sandal logo

poli 12

Συνάντηση εργασίας με Τροχαία Λάρισας και Δημοτική Αστυνομία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Συνάντηση εργασίας με Τροχαία Λάρισας και Δημοτική Αστυνομία για κυκλοφοριακό-στάθμευση - Τι συζητήθηκε για κεντρικές οδούς, Τελωνείο και στάθμευση τουριστικών λεωφορείων

Η στενότερη συνεργασία της Τροχαίας Λάρισας με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κυκλοφορίας-στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος με τους επικεφαλής της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Αναλαμβάνουμε άμεσα δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης και να γίνει η καθημερινότητα όλων μας πιο εύκολη. Πρωταρχικός μας στόχος, σε συνδυασμό με την αστυνόμευση, είναι να αποτραπούν οι παράνομες σταθμεύσεις που προκαλούν «έμφραγμα» σε ώρες αιχμής. Σε δεύτερο επίπεδο, διερευνούμε προτάσεις και λύσεις, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Δεν αρκεί όμως μόνον αυτό, χρειάζεται και αλλαγή της κακής νοοτροπίας. Είναι μια προσπάθεια συλλογική, που απαιτεί τη συνεργασία όλων των πολιτών», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Στη συνάντηση μετείχαν η διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, αστυνομική υποδιευθύντρια, κ.Αγγελική Ευαγγελίδου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, κ.Ευάγγελος Παπαλέξης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ.Γεώργιος Ζιαράγκας.

Στοπ στην ανεξέλεγκτη στάθμευση

Κυρίαρχο ζήτημα στη συνάντηση ήταν η αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης, παράνομης στάθμευσης σε κεντρικές αρτηρίες της Λάρισας, όπως η οδός Παπαναστασίου. Υπενθυμίζεται ότι με βάση και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν κορύνες στις οδούς Παπαναστασίου, Παναγούλη και Μελετίου. Παράλληλα, οι έλεγχοι από κλιμάκια τόσο της Τροχαίας, όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας θα ενταθούν, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Δήμος και Τροχαία προχωρούν σε άμεσες παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει η διοργάνωση αυτοσχέδιων (παράνομων) αγώνων με αυτοκίνητα ή μηχανάκια, που γίνονται κυρίως επί της οδού Καραμανλή.

Τελωνείο-τουριστικά λεωφορεία

Για το τεράστιο πρόβλημα που που εντοπίζεται στον χώρο του Τελωνείου, διερευνάται η δυνατότητα παραχώρησης δημοτικής έκτασης εκτός του αστικού ιστού, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα φορτηγά και να διενεργούνται οι έλεγχοι από τους υπαλλήλους του Τελωνείου.

Παράλληλα, προτείνεται η δημιουργία «ευέλικτων» θέσεων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, σε σημεία αρκετά κοντά στο κέντρο, αλλά σε απόσταση τέτοια που να μην δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Λάρισας. Τέλος, Δήμος Λαρισαίων και Τροχαία Λάρισας θα εκκινήσουν καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την κυκλοφοριακή αγωγή (οχήματα, ποδήλατα, πατίνια, πεζή).

240306 troxaia dimotiki astynomia

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1