sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

24-05-2022
O Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη Λάρισα στο προαύλιο του Μύλου του Παππά

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Μαζί του, συνοδοιπόρος από παλιά, η Μελίνα Κανά!

Με moto «Η Ανακύκλωση, είναι πράξη πολιτισμού», η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, ξεκινάει καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ως προς την σημασία και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Ο Θανάσης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ο πολιτισμός στηρίζεται-κατά βάση-στην ανακύκλωση παλιότερων δημιουργιών, συμφωνεί : « η ανακύκλωση εΙναι πολιτισμός».

Έτσι, με χαρά στηρίζει και προβάλλει την σχετική καμπάνια του Δήμου μας.

 

Συμμετέχουν:

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι

Κωνσταντίνος Πιστιόλης: κλαρίνο, γκάϊντα, καβάλ, hang drum, τραγούδι

Γιάννης Λίταινας: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι

Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν

Νίκος Δημηνάκης: Σαξόφωνα, φλάουτο, didgeridoo, πλήκτρα, beatbox

Απόστολος Γιάγκος: πλήκτρα

Λεωνίδας Κυρίδης: ηλεκτρικό μπάσο

Φοίβος Άνθης: τύμπανα

Κλήμης Πελοπίδας – Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος: Ηχοληψία

Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός & χειρισμός φώτων

Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: Φροντιστής σκηνής 

Παραγωγή                                                                   

Οι πόρτες ανοίγουν 19:30

Novel Vox 

Προπώληση εισιτηρίων:Viva.gr, Καλτσάς, Παπαναστασίου 57, Snuff , Φιλελλήνων 53

24-05-2022
INSIDE THE MYTH - ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - Εικαστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ποτάμι

Το πρότζεκτ Inside the Myth – Στα χνάρια του Μύθου θα εγκαινιαστεί στις 11 Ιουνίου 2022 στις 20:00 στον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πηνειού.

Σε διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σύλληψη και επιμέλεια του Francesco Piazza με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Καραμπάτσα, το έργο χαίρει της υποστήριξης του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του συλλόγου Mansourcing και της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και διαρθρώνεται μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές στιγμές που εξαπλώνονται στην περίμετρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Μύλου Παππά που θα φιλοξενήσει μια έκθεση σύγχρονης τέχνης με 28 καλλιτέχνες Έλληνες και Ιταλούς και μια τοιχογραφία που βρίσκει θέση στην αυλή του.

Στην οδό Βενιζέλου -στο σκεπαστό τμήμα - θα στηθεί μια υπαίθρια γκαλερί με 11 Λαρισαίους καλλιτέχνες και κάτω από τη γέφυρα Αλκαζάρ θα τοποθετηθεί μια μεγάλη τοιχογραφία και μια εγκατάσταση.

Γράφει ο επιμελητής Francesco Piazza: "Το πρότζεκτ Inside the Myth επινοήθηκε ως μια καλλιτεχνική και αφηγηματική διαδρομή εξαπλωμένη σε σημαντικά σημεία της πόλης της Λάρισας, με στόχο την κατανόηση της ταυτότητας που έχουμε αποκτήσει σήμερα μέσα από τη θεμελιώδη συμβολή της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης.
Επειδή η μυθολογία δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα πλήρες και τέλειο σύστημα, αλλά ως μια φάση της διαδικασίας ανάπτυξης και μετασχηματισμού χρήσιμη για τον εντοπισμό, τόσο των δυνατών σημείων όσο και των αδυναμιών της σύγχρονης κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη δράση για τους μεταγενέστερους πολιτισμούς.
Με αυτήν την αναγεννητική προοπτική, έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε, όλο και περισσότερο, ακόμη και στους μύθους, έτσι ώστε να ανακτήσουμε μια πνευματική διάσταση και μια συνειδητοποίηση που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε το μέλλον, με μια προσέγγιση της ύπαρξης μας που είναι προθετική, οικολογική, κοινοτική και πάνω από όλα ηθική.”

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Σάπκας αναφέρει: “Δυο χρόνια χωρίς Φεστιβάλ Πηνειού είναι πολλά. Γι' αυτό φέτος αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στήνοντας μια απέραντη γκαλερί αφιερωμένη στο αργυροδίνη Πηνειό και τη σχέση του με την πόλη, την ιστορία της, την εξέλιξή της. Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Πηνειός είναι γνωστός ένας ποτάμιος θεός, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος. Ο Πηνειός κατοίκησε στη Θεσσαλία και ήταν ο θεός του ομώνυμου ποταμού. Ήταν πατέρας της νύμφης Δάφνης την οποία αργότερα κυνήγησε ο θεός Απόλλωνας και όταν την έφθασε, αυτή μεταμορφώθηκε στο ομώνυμο φυτό. Οι μύθοι είναι μέρος της ιστορίας μας και της ταυτότητάς μας και ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης της σύγχρονης τέχνης μέσω της οποίας διατηρούνται αναδεικνύοντας τις αξίες μας, τον τρόπο που εμείς αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή τη συνεργασία που εύχομαι να θέσει τις βάσεις για περισσότερες συνέργειες.”

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ Βασίλης Καραμπάτσας: “O μύθος μπορεί να αποτελέσει μια δημιουργική αφορμή προσωπικής έκφρασης και εκτόνωσης. Μια ιδιαίτερη εικαστική παρέμβαση στην πόλη της Λάρισας που εστιάζει στον Πηνειό ποταμό και το μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης. Έλληνες και Ιταλοί καλλιτέχνες εξιστορούν τη δική τους, σύγχρονη εκδοχή του μύθου αφήνοντας τα δικά τους χνάρια στην πόλη μας.”

Inside The Myth | Στα Χνάρια του Μύθου
11|06 - 31|08|2022
Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων
Πρότζεκτ σε επιμέλεια: Francesco Piazza
Καλλιτεχνική διεύθυνση και συντονισμός: Βασίλης Καραμπάτσας
Υποστήριξη: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Mansourcing, Ελληνική Κοινότητα Σικελίας«Τρινακρία»

Μύλος του Παππά: Εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης, τοιχογραφία κολάζ
Όχθη Πηνειού (Πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου): Εγκατάσταση και τοιχογραφία
Οδός Βενιζέλου: Open Gallery σε επιμέλεια Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου και Francesco Piazza

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Τοιχογραφίες και εγκατάσταση
Demetrio di Grado, Ομάδα ΕΤουΚου του Project ΙππόΚαμπος, Vasilis Goumas
Έκθεση σύγχρονης τέχνης
Salvatore Alessi, Roberta Baldaro, Marco Bettio, Ismini Bonatsou, Paolo Casazza, Giorgio Distefano, Angelo Foschini, Francesco Fossati, Mario Fournaris, Christos Giannopoulos, Panagiotis Kefalas, Kiki Kolympari, Helen Kyrkilis, Theodoros Lalos, Aggeliki Loi, Alexandros Maganiotis, Alexandros Magkos, Nikos Moschos, Stefania Orrù, Maria Papatzelou, Zoi Pappa, Alessandra Rovelli, Max Serradifalco, Vassilis Soulis, Giorgos Tansarlis, Samantha Torrisi, Massimiliano Usai, Katerina Zafeiropoulou
Οδός Βενιζέλου: Open Gallery
Artemis Diamanti, Konstantinos Douloudis, Dimitra Exarchou, Eleni Gatsiou, Ioulitta Karamavrou, Dimitris Lapousis, Christos Laskaris, Konstantinos Papargiris, Giannis Petrou, Eleni Sarli, Maria Zisopoulou

 

23-05-2022
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (23.5 εως 29.5) στο Δήμο Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 23  Μαϊου 

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6.00 μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Τρίτη 24 Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6.00 μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

 

Τετάρτη 25 Μαϊου  

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6 μ.μ

 

Πέμπτη 26 Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6. μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

 

Παρασκευή 27  Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6. μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Δημοτικό Ωδείο, 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

 

Σάββατο 28 Μαϊου

Δημαρχείο, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ,  8 π.μ – 3.30 μ.μ

 

Κυριακή 29 Μαϊου

Δημαρχείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

23-05-2022
Πρόγραμμα θερινού κινηματογράφου

Ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος

Τις ταινίες, είναι ωραία να τις βλέπουμε μαζί!

Το αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της πόλης, ο θερινός κινηματογράφος  Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, φέτος ανοίγει νωρίτερα, από τη Δευτέρα 30  Μαΐου, με εξαιρετικές ταινίες και σπουδαία ντοκιμαντέρ που θα μας διασκεδάσουν, θα μας συγκινήσουν, θα μας μάθουν τι γίνεται στον μικρό μεγάλο μας πλανήτη, θα μας ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς.

Οι εργασίες συντήρησης από τα συνεργεία του Δήμου είναι στην τελική ευθεία, με την ψηφιακή μηχανή προβολής και το ηχοσύστημα Dolby surround έτοιμα, το κυλικείο μας γεμάτο, για να ξεκινήσει το φετινό υπέροχο κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διάλεξε και φέτος ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο, κοινωνικές, δραματικές, κωμικές, θρίλερ, σινεφίλ, πρώτης προβολής, όπως τις οσκαρικές “Belfast”, “DUNE”, “Η μέθοδος των Γουίλιαμς”, ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γούστων.

Κι αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά.

Γιατί τις ταινίες, είναι ωραία να τις βλέπουμε μαζί!

Προβολές

30/5/2022 έως 13/8/2022 στις 22:00

22/8/2022 έως 16/9/2022 στις 21:30

Είσοδος 4 ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Από Δευτέρα 30 Μαΐου έως Σάββατο 4 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Πίτσα Γλυκόριζα

Αισθηματική Δραμεντί 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 133’

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον, με τους: Κούπερ Χόφμαν, Αλάνα Χάιμ, Μπράντλεϊ Κούπερ,Σον Πεν, Τομ Γουέιτς, Μπένι Σαφντί

Ο έφηβος Γκάρι Βάλενταϊν και η 25χρονη Αλάνα Κέιν, έρχονται αντιμέτωποι με το μέλλον τους στο Λος Άντζελες του 1973.

Κυριακή 5 Ιουνίου 

ώρα προβολής 22.00

Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης,

1900-1922

Ντοκιμαντέρ 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80' |

Ελλάδα, σκηνοθεσία Μαρία Ηλιού

Πώς ήταν η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα;

Πώς ζούσαν οι Έλληνες δίπλα στις άλλες κοινότητες;

Γιατί ήταν τόσο μοναδικό αυτό το κοσμοπολίτικο λιμάνι της Μεσογείου που ακόμη και σήμερα, εκατό χρόνια μετά την καταστροφή, συνδέεται στη μνήμη μας με τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 1922;

 

Από Δευτέρα 6 Ιουνίου έως Σάββατο 11 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Tο Πάθος

Αισθηματικό Δράμα 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99'

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ντανιέλ Αρμπίντ, με τους: Λετισιά Ντος, Σεργκέι Πολούνιν,

Καρολίν Ντουσέ

Μια χωρισμένη μητέρα ζει μια παθιασμένη ερωτική σχέση με έναν παντρεμένο Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος παραμένει μέχρι τέλους ένας μυστηριώδης και γοητευτικός ξένος.

Αδυνατώντας να τον βγάλει από το μυαλό της, αρχίζει να γίνεται αυτοκαταστροφική.

Κυριακή 12  Ιουνίου 

ώρα προβολής 22.00

Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του

Ντοκιμαντέρ 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 217' |

 

Γερμανία, σκηνοθεσία Μαρία Σπετ

Ο Ντίτερ Μπάχμαν είναι ο δάσκαλος της τάξης 6Β του εισαγωγικού έτους για το γυμνάσιο του Σταντάλεντορφ, μιας πόλης μεταναστών, τα παιδιά των οποίων προετοιμάζει για τη γερμανική πραγματικότητα μακριά από τις αυστηρά ακαδημαϊκές οδηγίες.

