sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

19-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τρίτη 23/07/2024, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2024
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και παροχών υδροδότησης σε Μανωλάκη-Ηφαίστου - «Τέλος» στους αμιαντοσωλήνες με εντολή του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου

«Τέλος» στους παλιούς αμιαντοσωλήνες και σωλήνες χυτοσιδήρου του δικτύου ύδρευσης στις οδούς Μανωλάκη και Ηφαίστου έβαλαν οι εργασίες αντικατάστασης των σωληνώσεων, εργασίες που φέρουν την προσωπική «σφραγίδα» του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάση Μαμάκου, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης των δύο συγκεκριμένων οδών, στο πλαίσιο του δημοτικού έργου της διασύνδεσης των μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, η ΔΕΥΑΛ προχώρησε στην αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, είτε αμιάντου, όπως ήταν στην οδό Μανωλάκη ή χυτοσιδήρου, όπως στην οδό Ηφαίστου, με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Παράλληλα, αντικαταστάθηκαν όλες οι παροχές υδροδότησης των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης. Το σχέδιο της επένδυσης σε έργα υδροδότησης και ιδιαίτερα στις αντικαταστάσεις των παλαιών δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των διαρροών λόγω θραύσης, τον εξορθολογισμό λειτουργίας των δικτύων διανομής, την αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των κατοίκων, καθώς και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη προκύπτουν από το γεγονός ότι πλέον με τη χρήση των νέων δικτύων περιορίζονται σημαντικά οι διαρροές τους, η κατανάλωση του πόσιμου νερού μειώνεται, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα από την υπεράντληση και εξάντληση των φυσικών πόρων. Οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής στην οποία αντικαθίστανται τα δίκτυα, αναβαθμίζονται σημαντικά, αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το νέο δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη.

19-07-2024
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 25/07/2024, ώρα 14:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Πέμπτη 25/07/2024, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την "Παραχώρηση της Ανάπτυξης, Διαχείρισης και Λειτουργίας δημοσίως Προσβάσιμων Υποδομών Επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται σε σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»
19-07-2024
Πίνακες Αποτελεσμάτων για Σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με ένα (1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In4Green» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT IV

Ανακοινώνονται οι Πίνακες Αποτελεσμάτων της υπ ΄αρ.πρωτ.: 36685/05.07.2024 (ΑΔΑ.: 906ΨΩΛΞ-ΡΣΣ) Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την σύναψη συμβάσης μίσθωσης έργου με ένα(1) άτομο στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «In4Green» με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT IV. 

Πίνακας Συμμετεχόντων

Πίνακας Κατάταξης

Πίνακας Απορριπτέων

Oι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τη θέση τους στους πίνακες χρησιμοποιώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους καθώς και τα αρχικά του επωνύμου του ονόματος και του ονόματος πατρός.

 

 

19-07-2024
ΔΕΥΑΛ: Ολική αποκατάσταση των καθιζήσεων στο οδόστρωμα λόγω Daniel σε Φαλάνη και Γιάννουλη - Εντός φθινοπώρου η ολοκλήρωση των έργων

Στην ολική αποκατάσταση οδών, από τις ζημιές (καθίζηση) που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel στο οδόστρωμα στις κοινότητες της Φαλάνης και της Γιάννουλης προχωρά η ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 910.000 ευρώ, που υλοποιούνται με ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου το πρωί, από τις οδούς στη Φαλάνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη, το αμέσως επόμενο διάστημα. Συνολικά, αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ασφαλτικό οδόστρωμα συνολικής επιφάνειας 55.000 τ.μ., ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του φθινοπώρου 2024.

«Με σχέδιο και συνετό προγραμματισμό προχωράμε στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές του Δήμου μας που υπέστησαν και τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ήδη έχουν προχωρήσει εργασίες στον κεντρικό δρόμο της Γιάννουλης, καθώς και στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών. Σήμερα, ξεκίνησαν οι εργασίες στη Φαλάνη, με πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες εργασίες και στη Γιάννουλη. Με σταθερά, προσεκτικά βήματα κλείνουμε, μία-μία, τις πληγές του Daniel. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμέλεια και προσοχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή.

Ο κ.Μαμάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοτάξιο στη Φαλάνη, το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνο Βλαχούλη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο και υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Και στο κέντρο της Λάρισας

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς στην περιοχή της συνοικίας του Αγίου Αθανασίου, όπου το προηγούμενο διάστημα ήταν σε εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του δικτύου της ΔΕΥΑΛ. Πρόκειται για το πλέγμα των οδών Τζαβέλλα-Ταγμ.Βελησσαρίου-Φαρμακίδου-Παλαιστίνης, καθώς και Λογιωτάτου-Αξενίδου-Λεωνίδου-Νικοδήμου-Τζάρτζανου, στις οποίες έγινε πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος με ασφαλτόστρωση.

18-07-2024
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης - 3ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια και Ενημέρωση Ασθενειών για το Ροδάκινο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου (ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου) ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Λάρισας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.

Διαβάστε το 3ο ενημερωτικό δελτίο

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Λάρισας σε συνέχεια των επιτόπιων ελέγχων σχετικά με την εμφάνιση παραμόρφωσης σε καρπούς ροδάκινων, η οποία προκάλεσε έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της περιοχής, προέβη σε
δειγματοληψίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και τα δείγματα αποστάλθηκαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε το ενημερωτικό ασθενειών για το ροδάκινο

 

18-07-2024
Από τις 11πμ την Κυριακή 21 Ιουλίου θα είναι ανοικτή η Δημοτική Πισίνα στην Νεάπολη Λάρισας

Η Δημοτική πισίνα στην Νεάπολη Λάρισας λειτουργεί ως μια όαση δροσιάς για τους πολίτες, προσφέροντας ανακούφιση κατά την διάρκεια των καυτών ημερών του καλοκαιριού.

Σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο προσφέρει όχι μόνο δροσιά αλλά και ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Οι ώρες λειτουργίας της πισίνας είναι από τις 11.30 έως 20.30 (Δευτέρα έως Κυριακή). Την Κυριακή 21 Ιουλίου η πισίνα θα ανοίξει στις 11πμ.

Ο Δήμος Λαρισαίων, διαθέτει προσωπικό στην είσοδο για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση σας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της εισόδου, την παροχή πληροφοριών και τους κανόνες λειτουργίας της πισίνας.

Επιπλέον στον χώρο της πισίνας υπάρχουν ναυαγοσώστες που επιβλέπουν συνεχώς για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κολυμβητών. Η παρουσία των ναυαγοσωστών είναι απαραίτητη για την πρόληψη ατυχημάτων και για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.

Το προσωπικό καθαριότητας φροντίζει να διατηρεί τους χώρους της πισίνας, τα αποδυτήρια, τις τουαλέτες σε άριστη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι πισίνες ελέγχονται καθημερινά, ενώ τηρούνται όλοι οι σχετικοί κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν άνετες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στον χώρο, λειτουργεί το αναψυκτήριο Pisina Summer Coffee Bar που μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά ποτά και σνακ, και είναι ιδανικό για παιδικά πάρτυ. 

Οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τις καλοκαιρινές μέρες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, και μπορούν να κολυμπήσουν στην μεγάλη πισίνα, ενώ η μικρή πισίνα είναι ιδανική για τα μικρά παιδιά.

Στη Δημοτική πισίνα υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για beach volley και ξυλορακέτα για το κοινό της πόλης.

Η επίσκεψη σας στην Δημοτική πισίνας Νεάπολης θα είναι μια ευχάριστη και αναζωογονητική εμπειρία.

18-07-2024
Συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου με την ταινία “Στη φωτιά”

Ο Μπενουά Μαζιμέλ και η Ζιλιέτ Μπινός πρωταγωνιστούν στην ταινία “Στη φωτιά”, που θα προβληθεί από τη Δευτέρα 22 έως και το Σάββατο 27 Ιουλίου, από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, στις 10 το βράδυ. Μία ταινία με βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1885, το απόγειο της κλασικής γαλλικής γαστρονομίας. Η Εζενί, μία ταλαντούχα μαγείρισσα, δουλεύει για τον διάσημο γκουρμέ Ντοντέν εδώ και είκοσι χρόνια και μαζί έχουν δημιουργήσει μια σειρά από πιάτα που άφησαν εποχή. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνεργασία και ο αμοιβαίος τους σεβασμός εξελίσσεται σε έρωτα.

Σκηνοθεσία: Τραν Αν Χουνγκ
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ, Εμμανουέλ Σαλινζέρ
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

 

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

18-07-2024
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι απολυτήριες εξετάσεις του Δημοτικού Ωδείου για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι απολυτήριες εξετάσεις της θερινής περιόδου για τη σχολική χρονιά 2023-2024 για την απόκτηση Τίτλων Σπουδών των τελειόφοιτων σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου και των Σχολών του.

Δείτε την ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

18-07-2024
Ημέρα πρωταθλητών στο Δημαρχείο Λάρισας - Με τη Λήδα Μανθοπούλου και τον Στέλιο Κακαγιάννη συναντήθηκε ο Θανάσης Μαμάκος

Ημέρα συναντήσεων με Λαρισαίους πρωταθλητές ήταν η σημερινή για τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο, ο οποίος καλωσόρισε στο Δημαρχείο Λάρισας τη 19χρονη αθλήτρια στίβου, Λήδα Μανθοπούλου και τον μόλις 8 ετών σκακιστή, Στέλιο Κακαγιάννη.

Ο κ.Μαμάκος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τη νεαρή αθλήτρια και τον νεαρό αθλητή για τις προσδοκίες τους, για τις επιτυχίες τους, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδιά τους. H κ.Μανθοπούλου είναι αθλήτρια στίβου, ενώ ο κ.Κακαγιάννης παίζει αγωνιστικό σκάκι -έχοντας και οι δύο σημαντικές διακρίσεις στα βιογραφικά τους.

