sandal logo

poli 12
 • Home
 • Νέα
 • Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

07-12-2023
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Η/Υ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων ενδιαφέρεται να προμηθευτεί βοηθητικό εξοπλισμό  και ανταλλακτικά ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αναβάθμιση του υπάρχοντος μηχανογραφικού εξοπλισμού και την αποκατάσταση των βλαβών του. Τα είδη πρέπει να είναι σύμφωνα με τις με αρ.πρωτ. 61153/6-12-2023 Τεχνικές Προδιαγραφές, οι οποίες επισυνάπτονται.

Η διαδικασία θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής για το σύνολο των ειδών και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 5.084,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Επιμέρους προσφορές δεν θα γίνονται δεκτές.

Παρακαλούμε να στείλετε προσφορά (τεχνική και οικονομική, μαζί με τα δικαιολογητικά συμμετοχής που περιγράφονται στην Πρόσκληση) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Παρασκευή 15/12/2023. Η προσφορά θα περιλαμβάνει συμπληρωμένο τον πίνακα συμμόρφωσης μαζί με τα τεχνικά φυλλάδια, όπου χρειάζονται και η οικονομική προσφορά θα περιλαμβάνει το έντυπο οικονομικής προσφοράς .


Για την Πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ
Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές πατήστε ΕΔΩ
Για τους Πίνακες Συμμόρφωσης πατήστε ΕΔΩ
Για το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς πατήστε ΕΔΩ

07-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια υγρού καταλυτικής επεξεργασίας ρύπων (Adblue)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-12-2023
Τροποποίηση της 20875 υπουργικής απόφασης που αφορά στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./20875/Α325/04.10.2023 (Β΄5813, διόρθωση σφάλματος Β΄5842) κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας που αφορά στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 σε περιοχές των Περιφερειών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.

Δελτίο τύπου

Η κοινή υπουργική απόφαση

07-12-2023
Συμπλήρωση-Τροποποίηση της 21402 υπουργικής απόφασης: Χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Συμπλήρωση-Τροποποίηση της υπό στοιχεία 21402/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α36/05.10.2023 κοινής υπουργικής απόφασης «Χορήγηση επιδότησης προσωρινής στέγασης με τη μορφή επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων α) Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, β) Φθιώτιδας και Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και γ) Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής»

Η κοινή υπουργική απόφαση

06-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2023
Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων από 18 έως 26 Νοεμβρίου (#EWWR 2023)

Ο Δήμος Λαρισαίων για μια ακόμη χρονιά  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 18 - 26 Νοεμβρίου- #EWWR 2023,  τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή καμπάνια για την Ανακύκλωση, συνδιοργανώνοντας  με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τη δράση “Οι συσκευασίες βρίσκουν τον κάδο τους!”.

Η δράση συνδυάστηκε με την παράδοση στα σχολεία νέων κάδων για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου αφενός να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ορίζει ότι οι σχολικές μονάδες  πρέπει να κάνουν διαλογή στην πηγή (Ν. 4819/2021), αφετέρου να εμψυχώσει τα νέα παιδιά να προχωρήσουν την ανακύκλωση ένα βήμα  μπροστά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή ανακύκλωση συσκευασιών, συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας τα ανακυκλώσιμα που προέκυψαν από την τάξη τους (χαρτί και απόβλητα συσκευασίας από το κολατσιό τους). Κατανόησαν τα διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά και  εκπαιδεύτηκαν στο διαχωρισμό και στην ανακύκλωσή τους,  τοποθετώντας τα χάρτινα υλικά στον κίτρινο κάδο, τις πλαστικές συσκευασίες στον πορτοκαλί και τις μεταλλικές στον κόκκινο κάδο του σχολείου τους.

 

Στο πλαίσιο της δράσης, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στελέχη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και στελέχη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για τη χρήση των νέων κάδων. Επίσης, τα παιδιά παρουσίασαν πολύ όμορφα δρώμενα τραγουδώντας και παίζοντας μουσική με όργανα που κατασκεύασαν από ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα παραπάνω έγιναν με την επίβλεψη της Διευθύντριας του σχολείου και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών της δράσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων #EWWR 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάδοι ανακύκλωσης διαφορετικών χρωμάτων μοιράζονται στα σχολεία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και επίσκεψη στο χώρο των αρμόδιων υπαλλήλων, έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι ανάγκες και να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία τοποθέτησης.

Για τη δρομολόγηση της παράδοσης των κάδων, παρακαλούμε τις Δ/νσεις των σχολείων να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στα τηλέφωνα:

2410-680225, Χατζηαβραάμ Χρυσούλα
2410-680222, Χαυτίκη Ελένη

 

05-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
05-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2023
Υποβολή δικαιολογητικών για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ν.4797/2021) από τη θεομηνία «DANIEL» (πλημμύρες-έντονες βροχοπτώσεις) από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2023 στην Π.Ε. Λάρισας

Ανακοίνωση του τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ν.4797/2021) από τη θεομηνία «DANIEL» (πλημμύρες-έντονες βροχοπτώσεις) από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2023 στην Π.Ε. Λάρισας.

