sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου - Επιμελητήριο Λάρισας - εκδήλωση κοπής πίτας

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου - Επιμελητήριο Λάρισας - εκδήλωση κοπής πίτας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Θανάσης Μαμάκος: «Θέλω η Λάρισα να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει»

  • Κάλεσμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικό κόσμο για αποτελεσματική συνεργασία απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου
  • «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για τα επόμενα, σίγουρα και ασφαλή, βήματα της πόλης μας», τόνισε στην ομιλία του

Ευρύτατο κάλεσμα για αποτελεσματική συνεργασία απηύθυνε προς τους εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του επιχειρηματικού κόσμου ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, υπογραμμίζοντας πως η θεραπεία των πληγών που άφησαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου οι πλημμύρες απαιτεί την ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, έξυπνο και καινοτόμο, που θα εξασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες του, για τους συμπολίτες μας. Το καλύτερο αύριο, ακουμπά στο πληγωμένο σήμερα, κ.Υπουργοί. Για να κάνουμε με σιγουριά το επόμενο βήμα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη θεραπεία των πληγών που άφησαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας οι πλημμύρες. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για αυτό και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσετε», τόνισε ο κ.Μαμάκος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Λάρισας, το βράδυ του Σαββάτου.

«Προσβλέπουμε στη συνεργασία με το Επιμελητήριο»

«Προσβλέπουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία με το  Επιμελητήριο της πόλης μας. Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτή την προσπάθεια η συνεννόηση, η συνεργασία, η συναπόφαση και ο σχεδιασμός των δράσεων με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οι ανθρώπινες συνέργειες αποτελούν τον πιο αποδοτικό τρόπο επίλυσης των δύσκολων προβλημάτων, οδηγούν σε πιο διαφανείς διαδικασίες και δημιουργούν πιο δημοκρατικές και δίκαιες πόλεις», επισήμανε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

«Η Λάρισα να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει»

Όπως υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος, η Λάρισα και ο Δήμος Λαρισαίων, στο κέντρο της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να μεταμορφωθεί σε κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα -από τον πολιτισμό μέχρι τη γαστρονομία, που  θα εκπέμπει σιγουριά και εξωστρέφεια και θα διεκδικήσει τη θέση του στον τουριστικό χάρτη και άρα θα διεκδικήσει πρόοδο, ανάπτυξη, κερδοφορία και τελικά ευημερία για όλους.

«Πιστεύω στην πόλη μου και τις δυνατότητές της. Θέλω να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει. Γι’ αυτό το λόγο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, θα δώσουμε το δικό μας αγώνα για την ανάπτυξη του Δήμου και της πόλης», είπε.

Κοινός βηματισμός

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κάλεσε τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για κοινό σχεδιασμό και βηματισμό για την ανάδειξη της ταυτότητας της Λάρισας, στη βάση των πυλώνων του Πολιτισμού και της Αγροδιατροφής, αλλά και την τόνωση και υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες, με τη δημιουργία Κέντρου Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας -που αποτέλεσε και βασική προγραμματική θέση, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας! Ας σηκώσουμε μανίκια! Καλή χρονιά, καλή συνεργασία, καλά αποτελέσματα!», ήταν η προτροπή και η ευχή του κ.Μαμάκου για τη νέα χρονιά.

240115 dimarxos epimelitirio kopi pitas

Χαιρετισμός Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (13.01.2024)

Θέλω κατ’ αρχήν να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας και να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή και δημιουργική χρονιά με προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες.

Θα ήθελα ταυτόχρονα να απευθύνω και στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ένα κάλεσμα για μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία, στην προσπάθεια που ξεκινάμε για έναν Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, έξυπνο και καινοτόμο, έναν Δήμο που θα σχεδιάσει για το μέλλον του και θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες του, για τους συμπολίτες μας.

Το καλύτερο αύριο, ακουμπά στο πληγωμένο σήμερα, κύριοι Υπουργοί.