Από Δευτέρα 13 Ιουνίου έως Σάββατο 18 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Belfast

Ιστορικό Δράμα 2021 | Α/Μ | Διάρκεια: 98'

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα, με τους: Τζέιμι Ντόρναν, Τζουντ Χιλ, Κιάραν Χιντς, Κατριόνα Μπάλφι, Τζούντι Ντεντς

Ο μικρός Μπάντι μεγαλώνει στο Μπέλφαστ του 1969, το οποίο σπαράσσεται από τις συγκρούσεις Ιρλανδών καθολικών και προτεσταντών.

Από Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Σάββατο 25 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Μικρές Κυρίες
Δράμα Εποχής 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 135' |

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκρέτα Γκέργουιγκ, με τους: Σίρσα Ρόναν, Φλόρενς Πιού, Έμα Γουάτσον, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μέριλ Στριπ, Ελίζα Σκάνλεν, Λόρα Ντερν

Στα μέσα του 19ου αιώνα η νεαρή Τζο Μαρτς ανακαλεί την οικογενειακή ζωή της, όταν μαζί με τις τρεις αδερφές της έκαναν σχέδια για μια ανεξάρτητη, συναρπαστική ζωή.

Από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως Τετάρτη 29 Ιουνίου

ώρα προβολής 22.00

Ένας  Θρίαμβος

Κωμωδία 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105 ' |

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ, με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού

εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από    κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες.

Από Δευτέρα 4 Ιουλίου έως Σάββατο 9 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

Η ζωή συνεχίζεται

Δράμα 2021 | A/M | Διάρκεια: 109' |

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Μιλς με τους: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Σκοτ ΜακΝέρι

Η ζωή του Τζόνι, ενός εργένη ραδιοφωνικού παραγωγού,  θα αλλάξει από τη στιγμή που θα αναλάβει να προσέξει για λίγες ημέρες τον εννιάχρονο γιο της αδελφής του.

Από Δευτέρα 11 Ιουλίου έως Σάββατο 16 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

DUNE

 • Επ. Φαντασίας 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107 ' |
 • Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ, με τους: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ, Τζέισον Μομόα, Χαβιέ Μπαρδέμ
 • Ο νεαρός Πολ, διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, θα βρεθεί παγιδευμένος σε μια πολύπλοκη γαλαξιακή συνωμοσία με στόχο τον έλεγχο του αφιλόξενου πλανήτη Αράκις, από τον οποίο πηγάζει η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν.

 

Από Δευτέρα 18 Ιουλίου έως Πέμπτη 21 Ιουλίου

& Σάββατο 23 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

 

Ο Άνθρωπος απ’ τον Βορρά

Περιπέτεια 2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 136' |

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Έγκερς, με τους: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νικόλ Κίντμαν, Ίθαν Χοκ, Γουίλεμ Νταφόε, Κλέις Μπανγκ, Μπγιορκ

Ένας νεαρός βίκινγκ πρίγκιπας ξεκινάει ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι που θα τον οδηγήσει στο μόνο πράγμα που έχει στο νου του: να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Από Δευτέρα 25 Ιουλίου έως Σάββατο 30 Ιουλίου

ώρα προβολής 22.00

Παράλληλες μητέρες

Δράμα 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120' |

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ

Ελεχάλδε, Αϊτάνα Σάντζεζ Χιχόν, Ρόσι ντε Πάλμα

Η Γιάνις είναι φωτογράφος η οποία μεγαλώνει μόνη τη μικρή κόρη της. Μια σειρά ενδείξεων τη γεμίζει

αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι η αληθινή της μητέρα και αποφασίζει να κάνει τεστ DNA. *Προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας

 

Από Δευτέρα 1 Αυγούστου έως Σάββατο 6 Αυγούστου

ώρα προβολής 22.00

Η μέθοδος των Γουίλιαμς

Βιογραφία 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 144' |

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν με τους: Γουίλ Σμιθ, Ονζανί Έλις, Τζον Μπέρνθαλ, Σανίγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον

Αποφασισμένος να κάνει τις δυο μικρές του κόρες τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου, ο Ρίτσαρντ

Γουίλιαμς ακολουθεί πεισματικά έναν τρόπο προπόνησης δικής του έμπνευσης, κόντρα στις συμβουλές όλων των ειδικών του αθλήματος.

Από Δευτέρα 8 Αυγούστου έως Σάββατο 13 Αυγούστου

ώρα προβολής 22.00

Η Βασίλισσα της καρδιάς

Δράμα 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 127'  |

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μέι ελ-Τούκι, με τους: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκούσταβ Λιντχ, Μάγκνους Κρέπερ

Όταν ο γιος του συζύγου της από προηγούμενο γάμο μετακομίσει στο σπίτι τους, η ζωή της Αν, μιας επιτυχημένης δικηγόρου, θα αναστατωθεί με απρόβλεπτο τρόπο.

 

 • ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

Από Δευτέρα 22 Αυγούστου έως Σάββατο 27 Αυγούστου

ώρα προβολής 21.30

Ανάμεσά μας

Δράμα 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85' |

Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν

με τους: Μιριέμ Ακχεντιού, Ολιβιέ Μπονόντ, Κλερ Μποντσόν

Ιντίρ Μπεν Αντί

Ένας έφηβος Βέλγος, επηρεασμένος από τον ιμάμη του και μια εξτρεμιστική ανάγνωση του Κορανίου, αποφασίζει να δολοφονήσει την καθηγήτρια αραβικών του.

 

Από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Μεγάλη απόδραση

Δράμα 2021 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116' |

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μέιζε, με τους: Φραντς Ρογκόφσκι, Άντον φον Λούκε, Γκέοργκ Φρίντριχ

Στη μεταπολεμική Γερμανία ο Χανς φυλακίζεται επανειλημμένα γιατί είναι ομοφυλόφιλος. Η μόνη σταθερή σχέση στη ζωή του γίνεται εκείνη με τον επί σειρά ετών συγκρατούμενό του Βίκτορ, έναν καταδικασμένο δολοφόνο.

Από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Η νύφη του νερού

Φαντασίας 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90 ' |

Γερμανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Πέτζολντ με τους: Πάουλα Μπιρ, Φραντζ Ρογκόφσκι, Μαριάμ Ζαρί, Τζέικομπ Μάτσενζ

Η Ουντίνε είναι ιστορικός και κάνει ξεναγήσεις για την αστική ανάπτυξη του Βερολίνου. Όταν ο άντρας με τον οποίο είναι ερωτευμένη την εγκαταλείπει ξαφνικά, ένας καινούργιος εισβάλλει στη ζωή της, παρασύροντάς την σε ένα ρομάντζο γεμάτο εκπλήξεις.

 

 

Από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

ώρα προβολής 21.30

Για πάντα κοντά σου

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96' |

Βρετανική ταινία, σκηνοθεσία Ουμπέρτο Παζολίνι, με τους: Τζέιμς Νόρτον, Ντάνιελ Λάμοντ, Αϊλίν Ο’Χίγκινς

Ο Τζον είναι ένας 35χρονος χήρος, ο οποίος διαγιγνώσκεται με ασθένεια που του αφήνει μονάχα λίγους μήνες ζωής. Χωρίς να αποκαλύψει τίποτα στον τρίχρονο γιο του, προσπαθεί να βρει την ιδανική οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-05-2022
Εγκαίνια έκθεσης "Θεόφιλος" στο Λαογραφικο

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει κανείς την επέτειο της εθνεγερσίας, τη διεθνή ημέρα μουσείων, την ελληνική ιστορία και παράδοση, την ελληνική ψυχή, το ελληνικό φως, τους θρύλους και τους μύθους μας, από μια έκθεση για τον Θεόφιλο και με τον Θεόφιλο.

Γιατί ο Θεόφιλος είναι η Ελλάδα. Κι ας μη φοράμε πια φουστανέλα, ας μην πολεμάμε με σπαθιά και με τουφέκια, ας μη ψήνουμε σε φούρνο με ξύλα, ας μην υπάρχουν αγάπες σαν του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Θέλω να συγχαρώ την αγαπητή και δραστήρια Ίριδα Κρητικού για την εξαιρετική της ιδέα να ζητήσει από 80 σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν από τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου που τον αδίκησε η ζωή αλλά κέρδισε την αθανασία.

Επίσης, για τον πολύ εύστοχο τίτλο της έκθεσης «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών» όπως έλεγε ο άλλος μεγάλος μας ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης: “Ο Θεόφιλος είναι απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών, παρέα με τον Σολωμό, τον παγωμένο-θερμότατο Κάλβο, τον Παπαδιαμάντη, τον αναρχικό και άκρως πειθαρχημένο Καβάφη, τον τρελό Χαλεπά, κι όλους αυτούς τους φυσικά επαναστατημένους Έλληνες..».

Ο Τάκης Μπαρλάς αποκαλεί τον Θεόφιλο «Παπαδιαμάντη της ζωγραφικής» ενώ ο Γιώργος Σεφέρης τον συσχετίζει με τον Μακρυγιάννη και κατά τον Οδυσσέα Ελύτη “έδωσε έκφραση πλαστική στο αληθινό μας πρόσωπο”, που τον θαύμασε κι αυτός ο Λε Κορμπιζιέ!

Η έκθεση θα παραμείνει για έξι μήνες, ώστε να έχουν το χρόνο να τη δουν όλοι, αλλά και να γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον ζωγράφο που το σύνολο του έργου του έχει χαρακτηριστεί εθνική κληρονομιά, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε με το δικό του τρόπο, να μπούμε στον δικό του κόσμο όπου βασιλεύει η αλήθεια, η ομορφιά, η τρυφερότητα, η ελευθερία.

Πάνος Σάπκας

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

23-05-2022
Συμμετοχή Λαογραφικού Μουσείου στην Ημερίδα με θέμα " Η δύναμη των Μουσείων "

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα " Η δύναμη των Μουσείων " που διοργάνωσε στο Ιδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη το Η&Μ – Ηeritage & Museums, Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία, in partnership with EMF, EMYA, Council of Europe σε συνεργασία με το Μουσείο TERIADE .

 Η Ημερίδα ήταν  αφιερωμένη στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά, Ακαδημαϊκού, Καθηγητή και Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη που  είχε ρίξει τον σπόρο με το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε Ελληνικό Μουσείο το 1977.

H Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού προσκεκλημένη από την διεθνούς αναγνώρισης εθνολόγο και Πρόεδρο  του Heritage & Museums και των Φίλων των Μουσείων Ελλάδος κ. Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου  μίλησε για το θέμα: "Η αναβίωση και δημιουργική συνέχεια μιας παραδοσιακής τεχνικής από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.", παρουσιάζοντας το παράδειγμα των σταμπωτών του Τυρνάβου και της δυναμικής που αποκτούν σήμερα μέσα από ένα σύγχρονο Μουσείο..

Κατά την ομιλία της ανέφερε: «Ο συνδυασμός της διάδοσης  και εκμάθησης της τεχνικής της τυποβαφικής με την παραγωγή σταμπωτών μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για πολύπλευρη ανάπτυξη του Μουσείου.   Επιπλέον θα δώσει ώθηση για τη δημιουργία μιας νέας  τάξης επαγελματιών που θα ασχοληθούν  με τη χαμένη αυτή τεχνική , θα την αξιοποιήσουν και θα την εξελίξουν. Και όλο αυτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστήμης. Ομολογουμένως για όλους αυτό αποτελεί μια πρόκληση κι ένα στοίχημα που αν κερδηθεί θα αποδείξει πώς μια παραδοσιακή τεχνική μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Πώς μπορεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία του παρελθόντος και της παράδοσης να μπολιάσει την οικονομία του αύριο της Θεσσαλίας.»

Στην ημερίδα ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και έγινε ανταλλαγή σκέψεων που απηχούν τόσο το ιστορικό παρελθόν όσο και τις δράσεις του σήμερα, στον εκπαιδευτικό χώρο μέσα στα Μουσεία. Ενώ, αναδείχθηκε και ο ρόλος που διαδραματίζουν συχνά οι "Φίλοι των Μουσείων" σε αυτή την διαδικασία.

Επίσης, έγινε φανερό πως υπάρχει πάντα ο ενθουσιασμός και υλοποιούνται συνεχώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στα Μουσεία, αναδεικνύοντας τον υλικό αλλά και αϋλο πολιτισμό και τα οποία αγκαλιάζουν το ευρύ κοινό.