Στο Παρίσι η Λήδα Μανθοπούλου

Να σημειωθεί ότι η Λήδα Μανθοπούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, που θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου, στο αγώνισμα των 100 μ. (στίβος). Μεγάλη πρόκληση για τη νεαρή αθλήτρια, αυτή τη χρονική στιγμή, είναι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επιλέγει χώρους στη Φλώρινα ή την Κοζάνη, για την προετοιμασία της. Την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Λαρισαίων εξέφρασε ο κ.Μαμάκος, υπογραμμίζοντας πως «είναι μεγάλη η χαρά και η περηφάνια όλων μας, που μια αθλήτρια της πόλης μας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στους αγώνες στο Παρίσι». Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, κ.Ηλίας Καφφές και ο Βασίλειος Μπεκιάρης, ο οποίος μαζί με την κόρη του Βασιλική, αποτελούν το προπονητικό team που θα συνοδεύσει τη Λήδα Μανθοπούλου στο Παρίσι.

Στην Ιταλία ο Στέλιος Κακαγιάννης

«Πλώρη» για την Ιταλία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεαρών σκακιστών (FIDE World Cadet Championship 2024), στο Montesilvano της Ιταλίας έχει βάλει ο μόλις 8 ετών πρωταθλητής, Στέλιος Κακαγιάννης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Λάρισας, μαζί με τους γονείς του Χριστίνα Φυτιλή και Μάριο Κακαγιάννη. Ο Στέλιος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πριν από λίγες ημέρες, στα μόλις τρία χρόνια που ασχολείται με το σκάκι. Το ζήτημα της έλλειψης χώρου ικανού να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις, τοπικές ή πανελλαδικές, σκακιού έθεσαν οι γονείς του μικρού αθλητή, με τον κ.Μαμάκο να δεσμεύεται για διερεύνηση του θέματος. «Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου», είπε ο κ.Μαμάκος στον μικρό σκακιστή.

18-07-2024
Μέχρι και την Παρασκευή στη διάθεση του κοινού ο κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ, στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου

Στη διάθεση του κοινού μέχρι το τέλος της εβδομάδας -και την Παρασκευή 19 Ιουλίου- παραμένει ο κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε αυτόν τον κλιματιζόμενο χώρο, στον οποίο προσφέρονται κρύα ροφήματα. Ο χώρος λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, στο Γ’ ΚΑΠΗ (Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.2410 286 576, 2410 233 430).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας και στο τηλ. 6932 276 183.

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο μηχανισμός του Δήμου για την προστασία αστέγων της πόλης, με ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας να πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους, για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Πρόνοιας.

17-07-2024
Συνεδριάζει την Πέμπτη 18 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων

Συνεδριάζει την  Πέμπτη 18-07-2024 το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

1.  Διαβούλευση ιδεών και δράσεων για το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας. Εισηγητής: Τσάτσος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας

17-07-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Απευθείας ανάθεση προμήθειας υλικών σιδήρου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-07-2024
Συντονισμός υπηρεσιών για τα έργα σε Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή - «Προσωρινή η ταλαιπωρία, παντοτινά τα έργα με προστιθέμενη αξία για την πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών. «Χρειάζεται από όλους μας λίγη υπομονή. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα όμως θα μείνουν για πάντα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την πόλη», τόνισε ο κ.Μαμάκος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Λαρισαίων πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστο Τερζούδη, τον αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, κ.Αθ.Πατσιούρα, καθώς και τον μηχανικό-τοπογράφο του Τμήματος Οδοποιίας, κ.Γιώργο Σκουμή.

Όπως τόνισε ο κ.Μαμάκος, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργασίες είναι και πιο προχωρημένες από τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχει υπάρξει συντονισμός Υπηρεσιών και Διευθύνσεων, με αποτέλεσμα τα ορόσημα που έχουν τεθεί να τηρούνται και να είναι πιο γρήγορη η μετάβαση στην επόμενη φάση των έργων.

Στο 70% η ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Μανωλάκη που είναι υπό διαμόρφωση. Αρχές Αυγούστου έτοιμο το τμήμα της Ανθ.Γαζή από Γαληνού ως Κουμουνδούρου - Ολοκληρώνονται τα τμήματα μπροστά από τα σχολεία

Στην οδό Μανωλάκη - Διασύνδεση

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μανωλάκη, στο τμήμα όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εργασίες (από Κύπρου ως Μελετίου), η ολοκλήρωση βρίσκεται στο περίπου 70%. Έχει γίνει η διαμόρφωση της οδού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποδομών (οδοφωτισμού, ΔΕΥΑΛ, οπτικών ινών, κλπ), έχουν πέσει και τα μπετά, ενώ απομένει η πλακόστρωση της οδού και η τελική ασφαλτόστρωση. Να σημειωθεί επίσης, ότι θα φυτευτούν και 12 νέα δένδρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στην οδό Μανωλάκη εντάσσονται στο έργο για τη διασύνδεση των Μνημείων και πολιτιστικών τοπόσημων της Λάρισας, κάτι που σημαίνει ότι στο πλακόστρωτο θα υπάρχουν και πλάκες με ειδική σήμανση για την πολιτιστική διαδρομή ή/και το μνημείο στο οποίο οδηγεί η οδός. Σε αυτό το τμήμα (Κύπρου ως Μελετίου) εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκκινήσουν οι εργασίες για το επόμενο τμήμα, από την οδό Μελετίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγ.Αχιλλίου/Αλκαζάρ.

Στην οδό Ανθίμου Γαζή

Στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες πλακόστρωσης στα τμήματα της οδού Ανθίμου Γαζή μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα -και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα τελειώσει και το τμήμα από την οδό Γαληνού ως την οδό Κουμουνδούρου, όπου και είναι εγκατεστημένες αρκετές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση, εκτελούνται εργασίες σε τρία τμήματα της οδού: το προαναφερθέν Γαληνού-Κουμουνδούρου, το τμήμα Κουμουνδούρου-Ηπείρου και Ηπείρου-Λογιωτάτου.

16-07-2024
Η "Μικρή Γοργόνα" ζωντανεύει στον Κουκλοθίασο ΤΡΙΤΟΜΠΑ

Μια νέα δροσερή παράσταση με τίτλο " Η μικρή γοργόνα" ζωντανεύει φέτος  στον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα με τα παιδιά του προγράμματος " Κατασκήνωση στην πόλη" να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ... στο βυθό! 

Μία επιθυμία των παιδιών που έγινε πραγματικότητα καθώς τα παιδιά της Λάρισας γράφουν τη δική τους ιστορία στο κουκλοθέατρο. Με πλούσια εμπειρία  από τις δεκάδες παραστάσεις που παρακολουθούν , θέλουν πια και εκείνα να έχουν τους δικούς τους ρόλους  και τη  δική τους θέση στα θεατρικά δρώμενα της πόλης.

Με σκηνές από  το  γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τις κούκλες τους  στο χέρι, τα παιδιά έπαιξαν  κουκλοθέατρο στην ιστορική  σκηνή του Τιριτόμπα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες μελέτησαν το σενάριο, παρατήρησαν και  διδάχτηκαν από τις παλιές κούκλες του μουσείου και άκουσαν τα τραγούδια της παράστασης.

Στη συνέχεια  κατασκήνωσαν ... στη  θεατρική  σκηνή παίζοντας την δική τους κουκλοθεατρική παράσταση με τις γοργόνες που κατασκεύασαν με τα χεράκια τους. Μια καλοκαιρινή ανάμνηση που σφράγισε την χαρά της κατασκήνωσης στην όμορφη πόλη μας.

Γιατί η Λάρισα ... αγαπάει το κουκλοθέατρο!

16-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 17/07/2024, ώρα 08:00-12:30)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 17 Ιουλίου, για το χρονικό διάστημα από 8:00 έως 12:30 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (από Κουτσούμπα έως Υψηλάντου).

Λάρισα, 16 Ιουλίου 2024

16-07-2024
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Απευθείας ανάθεση προμήθειας μικροεργαλείων και λοιπού εξοπλισμού και ηλεκτροεργαλείων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-07-2024
Δήμος Λαρισαίων: Κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών - Ως 31 Αυγούστου οι αιτήσεις συμμετοχής

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και συλλόγους για συμμετοχή στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, που σώζει ζωές.

Να σημειωθεί ότι η 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Οκτωβρίου (5 Οκτωβρίου 2024), με ειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς πεζοδρόμους της Λάρισας.

Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών της Λάρισας, αλλά και Σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, καθώς και φορείς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Λαμπαδηδρομία,

είτε ως λαμπαδηδρόμοι ή στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα της λαμπαδηδρομίας,

μπορούν να στείλουν το αίτημα συμμετοχής τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024, στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2413.500.228, κα. Χρύσα Τζιαστούδη).

15-07-2024
Συνέργειες για την Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό - «Προτεραιότητα τα Τοπικά Πράσινα Σύμφωνα, με συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Η ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάπτυξης Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deals-LGD), βρέθηκε στο επίκεντρο της Διάσκεψης του «Intelligent Cities Challenge» (ICC), στην οποία μετείχε ο Δήμος Λαρισαίων, με κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, η αποστολή του Δήμου Λαρισαίων εστίασε στις μεθόδους για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στη δημιουργία «Τοπικών Πράσινων Συμφώνων – Local Green Deals». Επίσης, συμμετείχε ενεργά σε συζητήσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες, εγκαινιάζοντας συνεργασίες και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την υποστήριξη στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Να αναφερθεί χαρακτηριστικά ότι κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Δημάρχων-Επιχειρήσεων ICC, όπου και δόθηκε η ευκαιρία εκτενέστερης συζήτησης για τα ΤΠΣ, καθώς και για τον σχεδιασμό επενδύσεων-συνεργειών, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η «δίδυμη» μετάβαση.