Δελτίο τύπου

Δικαιολογητικά

 

Επιπλέον πληροφορίες

04-12-2023
Η Πολιτεία αναγνωρίζει ως καλή πρακτική το Πανεπιστήμιο Πολιτών και την Πόλη που Μαθαίνει
 • Παρουσιάστηκε σε ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Τμήματος Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών

Ως καλή πρακτική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζει τη δράση «Η Πόλη που Μαθαίνει» και το Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και το Τμήμα Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για το λόγο αυτό η Λάρισα ήταν η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής, για την εφαρμογή του επιτυχημένου προγράμματος «Η πόλη που μαθαίνει» και του «Πανεπιστήμιου Πολιτών», σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε σχετική ημέρα με θέμα «Καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, με τον πολίτη στο επίκεντρο», ενώ χαιρετισμού στην ημερίδα απηύθυναν η υπουργός η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) Βασίλειος Έξαρχος.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε στελέχη Δημόσιας Διοίκησης όλης της χώρας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακά, με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 400 άτομα, και η Λάρισα ήταν ο μόνος δήμος που κλήθηκε να παρουσιάσει την επιτυχημένη πρακτική της, η «Πόλη που μαθαίνει», αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, για τη σύλληψη της ιδέας και την πορεία του εγχειρήματος.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρακτική εντάχθηκε στο αποθετήριο των Πρακτικών Καινοτομίας Δημόσιου Τομέα, του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι μια ψηφιακή βιβλιοθήκη που αναπτύσσεται εντός του Πληροφοριακού Συστήματος, με σκοπό τη συγκέντρωση και διαμοίραση της γνώσης των καλών πρακτικών καινοτομίας, που εφαρμόζουν φορείς του δημόσιου τομέα.

Την παρουσίαση του «Πανεπιστημίου Πολιτών της Λάρισας–Η πόλη που μαθαίνει», στην ημερίδα, έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, ο οποιος αναφέρθηκε στην όλη πορεία του εγχειρήματος, με ιδιαίτερη έμφαση, στην προσφορά του, σε περιόδους κρίσης.

Σημειώνεται ότι τι το 2015, η Λάρισα, ήταν η πρώτη ελληνική πόλη του δικτύου «Πόλεις που μαθαίνουν» (Learning Cities) της UNESCO, και το 2018 δημιούργησε το Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Το 2020 κατέκτησε το βραβείο «Grundtvig» από την European Association for the Education of Adults – EAEA»

04-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
04-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Τρίτη 05/12/2023, ώρα 19:30

Προς τον κ. Δήμαρχο, τους/τις κ. Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Λαρισαίων και τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 5-12-2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30, στη Γενική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Παρακαλούμε σε περίπτωση απουσίας σας να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως στη διεύθυνση email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΧΑΤΙΛΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

04-12-2023
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - Παρουσίαση αρχαίων ελληνικών οργάνων από την ομάδα "Λύραυλος"

Ένα μοναδικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της Αρχαίας Ελλάδας, προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ. και ώρα 19:00, από την ομάδα ΛΥΡΑΥΛΟΣ, με τίτλο  "Τα σύνεργα του Απόλλωνα”, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Όργανα που συναντούμε ως εικόνες αγγείων στα μουσεία, τα παιδιά διδάσκονται σε μικρές τάξεις του σχολείου μέσα από τη μυθολογία, αλλά δεν είναι εφικτό να τα δούνε και κυρίως … να τα ακούσουνε!

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η διακεκριμένη ομάδα «Λύραυλος», υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και εντάσσεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Δ.Ω.Λ. για παιδιά των οποίων τη γενική επιμέλεια έχει η καθηγήτρια κα Ολυμπία Τσαγιάννη.

Το μουσικό σύνολο “ΛύρΑυλος” δημιουργήθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Στέφο, κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθν. Λυρικής Σκηνής, της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Με άξιους συνοδοιπόρους τη σύζυγο και τα τέκνα του επίσης μουσικούς, ερεύνησε περισσότερο από μία δεκαετία σε μουσεία και βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού και ανακατασκεύασε 40 αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα πλήρως λειτουργικά, τα οποία έχουν ταξιδέψει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, σε δεκάδες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Με βασικό στόχο να φωτιστεί συστηματικά, επιστημονικά και με τρόπο που θα αναδείξει τη μοναδική καλλιτεχνική του διάσταση, το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Αρχαία Ελληνική Mουσική, αλλά και να φανεί η συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης από τον Ορφέα μέχρι και σήμερα,  ο ΛύρΑυλος έχει να επιδείξει ένα πολύπλευρο έργο (ερευνητικό, καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό), που τον οδήγησε σε σημαντικές συνεργασίες και σε μια αξιόλογη διεθνή παρουσία.

Από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το Ηρώδειο,  τις πόλεις στο εξωτερικό όπως: Αμβούργο, Βαρσοβία, Βρυξέλες, Κοπεγχάγη, Λειψία, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον,  Παρίσι, Στοκχόλμη, έως τη συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο ΛύρΑυλος έχει κερδίσει την αναγνώριση με τη  δουλειά του, με το σημαντικό επίτευγμα να προσεγγίζει το  ευρύ κοινό. Η σύνθετη παρουσία του σχήματος στις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών αγώνων  της Αθήνας καθώς και η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στο πλαίσιο των παρουσιάσεων της Ύδραύλεως,  συνέβαλλε αποφασιστικά στο να φανεί διεθνώς ένα μοναδικό μουσικό προφίλ.