 

 

23-05-2022
«Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» για καλό σκοπό - Έκτακτη ανοιχτή παράσταση για το κοινό το Σάββατο 28 Μαΐου ώρα 19:00

Εκατοντάδες παιδιά έχουν επισκεφτεί τα μαγικά μονοπάτια του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, πολεμώντας το σκοτάδι και δίνοντας φως και ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων.

Με το σύνθημα “Θάρρος, Καρδιά και Πλάτη Φαρδιά”, τα παιδιά μαθαίνουν για την αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Μπορούμε λοιπόν, να κάνουμε πράξη ό,τι μάθαμε και να βοηθήσουμε μια καρδούλα να χτυπήσει ... πάρα πολύ δυνατά;

Εδώ σε θέλω!

Ένας συνάνθρωπός μας, δίνει μάχη ζωής και χρειάζεται άμεσα τη
στήριξη όλων μας. 

Σύντομα σε όλη την πόλη θα ανακοινωθούν δράσεις για την οικονομική στήριξη και την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του. 

Η δική μας πρωτοβουλία αποτελεί κίνηση ευαισθητοποίησης, με στόχο τη γνωστοποίηση του θέματος, αλλά, κυρίως, την ηθική στήριξη του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας.

Πάμε όλοι μαζί, παιδιά και γονείς να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια!

Θα δώσουμε παράσταση και τα έσοδα θα δοθούν σε αυτόν τον καλό σκοπό. 

«Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» που έκλεψε τις καρδιές των μικρών παιδιών, σπέρνοντας μύριες συμφορές, αλλά και του δειλινού τις χάρες, στον παραμυθένιο κόσμο του κουκλοθέατρου, σας καλεί το Σάββατο 28 Μαΐου ώρα 19:00 στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο.

Θα νικήσει το καλό στο τέλος. όπως σε κάθε παραμύθι;

Το παραμυθόδραμα «Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» έγραψε ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Μιχάλης Χατζάκης.

Ειδικές Κατασκευές – Κατασκευή Κούκλας & προσαρμογή σκηνοθεσίας για το κουκλοθέατρο: Φωτεινή Καλούδη ,

Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου

Παίζουν: Μάγισσα Μπαχλεβίτσα, Φασουλής, Ρεβύθης, Ελενίτσα, Κοράκι, Γιαγιά Καλή

 

Είσοδος 3ευρώ, με κουτί στήριξης.

 

Οι παραστάσεις για τα σχολεία συνεχίζονται καθημερινά μέχρι και τις 14 Ιουνίου και μετά... ραντεβού όλοι μαζί στο Φεστιβάλ Πηνειού!

 

23-05-2022
Καταχειροκροτήθηκε η «Ύπαρξη» του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού

Θερμό χειροκρότημα και εντυπωσιακός επίλογος για την παράσταση – παρουσίαση του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου χθες στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος».

Ενθουσιώδη τα σχόλια του κοινού για την εμφάνιση των σπουδαστών του Εργαστηρίου, στην παρουσίαση με θέμα την έννοια της ύπαρξης (Sein), αποτέλεσμα της συνολικής τους προσπάθειας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών των δύο τμημάτων του εργαστηρίου Ειρήνης Γκότση και Ειρήνης Ζγούρη. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τον απολογισμό της εργασίας των τμημάτων του Θεατρικού Εργαστηρίου η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ., Κυριακή Σπανού προσέφερε τα συγχαρητήρια στις εκπαιδεύτριες και στους σπουδαστές.

23-05-2022
Πρόγραμμα στέγαση & εργασία για τους αστέγους

Εγκρίθηκε  από το  Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νέο Σχέδιο «Στέγαση και Εργασία στο Δήμο Λαρισαίων ΙΙ»  το οποίο  θα υλοποιηθεί από την   Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής και πιο συγκεκριμένα από τη Δ/ση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ).  Αξίζει να σημειωθεί  ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που επιλέγεται ο Δήμος Λαρισαίων  ως δικαιούχος φορέας  υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος εκτεταμένης  κοινωνικής παρέμβασης.

Σύμφωνα με το  νέο Σχέδιο, ο Δήμος Λαρισαίων θα στεγάσει  28 άτομα   σε 25 νοικοκυριά  για 24 μήνες καλύπτοντας ,  δαπάνες οικοσκευής και λοιπών λειτουργικών αναγκών. Με στόχο την    επανένταξη στον κοινωνικό ιστό ,καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα υλοποιούνται  ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης , δράσεις εργασιακής συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και τοποθέτηση  των ωφελούμενων σε  νέες θέσεις εργασίας με την αντίστοιχη κάλυψη του μισθολογικού κόστους.

Η  διασύνδεση των ωφελούμενων με την αγορά εργασίας  θα επιτευχθεί μέσω  ατομικών και ομαδικών συνεδριών εργασιακής συμβουλευτικής με στόχο την   ενίσχυση των  ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων  τους.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίηση και αυτού του προγράμματος διαδραματίζει η  διατήρηση συνέργειας και διασύνδεσης του υφιστάμενου δικτύου εργοδοτών, φορέων εργαζομένων, επιχειρήσεων κ.τ.λ.

Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για τη φιλοξενία των ωφελούμενων  θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας, να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και να μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα έως και τέσσερα άτομα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Λαρισαίων θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προς ενοικίαση για τους σκοπούς του προγράμματος, όπου θα περιγράφονται  αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας ΤΗΛ. 2410680243/2410680245. Υπεύθυνοι Υπάλληλοι : Ριζούλη Αναστασία, Δοβλατανιώτη Βασιλική.

Για τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. πληροφορίες στο τηλ:2411810326-7. Υπεύθυνοι Υπάλληλοι: Φεγγίτη Αλεξία, Μαρίνου Ελένη

23-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

20-05-2022
Αιτήσεις εγγραφών για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για το σχολικό έτος 2022-2023

Η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και η Διεύθυνση Παιδείας ενημερώνουν  ότι,  από τη Δευτέρα 23/5/2022 θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων και βρεφών στους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το έτος 2022-2023. Η διαδικασία  θα ολοκληρωθεί την 10/6/2022.

Οι  Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων,  λειτουργούν σε πρωινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 07:00 π.μ.-16:00 μ.μ., και έως 2 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί – ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων  σε απογευματινή ζώνη με ωράριο λειτουργίας 16:45 μ.μ.- 21:15 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση λειτουργίας Παιδικού Σταθμού είναι η ελάχιστη εγγραφή 12 νηπίων, σε διαφορετική περίπτωση θα αναστέλλεται η λειτουργία του.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντων από 1/1/2019 έως 28/2/2022, και συγκεκριμένα:

 • Για Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας – Τμήμα Ειδικής Αγωγής

(1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός &  27ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανθούπολης)

παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση –  γεννηθέντα από 1/1/2019 έως 28/2/2022

 • Για Βρεφικό Σταθμό (19ος & 21ος Βρεφικοί Σταθμοί),

παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 ετών, γεννηθέντα από 1/3/2020 έως 28/2/2022

 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό (1ος, 3ος, 4ος, 5ος, 6ος, 7ος,10ος, 13ος, 14ος, 15ος, 17ος, 18ος, 20ος, 25ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί )

παιδιά από 6 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2019 έως 28/2/2022

 • Για Βρεφονηπιακό Σταθμό ( 2ος, 8ος, 12ος, 16ος, 22ος, 23ος, 24ος Βρεφονηπιακοί Σταθμοί)

παιδιά από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, γεννηθέντα από 1/1/2019 έως 28/2/2021

 • Για Παιδικό Σταθμό (9ος, 11ος, 26ος Παιδικοί Σταθμοί)

από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση,  γεννηθέντα από

1/1/2019 έως 28/2/2020

1. ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, για τη σχολική περίοδο 2022-2023 αρχίζει  στις  23/5/2022 και ολοκληρώνεται στις 10/6/2022. Παράλληλα, θα κατατίθενται αιτήσεις για τη φιλοξενία των παιδιών την περίοδο του Αυγούστου 2022 (5ος ΠΣ) και για την απογευματινή ζώνη (5ος ΠΣ).

Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρά.

2. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατ΄ επιλογή του γονέα με ένα από τους εξής τρόπους:

1. ηλεκτρονικά μέσω του site Δήμου :

ΠΡΟΣΟΧΗ! στην ψηφιακή πλατφόρμα επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά, χωρίς επισύναψη των δικαιολογητικών η αίτηση δε λαμβάνεται υπόψη!

Για οδηγίες υποβολής μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας, πατήστε ΕΔΩ

Σας ενημερώνουμε ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων δεν είναι διαθέσιμες καθημερινά από 23:00 (βράδυ) έως 07:00 (επόμενο πρωί) λόγω προγραμματισμένων εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων (Backup).

             Ή

2. με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες 08:30  π.μ. έως 13:30 μ.μ.,  στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Συνιστάται  η τηλεφωνική επικοινωνία  πριν την μετάβαση σας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, για τη αποφυγή συγχρωτισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραλαβή της αίτησης γίνεται μόνο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ελλιπής αίτηση δεν γίνεται δεκτή!

 

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:

1ος Π.Σ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Διεύθυνση:    Αιόλου 2

Τηλ.:  2410- 235322

Περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος

15ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Μύρων 9

Τηλέφωνο:   2410-253808

Περιοχή Ταμπάκικα

2ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Παπανδρέου 2

Τηλέφωνο:  2410-614057

Περιοχή Νεάπολη

 

16ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Γαριτσίου & Λευκίππου

Τηλέφωνο:   2410-660298

Περιοχή Αβέρωφ

3ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Σκουφά21

Τηλέφωνο:   2410-255335

17ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Μιαούλη 14

Τηλέφωνο:  2410-254939

Περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου

4ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Πολ. Ζήλου & Ανωνύμου

Τηλέφωνο:   2410-239784

 

18ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Τηλέφωνο:2413502196

5ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Ρούσβελτ 46

Τηλέφωνο:  2410-623082

Κέντρο

19ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 12

Τηλέφωνο: 2410-282812

Περιοχή Σταθμού

6ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Σίφνου & Εχεκρατίδος

Τηλέφωνο: 2410-672454

Περιοχή Νεράιδα

20ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  110 Πτέρυγα Μάχης

Τηλέφωνο:  2410-515985

110 Πτέρυγα Μάχης-Αεροδρόμιο

7ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Χατζημιχάλη 62

Τηλέφωνο: 2410-614106

Περιοχή Φιλιππούπολης

21ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Καραγκούνη & Καντώνια

Τηλέφωνο:  2410-628720

Περιοχή Νεάπολης

8ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Αιδηψού 21

Τηλέφωνο:  2410-230503

Περιοχή οδός Βόλου

22ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Ευαγ. Λιόλη& Σπανούλη

Τηλέφωνο: 2410-670217

Περιοχή Αγίου Θωμά

9ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Μπασδέκη 45

Τηλέφωνο: 2410-555389

23ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Φαλάνη

Τηλέφωνο:  2410-941200

10ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Καραγάτση 7

Τηλέφωνο: 2410-288836

Περιοχή ΑΤΑ

24ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Γιάννουλη

Τηλέφωνο:  2410-591512

11ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:  Μπιζανίου & Λαγού

Τηλέφωνο: 2410-620015

Περιοχή ΔΕΥΑΛ

25ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Αγίας Λαύρας & Ανωνύμου

Τηλέφωνο: 2410-628680

Περιοχή Νέα Πολιτεία

12ος

Π.Σ.

Διεύθυνση: Πενταλόφου & Ανωνύμης

Τηλέφωνο: 2410-556280

Περιοχή Νέας Σμύρνης

26ος Π.Σ.

Τερψιθέας

Διεύθυνση:  Τερψιθέα

Τηλέφωνο: 2410-851414

13ος

Π.Σ.

      

Διεύθυνση: Αιόλου 4

Τηλέφωνο: 2410-236260

Περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου

27ος Π.Σ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Διεύθυνση:  Τριών Ιεραρχών & Ζακύνθου

Τηλέφωνο: 2410628560

14ος

Π.Σ.