Συνέργειες

«Μόνο με την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη της πράσινης κουλτούρας, καθώς και στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους για την πράσινη μετάβαση», υπογράμμισε, με αφορμή τη Διάσκεψη, ο κ.Μαμάκος. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ιδέες και εμπειρίες από καλές πρακτικές, με τους ομολόγους του από άλλους ευρωπαϊκούς Δήμους, προς την κατεύθυνση αυτή.

Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο των δύο βασικών αξόνων του προγράμματος, που αφορούν σε:

 • Μετάβαση σε οικονομικό μοντέλο μηδενικών εκπομπών άνθρακα:
 • Υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών σε όλους τους τομείς (ενέργεια, μεταφορές, κτήρια)
 • Προώθηση της κυκλικής οικονομίας
 • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους κλάδους
 • Διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολίτες:
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής
 • Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
 • Προστασία του περιβάλλοντος

Την αποστολή του Δήμου Λαρισαίων συνόδευσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Πάνος Φιτσιλής, Διαχειριστής του Δικτύου ICC για τη Λάρισα και Ειδικός Εμπειρογνώμονας στον τομέα των Έξυπνων Πόλεων.

Το δίκτυο "Intelligent Cities Challenge" (ICC), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ως στόχο την υποστήριξη των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών πόλεων στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την υλοποίηση της πράσινης μετάβασης. Να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ICC αριθμεί 100 και πλέον ευρωπαϊκές πόλεις-μέλη, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσφέροντας στις πόλεις-μέλη τεχνογνωσία, συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

15-07-2024
Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απευθείας ανάθεση προμήθειας οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος για το Τμήμα Κοιμητηρίων του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος (μείγμα οργανικής ουσίας απορροφητικού πετρώματος και ωφέλιμων μικροοργανισμών) αποτελούμενο από βιομάζα, μεταξύ των άλλων ελιάς, ζεόλιθου και ωφέλιμων μικροοργανισμών, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Κοιμητηρίων του Δήμου Λαρισαίων έτους 2024.

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε σχετική προσφορά για την ανωτέρω προμήθεια, σε κλειστό φάκελλο, μέχρι την Δευτέρα 22/07/2024, και ώρα 15:00’. Η προσφορά μπορεί να κατατεθεί ή να αποσταλεί ταχυδρομικά στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1, 1ος όροφος - Τ.Κ. 41222, με την ένδειξη «Προσφορά για την προμήθεια οργανικού εδαφοβελτιωτικού προϊόντος (μείγμα οργανικής ουσίας απορροφητικού πετρώματος και ωφέλιμων μικροοργανισμών) για το Τμήμα Κοιμητηρίων».

Κείμενο της Πρόσκλησης

Έντυπο Προσφοράς

15-07-2024
Στην οδό Ηπείρου οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων - Στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Σε νέα γραφεία λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων. Η Διεύθυνση στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου στην οδό Ηπείρου 96-98 (κτίριο Γουμενόπουλου), όπου μπορούν να προσέρχονται οι ωφελούμενοι για την εξυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, λειτουργούν νέες τηλεφωνικές γραμμές (πληροφορίες και ραντεβού) για τις Υπηρεσίες, ως εξής:

 • Για το Κέντρο Κοινότητας (επιδόματα: αναπηρικά, γέννησης, ανασφάλιστων υπερηλίκων): τηλ. 2414.400.702
 • Για το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ‘ΚΕΑ’, Επίδομα Στέγασης, αιτήματα αλλοδαπών) τηλ. 2414.400.701
 • Για Φαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφαλίστων: τηλ. 400.706
 • Για Συμβουλευτικό ΣταθμόΚοινωνικό ΠαντοπωλείοΦαρμακείοΣυσσίτιο: τηλ. 400.711

Κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων για την προστασία αστέγων της πόλης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ παράλληλα διατίθεται και κλιματιζόμενη αίθουσα στο Γ’ ΚΑΠΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των αστέγων προκειμένου να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, υπηρεσίες στέγασης και προστασίας τους στις δομές της Διεύθυνσής μας.

Επιπλέον, όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες σε κλιματιζόμενο χώρο, στον οποίο προσφέρονται κρύα ροφήματα. Πιο συγκεκριμένα, ως τις 18 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμος κλιματιζόμενος χώρος στο Γ’ ΚΑΠΗ ( Ηρώων Πολυτεχνείου & 23ης Οκτωβρίου, τηλ.2410 286 576, 2410 233 430), από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.  

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας και στο τηλ. 6932 276 183. Εάν σημειωθεί περαιτέρω παράταση του καύσωνα, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

15-07-2024
Ορκωμοσία συμβούλου Γιάννουλης

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε σύμβουλος Κοινότητας Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων η κ.Ξανθή Σάκκα, από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις των κ.κ. Κωνσταντίνου Φατούρα και Ελευθερίας Σακελλαρίου, επίσης από τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Η ορκωμοσία έγινε το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 2024, στο Δημαρχείο Λάρισας.

15-07-2024
Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο ο Ορέστης Τάτσης - «Ενίσχυση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θ.Θ. ο κεντρικός στόχος μας», τονίζει ο πρόεδρος, Φώτιος Τζατζάκης

Ο Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η κατάθεση της πρότασης της τριμελούς Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι τριετής.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου, το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής διενέργειας των συνεντεύξεων, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της ανοιχτής δημόσιας πρόσκλησης που πραγματοποιήσαμε.

Μας τίμησαν με την υποψηφιότητά τους άνθρωποι με εξαιρετικά βιογραφικά, γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Οφείλουμε, όμως, να κάνουμε μία επιλογή ανάμεσα σε πολλές και πολύ αξιόλογες.

Επιλέξαμε, λοιπόν, να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο κ. Ορέστης Τάτσης.  Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Θ.Θ., κ.Φώτιος Τζατζάκης.

Διαδικασία και υποψηφιότητες

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την επιλογή του προσώπου που αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού Θεάτρου, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο, με τη συνεδρίαση του ΔΣ για τους όρους προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, με ομόφωνη έγκριση, ενώ ακολούθησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων, συνολικά 13, εκ των οποίων έγιναν αποδεκτές οι 12. Τέλη Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις των 12 υποψηφίων, ενώ σήμερα το μεσημέρι, η πρόταση της τριμελούς Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και προχώρησε στην επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή. 

Βιογραφικό Ορέστη Τάτση

 

15-07-2024
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας - «Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών της οικογένειας, συγγενών, φίλων, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 2024, η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την οδό Σόλωνα (κάθετη στη Σωκράτους, στη συνοικία της Ν.Σμύρνης), η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα, στη μνήμη της 20χρονης Λαρισαίας στρατιωτικής ιατρού, που ήταν μεταξύ των νεαρότερων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη οδό βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Λάτα, όπου και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Κλαούντια-Αλεξάνδρα. Την αποκάλυψη του νέου ονόματος της οδού έκαναν η μητέρα της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, κ.Άλμα και τα μέλη της οικογένειας Λάτα, μαζί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο.

Ανέγερση Μνημείου

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, οικογένεια, συγγενείς, γείτονες, φίλοι, συμπολίτες, για να εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που δώσαμε, ως πόλη, πριν από καιρό. Την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σαν πόλη, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της 3ης Κοινότητας για να γίνει η σημερινή μετονομασία, υλοποιώντας την απόφαση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από σήμερα, η Κλαούντια-Αλεξάνδρα, θα «ζει» και πάλι στη γειτονιά που μεγάλωσε κι έκανε τα όνειρά της. Είναι και προσωπική μου δέσμευση, η ανέγερση ενός Μνημείου για όλα τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες και οι πρώτες επαφές για να γίνει αυτό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Λαρισαίους για τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνουν καθημερινά. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Αλλά είναι τιμή για εμάς και για την κόρη μου, η αποδοχή του αιτήματός μας από τον Δήμο Λαρισαίων. Τούτος ο δρόμος θα είναι σαν σημείο “συνάντησης” με την κόρη μου, θα μιλώ στους μαθητές, στους φίλους της, σε όλον τον κόσμο για το ποια ήταν η Κλαούντια, για το πείσμα και την επιμονή να κατακτήσει τα όνειρα της, για όσα κατάφερε να κατακτήσει -κι ας κόπηκε βίαια και απότομα αυτό το όνειρο, στα 20 της χρόνια», είπε η κ.Άλμα Λάτα.