Έχει επίσης συμπράξει σε Μαραθώνιες αναγνώσεις της Ιλιάδας και της Οδύσσειας στη Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στη Χίο και στην Κω, όπως και σε συναυλίες στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου: Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος, Αρχαία Λατώ, Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου, Ναός του Διονύσου της Νάξου, Ρωμαϊκή Αγορά, Πνύκα κ.α.

Από το 2004 ο Μιχάλης Στέφος μαζί με την Όλγα Στέφου, δημιουργούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Με όχημα τη μουσική, ταξιδεύουμε στην Αρχαία και νεότερη Ελλάδα», το οποίο παρουσιάζεται με επιτυχία για 19η χρονιά σε Ελλάδα και Κύπρο με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών.

Το εκπαιδευτικό έργο περιλαμβάνει εκατοντάδες παρουσιάσεις σε σχολεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών, Sorbonne University, Boston University, Concordia-Montreal, Vienna University.

Σε όλη αυτή την πορεία ο διαχρονικός ήχος της Ελλάδας  πέρασε μέσα από το φίλτρο των θεατών, άγγιξε τη σύγχρονη μουσική και ποίηση, συνάντησε τα παραδοσιακά μας όργανα και τους ήχους της φύσης, γεννώντας ένα απόλυτα οικείο αποτέλεσμα, που δίνει την εντύπωση στον καθένα της δικής του μουσικής, της μουσικής που έτσι κι αλλιώς έχει ο καθένας μέσα του.

01-12-2023
Ανάρτηση πινάκων με τα αποτελέσματα της Ανακοίνωσης ΣΟΧ7/2023 με αριθμ.πρωτ.50758/12-10-2023 (ΑΔΑ:6834ΩΛΞ-8Ε7) του Δήμου Λαρισαίων

Α. Για τον κωδικό θέσης 101 TE Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας:

 1. Αρ.πρωτ.60277/01-12-2023 ορθή επανάληψη στις 4/12/2023 του πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ.πρωτ. 60278/01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ.πρωτ. 60279/01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ.πρωτ. 60280/01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Β. Για τον κωδικό θέσης 102 ΔE Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων:

 1. Αρ.πρωτ. 60281 /01-12-2023 ορθή επανάληψη στις 4/12/2023 του πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ.πρωτ. 60282 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ. 60283 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ. πρωτ. 60284 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Γ. Για τον κωδικό θέσης 103 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου:

 1. Αρ. πρωτ. 60285/01-12-2023 ορθή επανάληψη στις 4/12/2023 του πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ. πρωτ. 60286 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ.60287 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ. πρωτ. 60288 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Δ. Για τον κωδικό θέσης 104 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου:

 1. Αρ. πρωτ. 60289 /01-12-2023 πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ. πρωτ. 60290 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ. 60291 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ. πρωτ. 60292 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Ε. Για τον κωδικό θέσης 105 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου:

 1. Αρ. πρωτ. 60293 /01-12-2023 πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ. πρωτ.60294 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ. 60295 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ.πρωτ.60296 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

ΣΤ. Για τον κωδικό θέσης 106 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου:

 1. Αρ. πρωτ.60297 /01-12-2023 πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ. πρωτ.60298 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ. 60299 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ. πρωτ. 60300 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Ζ. Για τον κωδικό θέσης 107 Χειριστών Μηχανημάτων Έργου:

 1. Αρ. πρωτ. 60301 /01-12-2023 πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων.
 2. Αρ. πρωτ. 60302 /01-12-2023 πίνακα Προσληπτέων.
 3. Αρ. πρωτ. 60303 /01-12-2023 πίνακα Απορριπτέων.
 4. Αρ. πρωτ. 60304 /01-12-2023 Ονομαστικό πίνακα υποψηφίων.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι προκειμένου να δουν τη σειρά κατάταξής τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι εμφανίζονται στους εν λόγω πίνακες βάσει του ΑΜ (αρ. πρωτοκόλλου), των αρχικών γραμμάτων, του επιθέτου του κυρίου ονόματος, του ονόματος πατρός και των τριών τελευταίων ψηφίων του αριθμού δελτίου ταυτότητας.

01-12-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 05/12/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

01-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
01-12-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
536/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
522/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
521/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
515/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
506/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
505/2023 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 06/12/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2023
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διαγωνισμού - Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τις ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων και των Νομικών του Προσώπων
28-11-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 29/11/2023, ώρες 10:00-14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, για το χρονικό διάστημα από 10:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Φαρσάλων, από το ύψος του ανθοπωλείου «ΑΝΘΗ-ΦΥΤΑ ΓΚΟΓΚΟΣ» έως το ύψος της «ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ Α.Ε.» (δεξιά πλευρά του δρόμου).

Λάρισα, 28 Νοεμβρίου 2023

28-11-2023
Αφηγηματική μουσική παράσταση από το ΔΩΛ: «Ονειρεύτηκα τον Καρυοθραύστη...»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ «Μουσικοϊστορίες»

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ονειρεύτηκα τον Καρυοθραύστη...»

Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου  Ο Καρυοθραύστης με την απίστευτη θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι αλλά και την συναισθηματική δύναμη που μαγεύει διαχρονικά τους μεγάλους και μικρούς θεατές, παρουσιάζεται σε διασκευή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας προσθέτοντας άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη. Θα δοθούν δυο παραστάσεις για το κοινό 11.00 και 12.15 το πρωί. Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή αφηγηματικής μουσικής παράστασης καθώς η αφήγηση πλαισιώνεται από μουσικούς επί σκηνής, χορογραφίες αλλά και οπτικοακουστικές εικόνες. Το αρχικό έργο παρουσιάστηκε με τη μορφή δυο πράξεων, σε λιμπρέτο του Μαριύς Πετιπά και χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ,  για την οποία συνέθεσε  μουσική  ο Τσαϊκόφσκι. Ο Καρυοθραύστης σήκωσε αυλαία για πρώτη φορά στο αυτοκρατορικό Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892. Η υπόθεση του αρχικού έργου βασίζεται στο διήγημα Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών του Ε.Τ.Α. Χόφμαν.

