sandal logo

poli 12

Συνάντηση με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.Βασίλη Κόκκαλη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Λαρισαίων απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.Βασίλη Κόκκαλη, το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ.Κόκκαλη στον κ.Μαμάκο, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της Δημαρχίας, τέθηκε και το ζήτημα της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων να υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε η Σχολή να μπει σε νέα τροχιά αξιοποίησης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λάρισας σημείωσε πως, με τη συνδρομή του δημάρχου είναι ευκαιρία να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Σχολή να περιληφθεί στο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και να αποτελέσει κέντρο αγροτικής έρευνας, για όλη την περιφέρεια και τη χώρα. 

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου έχει ως εξής:

«Πέρα από τις ευχές, ο κ.Κόκκαλης μου έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και ειδικότερα στην πόλη της Λάρισας. Συζητήσαμε ειδικότερα και για το θέμα της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και συμφωνήσαμε στην ανάγκη επικαιροποίησης όλων εκείνων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να εκκινήσει εκ νέου η συζήτηση, με χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες δράσεις, η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει παλαιότερα, ώστε η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, ένα από τα σημεία αναφοράς για τη Λάρισα, να μπει σε ουσιαστική πορεία επαναλειτουργίας. Συμφωνήσαμε σε μια σειρά δράσεων από κοινού -και εδώ να επισημάνουμε πως για ένα τέτοιου μεγέθους εγχείρημα απαιτείται η συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Η δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.Βασίλη Κόκκαλη έχει ως εξής:

«Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στον νέο Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Μαμάκο και καλή χρονιά. Υπέβαλλα ένα αίτημα, να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ.Κουρέτα, των βουλευτών, αλλά και των αρμόδιων φορέων, ώστε να ξεκινήσει η αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής. Το 2019 βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για την αξιοποίηση αυτού του ιστορικού κτιρίου. Τώρα είναι ευκαιρία να πετύχουμε -και θα το πετύχουμε- με τη συνδρομή του Δημάρχου τις απαραίτητες συνέργειες, ώστε να μην απουσιάζει η Σχολή από την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και να γίνει ένα κέντρο αγροτικής έρευνας για όλη τη Θεσσαλία και την Ελλάδα γενικότερα. Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή απουσιάζει από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους από όλα τα κόμματα να συμβάλουν στο αυτονόητο -να πάει ο τόπος μας μπροστά, γιατί η Λάρισα το αξίζει και η Θεσσαλία το απαιτεί».

240115 dimarxos kokkalis

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1