Το «παρών» στην τελετή ονοματοδοσίας έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κκ.: Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Γαλλιού, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, Κωνσταντίνος Παππάς, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής – Αναπληρωτής Δήμαρχος, Ευάγγελος Παπαλέξης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Αστικής Ανάπτυξης, Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, Δημήτριος Δεληγιάννης, Συντονιστής της «Συμπαράταξης», Δημοτικός Σύμβουλος, Μαβίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Κανέλλος, σύμβουλος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Ζέβλας, πρώην Πρόεδρος 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Ξυνοπούλου - Θυμούλια, Πρόεδρος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ & Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

12-07-2024
Η ταινία “OPPENHEIMER” στο Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου

Η ταινία-θρίαμβος του Κρίστοφερ Νόλαν “Oppenheimer”, έρχεται στον θερινό Κινηματογράφο  Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, την εβδομάδα από Δευτέρα 15 έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 22.00.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι, θεωρείται ως η πιο επιτυχημένη βιογραφία όλων των εποχών, αφού οι εισπράξεις της ξεπέρασαν τα 900 εκατ. δολάρια. Βασίζεται στην βιογραφία του 2005 American Prometheus των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν για τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, ο οποίος είχε τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων στο Πρόγραμμα Μανχάταν

Κέρδισε διάφορα βραβεία, όπως την θέση του στον κατάλογο των δέκα καλύτερων ταινιών του 2023 από το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικών Κινηματογράφου και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, πέντε βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες του 2023, εφτά βραβεία στα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2023, τρία βραβεία στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών 2023 και εφτά βραβεία στα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2023.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:Η υπαρξιακή και πολιτική οδύσσεια του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στην προσπάθειά του να φτιάξει την ατομική βόμβα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Φλόρενς Πιού

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

11-07-2024
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΑΠΟ 01/01/2024 ΕΩΣ 30/06/2024 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

11-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την Προμήθεια σπόρων φυτών, δενδρυλίων, εποχιακών ανθοφύτων, σποροφύτων ανθοφύτων, υλικών παραγωγής φυτωριακού υλικού κλπ για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων"
10-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού "Ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών"
09-07-2024
Συνεχίζονται, σε νέο τμήμα, τα έργα στην Ανθίμου Γαζή - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης και μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων

Από το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, συνεχίζονται, σε νέο τμήμα, οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Ανθίμου Γαζή (στάδιο Α14). Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, από την οδό Ηπείρου ως την οδό Λογιωτάτου, καθώς και μονή λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Ανθίμου Γαζή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες τόσο στο τμήμα από την οδό Γαληνού έως την οδό Κουμουνδούρου (ΦΩΤΟ 1,2) όσο και στο τμήμα από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Ηπείρου (ΦΩΤΟ 3,4)

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στη Δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0), με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,24 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

08-07-2024
Midsummer O.P.A. Festival 2024 στο Μύλο του Παππά

Το Midsummer O.P.A. Festival 2024, διοργανώνουν το Πολιτιστικό Σωματείο “Κουκουβάγιες” και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων από 12 έως 14 Ιουλίου 2024, στο Μύλο του Παππά.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά πρώτη φορά με τόση εξωστρέφεια, το Midsummer O.P.A. Festival προωθεί την κουλτούρα του παιχνιδιού. Εστιάζοντας στο φανταστικό, το επιτραπέζιο και τη δημιουργικότητα, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με ομάδες, συλλόγους και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα και θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι και τη συναναστροφή, νέους κόσμους, γεμάτους μαγεία και περιπέτεια και μακρινά σύμπαντα, έτοιμα προς εξερεύνηση. Νεράιδες, ιππότες, μάγοι, δράκοι, εξωγήινοι και κάθε λογής μύθος, θα ζωντανέψουν για λίγες μέρες στο χώρο του Μύλου του Παππά.

Ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζονται οι επισκέπτες, σε αυτή την περιπέτεια, είναι η θέληση για παιχνίδι και εξερεύνηση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 18.00 - 22.00 "A Prelude of VII, Vampire": The Requiem (Greece of Darkness)
 • 19.00 - 20.30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΠΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ "Ιστορίες από την Άρας Άουμαρ"

Σάββατο 13 Ιουλίου

 • 10.00 - 21.00 Midsummer O.P.A. GT (Warhammer 40K Tournament)
 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 18.00 - 22.00 "Echoes of Thessaly", Chronicles of Darkness (Mortals) (Greece of Darkness)
 • 18.00 - 22.00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ/ΤΡΟΜΟΥ, Άρης Γκρίμπας
 • 18.00 - 22.00 "Legends from Aeonia : The Twelve Hearth Treaty", Fantasy L.A.R.P., (Cerebral Productions)
 • 18.00 - 22.00 "Whispers of a Malady : A Dark adventre at Arkham", Call of Cthulhu (Owls Club)

Κυριακή 14 Ιουλίου

 • 11.00 - 18.30 Midsummer O.P.A. GT (Warhammer 40K Tournament)
 • Έκθεση Μοντελισμού (Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας, Κουκουβάγιες)
 • Επιτραπέζια (Σ.Φ.Ε.Κ., Tin Punk Games, Story of Many)
 • 17.00 - 19.00 "GAME DESIGN IN BOTH BUSINESS AND EDUCATION - MULTIPLIER EVENT" (Dracon Rules Design Studio)
 • 18.00 - 22.00 "G-men and Monsters", Hunter: The Vigil (Greece of Darkness)
 • 18.00 - 22.00 "Moon over Graymoor", Dungeons and Dragons 5e (Owls Club)

05-07-2024
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Τρίτη 09/07/2024, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-07-2024
“ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ” στο Θερινό Κινηματογράφο του Μύλου

Η ταινία  «Οι Αντίπαλοι» του Λούκα Γκουαντανίνο, θα προβληθεί την εβδομάδα από Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και το Σάββατο 13 Ιουλίου, στο Θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά - Γεωργιάδου 53, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας.

Η καλύτερη, όπως θεωρείται, ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο ταυτίζει περιπετειωδώς ένα διμερές άθλημα με την ανθρώπινη φύση. Η ταινία τοποθετείται κυρίως στα γήπεδα του τένις όπου σ’ αυτά θα βρεθούν τρία θαυμαστά «σώματα» που έχουν κάνει τη χρήση τους τρόπο ζωής και διαβίωσης. Η Τάσι, πρώην κορυφαία τενίστρια που παράτησε το άθλημα λόγω τραυματισμού και έκτοτε προπονεί τον άντρα της. Ο Αρτ, ο πρωταθλητής σύζυγος, που όμως τελευταία δέχεται απανωτές ήττες και χρειάζεται επειγόντως ανάκαμψη. Και ο Πάτρικ, πρώην κολλητός του Αρτ, παλιός σύντροφος της Τάσι και ξοφλημένος τώρα τενίστας που βγάζει τα προς το ζην από περιστασιακά ματς. Το πρωτάθλημα, κάπου στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι Challengers, χαμηλής κατηγορίας. Στρατηγική της Τάσι είναι ο Αρτ να πάρει εύκολα έναν τίτλο για να αναπτερωθεί το ηθικό του πριν επιστρέψει στα Grand Slam. Ομως ο Πάτρικ είναι κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος.

Πρωταγωνιστούν: Ζεντάγια, Τζος Ο' Κόνορ, Μάικ Φάιστ

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Ώρα προβολής: 22:00

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

05-07-2024
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ENA (1) ΑΤΟΜO ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «IN4GREEN» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «In4Green» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ (σε μορφή .doc - σε μορφή .pdf)
Ο/Η υποψήφιος/α συμπληρώνει τον κωδικό θέσης, την ειδικότητα και τα λοιπά απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΜΕ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ_A1

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α2) ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΑΠΟ 6/7/2024 ΕΩΣ 15/7/2024

Για οδηγίες υποβολής της αίτησης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αιτήσεις για ΣΜΕ Πρόγραμμα «In4Green»

05-07-2024
Αιτήσεις για ΣΜΕ Πρόγραμμα «IN4GREEN»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «In4Green» ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ (σε μορφή .doc - σε μορφή .pdf)
Ο/Η υποψήφιος/α συμπληρώνει τον κωδικό θέσης, την ειδικότητα και τα λοιπά απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΜΕ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΥ_A1

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α2) ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΑΠΟ 6/7/2024 ΕΩΣ 15/7/2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να επισυνάψουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ένα ενιαίο αρχείο σε μορφή pdf.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος (link) της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων (ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες):

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας τον παραπάνω σύνδεσμο (link), ο ενδιαφερόμενος:

 • εισέρχεται στο περιβάλλον της Ψηφιακής Πλατφόρμας
 • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη με τους κωδικούς TAXISNET
 • επιλέγει από το αριστερό μενού: "Αιτήσεις" - "Οι Αιτήσεις μου"
 • επιλέγει: «+Νέο» για την καταχώρηση Νέας Αίτησης

Στο πεδίο Κατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Τμήμα Διαδικασιών Ανθρώπινου Δυναμικού και στο πεδίο Υποκατηγορία Υπηρεσιών επιλέγει: Αιτήσεις για ΣΜΕ Πρόγραμμα «IN4GREEN».

Συμπληρώνει όλα τα πεδία (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στην ενότητα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας το σύμβολο + στη στήλη Επισύναψη, επισυνάπτει το έντυπο της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ένα ενιαίο αρχείο για την απόδειξη των προσόντων και ιδιοτήτων του, σύμφωνα με την ανακοίνωση και το σχετικό με αυτή παράρτημα του ΑΣΕΠ σε μορφή pdf.

Ο ενδιαφερόμενος αποθηκεύει προσωρινά τις αλλαγές πατώντας το κουμπί «Αποθήκευση».

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή (στο πεδίο: «Οριστική Υποβολή» ο ενδιαφερόμενος επιλέγει: Ναι).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Διαδικασιών Ανθρώπινου Δυναμικού στο τηλέφωνο: 2413 500341 (κος Βαρβαρέσος Ζαχαρίας).

05-07-2024
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2024-2025 ΚΑΙ 2025-2026
04-07-2024
Επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση αιτημάτων πολιτών

Υψηλές επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση πολιτών - Εννέα στα δέκα αιτήματα επιλύθηκαν στο 5μηνο του έτους

- Καθαριότητα, Ηλεκτρομηχανολογικό και Δημοτική Αστυνομία οι υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη απόδοση

- Ρεκόρ αιτημάτων από τους πολίτες τον Απρίλιο - Ξεπέρασαν τα 4.000

- Διασύνδεση νέων Τμημάτων Υπηρεσιών και Κοινοτήτων με το σύστημα novoville

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση πολιτών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών, μόνον στο 5μηνο του έτους, το ποσοστό επίλυσης αιτημάτων βρίσκεται στο 87,2%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι 9 στα 10 αιτήματα των πολιτών έχουν επιλυθεί.