Το γνωστό σε όλους θεατρικό έργο του Γερμανού συγγραφέα E. T. A. Hoffmann «ο Καρυοθραύστης», σε μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky διαδραματίζεται Παραμονή Χριστουγέννων. Η  Κλάρα που ζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρότερο αδερφό της Φριτς, δέχονται αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον θείο Ντροσελμάγερ που έρχεται φέρνοντας δώρα! Το πιο ασυνήθιστο δώρο όμως το δίνει στην Κλάρα. Έκπληκτη κρατάει στα χέρια της για πρώτη φορά έναν Καρυοθραύστη!

Η Κλάρα κουρασμένη από όλη την ημέρα, αποκοιμιέται στο σαλόνι κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και τότε μέσα από τον μαγικό Ονειρόκοσμο, ταξιδεύει παρέα με τον Καρυοθραύστη βιώνοντας υπέροχες αλλά και τρομακτικές εμπειρίες… Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών! Η συνέχεια επι σκηνής!

Ταυτότητα Παράστασης

Συντελεστές:

Παίζουν οι μουσικοί:

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ««Ὁ Ήχος ὡς Έχει»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ  φλάουτο

ΕΥΔΟΞΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ φαγκότο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ κλαρινέτο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ όμποε

Στο πιάνο η ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΟΠΟΥΔΗ.

Διασκευή έργου, οργάνωση παραγωγής και καλλιτεχνική επιμέλεια:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΣΑΓΙΑΝΝΗ

Χορογραφίες- Επιμέλεια κίνησης: ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΩΛΗ

Χορεύουν οι:

Χρυσοβαλάντου Μαυρομουστακίδου

Γιώργος Σωτάκης

Δήμητρα Κυριακίδου

Αθανασία Ζαπκίνη

Φαίη Βουτσιλά

Συμμετέχουν οι μαθήτριες του Δ.Ω.Λ.:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ,

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΑΛΙΑΜΠΟΥΧΟΥ,

ΝΕΦΕΛΗ ΚΕΡΚΟΥΛΑ, ΛΥΔΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Ήχος & Φως: ΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΥ

Επεξεργασία ήχου και εικόνας VIDEO: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ

Παραγωγή: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΩΛ

Διάρκεια: 60 Λεπτά

Ημέρα & ώρες παράστασης:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (Πρωινές παραστάσεις 11.00 & 12.30)

Τιμή εισιτηρίων: Γενική Είσοδος Κυριακή 3/12/23 : 5 ευρώ

Εισιτήρια διαθέσιμα:

- Με τηλεφωνική προ κράτηση και παραλαβή την ημέρα προπώλησης ή την ημέρα της παράστασης μισή ώρα νωρίτερα. (Από 29/11 έως 1/12 ώρες πρωινές 9.00-12.00)

- Στην προπώληση Σάββατο 2/12/23 από 10:00-14.00 στην αίθουσα Β18 στον 2ο όροφο.

- στο Ταμείο την ημέρα της παράστασης από 10.30 π.μ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: ΕΥΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ (κιν.6907846824)

28-11-2023
Διακρίσεις και βραβεία σπουδαστών του ΔΩΛ στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» στη Θεσσαλονίκη

Μία μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε από τους σπουδαστές/τριες του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κατά τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τασος Παππάς» που διεξήχθη στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 στο Κρατικό Ωδείο και στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αυτές οι διακρίσεις προβάλλουν τη σοβαρή εκπαιδευτική εργασία που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αναδεικνύοντας μουσικά ταλέντα, σπουδαστές/τριες του Ωδείου.

Πρόκειται για τις σπουδάστριες Μαρία-Σπυριδούλα Χατζούλη (Α’ βραβείο - κατηγορία Junior) και Αρετή Γιουβρή (Β’ βραβείο - κατηγορία Β’) της τάξης Φαγκότου της Ευδοξία Αποστολίδου καθώς και για τον σπουδαστή Γιάννη Γκαλμπογκίνη (Β’ βραβείο - κατηγορία Junior) της τάξης Βιολοντσέλου του Νίκου Νικολαΐδη.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του διαγωνισμού ανήκει και ο πρώην σπουδαστής του ΔΩΛ Εμμανουήλ Καραμανώλης (Β´ βραβείο - κατηγορία Γ’) ο οποίος συνεχίζει τις σπουδές στη Βιόλα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Συγχαίρουμε και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

28-11-2023
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Ο Δήμος Λαρισαίων, προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό [ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)] για την ανάθεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» (CPV:45233120-6), Kωδικός NUTS: EL612. με προϋπολογισμό 403.225,81 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%), ήτοι πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000,00€)  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Εξώφυλλο μελέτης

Προκήρυξη σύμβασης

Τιμολόγιο

Γενική και Ειδική συγγραφή υποχρεώσεων

Τεχνική περιγραφή

Προϋπολογισμός

Προμέτρηση

Αντιστοίχιση άρθρων με ΕΤΕΠ

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας (με ΚΗΜΔΗΣ)

