα Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων, κ.Ευρυδίκη Γούλα όσο και από την κτηνίατρο και Προϊσταμένη του Δημοτικού Κυνοκομείου, κ.Βάγια Σπηλιώτη.

240307 kynokomeio 1

«Είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης σωστής και υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, δεσποζόμενα και μη. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια σεβασμού και την παροχή φροντίδας προς τα ζώα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια πιο υπεύθυνη και φιλόζωη κοινωνία», σημειώνει ο κ.Μαμάκος.

Οι μαθήτριες και μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Κυνοκομείου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου, για τον πληθυσμό των φιλοξενούμενων ζώων, τις διαδικασίες για τη στείρωση και την υιοθεσία, καθώς και για τις δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών. 

240307 kynokomeio 1

Στη συνάντηση μετείχαν η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Παπαδημητρίου και οι μαθήτριες-μαθητές Αγγελική Κ., Χρήστος Α., Χρήστος Γ., Αποστολία Β., Χριστίνα Μ., Ιφιγένεια Π., Μαρία Ψ., Ευτυχία Ρ., Αλέξανδρος Σ., Χριστίνα Μ., Ναταλία Σ. και Ιωάννα Π., της Α και Β Τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη, οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίσκεψη στο πλαίσιο των δράσεων προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

240307 kynokomeio 1

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1