Τις υψηλότερες επιδόσεις εμφανίζουν το Τμήμα Καθαριότητας (95,1%), το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών (94,3%), το Τμήμα Συντήρησης (81,3%), καθώς και η Δημοτική Αστυνομία (77,5%). Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες κινούνται σε ποσοστά επίλυσης αιτημάτων περίπου στο 50%-60%. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν και στο πλαίσιο της διαδικασίας της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι για το υπό εξέταση διάστημα, από τις 2 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαΐου 2024, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων δέχθηκαν 15.916 αιτήματα, εκ των οποίων επιλύθηκαν τα 13.871 (ποσοστό επίδοσης 87,2%)

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου - Μαΐου 2024 καταγράφεται σταθερή αύξηση του μέσου όρου επίλυσης των αιτημάτων των πολιτών (στατιστική εξαγωγή αποτελεσμάτων μέσω Novoville): Συγκεκριμένα, από 61% τον Ιανουάριο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 75,3% τον Απρίλιο, για να υποχωρήσει -ελάχιστα- στο 74% τον Μάιο.

Τη «μερίδα του λέοντος», αναφορικά με τα αιτήματα που υποβάλλουν οι πολίτες λαμβάνει -όπως είναι αναμενόμενο- το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, που εμφανίζεται να έχει δεχθεί στο 5μηνο του έτους 11.492 αιτήματα, εκ των οποίων έχουν επιλυθεί τα 10.928.

Κατηγορίες αιτημάτων

Τα περισσότερα αιτήματα των πολιτών, για κάθε έναν από τους πέντε μήνες χωριστά, αφορούν στην απομάκρυνση παρατημένων ογκωδών αντικειμένων -περίπου 1.000 κάθε μήνα, με ρεκόρ τα 1.506 αιτήματα τον μήνα Απρίλιο. Ακολουθούν τα αιτήματα για παρατημένα κλαδιά δέντρων, για σκουπίδια και μπάζα, για βλάβες σε κάδους και βλάβες σε δημοτικό φωτισμό.

Ρεκόρ αιτημάτων καταγράφηκε τον μήνα Απρίλιο, οπότε δηλώθηκαν και καταχωρίστηκαν στο σύστημα της Novoville 4.111 αιτήματα -πρωτοφανές πλήθος αιτημάτων, σύμφωνα με τις μηνιαίες αναφορές του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο όγκο και τη μεγάλη άνοδο των αιτημάτων τον μήνα Απρίλιο, τα επιλυμένα αιτήματα ανήλθαν στο 75,3%, που είναι και ο μέσος όρος επίλυσης των αιτημάτων όλων των υπηρεσιών.

Καινοτομίες και στόχοι

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτών λειτουργεί, πλέον, αποκλειστικά ηλεκτρονικά/ψηφιακά, καθώς τα αιτήματα λαμβάνονται μόνον μέσω της σχετικής εφαρμογής Novoville, του τηλεφώνου και μέσω e-mail (με πλήρη διασφάλιση και διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων). Παράλληλα, γίνονται σημαντικές ενέργειες ενημέρωσης, μέσω των Κοινοτήτων, ώστε και οι δημότες αυτών να κάνουν χρήση της ψηφιακής εφαρμογής για τα αιτήματά τους -να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ενημέρωση ξεκίνησε και συνεχίζεται και για τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες στο κέντρο και τις συνοικίες, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Στο σύστημα Novoville έχουν ενταχθεί και νέες κατηγορίες αιτημάτων, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου & Τεχνικών Υπηρεσιών και Αστικής Ανθεκτικότητας & Κλιματικής Αλλαγής, για την αντιμετώπιση και καταγραφή των αναγκών κοπής χόρτων σε δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα. Επίσης, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτημάτων σε στειρώσεις αδέσποτων, εντάχθηκε στο Novoville νέα κατηγορία “Ζώο αδέσποτο στείρωση”, προκειμένου να υπάρξει ορθή αποτύπωση του αριθμού αιτημάτων στειρώσεων από τους πολίτες και της διεκπεραίωσης αυτών.

04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 05/07/2024, ώρα 09:00-12:00 - Κέντρο)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Ιουλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Απόλλωνος.

Λάρισα, 4  Ιουλίου 2024

04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Συνεχίζεται η αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα

Ενημερώνουμε ότι οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στις περιοχές της Γιάννουλης και της Νέας Πολιτείας.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.

Η έναρξη των παραπάνω εργασιών στις περιοχές της Γιάννουλης και της Νέας Πολιτείας θα ξεκινήσει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις περιοχές αυτές έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής, θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών.

Λάρισα, 4 Ιουλίου 2024

04-07-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας - ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΚΡΕΚΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ»
04-07-2024
ΔΕΥΑΛ - Γνωστοποίηση φθορών σε φρεάτια

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες την ανάγκη ενημέρωσης της Υπηρεσίας μας, εφόσον διαπιστώνουν βλάβη ή φθορά στα φρεάτια ή και καλύμματα φρεατίων αρμοδιότητάς της, επί πεζοδρομίων ή δρόμων.

Η γνωστοποίηση τέτοιων βλαβών γίνεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2410-687.220 (24ωρη/7ήμερη εξυπηρέτηση) και 2410-687.210 (7:00-14:30 τις εργάσιμες ημέρες).

Η έγκαιρη γνωστοποίηση στη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης και στην αποφυγή ατυχημάτων για πεζούς και οχήματα.

Λάρισα, 4 Ιουλίου 2024

04-07-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Ενημέρωση σχετικά με την αναβολή/ματαίωση εκδηλώσεων

Από το Θεσσαλικό Θέατρο γνωστοποιούνται τα εξής:

Για τις παραστάσεις ή τις συναυλίες που φιλοξενούνται στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση, την αναβολή, την ματαίωση ή την διακοπή λόγω καιρικών συνθηκών είναι οι θεατρικοί ή  οι μουσικοί επιχειρηματίες. Κάθε απαίτηση επιστροφής χρημάτων από εισιτήρια ή ανταλλαγή εισιτηρίων αφορά αποκλειστικά αυτούς.

Το Θεσσαλικό Θέατρο παραχωρεί έναντι τιμήματος το χώρο του Κηποθεάτρου Αλκαζάρ για την πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων παρέχοντας μόνο την καθαριότητα, την ταξιθεσία, τον έλεγχο εισερχομένων και τον ηλεκτρολόγο ασφαλείας.

04-07-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με μέλη της Φωτοθήκης

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων μέλη της «Φωτοθήκης» - «Χρέος μας η διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Συνάντηση με τα μέλη της «Φωτοθήκης», τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ.Νίκο Παπαθεοδώρου και τον δημοσιογράφο, κ.Ευάγγελο Ρηγόπουλο, καθώς και με τον δημοσιογράφο, κ.Νίκο Βατόπουλο είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ.Θωμά Ρετσιάνη, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος της «Φωτοθήκης» στην καταγραφή, διάσωση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συγκρότησης της ιστορικής ταυτότητας της πόλης, όπως επίσης και στον ρόλο της φωτογραφίας ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συλλογές της «Φωτοθήκης», καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησής στους, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και της ανάπτυξης νέων συνεργειών, με στόχο την ενίσχυση της προβολής και της ανάδειξης της πόλης και την περαιτέρω προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λάρισας.

«Η “Φωτοθήκη” είναι πολύτιμος συνεργάτης και καταλυτικός παράγοντας στην καταγραφή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, με το μοναδικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει τα μέλη της, με πρωτεργάτη τον κ.Παπαθεοδώρου. Χρέος και δικό μας η διατήρηση και αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου υλικού, με κάθε πρόσφορο μέσο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

04-07-2024
Στη συνάντηση για το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων ο Δήμος Λαρισαίων - Επικαιροποίηση του πλαισίου συνεργασίας

Στη συνάντηση του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη Μεταναστών και Προσφύγων, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμος Λαρισαίων, δια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης εντάχθηκαν άλλοι επτά Δήμοι - νέα μέλη. Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, που προβλέπει επιπλέον δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχους την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην αγορά εργασίας, τη διασύνδεση κέντρου – περιφέρειας για τον σκοπό αυτό, την ενδυνάμωση δημοτικών δομών και θεσμών, όπως των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών και των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και επικοινωνίας.

«Οι Δήμοι, ως ο κοντινότερος στους πολίτες θεσμός, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό πολιτικών ένταξης, καθώς και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την ΕΕ για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ουσιαστικά, πρόκειται για δράσεις και πρωτοβουλίες που μόνον οφέλη μπορούν να έχουν για τις τοπικές κοινωνίες», σημειώνει ο κ.Δαλαμπύρας.

Άξονες συνεργασίας

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιέχει τους ακόλουθους άξονες συνεργασίας μεταξύ των Δήμων:

 • Ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας που σχετίζονται με την ένταξη Πολιτών Τρίτων Χωρών, την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης και τη διαμόρφωση τοπικών σχεδίων ένταξης.
 • Υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας τοπικών υπηρεσιών, μέσω της ανταλλαγής πληροφορίας και της διασύνδεσης δημοτικών δομών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εξυπηρέτησης Πολιτών Τρίτων Χωρών.
 • Πραγματοποίηση επισκέψεων μελέτης στους δήμους – μέλη για την χαρτογράφηση και αξιολόγηση ενταξιακών αναγκών και αναπτυξιακών προκλήσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
 • Εντοπισμός χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων για την υλοποίηση των σκοπών του παρόντος μνημονίου συνεργασίας και τη συμμετοχή σε προτάσεις χρηματοδότησης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων.
 • Διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση βασικών ενταξιακών αρχών και προτεραιοτήτων.
 • Συντονισμός και υλοποίηση δράσεων, όπως έρευνες πεδίου και πιλοτικά προγράμματα.
 • Διοργάνωση εκδηλώσεων (σεμινάρια, ημερίδες, εργαστήρια κ.λπ.) για τα μέλη του Δικτύου Πόλεων, σε θεματικές που άπτονται του περιεχομένου του Δικτύου, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.
 • Προώθηση και ενημέρωση κοινών ειδικού ενδιαφέροντος καθώς και του γενικού κοινού, όποτε κρίνεται απαραίτητο, αναφορικά με τοπικές δράσεις και ενταξιακές πρωτοβουλίες.