Για να κάνουμε με σιγουριά το επόμενο βήμα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη θεραπεία των πληγών που άφησαν στην πόλη και τα χωριά του Δήμου μας οι πλημμύρες και αυτό απαιτεί την ουσιαστική βοήθεια της Κυβέρνησης, στα πλαίσια των προσπαθειών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για αυτό και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα μας δώσετε.

Η Λάρισα πρέπει να ξανανιώσει ασφαλής, να οργανωθεί και να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της απέναντι στις κρίσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Σε αυτή την προσπάθεια η συνεννόηση, η συνεργασία, η συναπόφαση και ο σχεδιασμός των δράσεων με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης είναι εκ των ων ουκ άνευ….

Οι ανθρώπινες συνέργειες αποτελούν τον πιο αποδοτικό τρόπο επίλυσης των δύσκολων προβλημάτων, οδηγούν σε πιο διαφανείς διαδικασίες και δημιουργούν πιο δημοκρατικές και δίκαιες πόλεις.

Προσβλέπουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία με το  Επιμελητήριο της πόλης μας

Η Λάρισα και ο Δήμος μας στο κέντρο της Θεσσαλίας, στο κέντρο της Ελλάδας μπορεί και πρέπει να μεταμορφωθεί σε κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (από τον πολιτισμό μέχρι τη γαστρονομία), που θα εκπέμπει σιγουριά και εξωστρέφεια και θα διεκδικήσει τη θέση του στον τουριστικό χάρτη και άρα θα διεκδικήσει πρόοδο, ανάπτυξη, κερδοφορία και τελικά ευημερία για όλους.

Πιστεύω στην πόλη μου και τις δυνατότητές της.

Θέλω να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει.

Γι’ αυτό το λόγο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, θα δώσουμε το δικό μας αγώνα για την ανάπτυξη του Δήμου και της πόλης…

Πολιτισμός και αγροδιατροφή, οι δύο βασικοί πυλώνες της τοπικής μας ταυτότητας μπορούν να γίνουν γεννήτορες ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε δομές, λειτουργίες και δράσεις που στοχεύουν στην εξωστρέφεια της Λάρισας ως τουριστικού προορισμού, με μεγάλες διοργανώσεις.

Στόχοι μας είναι: η ανάδειξη της ταυτότητας της Λάρισας ως πολιτιστικής και αγροτουριστικής - με έμφαση στη διατροφή - πόλης, καθιέρωση και προβολή της Λάρισας ως τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο, κυρίως για Σαββατοκύριακα (city break), προβολή της Λάρισας ως σημείο αφετηρίας για μονοήμερες εκδρομές (περιπατητικός / φυσιολατρικός τουρισμός, οινοτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός κ.λπ.) και ενίσχυση της εικόνας της πόλης ως πόλης για συνέδρια / κλαδικές εκδηλώσεις, με την απόκτηση σύγχρονου συνεδριακού κέντρου.

Ταυτόχρονα όμως στεκόμαστε δίπλα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότηταμε την προσπάθεια να δημιουργήσουμε Κέντρο μικρο-μεσαίας επιχειρηματικότητας που θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις συνοικίες της πόλης.

Σκοπός μας είναι η προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων στις περιοχές αυτές, η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και η οικονομική αναζωογόνηση των πιο παρηκμασμένων τμημάτων της πόλης.

Το κέντρο θα προσφέρει υποστήριξη σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή θα απευθυνθεί για βοήθεια στο Κέντρο Στήριξης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού και εργαλείων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, θα υποστηρίζει τους επιχειρηματίες σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα, με την εκπόνηση μελετών και ερευνών που αποτυπώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της τοπικής οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Όλα αυτά με την συνεργασία και τον από κοινού σχεδιασμό με το Επιμελητήριό μας.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας! Ας σηκώσουμε μανίκια!

Καλή χρονιά, καλή συνεργασία, καλά αποτελέσματα!

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1