Ευρωπαϊκό ενιαίο έγγραφο σύμβασης (ΕΕΕΣ)

Προκήρυξη σύμβασης (με ΚΗΜΔΗΣ)

 

27-11-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 28/11/2023, ώρες 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στις παρακάτω οδούς:

 • Φαρμακίδου (από Γαληνού έως Παπακυριαζή)
 • Αθανασίου Διάκου (από Ταγματάρχου Βελισσαρίου έως Ανθ. Γαζή)

Λάρισα, 27 Νοεμβρίου 2023

27-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2023
Εκδήλωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών με θέμα "Δικαίωμα στην Ισότητα-Δικαίωμα στη Ζωή"

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στην εκδήλωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών με θέμα "Δικαίωμα στην Ισότητα-Δικαίωμα στη Ζωή" που θα γίνει την Τετάρτη 29/11 στις 19:00 μ.μ. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτέχνες του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας με μουσικά κομμάτια και απαγγελία ποιημάτων. Επίσης θα παρουσιαστούν φιλοτεχνικές δημιουργίες των φιλοξενούμενων γυναικών και παιδιών του Ξενώνα και του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση.

Εκδήλωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών με θέμα "Δικαίωμα στην Ισότητα-Δικαίωμα στη Ζωή"
24-11-2023
Έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ΣΜΠΕ, του Σχεδίου «Μελέτη Πολεοδόμησης και Πράξης Εφαρμογής του Τμήματος 4 της Πολεοδομικής Ενότητας ΠΕ 2 του οικισμού Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων, στην Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ΣΜΠΕ, του Σχεδίου «Μελέτη Πολεοδόμησης και Πράξης Εφαρμογής του Τμήματος 4 της Πολεοδομικής Ενότητας ΠΕ 2 του οικισμού Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων, στην Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Διαβάστε την Απόφαση Έγκρισης

24-11-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 28/11/2023, ώρα 20:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τρίτη 28/11/2023, ώρα 12:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-11-2023
Δράσεις Παραρτήματος ΡΟΜΑ Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων

Το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα δύο δράσεις με θέμα την Ψυχική Υγεία και τη Στοματική Υγιεινή και τη σημασία της πρόληψης.

Δράση για την Ψυχική Υγεία

Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υγείας του ανθρώπου και είναι καθοριστικός παράγοντας μιας ολοκληρωμένης και παραγωγικής ζωής. Για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Λαρισαίων από το επιστημονικό προσωπικό των ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και Αγίου Γεωργίου.

Στην δράση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κα. Λόλα Ζωή και κα. Δέλλιου Αικατερίνη αναφέρθηκαν στην πρόληψη και την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας εστιάζοντας στο:

 • τι σημαίνει Ψυχική Υγεία
 • πως αναγνωρίζουμε μια ψυχική νόσο
 • πως επηρεάζει την καθημερινότητα του ανθρώπου
 • πως μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία

Οι κοινωνικοί επιστήμονες απάντησαν σε πληθώρα ερωτημάτων του κοινού, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν την ομιλία, αφού η οικονομική κρίση και η πανδημία έχουν αναδείξει αρκετά προβλήματα ψυχικής υγείας, δίνοντας στο τέλος το μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος αρκεί να θέλει να ζητήσει βοήθεια. Η ψυχική υγεία ενός ατόμου είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική του υγεία.

Δράση “Στοματική Υγιεινή – Η Σημασία της Πρόληψης”

Στο πλαίσιο προαγωγής της υγείας το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με σκοπό να αναδείξει στους μαθητές  τα πλεονεκτήματα του υγιούς στόματος καθώς και τη σπουδαιότητα της στοματικής υγιεινής.

Η οδοντίατρος του Παραρτήματος ΡΟΜΑ ανέλυσε στους μικρούς μαθητές το πώς προστατεύουμε το στόμα μας:

 • ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και πλούσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
 • υιοθετώντας συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής με το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με απλή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και φθοριούχα οδοντόπαστα και να ξεπλένουμε με ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα
 • να μην αμελούμε να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας  για τακτικό έλεγχο και καθαρισμό.

Στην ενημερωτική αυτή δράση επίσης τονίστηκε η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα μέτρα Πρόληψης, και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης. Στο τέλος της ομιλίας οι μικροί μαθητές χρησιμοποιώντας το ομοίωμα στόματος, είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη,τηλ.2416006922, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

24-11-2023
Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας - Εκμίσθωση Δημοτικών Εκτάσεων

Ο Δήμος Λαρισαίων διενεργεί φανερή, προφορική και πλειοδοτική Δημοπρασία στις 7 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00  π.μ. (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 11:00 π.μ. (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ος όροφος), για την εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων που βρίσκονται στις Κοινότητες Αμυγδαλέας, Ραχούλας, Μάνδρας, Λουτρού, Κοιλάδας, Φαλάνης και 4ης Κοινότητας Λάρισας.

Διαβάστε την Περίληψη Διακήρυξης της Δημοπρασίας

24-11-2023
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 28/11/2023, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-11-2023
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του δικτυακού τόπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Σας ενημερώνουμε ότι ο δικτυακός τόπος καθώς και η ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων θα τεθούν εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 ώρα 22:00 έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 ώρα 9:00, λόγω εργασιών αναβάθμισης που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣ-ΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις υποδομές της.