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη είναι ένα δίκτυο ελληνικών Δήμων που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργήθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Δήμος Λαρισαίων έγινε μέλος του Δικτύου του το 2018, με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου.

04-07-2024
Έναρξη αιτήσεων για το καλοκαιρινό τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων

Έναρξη αιτήσεων για το καλοκαιρινό τμήμα βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων για τον Αύγουστο 2024

H Αντιδημαρχία Παιδείας & Άθλησης και η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, αντιλαμβανόμενες τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στο καλοκαιρινό τμήμα του Αυγούστου 2024, στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Σίφνου & Εχεκρατίδος), στη συνοικία Νεράιδα.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024. Δεκτά γίνονται τα παιδιά  ηλικίας από 8 μηνών έως 5 χρονών, ήτοι γεννηθέντα από 01/01/2020 έως 01/12/2023.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

 1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 3. Πιστοποιητικό υγείας παιδιού
 4. Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα
 5. Βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας μητέρας

Εάν εργάζονται και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες για κάθε επιμέρους δικαιολογητικό που θα χρειαστεί να κατατεθεί, οι γονείς μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.larissa.gov.gr).

Τα αποτελέσματα επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στα γραφεία της Δ/νσης Παιδείας και στον 6ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, μετά τις 26 Ιουλίου 2024.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου: www.larissa.gov.gr ⟶  στο μενού e-υπηρεσίες ⟶  Διεύθυνση Παιδείας⟶ Αίτηση για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς 2024 (Αύγουστος)

Οδηγίες υπάρχουν στο site του Δήμου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά. Χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε θα ισχύει!

Το ωράριο λειτουργίας του καλοκαιρινού τμήματος του Αυγούστου 2024 είναι:

 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-16:00 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2410.680.215 & 2410.680.224.

03-07-2024
Αναβάλλεται η συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», λόγω καιρού

Αναβάλλεται η συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», λόγω καιρού - Θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου

Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 4 Ιουλίου, συναυλία «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι», στο Κηποθέατρο Λάρισας αναβάλλεται, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (καταιγίδα) που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 9 μ.μ. (στο Κηποθέατρο) και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Όσοι έχουν προαγοράσει εισιτήρια, μπορούν να τα επιστρέψουν στο ΔΩΛ και να τους επιστραφεί το αντίτιμο ή να τα χρησιμοποιήσουν στη συναυλία της 15ης Σεπτεμβρίου.

03-07-2024
Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων

Παρέμβαση Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΚΕΔΕ για το τέλος παρεπιδημούντων - «Απαιτείται οι δήμοι να γνωρίζουν τα αποδιδόμενα ποσά», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Επιτροπής, κ.Θανάσης Μαμάκος

Το θέμα της πλήρους απόδοσης στους δήμους του ποσού των περίπου 120 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ, αλλά και της ορθής λειτουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας, προκειμένου οι δήμοι να ενημερώνονται ορθά για τις αποδόσεις του βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

Το θέμα απασχόλησε και παλαιότερα της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, καθώς η μη απόδοση του ποσού στους δήμους συνιστά παράνομη παρακράτηση πόρων των δήμων. Με την κατάργηση-απενεργοποίηση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δήλωση επί των ακαθαρίστων εσόδων και των παρεπιδημούντων, όπου όλες οι επιχειρήσεις της χώρας μπορούσαν να καταχωρήσουν και να καταβάλουν το τέλος που τους αναλογεί, οι δήμοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε ποιες επιχειρήσεις δηλώνουν τις εισπράξεις, ούτε το ύψος του ποσού που αποδίδουν.

Η λειτουργία της νέας πλατφόρμας από την ΑΑΔΕ παρουσίασε σημαντικά προβλήματα και είναι αναγκαία η άμεση έναρξη των ενεργειών επίλυσής τους. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη εβδομαδιαία συνεργασία με την ΑΑΔΕ και το ΥΠΕΣ προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, η διαδικασία που έχει προκριθεί από την ΚΕΔΕ βελτιώνει την απόδοση των τελών και διευκολύνει τις οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζουν επακριβώς όλες τις παραμέτρους των αποδιδομένων ποσών, για τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων.

02-07-2024
Μνημόνιο συνεργασίας της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Στην Αθήνα για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος

Θα εισηγηθεί το μνημόνιο συνεργασίας της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 2 και 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου θα συζητηθούν το τέλος παρεπιδημούντων και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Με βάση το μνημόνιο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) θα συνεργαστεί με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί και από τα δύο μέρη στον τομέα των Ψηφιακών Υπηρεσιών και της Κυβερνοασφάλειας. Στην συγκεκριμένη συνεργασία, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η τεχνογνωσία και η εμπειρογνωμοσύνη της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας (Ε.Α.Κ.) ώστε να προγραμματιστούν και να προωθηθούν δράσεις ανασχεδιασμού και προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας που εντάσσονται στο πλαίσιο της αποστολής και των αρμοδιοτήτων των μερών καθώς και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ασφαλείας και κυβερνοαπειλών, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με σκοπό την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου κυβερνοασφάλειας.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου και του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Βασίλειου-Πέτρου Σπανάκη. Θα παραστούν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Εμμανουήλ Γραφάκος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.) και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση.

02-07-2024
Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης - Aπομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης 

Η Δημοτική Αρχή μέσω της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης εντείνει τις προσπάθειες απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, από το κέντρο της πόλης, στοχεύοντας στη διαμόρφωση και διατήρηση ενός υγιεινού και λειτουργικού περιβάλλοντος διαβίωσης για όλους τους κατοίκους της.

Να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες ημέρες (στο διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου 2024), αποσύρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της πόλης εννέα (9) συνολικά οχήματα, ενώ ταυτόχρονα καθαρίστηκαν από ειδικά συνεργεία του δήμου, οι χώροι που αυτά καταλάμβαναν.

Τονίζεται ότι η απόσυρση των οχημάτων αυτών, θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, μέχρι τον ολικό καθαρισμό των δρόμων των συνοικιών της πόλης από τις εστίες ρύπανσης που δημιουργούνται γύρω από τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων και την απόδοση των θέσεων στάθμευσης στους πολίτες και τους επισκέπτες.

Για την επίσπευση του καθαρισμού των οδών, την αποφυγή τυχόν γραφειοκρατικών και χρονοβόρων διαδικασιών και την εξασφάλιση της λειτουργικότητας τους, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410.680.200 & 2410.680.233, ώστε σε συνεννόηση με την υπηρεσία, να αφήσουν τα «άχρηστα» οχήματά τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια καθαρισμού της πόλης, με στόχο ένα  υγιεινό και λειτουργικό περιβάλλον διαβίωσης για όλους.

01-07-2024
Πρώτη ημέρα με αγιασμό για την Κατασκήνωση στην Πόλη

Πρώτη ημέρα με αγιασμό για το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην Πόλη" 

Θανάσης Μαμάκος: Στόχος μας η αναβάθμιση του θεσμού που αγκαλιάστηκε από την πόλη

Με την τέλεση του αγιασμού στις κατασκηνωτικές δομές ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που διοργανώνει, για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης.

Ο κεντρικός αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο 25ο Δημοτικό Σχολείο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλή Γερογιώκα, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστου Αγορίτσα, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου, κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου, του Διευθυντή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, κ. Γιώργου Νάστου, του εκπαιδευτικού προσωπικού της κατασκήνωσης και πλήθους μικρών κατασκηνωτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

«Έχουμε ιδιαίτερη χαρά που ξεκινά σήμερα, για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός της κατασκήνωσης στην πόλη. Ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από τα  παιδιά της Λάρισας. Ένας θεσμός που ευελπιστούμε να αποτελέσει μια περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δικό μας μέλημα είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτό που βρήκαμε και να το αναβαθμίσουμε, με επιπλέον δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ακόμα καλύτερη διαπαιδαγώγηση και ενασχόληση των παιδιών τους θερινούς μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες με τον καύσωνα που επικρατεί και να είναι το περιβάλλον, στο οποίο θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μας, όσο γίνεται πιο όμορφο και λειτουργικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Παιδείας για την έγκαιρη έναρξη της “Κατασκήνωσης στην Πόλη” και ευελπιστούμε το νέο ξεκίνημα, με τη νέα Δημοτική Αρχή να αποτελέσει εφαλτήριο περαιτέρω δράσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα έναν πιο δημιουργικό χρόνο για τα παιδιά μας.

Όλα αυτά βέβαια, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και τα στοιχεία κατά την έναρξη της δραστηριότητας, συνηγορούν ότι θα είναι μια επιτυχημένη “Κατασκήνωση στην Πόλη”».

Να σημειώσουμε ότι περίπου 3.000 παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, στις 10 κατασκηνωτικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη έως το τέλος του καλοκαιριού.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνει, μαθήματα κολύμβησης στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης και το Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, εκπαιδευτικά προγράμματα στο Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Σιτηρών, μαθήματα σκακιού από τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας, μαθήματα αστρονομίας με τον σύλλογο Α-Polaris και το Δημοτικό Αστεροσκοπείο, Πειράματα και Φυσικές επιστήμες με την Smart BOX, Θεατρικό Παιχνίδι με την ομάδα Έκφραση, προγράμματα διαχείρισης παιδικού στρες από την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας από το Κέντρο Ημέρας Χαρά, πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, βιωματική δράση γνωριμίας με την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική από τη μουσική σχολή Μελωδία και εκπαιδευτική δράση στο Πάρκο Καινοτομίας Joist.