Διεύθυνση:   Ερμογένους 2

Τηλέφωνο:   2410-250342

Περιοχή Ιπποκράτη

 

 

3.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

1. Αίτηση Εγγραφής & έντυπο μοριοδότησης

Η αίτηση και  το  έντυπο μοριοδότησης θα παραλαμβάνονται  από τους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων ή μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:

Αίτηση Εγγραφής (doc), Αίτηση Εγγραφής (pdf)

 έντυπο μοριοδότησης (doc), έντυπο μοριοδότησης (pdf),

Αίτηση Εγγραφής Αυγούστου (doc), Αίτηση Εγγραφής Αυγούστου (pdf)

2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Διευκρινίζει ότι, το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης θα εκδίδεται από το gov.gr από τον ίδιο το γονέα.

3.Πιστοποιητικό υγείας.

 Έντυπο συμπληρωμένο από παιδίατρο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου ή στους Παιδικούς Σταθμούς

4.Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα  του γονέα

5. Βεβαίωση εργασίας

 • Για εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα:

Πρόσφατη  βεβαίωση από την Υπηρεσία 

 • Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα:

Πρόσφατη βεβαίωση   εργοδότη  καθώς και  αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του τελευταίου εξαμήνου ή πρόσφατη αναγγελία πρόσληψης έως 30/4/2022.

 • Για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους:

Aντίγραφο της δήλωσης επιτηδεύματος της  ΔΟΥ  καθώς και βεβαίωση   ασφαλιστικού φορέα

ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία ή του αυτοαπασχολούμενου με τελευταία ημερομηνία έναρξης 30/4/2022.

Εάν εργάζονται  και οι δύο γονείς προσκομίζονται οι βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων

 • Για τους ανέργους:

Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ  σε ισχύ , του γονέα ή των γονέων  που είναι άνεργοι.

Εάν η μητέρα είναι άνεργη θα προσκομίζεται ΜΟΝΟ  η βεβαίωση ανεργίας της μητέρας. ΔΕΝ απαιτείται βεβαίωση εργασίας του πατέρα.

 • Για γονείς που συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή σε άλλα προγράμματα:

α) Αντίγραφο απόφασης και υπεύθυνη δήλωση από τον εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος.

β) Βεβαίωση από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος. 

 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.  Για γονέα ή παιδί με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια (με αναπηρία 50% και άνω):

 Ιατρική γνωμάτευση από Κρατικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Ασφαλιστικό Οργανισμό ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (Κ.Ε.Π.Α.) ή από άλλη αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία.

2.  Για γονέα φοιτητή:

 Βεβαίωση τελευταίου εξαμήνου από τη  Γραμματεία της Σχολής που φοιτά είτε πρόκειται για προπτυχιακό  είτε για μεταπτυχιακό φοιτητή.

3.  Για γονέα στρατευμένο που εκτίει τη θητεία:

Βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής υπηρεσίας.

4. Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση:

Διαζευκτήριο  και απόφαση επιμέλειας.

5. Για μονογονεϊκή οικογένεια:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Υπεύθυνη Δήλωση μονογονέα

6. Εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων από τρίτες χώρες:

Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής είναι η άδεια νόμιμης διαμονής του αιτούντος γονέα .

4. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ

Εργασιακή απασχόληση

Εργαζόμενη μητέρα

50

Εργαζόμενοι και οι 2 γονείς

60

Οικογενειακό εσόδημα

0,00 –  8.800 €

40

8.801 – 20.550

30

20.551 – 30.000

20

30.000 & άνω

10

Οικογενειακή κατάσταση

·   Κατάσταση χηρείας

·   Μονογονεϊκή οικογένεια

·   Διαζευγμένοι ή σε διάσταση

·   Στρατευμένος γονέας  

·   Γονείς σπουδαστές ή Φοιτητές

·   Γονιός ή παιδί ΑΜΕΑ με ποσοστό   αναπηρίας άνω του 50%

·   Πολύτεκνοι

20

προσαυξανόμενο κατά 10 μόρια για επιπλέον κατηγορία και όχι πάνω από 30 μόρια στο σύνολο

Αριθμός παιδιών στην οικογένεια

5 μόρια για κάθε παιδί (έως και το 2ο τέκνο)

10 μόρια (από το 3ο τέκνο και άνω)

Ανεργία ΟΑΕΔ

Ένας γονέας με δελτίο ανεργίας

20

Δύο γονείς με δελτίο ανεργίας

40

 

Επανεγγραφή παιδιού στον ίδιο Παιδικό Σταθμό      

 10                                                                            

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον πίνακα κατάταξης τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά είναι:

 • Αριθμός τέκνων οικογένειας
 • Τα κριτήρια ως προς την οικογενειακή κατάσταση (γονιός ή παιδί ΑΜΕΑ, κατάσταση χηρείας κ.λ.π.)
 • Οικογενειακό εισόδημα

5. ΤΡΟΦΕΙΟ :

 • Το καταβαλλόμενο τροφείο είναι μηνιαίο και καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα στην Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού που φιλοξενείται το νήπιο ή το βρέφος.
 • Ανεξαρτήτως παρουσιών το τροφείο θα καταβάλλεται .
 • Τα καλυπτόμενα τροφεία από Οργανισμούς ή Ασφαλιστικούς φορείς ( Ι.Κ.Α. , ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΟΣΕ , Τράπεζες , κ.α. ) είναι αυτά που δικαιολογούν οι Οργανισμοί ή Ασφαλιστικοί Φορείς .
 • Πολύτεκνοι με τέσσερα ( 4 ) παιδιά και με εισόδημα μέχρι 550,00 € απαλλάσσονται του οφειλόμενου τροφείου  . Άνω των 20.550,00 € το πρώτο παιδί θα πληρώνει  25,00 €  το μήνα και τα υπόλοιπα παιδιά  το 50 % .
 • Όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν προκαταβολικά τροφεία περισσοτέρων μηνών προς διευκόλυνση των ιδίων και της Διεύθυνσης.
 • Γονέας με δύο ( 2 ) ή τρία ( 3 ) παιδιά, που φιλοξενούνται στον σταθμό, πληρώνει για το πρώτο παιδί το 100 % της κατηγορίας εισοδήματος και για το δεύτερο και τρίτο το 50 % .

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται, η Διεύθυνση να απαλλάσσει από το τροφείο τους γονείς μετά από συνεκτίμηση αντιστοίχων παραστατικών στοιχείων και μετά από έκθεση κοινωνικής έρευνας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την τεκμηριωμένη πρόταση της Προϊσταμένης του Παιδικού Σταθμού και την επικύρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΡΩΪΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

 

Όσοι έχουν εισόδημα

0,00 – 5.869

Είναι ΔΩΡΕΑΝ

,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

5.870 - 8.804

Πληρώνουν μηνιαίως

25,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

8.805 – 11.739

Πληρώνουν μηνιαίως

30,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

11.740-14.674

Πληρώνουν μηνιαίως

40,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

14.675-17.608

Πληρώνουν μηνιαίως

 50,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

17.609-20.550

Πληρώνουν μηνιαίως

60,00 €

 

Όσοι έχουν εισόδημα

20.551 & άνω

Πληρώνουν μηνιαίως

70,00 €

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

 

 Όσοι έχουν εισόδημα

  0,00 – 25.000

Είναι ΔΩΡΕΑΝ

,00 €

 

 Όσοι έχουν εισόδημα

 25.000 και άνω 

Πληρώνουν μηνιαίως

30,00 €

Εισόδημα θεωρείται οποιοδήποτε εισόδημα που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες, από εκμίσθωση ακινήτων, από εμπορικές και γεωργικές δραστηριότητες καθώς επίσης και εισοδήματα που προέρχονται από τεκμαρτό προσδιορισμό ή κάθε άλλο εισόδημα που δεν φορολογείται ή φορολογείται αυτοτελώς

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν με σειρά προτεραιότητας τουλάχιστον  5 Παιδικούς Σταθμούς για την πρωϊνή ζώνη

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩ:

ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

6. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ:

Ο Δήμος θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2022-2023» της ΕΕΤΑΑ.

Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να προσέλθουν για την κατάθεση των voucher και την υπογραφή σύμβασης σύμφωνα με τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ.

Οι οριστικοί πίνακες επιλογής παιδιών, θα ανακοινωθούν  στα γραφεία της Δ/νσης, και τους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς, σε συνάρτηση με  τη μοριοδότηση, τη δυναμικότητα των Παιδικών Σταθμών, τις πολλαπλές επιλογές που δηλώνονται σε κάθε αίτηση, και τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ.

7. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ- ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Αιτήσεις Β΄ περιόδου, για την εξυπηρέτηση γονέων από μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λ.π. καθώς και ενστάσεις θα γίνουν δεκτές από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α) κατόπιν επικοινωνίας.

20-05-2022
Δυναμική επιστροφή για την "Κατασκήνωση στην Πόλη" - Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ο Δήμος Λαρισαίων για την ενίσχυση των οικογενειών σε μια Πόλη Φιλική για τα παιδιά,  συνεχίζει και φέτος για 6η χρονιά το πετυχημένο, καινοτόμο πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».

Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Η Πόλη στηρίζει τα παιδιά της!

 

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας   5-12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα σε τρις περιόδους από 27/6/2022 έως 2/9/2022, μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό με οργανωμένες ομάδες και διάφορα χάπενιγκς, με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών, με τη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης, να περάσουν ένα χαρούμενο καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση.

Η Κατασκήνωση θα λειτουργεί τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00μ.μ. σε τρεις περιόδους:

27 Ιουνίου – 15 Ιουλίου

18 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

17 Αυγούστου- 2 Σεπτεμβρίου

Τα 9 σημεία του Δήμου είναι:

 • 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
 • 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκοπιάς 1 -Νέα Σμύρνη)
 • 19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
 • 25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο (Ηπείρου 34)
 • 12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38-Άγιος Γεώργιος)
 • 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2-Ιπποκράτης)
 • ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Γεωργιάδου 32-Αμπελόκηποι)
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης

Με την υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων και τη συνεργασία με φορείς της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, Μουσεία, Αθλητικούς χώρους, Πολιτιστικές Δομές, Βιβλιοθήκες, θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα:

·         Αισθητικής Αγωγής

·         Μουσική

·         Αθλητικές Δραστηριότητες-Ποδόσφαιρο

·         Ελεύθερο-ψυχαγωγικό παιχνίδι

·         Θεατρικό Παιχνίδι

·         Εκδρομές πικ-νικ

·         Κουκλοθέατρο

·         Πρόγραμμα “Γνωρίζω την πόλη μου και την ιστορία της”

·         Λογοτεχνία

·         Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

·         Ζαχαροπλαστική

·         Ρομποτική

·         Σκάκι

·         “Μικροί Μαθητές- Μικροί Δημοτικοί Σύμβουλοι” Πρόγραμμα προσομοίωσης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

·         Φυσικές Επιστήμες

·         Ανακύκλωση

·         Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

·         Πολιτιστικές Διαδρομές με τη συνεργασία όλων των Μουσείων της Πόλης

·         Αστεροσκοπείο/ Αστρονομία

·         JOIST Πάρκο Καινοτομίας

Οι Αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ’ Οικονόμων 8Α , 08:00 π.μ.-13:00 μ.μ.)

 από 23 Μαΐου έως 10 Ιουνίου.

Για το Έντυπο της Αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το Έντυπο της Μοριοδότησης, πατήστε ΕΔΩ

 

Τα Δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. Αίτηση και έντυπο μοριοδότησης

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας .

4. Βεβαίωση εργασίας μητέρας

5. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από Παιδίατρο

6.Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων(π.χ. ΑΜΕΑ)

 

 

    ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ !

20-05-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 26/05/2022, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 25/05/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ) Παρασκευή 20/05/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
19-05-2022
Διακοπή νερού (Παρασκευή 20/05/2022, ώρα 08:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου και από ώρα 8:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • Παράδρομος Σ. Καράγιωργα
 • Πάροδος Αεροδρομίου
 • Αρβανιτοπούλου
 • Ζάνου
 • Σωκράτους (από γέφυρα Ν. Σμύρνης έως Πενταλόφου)
 • Σωκράτους (από Θεοκρίτου έως Αργιθέας)
 • Κάστορα
19-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2022
Απαντήσεις επί των υποβληθέντων ερωτημάτων που αφορούν τον Ανοικτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων ενός σταδίου, με απονομή βραβείων και τίτλο: “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ"

Για το κείμενο των απαντήσεων, πατήστε ΕΔΩ

18-05-2022
Δήμος Λαρισαίων - Περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Λαρισαίων, στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για την περισυλλογή και την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και για την προσωρινή φιλοξενία (για αδέσποτα σκυλιά) στο καταφύγιο και την μετέπειτα επανένταξή τους.

Σε περίπτωση εντοπισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς που χρήζουν περισυλλογή και περίθαλψη σε περιοχές και συνοικίες που ανήκουν στα όρια του δήμου Λαρισαίων, παρακαλούμε τους δημότες να απευθυνθούν στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου:

 1. Τηλεφωνικά στο 2413-500-400 ή στο 2413-500-294, Δευτέρα ως Παρασκευή, 07:00πμ - 15:00μμ, ώστε να καταγραφεί το αίτημα και να διαβιβαστεί προς επίλυση στην αρμόδια Υπηρεσία (Κυνοκομείο)
 2. Με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω του site του δήμου στο πλαίσιο «Επικοινωνία»
 3. Μέσω της εφαρμογής Novoville, όπου οι δημότες μπορούν να δηλώσουν απευθείας το αίτημά τους στο δήμο, και να παρακολουθούν την εξέλιξή του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
  • Δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής novoville στο κινητό (για iphone μέσω App Store και για android κινητά, μέσω Play Store)
  • Εγγραφή στο novoville (βάζουμε ένα email και έναν δικό μας κωδικό)
  • Καταγραφή του αιτήματος (βάζουμε διεύθυνση, περιγραφή του προβλήματος και αν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία).

18-05-2022
Έκθεση των προτάσεων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
 • Θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο και θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαίου 2022

Έκθεση των προτάσεων όλων των συμμετοχών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για τον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαϊου στην αίθουσα Τ. Τλούπα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι 5 βραβευθείσεις προτάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

   

  

18-05-2022
Τα θεμέλια του αρχαίου ναού της Αθηνάς Πολιάδος στο Μπεζεστένι!
 • Εντοπίστηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του έργου του Δ. Λαρισαίων για την αναστύλωση στο Μπεζεστένι
 • Για τα ευρήματα ενημερώθηκε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης σε επίσκεψή του στο έργο – Με συνεργασία θα αναδείξουμε τα ευρήματα και θα ολοκληρώσουμε το έργο στο Μπεζεστένι

Σημαντικές αποκαλύψεις και ευρήματα με σημαντικότερη  τα θεμέλια (στερεοβάτη) αρχαίου ναού,  πιθανότατα του γνωστού από τις επιγραφές ναού της Αθηνάς Πολιάδος, έφεραν οι εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μπεζεστένι, στο πλαίσιο του έργου του Δήμου Λαρισαίων για την  «Αναστήλωση – Επανάχρηση του κτηρίου του Μπεζεστενίου».

Πρόκειται για σημαντικό εύρημα των αρχαιολόγων που επιβεβαιώνουν την λατρεία της Αθηνάς στον αρχαία Λάρισα, και στην περιοχή της ακρόπολης της πόλης, στον σημερινό λόφο του Φρουρίου. Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας η λατρεία της Αθηνάς στον λόφο καθιερώθηκε από την αρχαϊκή περίοδο, ωστόσο ο στερεοβάτης πρέπει να ανήκει σε ναό της ρωμαϊκής ή και ελληνιστικής εποχής. Τη συγκεκριμένη χρονολόγηση ενισχύει μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς, που βρέθηκε εντοιχισμένο ως οικοδομικό υλικό στα θεμέλια του δυτικού πεσσού του Μπεζεστενίου. Το άγαλμά της Αθηνάς χρονολογείται στην Αδριάνεια περίοδο (117-138 μ.Χ) και αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του λεγόμενου τύπου Ince, τα πρότυπα του οποίου ανιχνεύονται σε πρωτότυπες κλασικές δημιουργίες του 5 ου αι. π.Χ.

Στο Μπεζεστένι βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και στελέχη της Εφορείας, που ασχολούνται με το έργο.

Η κ. Σδρόλια και τα στελέχη της Εφορείας ενημέρωσαν τον δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων για τα ευρήματα στην περιοχή. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ότι Δήμος και Εφορεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των πρόσφατα ευρεθέντων σημαντικών αρχαίων, σε συνδυασμό με την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου στο Μπεζεστένι, ακόμα και εάν χρειαστεί τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης.

Αυτό επισήμαναν άλλωστε σε σχετικές δηλώσεις τους τόσο η κ. Σδρόλια όσο και ο κ. Καλογιάννης.

Ειδικότερα, η κ. Σδρόλια, τόνισε ότι βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματος  και πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας της πόλης, από την αρχαία, την ρωμαϊκή και την οθωμανική περίοδο. Το σημαντικότερο εύρημα αφορά στα θεμέλια ενός μεγάλου κτιρίου, το οποίο πιθανότατα αφορά τον αρχαίο ναό της Αθηνάς, το οποίο σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς ήταν το σπουδαιότερο κτίριο της ακρόπολης της Λάρισας. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού τόνισε ότι το έργο της αναστήλωσης του Μπεζεστενίου εντάχθηκε από το Δήμο Λαρισαίων για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί και να δοθεί για επανάχρηση ένα ακόμα εμβληματικό κτίριο στο λόφο του Φρουρίου.

Είναι σημαντικό ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων, που εμπλέκεται στο έργο,  έχει βρεθεί μπροστά σε σημαντικά ευρήματα, όπως αυτά που ανέφερε η κα. Σδρόλια, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν. Σε συνεργασία και με συνέργειες με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα βρούμε τον κατάλληλο τρόπο, ώστε και τα ευρήματα να αναδειχθούν και το έργο στο Μπεζεστένι να ολοκληρωθεί. Οι λέξεις κλειδιά είναι συνεργασίες και συνέργειες» κατέληξε ο Απ. Καλογιάννης.

Αναλυτικά, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Εφορείας προς το υπουργείο Πολιτισμού για τα ευρήματα στο Μπεζεστένι αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Το Μπεζεστένι της Λάρισας είναι χτισμένο στην κορυφή του λόφου «του Φρουρίου», ο οποίος συνιστούσε την ακρόπολη της αρχαίας και βυζαντινής πόλης. Βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τη βασιλική του Αγίου Αχιλλίου και το α’ αρχαίο θέατρο και μαζί συγκροτούν τον λεγόμενο αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου. Το Μπεζεστένι είναι η  μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς το διάστημα 1484-1506.

Η αποκατάσταση του Μπεζεστενίου Λάρισας εντάχθηκε ως υποέργο στο Έργο «Αναστήλωση – Επανάχρηση του κτηρίου του Μπεζεστενίου» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020» . Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 12-5-2020 και σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα λήγουν στις 12-6-2022.

Το έργο της Εφορείας περιλαμβάνει την αφαίρεση της επίχωσης στο εσωτερικό του κτιρίου δια της ανασκαφικής μεθόδου, τη συντήρηση και αποκατάσταση του κελύφους και την ανασκαφή στον υπαίθριο χώρο αμέσως δυτικά του μνημείου, όπου σύμφωνα με τη μελέτη χωροθετείται η κατασκευή υπόγειου βοηθητικού κτιρίου. Οι δύο πρώτες εργασίες ολοκληρώθηκαν και η τρίτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε όλη την έκταση του σκάμματος, το οποίο έχει διαστάσεις 21x13μ. και απαιτούμενο βάθος θεμελίωσης περί τα 3.70-4μ. βρέθηκαν αρχαία κατάλοιπα σε αλλεπάλληλες φάσεις. Μεταξύ των άλλων αποκαλύφθηκαν τμήματα λιθόστρωτης οδού σε δύο επάλληλα στρώματα που οδηγούσε από δυτικά προς το Μπεζεστένι, στρώμα ταφών του α’ μισού του 14 ου αι., κτιριακά κατάλοιπα οθωμανικής, υστεροβυζαντινής και μεσοβυζαντινής εποχής, μικρό εργαστήριο πιθανότατα χύτευσης μετάλλων και πλήθος κινητών ευρημάτων, όπως κεραμική, νομίσματα, μεταλλικά αντικείμενα, αρχιτεκτονικά μέλη κ.ά.

Στο ανατολικό ήμισυ του σκάμματος αποκαλύφθηκε εν μέρει ισχυρή κατασκευή που συνιστούσε τον στερεοβάτη αρχαίου ναού, ο οποίος θεωρούμε ότι ταυτίζεται με τον γνωστό από τις επιγραφές ναό της Αθηνάς Πολιάδος. Είναι κατασκευασμένος από μεγάλες σχιστολιθικές πλάκες σε επάλληλες στρώσεις και διατηρείται σε ύψος περίπου 80εκ. Η λατρεία της Αθηνάς στον λόφο καθιερώθηκε από την αρχαϊκή περίοδο, ωστόσο ο στερεοβάτης πρέπει να ανήκει σε ναό της ρωμαϊκής ή και ελληνιστικής εποχής. Τη συγκεκριμένη χρονολόγηση ενισχύει μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς, που βρέθηκε εντοιχισμένο ως οικοδομικό υλικό στα θεμέλια του δυτικού πεσσού του Μπεζεστενίου. Αυτό χρονολογείται στην Αδριάνεια περίοδο (117-138) και αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του λεγόμενου τύπου Ince, τα πρότυπα του οποίου ανιχνεύονται σε πρωτότυπες κλασικές δημιουργίες του 5 ου αι. π.Χ.

Ενδείξεις για την ύπαρξη ναϊκού οικοδομήματος των αρχαϊκών – πρώιμων κλασικών χρόνων αποτελούν τα αρχιτεκτονικά μέλη από ψαμμολιθικό υλικό που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή, χρησιμοποιημένα ως spolia σε οψιμότερα κτίρια. Επίσης, έχει εντοπιστεί ημικυκλικός τοίχος πλάτους 1.10μ. ο οποίος κατά σημεία βαίνει κάτω από τον στερεοβάτη του ναού και πρέπει να αντιστοιχεί σε παλαιότερο περίβολο του ιερού τεμένους. Η ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωσή της και την πλήρη τεκμηρίωση των ευρημάτων, θα κατατεθεί λεπτομερής αναφορά. Η Εφορεία μας βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των πρόσφατα ευρεθέντων σημαντικών αρχαίων, η οποία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο της τροποποίησης της εγκεκριμένης μελέτης, εφόσον αυτό απαιτηθεί.»

Στην αυτοψία στο Μπεζεστένι ο Απ. Καλογιάννης συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτη, τον αν. προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Πατσιούρα και τον στέλεχος της υπηρεσίας κ. Αστ. Παπαιωάννου.

18-05-2022
Εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ στο Λαογραφικό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και άλλες δράσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο Θεόφιλο, θα φιλοξενήσει το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τη συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων / Παράρτημα Βόλου, του Μουσείου Tériade - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη της Μυτιλήνης, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Ηρακλείου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 12:00 και θα διαρκέσει για έξι μήνες.

Το αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, με ογδόντα και πλέον παλαιότερα και πρόσφατα έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, συγκεντρώνει πολύτιμες συνέργειες και αναπάντεχες συμμετοχές, σημαντικά νέα έργα, αλλά και σπουδαία παλαιότερα με τη γενναιόδωρη συνδρομή των συλλεκτών τους.