24-11-2023
Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το KEΠ 0207 ΠΑ (Σφαγεία)

 

Το KEΠ 0207 ΠΑ (Σφαγεία) του Δήμου Λαρισαίων μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών, θα επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με καθημερινό ωράριο λειτουργίας 07.45πμ - 3.00μμ Δευτέρα έως Παρασκευή.

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων και γενικές πληροφορίες για τα ΚΕΠ

23-11-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 29/11/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-11-2023
Παρουσιάζεται το βιβλίο «Τα Μάρμαρα Μιλούν» των Θαν.Τζαφάλια και Δημ.Καραγκούνη

Το βιβλίο «Τα Μάρμαρα Μιλούν» και το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του «Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αθανάσιος Τζαφάλιας και Δημήτρης Καραγκούνης και ο ιστορικός Κώστας Σπανός, ενώ η έκδοση είναι το Δήμου Λαρισαίων.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης: "Ο Αθανάσιος Τζαφάλιας και ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι ίσως οι πιο αφοσιωμένοι από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να αποκατασταθεί το μνημείο και μαζί του να αποκατασταθεί η σχέση της πόλης μας με την ιστορία. Αφιέρωσαν τη ζωή τους σ’ αυτό το σκοπό. Πρόσφεραν γνώση, υπομονή, επιμονή, ενέργεια, χαρακτήρα. Η αποκάλυψη και η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας έγινε ο σκοπός και το έργο ζωής τους."

Οι συγγραφείς εξ άλλου αφιερώνουν αυτό το βιβλίο «..στους αρχαίους λατόμους, λιθοξόους, στυλοκοπάδες, γλύπτες και χαράκτες. Οι άνθρωποι αυτοί με την μεγάλη δεξιοσύνη των χεριών τους και το τεράστιο ψυχικό τους σθένος, κληροδότησαν στους αιώνες μεγαλειώδη έργα που μας δημιουργούν περηφάνεια και πνευματική ανάταση.»

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

23-11-2023
Συμβολικός Περίπατος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/ και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σας καλεί σε “ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ”, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 κ΄ ώρα 11:00π.μ. Σημείο συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Λάρισας (μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σας προσκαλούμε όλους και όλες για να περάσουμε ένα ηχηρό, αλλά ταυτόχρονα ενωτικό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών!

 

22-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της Πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-11-2023
Το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου

Το Καπλάνι της Βιτρίνας, η παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου έχει ήδη αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και 6.500 θεατές έχουν μέχρι τώρα τιμήσει την παράσταση, η οποία θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο παραστάσεων με μια έξτρα παράσταση την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2024, 12.00μ.μ.

Ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης επιτυχίας και της τεράστιας ζήτησης της παιδικής παράστασης του Θ.Θ. το Καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη, το Θ.Θ. προγραμμάτισε μια δεύτερη περίοδο παραστάσεων την άνοιξη του 2024 αρχής γενομένης από την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.

Το 2023 γιορτάζονται τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης συγγραφέως Άλκης Ζέη και έχει κηρυχθεί επίσημα από το ΥΠΠΟΑ «Έτος Άλκης Ζέη». Το Θεσσαλικό Θέατρο συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό και ανέβασε Το Καπλάνι της Βιτρίνας  στην Παιδική του Σκηνή και συστήνοντας στο κοινό της Λάρισας αυτό το χαρακτηριστικό της έργο. Κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Λίγα λόγια για την υπόθεση.

Καλοκαίρι. Η μαγική εποχή των παιδιών. Θάλασσα, παιχνίδι, εξερευνήσεις και ατέλειωτες νύχτες με μαγικές ιστορίες κάτω από τ’ αστέρια.
Μια παρέα παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, θα ζήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Η δικτατορία του Μεταξά στις 4 Αυγούστου του 1936, θα οδηγήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος σε μυστικές αποστολές για να βοηθήσουν τον ξάδερφο της Μέλιας και της Μυρτώς, τον Νίκο, που είναι φοιτητής και κινδυνεύει με φυλακή. Ο Νίκος κρύβεται στο Μύλο με το σπασμένο φτερό μέχρι να μπορέσει να διαφύγει στην Ισπανία που γίνεται εμφύλιος  πόλεμος για να πολεμήσει για την Δημοκρατία. Όσο δύσκολα όμως κι αν είναι τα πράγματα τα παιδιά έχουν τη βοήθεια ενός τίγρη που βρίσκεται μέσα σε μια βιτρίνα στο σαλόνι του σπιτιού της Μέλιας και της Μυρτώς. Το Καπλάνι -όπως λένε τον τίγρη στη Σάμο-  έχει την ικανότητα να ζωντανεύει μέσα από τις ιστορίες που τους διηγείται ο Νίκος και όταν χρειαστεί, με το δικό του μαγικό τρόπο να παίρνει μέρος στις δύσκολες αποστολές των παιδιών, να τα βοηθάει και να τα προστατεύει.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία για την συναρπαστική πορεία που ακολουθούν όλα τα ζωντανά πλάσματα, άνθρωποι και ζώα, για να ζήσουν έτσι όπως είναι φτιαγμένα από την φύση: Ελεύθερα.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι μια ιστορία φωτεινή όπως είναι τα καλοκαίρια και σκοτεινή όπως οι δικτατορίες. Μέσα από την αυτοβιογραφική ιστορία της Άλκης Ζέη, από τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο, ζωντανεύει ένα καλοκαίρι που δεν είναι όπως τα άλλα. Το παιχνίδι και την ανέμελη ζωή των παιδιών θα έρθει να διαταράξει μια πραγματικότητα σκληρή: η επιβολή μιας δικτατορίας.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη μαγική ικανότητα των παιδιών να παλεύουν με όπλα ανίκητα στις μάχες της ζωής.