Τα κατασκηνωτικά κέντρα, για την Α’ περίοδο, είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1-Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 - Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38 –Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
 • 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Εθνικής Αντίστασης 35 )
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ιουστινιανού 24)
01-07-2024
Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης

Δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας akatharista.apps.gov.gr μέχρι τις 15.07.2024.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου.

01-07-2024
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα σε Αιόλου και Ηρ.Πολυτεχνείου

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αιόλου και Ηρ.Πολυτεχνείου - Σε ισχύ από σήμερα και μέχρι τον Σεπτέμβριο

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων στις οδούς Αιόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου-Βόλου, για τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη), συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, έως και το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα). Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή νέου τμήματος της οδού Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Αιόλου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Η συμβολή των οδών Αιόλου και Μιχαήλ Αγγέλου - Χριστοβασίλη θα παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών του Β1 σταδίου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου) με συνολικό προϋπολογισμό 3,08 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Στο μεταξύ, από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το στάδιο Α1, που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Μαυροβουνίου έως την οδό Βόλου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου) και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Βόλου (στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τις σιδηροδρομικές γραμμές, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς τις σιδηροδρομικές γραμμές).

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Επίσης επιβάλλεται  απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος κίνησης των πεζών με τη χρήση μπαριέρων ασφαλείας (εξωτερικό όριο) και εργοταξιακού πλέγματος (εσωτερικό όριο).

Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα έχει εφαρμογή από τη σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου ως και την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στις κάθετες οδούς θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την περίοδο εκτέλεσης των έργων εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα: 

Επιπλέον, παρατείνονται έως την ολοκλήρωση των εργασιών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν: α) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Κουτσούμπα, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό 23ης Οκτωβρίου προς την οδό Υψηλάντου) και β) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Πίνδου έως την οδό Μαυροβουνίου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου). Στο τμήμα αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής νέου αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ αλλά και κατασκευής νέου δικτύου οπτικών ινών από τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η κατασκευή των πεζοδρομίων.

Από το τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι:

Συνεχίζονται οι εργασίες του δημοτικού έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ” προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και το Δήμο Λαρισαίων.

01-07-2024
Παύση λειτουργίας Παιδικών Σταθμών στη Λάρισα

Από τον Ιούλιο η παύση λειτουργίας των 3ου και 5ου παιδικών σταθμών - Κανονικά λειτουργεί ο 24ος παιδικός σταθμός στη Γιάννουλη

Από τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου:

 • Η παύση λειτουργίας του 3ου Παιδικού Σταθμού ορίζεται από τις 17 Ιουλίου ως τις 31 Ιουλίου
 • Η παύση λειτουργίας του 5ου Παιδικού Σταθμού ορίζεται από την 1η Ιουλίου ως τις 31 Αυγούστου 2024

προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες στις εν λόγω σχολικές μονάδες.

Για την εξυπηρέτηση των παιδιών του 5ου Παιδικού Σταθμού, για το διάστημα του Αυγούστου, θα λειτουργήσει ο 6ος Παιδικός Σταθμός, ενώ αναλυτική σχετική ανακοίνωση θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο 24ος Παιδικός Σταθμός στη Γιάννουλη θα παραμείνει ανοιχτός, με τη λειτουργία του ως έχει.

01-07-2024
Συνάντηση Δημάρχου Λαρισαίων με τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Συνάντηση Θ.Μαμάκου - Ν.Γάτσα - Επί τάπητος οι προοπτικές συνεργασίας Δήμου Λαρισαίων και Δήμου Ελασσόνας

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου και του Δημάρχου Ελασσόνας, κ.Νίκου Γάτσα, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Οι δύο Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα κοινά ζητήματα που αφορούν στους κατοίκους των περιοχών ευθύνης τους, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών, με όχημα τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, «ΟΛΟΝ» και «ΑΕΝΟΛ», αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε η διεξαγωγή επόμενου γύρου επαφών, όπου και αναμένεται να καθοριστούν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Οι κ.κ. Μαμάκος και Γάτσας υπογράμμισαν τη σημασία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, με στόχο την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προς όφελος των πολιτών. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση μετείχαν οι κκ. Γιώργος Κυριλλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΝΟΛ και Γιάννης Σαμώτας, Γενικός Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισα τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νίκο Γάτσα, και την ομάδα του. Η συνάντησή μας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και Δήμου Ελασσόνας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κοινές μας προσπάθειες, θα φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλουν στην πρόοδο και την ευημερία των περιοχών μας», σημειώνει ο  κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

01-07-2024
Έργα του Δήμου Λαρισαίων - Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στη Λάρισα - Περισσότερο πράσινο παντού, προσεκτικός σχεδιασμός ρυθμίσεων για τη μικρότερη δυνατή όχληση, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος, κ.Χρήστος Τερζούδης

- «Είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα ολοκληρώσει το εμβληματικό έργο του Προσκηνίου Πολιτισμού»

- «Δημιουργούμε μια όμορφη πράσινη διαδρομή, έναν πνεύμονα πρασίνου 16 στρεμμάτων στην περιοχή της οδού Τσιόγκα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στην πόλη της Λάρισας, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, κ.Χρήστο Τερζούδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, στο πλαίσιο της διαδικασίας λογοδοσίας, με αφορμή σχετική ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης. Σημαντικό στοιχείο είναι η στόχευση για περισσότερο πράσινο, με νέες δενδροφυτεύσεις καθώς και διατήρηση/αντικατάσταση δένδρων, στο πλαίσιο αλλαγών στις σχετικές μελέτες, ενώ παράλληλα έχει γίνει προσεκτικός σχεδιασμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Ο κ.Τερζούδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενίσχυσης του πρασίνου στην πόλη, ενώ απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση είπε: «Το 2014 παραλάβατε μία πράσινη πόλη. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια χάθηκε σημαντικό φυτικό κεφάλαιο στην πόλη (χάθηκαν δέντρα από τις δενδροστοιχίες, υποβαθμίστηκε το πράσινο στις πλατείες, έγιναν ελάχιστα νέα έργα πρασίνου). Υποβαθμίστηκε η ποιότητα και η ποσότητα του πρασίνου στην πόλη μας. Θεωρούμε υποχρέωση μας να το αποκαταστήσουμε». Ανάλογη ήταν και η επισήμανσή του για τις αλλαγές που γίνονται στη μελέτη για την οδό Τ.Τσιόγκα: «Είμαστε πολύ περήφανοι διότι στην περιοχή επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη πράσινη διαδρομή, μια εσπλανάδα στον Πηνειό, έναν πνεύμονα πρασίνου 16 στρεμμάτων», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου.

Περισσότερα δέντρα

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ.Τερζούδη στην περίπτωση των έργων στις οδούς Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου με βάση τη μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έπρεπε να κοπούν περί τα 100 δένδρα στην Αιόλου και την Ηρώων Πολυτεχνείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής. «Αυτό ασφαλώς δεν είναι ανεκτό από την νέα δημοτική αρχή. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να διατηρηθούν τα δέντρα και στους δύο δρόμους. Για τον σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε με νέο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει τη διατήρηση των δέντρων και, σε συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή, θα τροποποιήσουμε τις μελέτες που απαιτούνται (ΣΒΑΚ, κυκλοφοριακή και μελέτη έργου)», σημείωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο κ.Τερζούδης, υπογραμμίζοντας πως στα τέλη Ιουλίου αναμένονται οι εξελίξεις, αναφορικά με αυτόν τον σχεδιασμό.

Ανοιχτή πρόσκληση

Ειδικά για το Προσκήνιο Πολιτισμού, ο κ.Τερζούδης, αφού επισήμανε τις καθυστερήσεις, με συνεχόμενες παρατάσεις από το 2018, υπογράμμισε πως απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης για την ακουστική του χώρου, την άνοιξη του 2025. «Το έργο έχει μεταφερθεί στην νέα προγραμματική περίοδο. Είναι έργο εμβληματικό και θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα το ολοκληρώσει», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τα μέλη της αντιπολίτευσης για συζήτηση σημαντικών θεμάτων, αλλά και για τα έργα που θα ολοκληρωθούν. «Ανάμεσα σε εμάς και εσάς, ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και την αντιπολίτευση επιβάλλεται συνεργασία, συνεννόηση και επικοινωνία, διότι οφείλουμε να λειτουργούμε μόνο για το συμφέρον της πόλης και το καλό των πολιτών. Θεωρήστε δεδομένο ότι θα έχετε την ευκαιρία, πριν τις εκλογές, να ελέγξετε τα ολοκληρωμένα έργα, να περπατήσετε σε αυτά, να δείτε τον πνεύμονα πρασίνου στην οδό Τσιόγκα και να διαπιστώσετε ότι αυτά που σήμερα λέμε είναι και αυτά που θα γίνουν, όπως πρέπει να γίνουν», κατέληξε ο κ.Τερζούδης.

Έργα

Με αφορμή την ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ.Τερζούδης έκανε αναλυτική αναφορά στην πορεία των εξής έργων:

-Στην περιοχή του παλιού Ορφανοτροφείου: Το έργο είχε διάρκεια έξι μηνών (μέχρι 19/5/24), ενώ έχει εγκριθεί παράταση μέχρι τις 18 Αυγούστου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή των χυτών δαπέδων των παιδικών χαρών. Το έργο θα έχει και δεύτερη παράταση, μόνον και μόνον για τη φύτευση δένδρων, που δεν μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι -θα φυτευτούν 43 νέα δέντρα, αντί για 7 που προέβλεπε η αρχική μελέτη.