Να σημειωθεί, ότι σε συνομιλία με το κυρίως σώμα της έκθεσης, παρουσιάζεται επίσης ένα μικρός, αλλά σημαντικός πυρήνας πρωτότυπων έργων του Θεόφιλου από ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση αφορά σε έναν οργανικό διάλογο με το φυσικό πρόσωπο και το έργο του ζωγράφου, που έχοντας καταλάβει έναν ξεχωριστό και πρωτογενή χώρο στην ιστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης, και τιμώντας τους ήρωες που πολέμησαν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους όσο κανείς, αποτελεί ταυτόχρονα έναν διηνεκή συνομιλητή και εμπνευστή κορυφαίων εικαστικών και πνευματικών δημιουργών του τόπου μας.

«Με αφετηρία τον Θεόφιλο και το χειροποίητο αλφαβητάριο της δικής του αγωνιώδους προσωπικής περιδίνησης και εικονοποιητικής ενδελέχειας, με το εσωτερικό αναπαραστατικό βλέμμα των συμμετεχόντων στραμμένο σε κάποια από τα καταγεγραμμένα περιστατικά, τα καθοριστικά για εκείνον τοπόσημα, τα ηρωικά φαντάσματα και τα άυλα εκκλησάκια του δύσβατου βίου του, επιχειρείται η σύσταση ενός αυτοτελούς οργανικού σημειωματικού πεδίου με εικαστικές, πλαστικές και κυριολεκτικές ή συμβολικές αναφορές.

Η ελληνική αρχαϊκή, κλασική και νεότερη δημώδης μυθοπλασία στο έργο του, η ξεχωριστή ετούτη σπαρταριστή και πηγαία έκφραση που στη διεθνή ιστορία της τέχνης ονομάστηκε ναΐφ (και όπου ο ίδιος εντέλει κατά την άποψη και του Τσαρούχη ίσως να μην ανήκει, καθώς υπήρξε αφοσιωμένος μελετητής ελληνικών κλασικών και ευρωπαϊκών εικονοποιητικών προτύπων - όπως για παράδειγμα των έργων του Peter von Hess), η παράφορη και ανιδιοτελής αγάπη του για ό,τι μικρό και μεγάλο ελληνικό που γνέφει με έναν αδιόρατο τρόπο στη λόγια μα και μαζί βιωμένα μεστή προσέγγιση του Καβάφη και του Σεφέρη, του Ελύτη, του Τσαρούχη και των λοιπών ακρογωνιαίων λίθων της γενιάς του ’30 για το ίδιο αυτό δέμας, το χαρακτηριστικό σχέδιο, το στίλβον χρώμα, οι πλαστικές λεπτομέρειες και οι εννοιολογικές σημάνσεις των ανθρώπων, των μύθων και των ηρώων, των θεριών και των πετεινών, των πόλεων και των κτηρίων, των χρυσοστόλιστων φορεσιών και της στιλπνής τοπιογραφίας του, γίνονται οι ενεργοποιημένες πηγές για τα σύγχρονα έργα και το ιχνογραφικό εικαστικό αφήγημα της έκθεσης».

Ελεύθερη είσοδος

Άλλες δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Βιωματικό Εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο "Δημιουργώντας στα χνάρια του Θεόφιλου" σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, την 1 Ιουνίου 2022 στις 12:00.

Περιγραφή: Βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες: γνωριμία με το έργο του Θεόφιλου μέσα από παραδοσιακές τεχνικές όπως η υφαντική και η κεντητική. Θέματα και σύγχρονες αναφορές με αφορμή την έκθεση :«απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών».
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: προεγγραφή.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες με τίτλο "Γνωρίζοντας τον ζωγράφο Θεόφιλο" στις 27 Μαΐου 2022.

Περιγραφή: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες δημοτικού. Μετά από μια περιήγηση στην έκθεση «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών», τα παιδιά θα πάρουν μέρος σ' ένα εικαστικό εργαστήρι με θέματα εμπνευσμένα από το έργο του Θεόφιλου.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: προεγγραφή.

Πληροφορίες: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων), τηλέφωνο 2410 239446.

 

17-05-2022
Βιωματικά Εργαστήρια-Σχολές Γονέων

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το δευτερο βιωματικό εργαστήριο των ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, με θέμα  "Γονείς και Εκπαιδευτικοί, μαζί για το παιδί" και συντονίστρια την κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου - Καλούση, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Εκπ/σης Λάρισας, Συντονίστρια ομάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε ζητήματα αγωγής υγείας, περιβάλλοντος και πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς, σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα συζήτησαν τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ σχολείου και γονέων για την υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Αναπτύχθηκαν θέματα γονεϊκής εμπλοκής, πρακτικές συμβουλές προς τους γονείς και τρόποι βελτίωσης της επικοινωνίας σχολείου - οικογένειας.

 

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 θα υλοποιηθεί το 3ο εργαστήριο για γονείς με θέμα “Εφηβεία” το οποίο θα συντονίζουν ο κ. Χρήστος Πιτσίλκας, Κοινωνιολόγος, Med Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης – ΟΚΑΝΑ, Συντονιστής ομάδων πρωτογενούς πρόληψης (εφήβων, εκπαιδευτικών, γονέων κα.) και Ελευθερία Μπουκουβάλα, Κοινωνική Λειτουργός, Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms): 

https://docs.google.com/forms/d/1-pxppoOItMfKNy_g7nOHNfcmhWvMFCJ512zg7SBPieM/edit

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Δήμος Λαρισαίων (Δ/νση Παιδείας, Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας).

Tο συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00, Τηλ: 2410 680249, 2410680250, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Facebook: Larissa Learning City - Η Πόλη που Μαθαίνει.

17-05-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Τετάρτη 18/05/2022)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου και από ώρα 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Φαρσάλων (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Λατταμύας στη δεξιά πλευρά).

17-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

17-05-2022
Στέκια για διάθεση καρπουζιών & πεπονιών

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 278/5-11-2020, θα δοθούν και φέτος στέκια για διάθεση καρπουζιών και πεπονιών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στις 18 και 19 Μαϊου και ώρες 9 π.μ. – 1 μ.μ. στο γραφείο του τμήματος Ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων, επι της οδού Αθ. Διάκου 5 (τηλ επικοινωνίας 2410 531327).

17-05-2022
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων από Παρασκευή 20/05/2022 και ώρα 23:00 έως Σάββατο 21/05/2022 και ώρα 09:00

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 20/05/2022 και ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21/05/2022 και ώρα 09:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα διακοπεί η δυνατότητα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISNet, επομένως δεν θα είναι δυνατή (για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) η χρήση των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων.

https://www.gsis.gr/Downtime_Exadata.Cloud

16-05-2022
Οικονομικό βοήθημα για σύναψη γάμου από το Ίδρυμα «Κληροδότημα Νίκου και Μαρίας Καρανίκα»

Το Ίδρυμα «Κληροδότημα Νίκου και Μαρίας Καρανίκα», που συστάθηκε μετά τη δωρεά της Θάλειας Δημητράτου και διοικείται με πρόεδρο τον Δήμαρχο Λαρισαίων, θα χορηγήσει σε 10 κορίτσια, δημότες της Λάρισας, οικονομικό βοήθημα για σύναψη γάμου.

Για την αίτηση χορήγησης του οικονομικού βοηθήματος σύναψης γάμου, πατήστε ΕΔΩ

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, πατήστε ΕΔΩ

16-05-2022
Διακοπή νερού (Τρίτη 17/05/2022, ώρα 08:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 17 Μαΐου και από ώρα 8:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • Σωκράτους (από Αργιθέας έως Αίαντος)
 • Ριζίου
 • Πλατάνου
 • Κουριτών
 • Κάστορα
 • Αττικής (από Θεοκρίτου έως Ριζίου)
 • Μαινάλου (από Σωκράτους έως Αίαντος)
16-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-05-2022
Συνεχίζεται το "λιφτινγκ" στις πλατείες των συνοικιών από το Δήμο Λαρισαίων
 • Σειρά πήραν οι πλατείες του ΙΝ Αγίου Δημητρίου και της οδού Ευριπίδου στην Ν. Σμύρνη

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συντηρήσεων αποκαταστάσεων σε πλατείες συνοικιών της πόλης από το τμήμα Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά το λίφτινγκ στην πλατεία Ελευθερίας στην συνοικία των Πυροβολικών, σειρά είχαν οι πλατείες της Νέας Σμύρνης και ειδικότερα η πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και στην μικρή πλατεία της οδού Ευριπίδου, όπου βρίσκεται και το ΚΑΠΗ της συνοικίας.

Συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων (οικοδόμοι, ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές κ.α.) πραγματοποιούν εργασίες συντηρήσεων στις πλατείες.  

Οι εργασίες συνεχίζονται, ενώ ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα προβλέπει εργασίες συντηρήσεων σε όλες σχεδόν τις πλατείες των συνοικιών της πόλης και όπου κρίνεται αναγκαίο.

Παρόντες στις εργασίες ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη του τμήματος Συντηρήσεων του Δήμου κα. Ειρ. Σταθακοπούλου.

 

15-05-2022
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων - “Σε έναν σπόρο σιταριού…"

Διάλεξη από την καθηγήτρια Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τη διάλεξη με τίτλο “Σε έναν σπόρο σιταριού!” από την Καλλιόπη Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το θέμα του φετινού εορτασμού “Η δύναμη των Μουσείων” αποτελεί πραγματικά τροφή για σκέψη σχετικά με τη σημασία της διατροφής, όχι μόνο ως βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά και ως κορυφαίο πολιτισμικό και ιστορικό ζήτημα, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εγκαινιάζουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σε εξέλιξη (project in progress) με τίτλο “Τροφή” που θα συμπεριλάβει μια σειρά επιστημονικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με επίκεντρο το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον της τροφής στον σύγχρονο κόσμο.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, το «φυτό» θα αφηγηθεί πόση προσπάθεια χώρεσε ο άνθρωπος σε έναν σπόρο σιταριού για να εξασφαλίσει την τροφή του.

Θα πλαισιώσουν την εκδήλωση αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Π. Σάπκας, η καθηγήτρια του Τμήματος Βαοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Μούτου και η υπεύθυνη του Μουσείου Κ. Κόντσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, στον 2ο όροφο – κεντρικό κτήριο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προστασίας. Πληροφορίες: Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, τηλ 2410 530083.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή, 18:00-21:00

15-05-2022
LAComicsFestival vol4 - Η τέχνη των Comics στη Λάρισα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Project Ιππόκαμπος και τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕΤουΚου”, διανύουν περίοδο προετοιμασίας για το LAComicsFestival Vol4 που θα λάβει χώρα στον Μύλο του Παππά από τις 23 μέχρι και τις 29 Μαΐου 2022.

Μία πολυθεματική εκδήλωση που εστιάζει στο χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το LAComicsFestival έρχεται ανανεωμένο να παρουσιάσει στην πόλη της Λάρισας μοναδικές πρωτότυπες εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, σεμινάρια και εργαστήρια από ανθρώπους με εμπειρία στην τέχνη των κόμικς, αλλά και σχετικές ομιλίες στα panel του φεστιβάλ.

Εκθέσεις κόμικς, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις και προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, bazaar κόμικς και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες και συλλογές κόμικς, δημιουργοί από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- αλλά και πολλές ακόμη δραστηριότητες δίνουν το παρόν στους χώρους του Μύλου του Παππά, από τις 23 έως και τις 29 Μαΐου 2022.

Οι διοργανωτές του LAComicsFestival δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην παιδεία γύρω από την κουλτούρα των κόμικς και των σχετικών με αυτήν τεχνών, γι' αυτό το λόγο προστέθηκαν μια σειρά από διάφορες δραστηριότητες, ομιλίες, δρώμενα και ειδικούς προσκεκλημένους.

Επιπλέον, Artist Alley 60 καλλιτεχνών κόμικς, 30 Local Artists, 30 Illustrators και μαθητές του project Ιππόκαμπος θα βρίσκονται στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων, αυτοεκδόσεων και κόμικς εντύπων.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης παγκοσμίως, να γνωρίσει δημιουργούς κόμικς, να συζητήσει μαζί τους, να δει αλλά και να προμηθευτεί έργα τους.