Η φαντασία και το παιχνίδι, η πίστη και η αθωότητα, η ομορφιά και η ασχήμια του κόσμου χωρίς ψεύτικα φίλτρα και η αλήθεια μέσα από τα μάτια των παιδιών, «φτιάχνουν» ένα ατέλειωτο καλοκαίρι που όλοι μέσα του  μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

Η παράσταση ακολουθεί επί σκηνής το μυστικό δρόμο των παιδιών και του καπλανιού, αλλά και με κινηματογραφικά ανοίγει ακόμα περισσότερο τη μαγική εκείνη διάσταση που έχει πάντα η οπτική γωνία των παιδιών και η χωρίς όρια φαντασία τους.

Ίσως γιατί εκεί όταν όλοι επιστρέφουμε μπορούμε να είμαστε Ελεύθεροι.

Συντελεστές:

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία - Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Λαρεντζάκη
Σκηνικό: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Μάσκες: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Video: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Video animation: Μπάμπης Βενετόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Δήμητρα Λαρεντζάκη - Βαγγέλης Χαλκιαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Βράκα

Παίζουν ( Αλφαβητικά):
Χριστίνα Βράκα
Νίκος Γραμματικόπουλος
Ειρήνη Ιωάννου
Δήμητρα Καραγιώργου
Αγάπη Μουστρή
Δημήτρης Όντος
Σταμάτης Στάμογλου
Ελίνα Σταμοπούλου

Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέτα Καίση
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης- Νίκος Ανδριανόπουλος – Στράτος Φράγκου- Βασίλης Τσιούτρας
Κατασκευή «Καπλάνι»: Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Ήχος – Φως: Μάκης Παπατριανταφύλλου – Γιώργος Γκόλαντας
Οργάνωση παραστάσεων: Αλέκα Τσινούλη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος
Τρέιλερ: Life of FilmProductions -Δημήτρης Βάλλας
Αφίσα- Πρόγραμμα: Μουτζούρα

Διάρκεια: 90’

Πληροφορίες  για σχολεία   2410 533417
Τιμή εισιτηρίου για σχολεία:  4 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου για ενήλικες : 8 ευρώ (στις ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό)

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, Formedia TV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Εφημερίδα Ελευθερία, Πολιτεία Λαρισαίων, Larissanet, Formedia.gr, Larissanet.gr, Larissapress.gr, OnLarissa.gr, Paidis.com, thessaliatv.gr, Tι νέα Λάρισα;, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Πόλις Radio, Campοs Radio, Formedia Radio, Musica radio, Radio Dee-jay.

21-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-11-2023
Το Θεσσαλικό Θέατρο βραβεύεται στη Νέα Υόρκη για το έργο Μήδειας Μπούρκα

To Θεσσαλικό Θέατρο ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και πήρε μέρος στο πιο γνωστό Φεστιβάλ Μονολόγων στον κόσμο, το United Solo Festival, στο Row Theatre, Manhattan 42nd str.  τον Οκτώβριο του 2023, με το έργο Μήδειας Μπούρκα του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού με τη Μαρσέλα Λένα στον επώνυμο ρόλο. Το Θεσσαλικό Θέατρο βραβεύτηκε για την παράσταση αυτή με το βραβείο Best Physical Performance (Καλύτερη παράσταση Σωματικού Θεάτρου). Είναι μια τεράστια διάκριση για το Θεσσαλικό Θέατρο αυτή η βράβευση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό καλλιτεχνικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης. Είναι τεράστια τιμή να ακούγεται η Ελληνική γλώσσα και να βραβεύεται ένα Περιφερειακό Θέατρο της χώρας. Μια απόδειξη πως ο σύγχρονος Ελληνικός πολιτισμός στέκεται  ισάξια στον διεθνή χώρο και η στήριξή του είναι χρέος για την πολιτεία.

Μήδειας Μπούρκα

Γιατί επανερχόμαστε στους Ελληνικούς μύθους, γιατί επανερχόμαστε στο δραματικό πρόσωπο της Μήδειας και «προσθέτουμε» μια μπούρκα? Τί σημαίνει για μια γυναίκα με διαφορετική καταγωγή, πολιτισμό, και θρησκεία, να απαιτούν από αυτήν να εγκαταλείψει την ταυτότητά της για να μην ξεχωρίζει από τις άλλες γυναίκες του Δυτικού κόσμου?  Τί είναι αυτή η «αναπόδραστη» πίεση για ομογενοποίηση των πάντων? Όπως λέει το κείμενο «…το δέρμα είναι η μπούρκα», και μας μεταφέρει στο υπαρξιακό ερώτημα, αν μπορεί κανείς ν΄αλλάξει τη μοίρα του και να προχωρήσει σε αυτό που επιλέγει!