- Έργα για τη διασύνδεση 16 μνημείων: Ταυτόχρονα με τις εργασίες, στο πλαίσιο του έργου της Διασύνδεσης 16 μνημείων, πραγματοποιούνται και εργασίες για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην οδό Μανωλάκη, από τη ΔΕΥΑΛ -πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική μελέτη. Το έργο στην Μανωλάκη προχωράει κανονικά και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Μετά την οδό Μανωλάκη, αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στις οδούς Κενταύρων, Μελετίου και Ηφαίστου.

- Σε Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου: Η μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής έκοβε όλα τα δέντρα στην Αιόλου και στην Ηρώων Πολυτεχνείου (περίπου 100). Απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν τα δέντρα και στους δύο δρόμους. Για τον σκοπό αυτό, προωθείται νέος σχεδιασμός, που περιλαμβάνει την διατήρηση των δέντρων και, σε συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή θα τροποποιηθούν οι μελέτες που απαιτούνται (ΣΒΑΚ, κυκλοφοριακή και μελέτη έργου), με τις εξελίξεις να αναμένονται στα τέλη Ιουλίου. Παράλληλα, εκτελούνται οι εργασίες επί της Ηρ.Πολυτεχνείου, για την κατασκευή πεζοδρομίων, ενώ ταυτόχρονο γίνονται εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση των δικτύων.

- Σε Ανθίμου Γαζή – Ηπείρου: Οι εργασίες ξεκίνησαν από το οικοδομικό τετράγωνο των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σημείο. Επιβάλλεται μια μικρή τροποποίηση της μελέτης (στο τμήμα Διάκου-Κουμουνδούρου), ώστε να μην κοπούν δένδρα. Η μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής έκοβε 27 δέντρα από τα 104 που υπάρχουν, ενώ με την τροποποίηση θα διατηρηθούν τα 20, ενώ τα 7 που θα κοπούν θα αντικατασταθούν από νέα (στο τμήμα Τσαμαδού ως Μανδηλαρά).

- Έργα για τον εσωτερικό Δακτύλιο: Στο μέτωπο της Ηρ. Πολυτεχνείου το έργο προχωράει κανονικά χωρίς καθυστερήσεις. Αυτή την στιγμή, ο ανάδοχος δουλεύει στα πεζοδρόμια της Ηρ. Πολυτεχνείου από 23ης ως Κουτσούμπα και 1η Ιουλίου θα περάσει στην απέναντι μεριά της Πολυτεχνείου και στην Βόλου. Στο μέτωπο της διάνοιξης της Τσιόγκα, προχωράμε με συγκεκριμένο σχεδιασμό, τροποποιήσεις, όπου χρειάζεται, σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο και οι σχετικές μελέτες ετοιμάζονται από τις υπηρεσίες μας. Ήδη, η νέα κυκλοφοριακή μελέτη έχει εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί μια όμορφη, πράσινη διαδρομή, ένας πνεύμονας πρασίνου 16 στρεμμάτων.

- Για το Προσκήνιο Πολιτισμού (ΟΥΗΛ): Οι δύο παράλληλες εργολαβίες είχαν ως αρχική ολοκλήρωση, αφενός η πρώτη (υποδομές που καλύπτονται από ιδίους πόρους) τον Δεκέμβριο του 2018 και αφετέρου η δεύτερη (ολοκλήρωση από το ΕΣΠΑ) τον Απρίλιο του 2022 - έκτοτε δίνονται διαρκώς παρατάσεις. Η τελευταία παράταση αφορά στην ολοκλήρωση της στατικής μελέτης για τα ξύλινα πάνελ (ακουστική μελέτη), μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου και απαιτούνται άλλοι οκτώ μήνες (ως τις 22 Μαΐου 2025) για την κατασκευή τους.

- Σε Αλκαζάρ, Άλσος: Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι και τα έργα για την ανάπλαση στις δύο περιοχές.

28-06-2024
Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής - Τετάρτη 03/07/2024, ώρα 11:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

28-06-2024
"DUNE: Μέρος Δεύτερο" στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» έρχεται στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά, την εβδομάδα από 1η έως 6 Ιουλίου 2024, στις 22.00.

Η ταινία που κατατάσσει τον Ντενί Βιλνέβ στην κορυφή της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας., η πολυαναμενόμενη επιστροφή στον Αράκις, δικαιώνει τόσο το έργο του Χέρμπερτ Φράνκ ως ένα λογοτεχνικό αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας, όσο και τον ίδιο τον Ντενί Βιλνέβ ως έναν από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες του είδους αυτού.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνά το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρίδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει...

Σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ.
Πρωταγωνιστούν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Όστιν Μπάτλερ

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών:

28-06-2024
Θεσσαλικό Θέατρο - Η ημερομηνία της πρεμιέρας της παράστασης "Μαλλιά Κουβάρια" μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου

Λόγω αντικατάστασης ηθοποιού του θιάσου της παράστασης "ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" εξαιτίας ατυχήματος, η ημερομηνία της πρεμιέρας μεταφέρεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024  ώρα 21:15


«ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου 2024

Θέατρο ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Μαλλιά κουβάρια γίναμε

Και τρίχα δεν αφήναμε,

Στο κούφιο μας κεφάλι. Το μαύρο μας το χάλι.

Αγάπες, ζήλιες, ψέματα,

Καυγάδες, ρεζιλέματα,

Μας κάνουν άνω – κάτω, βρεθήκαμε στον πάτο.»

Κάπως έτσι οι ήρωες του έργου «Μαλλιά Κουβάρια» διεκτραγωδούν τα όσα περνάνε στην περίφημη κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη.

Ο Λάσκαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1868 και πέθανε το 1945. Τελείωσε την Νομική Σχολή μετά το δίπλωμα του έφυγε στο Παρίσι για δύο χρόνια. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η θεατρική του μανία φάνηκε νωρίς, όταν ακόμα ήταν παιδί και από τότε σκάρωνε παιδικές παραστάσεις με δικά του πάντα έργα. Γυρίζοντας από το Παρίσι άρχισε να γράφει θέατρο με πολλές καινοτομίες που διδάχθηκε στο ξακουστό, για την θεατρική του ακμή, Παρίσι. Τα έργα του ήταν γραμμένα στη δημοτική γλώσσα και έχουν αστικό χαρακτήρα. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσαν στην Αθήνα τα Κωμειδύλλια και τα ποιμενικά δράματα.

Τα έργα του πολυγραφότατου Λάσκαρη σημειώνουν μεγάλη επιτυχία με πρώτο τα «Μαλλιά κουβάρια», το 1998.

Το έργο του αυτό το χαρακτηρίζει κωμωδία, είναι όμως φάρσα, ένα από τα δυσκολότερα είδη του θεάτρου. Η φάρσα χειρίζεται παράλογα θέματα και απαιτούν άριστη τεχνική, σπαρταριστή πλοκή, αναπάντεχες ανατροπές, απίθανες συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Τα «Μαλλιά κουβάρια» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τίποτα από τις φάρσες των σπουδαίων Γάλλων συγγραφέων, Φεϋντώ, Λαμπίς και Σαρντού .

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» που ένας από τους κύριους στόχους του είναι να γνωρίσει στον σύγχρονο θεατή την ελληνική δραματουργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του Λάσκαρη, στο δροσερό Θέατρο «Αυλή του Μύλου» από τις αρχές Ιουλίου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κώστα Τσιάνου.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Kώστας Τσιάνος
Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σχεδιασμός φωτισμών: Μάκη Παπατριανταφύλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Γκότση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καΐση
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Ανδριανόπουλος -Παναγιώτης Καραχάλιος-Βασίλης Τσιούτρας
Ήχος – Φως–video: Γιώργος Γκόλαντας – Παναγιώτης Γιαννούλας

Παίζουν ( Αλφαβητικά):

Νικολέτα Βλαβιανού

Βασίλης Καρμίρης

Χρήστος Κορδελάς

Λίλλυ Μελεμέ

Ηρακλής Τζαφέτας

Παναγιώτης Τόλιας

Αλίκη Τσάκου

Χάρης Φλέουρας

Παραστάσεις: Από 8 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου Δευτέρα με Παρασκευή στις 9.15 μμ Θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

https://www.more.com/theater/mallia-koubaria/
Πληροφορίες: 2410-621209 από Δευτέρα έως Παρασκευή (8π.μ.-3μ.μ.)

Κρατήσεις θέσεων: 2410-533417 & 6980493082 από Δευτέρα έως Παρασκευή (10π.μ.-1μ.μ. & 6μ.μ.-9μ.μ.)

Tιμές εισιτηρίων: 14 γενική είσοδος, προπώληση 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων), 8 ευρώ (Φοιτητικό, άνω των 65, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

Δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, FormediaTV, TRT, radioTRT Εφημερίδα Ελευθερία, Θεσσαλικές επιλογές larissanet εφημερίδα, Larissanet.gr, Larissapress.gr, Formediaradio99,8, OnLarisa,.gr, Paidis.com, kosmoslarissa.gr, λαρισινά, larissorama.gr, TheNewspaper.gr, Ραδιοφωνική λεσχή(Τρικάλων)97,6, Thelarissapaper.gr, radioΤύρναβοςfm103,8, Ραδιόφωνο 99,4 Πόλις, elassona884.gr, iLarissa.gr, τι Νέα Λάρισα; Larissa DeeJay95,7, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας93,6

27-06-2024
Διακήρυξη Δημοπρασίας - ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΩΝ ΣΤΑΒΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1