Έχουν προγραμματισθεί:

Εκθέσεις

 • Ιστορίες απ’ τον Κάμπο / Συλλογική
 • '21-'22: Η Ιστορία Μέσα Από τα Graphic Novels - '21

Η μάχη της Πλατείας και Αϊβαλί / Soloup

 • “Σπούκι” Αγροτικό Διόραμα / Μαρία Ναβακούδη
 • +έκφραση / 4o ΕΠΑΛ Λάρισας
 • Κούκλας / Μουσείο Κούκλας Τιριτόμπα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα / Κόμικς

 • Μέλανδρος Γκανάς
 • Μαρία Κισκίνη
 • Ναταλία Παπαδημητρίου
 • Ειρήνη Δρόσου
 • Κατερίνα Φράγκου
 • Διώνη Κοτοπούλη
 • Κρυσταλλία Γραμματικού

Workshops

 • Φωτογράφιση Πορτραίτου / 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας
 • Φθόγγοι & Συμπλέγματα / Νικόλας Κουνινιώτης
 • Πηλοπλασίες / Διώνη Κοτοπούλη
 • Character Design / Κατερίνα Φράγκου
 • Origami / Νίκος Ράπτης
 • Διαβάζοντας Εικόνες / Θωμάς Κεφαλάς
 • Face Painting / Φαίη Παστάκα
 • Βιομηχανικό Σχέδιο - Κατασκευή Props Στολών για Cosplay με Χαρτόνια / Αλέξανδρος Κισκίνης
 • YoYo / Υo-yo.gr
 • Η Δική σου Γραμματοσειρά / Last Cow
 • Το Στήσιμο μίας Ιστορίας Κόμικς και οι Διαφορετικές Αφηγηματικές Δυνατότητες / Soloup 16+
 • Σχεδιασμός Επιτραπέζιων και η Εκπαιδευτική τους Σημασία / Ναταλία Παπαδημητρίου
 • Εικονογράφηση / Αποστόλης “Κότσιφας” Ιωάννου
 • Spray Art / Δήμητρα Κανταρά
 • Eyes-Eyes Baby / Διονύσης Διγώνης
 • Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στην Διαδικασία της Μάθησης και της Δημιουργίας / Λιάπης Βασίλειος (aka Ζαν, J.P. inked)
 • Παιδικά Εργαστήρια / Superhero Armbands / Μαρία Κισκίνη
 • Παιδικό Εργαστήριο / Καλλιγραφία για Μικρά Παιδιά / Νικόλας Κουνινιώτης

Ομιλίες – Panels – Παρουσιάσεις

 • Ομιλία / Η Εξέλιξη των Ελληνικών Κόμικς. Από τη ”Βαβέλ” μέχρι τη Σύγχρονη Δυναμική τους Παρουσία / Γεώργιος Σούλτης, Αντώνιος Νικολόπουλος (Soloup), Μέλανδρος Γκανάς
 • Ομιλία / Πολιτικές Συμπτώσεις Σημασίας / Ιορδάνης Στυλίδης
 • Ομιλία / AKIRA: Σημειώσεις και Παρατηρήσεις Πάνω στην Ιστορική Ταινία Ιαπωνικού Animation / Νάσια Στυλίδου
 • Ομιλία / Gutters n’ Singles / Andri J & Μέλανδρος Γκανάς
 • Ομιλία / Project ΙππόΚαμπος / Μέλανδρος Γκανάς, Νάσια Στυλίδου, Θωμάς Κεφαλάς, Αποστόλης Ιωάννου
 • Signing / Ξενάγηση στην Έκθεση “'21-'22: Η Ιστορία μέσα από τα Graphic Novels '21” – Η Μάχη της Πλατείας και Αϊβαλί του Soloup & Signing από τον Δημιουργό.
 • Παρουσίαση Βιβλίου / Καλλωπίζοντας το Τέρας / Μάρκος Κωστούλης
 • Παρουσίαση Bιβλίου & Signing / Πίσω από τα Σκίτσα στο Graphic Novel του '21- H Μάχη της Πλατείας (Εκδόσεις Ίκαρος) / Soloup
 • Παρουσίαση Βιβλίου / Σκοτεινά Παραμύθια / Ζήσης Αποστολίδης

Προβολές

 • TAFestival 15+
 • Loverman Animations / Δημήτρης Αρμενάκης
 • Παιδικές προβολές / TAFestival

Events

 • Βαψιματική / Τοιχογραφία στο Ποτάμι / ΕΤουΚρου
 • Βαψιματική / Κάρο & Καρέ / Ilion Afeslari
 • Βαψιματική / Graffiti by Ashos D’signs
 • Βαψιματική / Grafitti by Nick Serman
 • Βαψιματική / Graffiti / Back to Back / Hood Spirit ft Bogs_97
 • Sketch Event / Υπερήρωες στον Κάμπο / Klimis vs Λευτέρης Γιακουμάκης
 • Skate Event
 • Θεατρική Παράσταση / “Απόδραση αλά Ελληνικά” / Παιδιά ΑΜΕΑ και Φίλοι
 • Live / N’Cheezed
 • Live / ΕτΚ Raps / Κάπα Ξήγα, Right Clique (Tωm Unit & Deltah One), JK One & DJ Wheel M, Andri J Univers, The VoCults, Astos, Jamshot

Άλλες Δραστηριότητες

 • Παιχνίδια Ρόλων / Game Spot

Καλλιτέχνες - Δημιουργοί

 • 60 Καλλιτέχνες Κόμικς / Artist Alley
 • 30 Local Artists
 • 30 Illustrators
 • Μαθητές του Project Ιππόκαμπος

Να σημειωθεί ότι λόγω COVID-19, η διεξαγωγή του LAComicsFestival Vol4 θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας πιστά τη νομοθεσία και τις εκάστοτε ρυθμίσεις για τα μέτρα τήρησης της υγειονομικής προστασίας.

Η είσοδος στους χώρους του φεστιβάλ καθώς και η συμμετοχή σε ομιλίες, panels, workshops, προβολές και events είναι ελεύθερη για όλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://tinyurl.com/35m8phe9

 

 

13-05-2022
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 17/05/2022, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-05-2022
Ξεναγήσεις σχολείων και παιδικών σταθμών στη Βοτανική Συλλογή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δ. Λαρισαίων στο Πάρκο Αλκαζάρ

Σε οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, καλεί τους μαθητές των σχολείων η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Η πρόσκληση  απευθύνεται στους μαθητές των ειδικών  σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παιδικών σταθμών του δήμου, και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, Οι ξεναγήσει ξεκίνησαν χθες και θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με  διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες,  αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία  της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης ,τη σημασία της κομποστοποίησης, αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αν. Προϊστάμενο του τμήματος Αστικού & Περιαστικού πρασίνου  της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζετε η ημέρα της επίσκεψης.

 

13-05-2022
Έκδοση ψηφίσματος που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

13-05-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 17/05/2022, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-05-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 18/05/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2022
Κατάθεση προσφορών για ανανέωση ψηφιακού ταχογράφου οδηγού του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-05-2022
Νέες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον κυκλικό κόμβο της Νικηταρά

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου κ.α.

Ωστόσο, από την ερχόμενη  Δευτέρα 16 Μαϊου, θα τεθούν σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι νέες ρυθμίσεις, παρότι δεν προβλέπεται ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο σημείο, θα δυσχεράνουν περαιτέρω την κίνηση των οχημάτων.

Γι αυτό καλούνται οι οδηγοί, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις να αποφεύγουν, όσο γίνεται, την κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Δήμος Λαρισαίων ζητά για άλλη μια φορά την κατανόηση των συμπολιτών για την προσωρινή αναστάτωση που προκαλεί η υλοποίηση των έργων.

12-05-2022
Μαθήματα βυζαντινής μουσικής σε ισπανόφωνους από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Αθηναγόρα Μητροπολίτη Μεξικού, το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, παραδίδει στους ψάλτες της μητρόπολης Μεξικού, δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα βυζαντινής μουσικής, από τον υπεύθυνο του τμήματος, καθηγητή κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται με τις διαδικτυακές πλατφόρμες του Δήμου Λάρισας (zoom) και στηρίζεται με υποτροφία από το Δημοτικό Ωδείο. 

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι ισπανόφωνοι, κατάγονται από το Μεξικό και την Κολομβία και συμμετέχουν στα αναλόγια των ελληνορθόδοξων ναών ως ψάλτες ή ως βοηθοί. Συνάμα, στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Μεξικού, η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, γίνεται προσπάθεια οι ψάλτες να μπορούν να διαβάζουν και τα ελληνικά κείμενα, μέσα από τα λειτουργικά βιβλία της ορθόδοξης εκκλησίας.

Με ιερείς από την Ελλάδα, αλλά και ισπανόφωνους ιερείς που σπουδάζουν Θεολογία σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος, η όλη προσπάθεια γίνεται με πολύ σεβασμό και αγάπη για την ελληνική γλώσσα, αλλά και την βυζαντινή μουσική.

Επίσης, ο καθηγητής του τμήματος του Δημοτικού Ωδείου κ. Γεώργιος Καραγιαννάκης, έχει ξεκινήσει προσπάθεια μελοποίησης των τροπαρίων που έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, με την βυζαντινή σημειογραφία, ώστε να μπορούν οι μαθητές να ψάλλουν το ίδιο τροπάριο και στις δύο γλώσσες. Να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται η μελωδία των ισπανικών ύμνων με βυζαντινά σημάδια.

Με το πέρας των βασικών σπουδών, το Δημοτικό Ωδείο θα παραδώσει βεβαιώσεις στους ισπανόφωνους μαθητές, αναγνωρίζοντας έτσι την όλη προσπάθεια.

Σύνδεσμος από το πρώτο μάθημα.
https://youtu.be/moexv7_0RmQ

12-05-2022
Δ.Ε.Υ.Α.Λ. - Διακοπή νερού (Πέμπτη 12/05/2022)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 12 Μαΐου και από ώρα 8:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στις παρακάτω οδούς:

 • Μαρμαρίνης
 • Βακάλη
 • Κοιλάδος
 • Αγναντερής
 • Πάροδος Αγναντερής
 • Ελάφου
 • Καρύτσας
 • Γαρδικίου
 • Ροδιάς
 • και σε τμήμα της 110 Π.Μ. συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών
12-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-05-2022
5η Οικογιορτή Λάρισας - Διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και φορείς

Το Σαββατοκύριακο η 5η Οικογιορτή Λάρισας στο Αισθητικό Αλσος

 • Δωρεάν διάθεση φυτών και σπόρων το πρωί του Σαββάτου
 • Αγορά Οικοτεχνίας –Χειροτεχνίας» με ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα
 • Πλούσιες εκπαιδευτικές δράσεις

Μετά την απουσία δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, διοργανώνει την 5η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ στον όμορφο χώρο του Αισθητικού Άλσους το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου με θέμα : Νοιάζομαι για το περιβάλλον – Επαναχρησιμοποίηση – Μεταποίηση – Ανακύκλωση – Μείωση .

Πυρήνας της διοργάνωσης είναι ένα πολύμορφο κίνημα ομάδων που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, την βιοποικιλότητα, την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, την ποιότητα στην διατροφή , την αυτάρκεια και το δικαίωμα στην καλλιέργεια . Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν χιλιάδες φυτά και σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών, καθώς και αρωματικά φυτά από το φυτώριο του Δήμου και χορηγούς. Υπάρχει πάντα η προσδοκία την επόμενη χρονιά κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, με αίσθημα αλληλεγγύης, να κρατήσουν σπόρους και να τους χαρίσουν με τη σειρά τους στους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς καλλιεργητές .

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα μικρών παραγωγών με μεράκι, από όλη την Ελλάδα, στην «Αγορά Οικοτεχνίας –Χειροτεχνίας».

Παράλληλα μια σειρά από «Εκπαιδευτικές Δράσεις» για μικρούς και μεγάλους, σχετικές με τον άξονα της Οικογιορτής, θα αναπτυχθούν στον ίδιο χώρο, από δομές του Δήμου, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς .

