sandal logo

Ελεγχόμενη Στάθμευση - Μόνιμοι Κάτοικοι

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

        dimoslarisaion logo

 

Ωράριο Λειτουργίας: 24/7

Δικαιούχοι: Μόνιμοι Κάτοικοι (με δηλωμένη την κατοικία στη ΔΟΥ) για ένα (1) ΕΙΧ ιδιοκτησίας τους

Χορηγούνται τόσες κάρτες όσες και τα οχήματα σε κάθε κύρια κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Κάθε κάτοχος επιβατικού ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) θα πρέπει να αιτηθεί για την χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.

Οι αιτήσεις χορήγησης κάρτας που θα κατατίθενται πριν την έναρξη του έτους 2023 θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έγκρισής τους έως την λήξη του έτους 2023.


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την Κανονιστική Απόφαση

Ανοίξτε τον χάρτη πατώντας ΕΔΩ και βεβαιωθείτε ότι το ακίνητό σας βρίσκεται σε μία εκ των Ζωνών Μονίμων Κατοίκων και συγκεκριμένα σε ποιά για να συμπληρώσετε σωστά το σχετικό πεδίο κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.

ΖΩΝΕΣ ΜΚ      ΧΡΩΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 
 ΖΩΝΗ Α  ΒΥΣΣΙΝΙ  ΖΩΝΗ Α & ΖΩΝΗ Β
 ΖΩΝΗ Β  ΜΠΛΕ  ΖΩΝΗ Β
 ΖΩΝΗ Γ  ΠΡΑΣΙΝΟ  ΖΩΝΗ Γ
 ΖΩΝΗ Δ  ΚΟΚΚΙΝΟ  ΖΩΝΗ Δ
 ΖΩΝΗ Ε1  ΚΙΤΡΙΝΟ  ΖΩΝΗ Ε1
 ΖΩΝΗ Ε2  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  ΖΩΝΗ Ε2
 ΖΩΝΗ Ε3  ΓΑΛΑΖΙΟ  ΖΩΝΗ Ε3

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

  1. Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (έγχρωμο αντίγραφο) στην κατοχή του Μονίμου Κατοίκου.
  2. Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης (όπως εκδίδεται από την ΑΑΔΕ).
  3. Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης οχήματος (leasing), προσκομίζεται επιπρόσθετα φωτοτυπία συμβολαίου μεταξύ της εταιρίας και του αιτούντος (μαζί με την άδεια κυκλοφορίας).
  4. Σε περίπτωση εταιρικών επιβατικών οχημάτων, όταν η εταιρεία παραχωρεί το όχημα στον αιτούντα, προσκομίζεται (πέραν από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομα της εταιρείας) και βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, ότι παρέχει μόνο στον αιτούντα το συγκεκριμένο όχημα, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για αποκλειστική χρήση.

Παρατηρήσεις

  • Η Υπηρεσία δύναται να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων.
  • Η Υπηρεσία μπορεί να διακόψει αυτοδίκαια την ισχύ της κάρτας, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.


 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Επιλέγοντας το ανωτέρω link, ο πολίτης:

  • εισέρχεται στο περιβάλλον της ψηφιακής πλατφόρμας,
  • επιλέγει από το αριστερό μενού: «Αιτήσεις»/«Οι Αιτήσεις μου»,
  • ακολουθεί η αυθεντικοποίηση του χρήστη/ υποψηφίου με τους κωδικούς TAXISNET
  • επιλέγει: «Εισαγωγή» για την καταχώρηση Νέας Αίτησης

Στο πεδίο Κατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Δ/νση Βιώσιμης Κινητικότητας - Ευφυή Συστήματα και στο πεδίο Υποκατηγορία Αιτήσεων επιλέγει Αίτηση Χορήγησης Άδειας Στάθμευσης για Μόνιμους Κατοίκους.

Συμπληρώνει όλα τα πεδία με τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ (τα υποχρεωτικά έχουν την ένδειξη *).

Στα Συνοδευτικά Δικαιολογητικά επιλέγοντας κάθε γραμμή και πατώντας Επεξεργασία, επισυνάπτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι ευκρινή και ευανάγνωστα. Το μέγεθος των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών ΔΕ θα πρέπει να ξεπερνά τα 8MB.

Η αίτηση θα πρωτοκολληθεί μετά την Οριστική Υποβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προγραμματισμού, Υποστήριξης και Ευφυών Συστημάτων, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Τηλ: 2413 500 438 & 431.

Σας ενημερώνουμε ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις της Ψηφιακής Πλατφόρμας του Δήμου Λαρισαίων δεν είναι διαθέσιμες καθημερινά από 23:00 (βράδυ) έως 07:00 (επόμενο πρωί) λόγω προγραμματισμένων εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων (Backup).

 

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δήμου Λαρισαίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (GDPR)

Ο Δήμος Λαρισαίων, πλήρως συμμορφωμένος με τον Γενικό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν από την αίτηση και τα τυχόν συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά έγγραφα θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων. Ο Δήμος Λαρισαίων υποβάλει σε επεξεργασία μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα σας που είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Εφαρμόζει επίσης τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για  τη νόμιμη τήρηση, την επεξεργασία και την ασφαλή φύλαξη των αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να διασφαλίζει και να προστατεύει με κάθε τρόπο την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από απώλεια ή διαρροή, αλλοίωση, παράνομη διαβίβαση ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αθέμιτη επεξεργασία τους.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1