sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού & Επιστημών Π. Σάπκα για το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού & Επιστημών Π. Σάπκα για το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

ΣΤην εκδήλωση κοπής πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας ο αντιδήμαρχος Π. Σάπκας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Ας καλωσορίσουμε μια ακόμη καλή κινηματογραφική χρονιά, ακόμη πιο γόνιμη και πιο δημιουργική.

Οι ταινίες μας (μπορεί να καθυστερήσαμε τις προβολές λόγω τεχνικού προβλήματος, το οποίο ευτυχώς το λύσαμε) είναι πάντα ποιοτικές, βραβευμένες, πολλές απ’ αυτές δεν θα είχαμε την ευκαιρία να τις δούμε πουθενά. Αυτό κι άλλα πολλά κάνουμε για τον κινηματογράφο, γιατί πιστεύουμε σε αυτόν, γιατί μας φτιάχνει τη διάθεση, μας ταξιδεύει, μας συνδέει. Μεταξύ μας και με όλο τον κόσμο. Σε μια στιγμή. Με μια εικόνα. Αυτή που θα μας κάνει να γελάσουμε μαζί, να δακρύσουμε μαζί, να αναρωτηθούμε, να αφυπνιστούμε.

Η Λάρισα αγαπάει το σινεμά, ίσως γι' αυτό την αγάπησε και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος...
Κι η πόλη τον αγάπησε και διοργανώνει κάθε χρόνο το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου που φέρει το όνομα του μεγάλου σκηνοθέτη. Εκτός από τα δυο τελευταία, λόγω πανδημίας και απαγορεύσεων.

Ξεκινάμε λοιπόν, την καινούρια χρονιά, με ένα καλό νέο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι φέτος θα πραγματοποιηθεί το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεόδωρος Αγγελόπουλος, από τις 13 μέχρι τις 19 Μαρτίου, εδώ, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο, με πολλούς κι εκλεκτούς καλεσμένους καλλιτέχνες και πολλές σπουδαίες ταινίες.

Ανάμεσα στις ταινίες, πάντα προβάλουμε μια ταινία του Αγγελόπουλου. Φέτος, θα είναι “Οι κυνηγοί” που απέσπασε την κορυφαία διάκριση στο Φεστιβάλ του Σικάγου.

Και πολλές άλλες, των τελευταίων ετών, που έχουν ξεχωρίσει και βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ, όπως ''Ο απόστρατος'' του Ζαχαρία Μαυροειδή,''Με την ψυχή στο στόμα'' του Γιάννη Οικονομίδη, ''Digger'' του Τζώρτζη Γρηγοράκη, ''Μαγνητικά πεδία'' του Γιώργου Γούση, ''Μια μέρα στη Σαγκάη'' του Βασίλη Ξηρού, ''Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης'' της Μαργαρίτας Μαντά, για την Άλκη Ζέη και φέτος είναι έτος της Άλκης Ζέη, ''Ελεύθερο θέμα'' της Στέλλας Θεοδωράκη, ''Φαντάσματα της επανάστασης'' του Θάνου Ανεστόπουλου, ''Αγέλη προβάτων'' του Γιώργου Κανελόπουλου.

Ακόμη, το ντοκιμαντέρ “Ο καθένας και η μουσική του” του Γιάννη Σολδάτου και του Αντώνη Κόκκινου, πάνω σε μια συζήτηση του Θ. Αγγελόπουλου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Επίσης, θα τιμήσουμε δυο μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες, τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη και θα παρακολουθήσουμε τις ταινίες τους ''Καραβάν Σαράι'' και ''Ουζερί Τσιτσάνης'', καθώς και κάποιους πρωταγωνιστές που ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους.

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Πανοράματος με όλες τις προβολές και τις εκδηλώσεις.

Μείνετε συντονισμένοι!

Εύχομαι και πιστεύω, το 2023 να είναι μια πολύ σινεφίλ χρονιά!

Υγεία, ειρήνη, δημιουργία!

 

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1