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ης ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗΣ

 • ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ-ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00-13:00
 • ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ – ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00-22:00 

ΩΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/05/2022

10:00 – 14:00

Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων: Κολάζ με σπόρους

10:00 – 14:00

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Λαρισαίων: Κατασκευές από ανακυκλώσιμα  υλικά

10:00 – 14:00

Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας: Παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο και βιωματική δράση με αντικείμενο τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική με τη βοήθεια φωτοβολταϊκού πάνελ

11:00 - 12:00

Κολώνας Βαγγέλης: Αφήγηση παραμυθιού σχετικό με το περιβάλλον

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: “Μαμά, μπαμπά, έχω και περιβαλλοντικό αποτύπωμα;”

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: “Ξαναδίνουμε χρώμα στον πλανήτη”

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: Που πετάμε τις μπαταρίες όταν τελειώνουν

10:00 – 14:00

ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας: Το παιχνίδι της ανακύκλωσης. Μάθε πως να βγεις κερδισμένος

12:00 – 14:00

Cob.gr: Φτιάχνοντας έναν οικολογικό μπαχτσέ με παιδιά

10:00 – 14:00

Ξενώνας “Άργισσα” Γ. Ν. Λάρισας: Κηποθεραπεία

 

Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων : Γωνιά Ανακύκλωσης

10:00 – 14:00

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων: Σκέψου πράσινα, η γνώμη σου μετράει

 

 

ΩΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/05/2022

10:00 – 14:00

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Λαρισαίων: Κατασκευές από ανακυκλώσιμα  υλικά

10:00 – 14:00

Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας: Παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο και βιωματική δράση με αντικείμενο τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική με τη βοήθεια φωτοβολταικού πάνελ

11:00 - 12:00

Κολώνας Βαγγέλης: Αφήγηση παραμυθιού σχετικό με το περιβάλλον

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: “Μαμά, μπαμπά, έχω και περιβαλλοντικό αποτύπωμα;”

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: “Ξαναδίνουμε χρώμα στον πλανήτη”

10:00 – 14:00

ΚΔΑΠ playSTREAM ΛΑΡΙΣΑΣ: Που πετάμε τις μπαταρίες όταν τελειώνουν

10:00 – 14:00

ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας: Το παιχνίδι της ανακύκλωσης. Μάθε πως να βγεις κερδισμένος

12:00 – 14:00

Cob.gr: Φτιάχνοντας έναν οικολογικό μπαχτσέ με παιδιά

10:00 – 14:00

Ξενώνας “Άργισσα” Γ. Ν. Λάρισας: Κηποθεραπεία

 

Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων : Γωνιά Ανακύκλωσης

10:00 – 14:00

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων: Σκέψου πράσινα, η γνώμη σου μετράει

Γωνιά Ανακύκλωσης : Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων

Κίτρινος κάδος: χαρτί - πορτοκαλί κάδος: πλαστικές συσκευασίες - κόκκινος κάδος: μεταλλικές συσκευασίες - μπλε κάδος: γυάλινες συσκευασίες  - μωβ κάδος: ρούχα-παπούτσια -  πράσινος κάδος: ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές - διάφανος ΑΦΗΣ κάδος: μπαταρίες

11-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστάσιου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-05-2022
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test (9.5 εως 15.5) στον Δήμο Λαρισαίων

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής rapid test, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Δευτέρα 9  Μαϊου 

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

 

Τρίτη 10 Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6.00 μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Νέα Πολιτεία, Στέκι Ηλικιωμένων (Θεοδωρακοπούλου και Καϊρη) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

 

Τετάρτη 11 Μαϊου  

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6 μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Νέα Πολιτεία, Στέκι Ηλικιωμένων (Θεοδωρακοπούλου και Καϊρη)  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Εμπορικό Κέντρο ΓΑΙΑ, (Αγχιάλου 4)  8 π.μ.- 3.30 μ.μ

 

Πέμπτη 12 Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6. μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Νέα Πολιτεία, Στέκι Ηλικιωμένων (Θεοδωρακοπούλου και Καϊρη) ) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

 

Παρασκευή 13  Μαϊου

Δημαρχείο Λάρισας  8 π.μ – 3.30 μ.μ

Πλατεία ΟΣΕ 8 π.μ – 6. μ.μ

Μύλος του Παππά 8 π.μ. – 3.30 π.μ.

Νέα Πολιτεία, Στέκι Ηλικιωμένων (Θεοδωρακοπούλου και Καϊρη) 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Γιάννουλη, ΚΑΠΗ 8 π.μ.- 3.30 μ.μ.

 

Σάββατο 14 Μαϊου

Δημαρχείο, 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

Πλατεία ΟΣΕ,  8 π.μ – 3.30 μ.μ

 

Κυριακή 15 Μαϊου

Δημαρχείο 8 π.μ. – 3.30 μ.μ.

06-05-2022
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 12/05/2022, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-05-2022
Νέα χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για πακέτο έργων του Δ. Λαρισαίων
 • Ανοικτός μεγάλος παιδότοπος στο πρώην Ορφανοτροφείο
 • Ανακατασκευή Αιόλου και Βυζαντίου
 • Κτίριο για άτομα με σύνδρομο Down
 • Σημείο ψηφιακής ενημέρωσης στο Γενι Τζαμί
 • Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα στο σχεδιασμό μας

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν νέα σημαντικά έργα του Δήμου Λαρισαίων, μετά τη διασφάλιση χρηματοδότησης που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας. Τα έργα έχουν σχεδιαστεί και μελετηθεί από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά την απόφαση ένταξης τους στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή τους.

Ειδικότερα, τα νέα έργα αφορούν στη δημιουργία ανοικτού παιδοτόπου και πολυλειτουργικού χώρου στην έκταση του πρώην Ορφανοτροφείου (οδός Αιόλου),  στην αποκατάσταση κτιρίου στην οδό Λ. Κατσώνη για τη δομή υποστήριξης ατόμων με σύνδρομο Down και στην ανακατασκευή των οδών Βυζαντίου, Αιόλου για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων καθώς και τμήματος της Ηρ. Πολυτεχνείου, από τη Βυζαντίου, έως το κυκλικό κόμβο της Ν. Σμύρνης. Επίσης νέα ώθηση παίρνει και το θέμα της δημιουργίας σημείου πολιτιστικής διασύνδεσης στο Γενί Τζαμί. Στην ουσία το Γενί Τζαμί στο κέντρο της πόλης θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο και σύγχρονο σημείο ψηφιακής πληροφόρησης για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης κ.α.

Κέντρο ανοικτής υποστήριξης για άτομα με σύνδρομο Down

Αναλυτικά, το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της δημιουργίας στέγης για τα παιδιά με σύνδρομο «Down», χρηματοδοτείται  με 934.000 ευρώ, για την στατική αποκατάσταση του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Λάμπρου Κατσώνη  στη Λάρισα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό αποτύπωμα που σχεδιάστηκε απο το Δήμο και πλέον με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης  μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Στο κτίριο o σύλλογος Γονέων & Φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Ο ΚΥΚΝΟΣ» θα λειτουργήσει κέντρο ανοιχτής υποστήριξης για άτομα με σύνδρομο Down. Με το έργο αυτό ένα παλιό αξιόλογο κτίριο της πόλης, με ενδιαφέροντα δομικά στοιχεία θα συντηρηθεί και θα λειτουργήσει ως μονάδα κοινωνικής φροντίδας.

Μεγάλος ανοικτός παιδότοπος στο πρώην Ορφανοτροφείο

To έργο αφορά αυτό στη δημιουργία ανοικτού παιδότοπου στον δημοτικό χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου στην οδό Αιόλου που σήμερα φιλοξενεί εκπαιδευτικές μονάδες.

Η χρηματοδότηση  ανέρχεται στο 1,9 εκατ ευρώ και αφορά παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου με έμφαση στο παιδί. Το σημείο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους νεότερους κατοίκους της περιοχής,   με δύο εισόδους από την οδό Αιόλου και την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στην ουσία ο συγκεκριμένος χώρος διαμορφώνεται σε ένα μεγάλο πάρκο γειτονιάς με έμφαση στα παιγνίδια για παιδιά.

Σημείο Πολιτιστικής διασύνδεσης το Γενί Τζαμί

Το έργο θα προχωρήσει, μετά την αποκατάσταση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων φθορών που προκάλεσε ο σεισμός του Μαρτίου του 2021 και θα περιλαμβάνει την μετατροπή του χώρου σε σημείο πολιτιστικής διασύνδεσης,  με στόχο το Γενί Τζαμί να εξελιχθεί σε σημείο ψηφιακής ενημέρωσης και διασύνδεσης με το πολιτιστικό γίγνεσθαι στην πόλη της Λάρισας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 390.000 ευρώ.

Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων με ανακατασκευή οδών Αιόλου και Βυζαντίου

Ένα επίσης σημαντικό έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και χρηματοδοτείται με 3,1 εκατ. ευρώ. Με το έργο προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή της οδού Αιόλου από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Αγιάς, της οδού Βυζαντίου από την οδό Υψηλάντου έως την οδό 23ης Οκτωβρίου και τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από την οδό Αγιάς έως την οδό Αεροδρομίου (εμπρός από το ΑΤΑ) ώστε να ενταχθεί σε αυτές ποδηλατόδρομος διπλής κυκλοφορίας.

Οπως γίνεται αντιληπτό, με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ένας ποδηλατικός δακτύλιος που ξεκινά απο το κέντρο της πόλης, (Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ) φτάνει στην  Ιουστινιανού, θα συνδεθεί με την Βυζαντίου και Αιόλου, ενώ ο συγκεκριμένος ποδηλατικός κύκλος κλείνει με το υπο κατασκευή έργο της οδού Νικηταρά, δίνοντας παράλληλα πρόσβαση και στην Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Απ. Καλογιάννης: Συνεχίζουμε το σχέδιο μας για την αλλαγή της Λάρισας

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημειώνει τα εξής:

«Με την  ένταξη και νέων έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, συνεχίζουμε με σταθερά βήματα το σχεδιασμό μας, με στόχο την μεγάλη αλλαγή στην πόλη και την στήριξη της κοινωνίας. Σε συνεργασία με  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, προωθούμε έργα που σχεδιάσαμε για την αλλαγή του αστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα.»

06-05-2022
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευή 06/05/2022, ώρα 10:00 (ΕΚΤΑΚΤΗ-ΔΙΑΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

05-05-2022
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 11/05/2022, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-05-2022
Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Δήμου Λαρισαίων

Με έντονο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και την υποβολή εκατοντάδων αιτήσεων συνεχίζονται τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212). 

Τα προγράμματα εντάσσονται στη φιλοσοφία της “Πόλης που Μαθαίνει”, σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών με δημιουργικές δράσεις στην κοινότητα και υλοποιούνται από το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Διαχείριση εργασιακού άγχους / εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και «Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα»,

Παράλληλα, εξελίσσονται τα προγράμματα «Γαλλικά Α1», «Κοπτική – Ραπτική». «Αγγλικά για το χώρο εργασίας», «Ισπανικά για τον τουρισμό», «Αγγλικά Α1», «Γερμανικά Α1» και «Ιταλικά για τον τουρισμό».

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, οι οποίες αγγίζουν έως σήμερα τις 1000, συνεχίζονται και για άλλα προγράμματα και μπορούν να υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/edit 

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης (Διεύθυνση Παιδείας) και ώρες 08:00 – 14:00

Τηλ.: 2410680234

Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

05-05-2022
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-05-2022
Παροχή διευκρινήσεων για το διαγωνισμό "Προμήθεια ενεργειακών προϊόντων πετρελαίου (υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης) του Δήμου Λαρισαίων και των Νομικών του Προσώπων"

Παροχή διευκρινήσεων για το διαγωνισμό «Προμήθεια ενεργειακών προϊόντων πετρελαίου (υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης) του Δήμου Λαρισαίων και των Νομικών του Προσώπων και προμήθειας λιπαντικών διαφόρων τύπων και λοιπών συναφών ειδών των αυτοκινήτων, οχημάτων και μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων του Δήμου Λαρισαίων».

Για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πατήστε ΕΔΩ

 


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Ιστοσελίδας | Πολιτική Cookies | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ DIGITAL AGENCY