Η παράσταση χτίζεται γύρω από την ιδέα των συνεχών μεταμορφώσεων που μετέρχεται το γυναικείο πρόσωπο για να επιβιώσει σε ένα πατριαρχικό και ξένο κόσμο. Παρακολουθεί το πρόσωπο της Μήδειας από την «αντρική της ανατροφή» από τον πατέρα της έως την εγκατάλειψή της από τον άντρα της σε μια ξένη χώρα και εστιάζει στην ευαλωτότητά της σε έναν κόσμο που αν και την περιφρονεί, θέλει και να την αλλάξει. Για να επιβιώσει με τον τρόπο που θέλει, χρησιμοποιεί τη βία και το φόνο που διδάχθηκε αλλά, σε μια μεγάλη χειρονομία αυτογνωσίας αρνείται να «επιβεβαιώσει» το όνομά της και να σκοτώσει τα παιδιά της. Φιλοδοξεί να είναι η πρώτη Μήδεια που αφήνει τα παιδιά της μόνα τους στους κινδύνους της ζωής. Μπορεί να είναι μια δολοφόνος, δημιούργημα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, αλλά είναι αποφασισμένη να «σώσει» το μέλλον που η ίδια γέννησε.

Στο ρόλο της Μήδειας η ΜΑΡΣΕΛΑ ΛΕΝΑ.

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Κυριακή  Δ. Σπανού
Σκηνικό/Φως: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμι: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Αλέξανδρος Τσιωνάς
Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης
Στην ηχογράφηση έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Τσιαπλές (ούτι και σάζι), Αρτέμης Σαμαράς (βιόλα)
Αφίσα: Μουτζούρα
Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Καράκης - Στράτος Φράγκου
Κατασκευή κοστουμιού: Νικολέτα Καίση
Υπεύθυνος Παραγωγής: Νίκος Γεωργάκης
Φωτιστές: Γιώργος Γκόλαντας - Μάκης Παπατριανταφύλλου

20-11-2023
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 21/11/2023, ώρες 09:00-12:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 12:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στις παρακάτω οδούς:

 •  Ηπείρου (από Καραθάνου έως Ανθ. Γαζή)
 •  Λεωνίδου (από Ηπείρου έως Λογιωτάτου)
 •  Τζαβέλλα (από Ηπείρου έως Λογιωτάτου)

Λάρισα, 20 Νοεμβρίου 2023

20-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
20-11-2023
Προγράμματα σε εξέλιξη του Πανεπιστημίου των Πολιτών

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει”, συνεχίζει  για 5η χρονιά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας αλλά και στο γενικό πληθυσμό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την κοινωνική ενσωμάτωση, τη συμβουλευτική, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

Πιο συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται τα προγράμματα:

 • “Εκμάθηση Η/Υ στα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας (6 τμήματα,)”
 • “Εκμάθηση Η/Υ στο γενικό πληθυσμό”
 • “Κυκλοφοριακή Αγωγή για παιδιά και οικογένειες (παιδιά Δ΄ τάξης, Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ)”
 • “Σχολές Γονέων (5 ομάδες)”
 • “Μουσειακή Εκπαίδευση- Κριτική και δημιουργική σκέψη στο μουσειακό περιβάλλον”,
 • “Κοπτική Ραπτική-Μεταποιήσεις (2 τμήματα)” και
 • “Ασφάλεια & Υγιεινή στο Χώρο Εργασίας για υπαλλήλους του Δήμου Λαρισαίων (1 τμήμα για υπαλλήλους γραφείου & 1 τμήμα για υπαλλήλους των υπηρεσιών Πολεοδομίας, Καθαριότητας, Αμαξοστασίου, Πρασίνου και Τεχνικής Υπηρεσίας) ”

Έως το τέλος του έτους 2023 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα προγράμματα “Εκπαίδευση Σχολικών Τροχονόμων”, “Εκπαίδευση αιρετών του Δ. Σ. Λαρισαίων σε ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία, όπως προσβασιμότητα, εκπαίδευση κ.λ.π”, καθώς και τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες/μετανάστες και ενισχυτικής διδασκαλίας σε προσφυγόπουλα, που θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Λάρισα κάνοντας πράξη την “Πόλη που Μαθαίνει”, δημιουργεί δίκτυα και συνεργασίες και διαμορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους. Το  Πανεπιστήμιο των Πολιτών έχει ήδη δύο ευρωπαϊκές διακρίσεις - έχει βραβευτεί με το Βραβείο Grundtvig 2020 και το 2021 είχε επιλεχθεί ως μία από τις δέκα καλύτερες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες από το Ινστιτούτο Innovation in Politics.

Την ευθύνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

 

 

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος 2023 "Άλκη Ζέη", το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών (ΠΟΚΕΛ) Ν. Λάρισας και με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, ώρα 06:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Ι.Γ.Κατσίγρα εκδήλωση-αφιέρωμα στην συγγραφέα Άλκη Ζέη.
Εμπειρίες από τη ζωή με την Άλκη Ζέη θα μοιραστούν με το κοινό τα παιδιά της, Πέτρος και Ειρήνη Σεβαστίκογλου, ενώ ο ανηψιός της Αλέξης Κόκκος θα μιλήσει για τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα της αγαπημένης και πολυβραβευμένης συγγραφέως. Για την συμβολή του έργου της στην εκπαιδευτική κοινότητα θα μιλήσει η συνταξιούχος νηπιαγωγός κα Αναστασία Κιούση.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας-αφιέρωμα με τίτλο " Ο μεγάλος Περίπατος της Άλκης Ζέη".
Παράλληλα με την προβολή της ταινίας, θα υλοποιηθεί στο χώρο της βιβλιοθήκης (εντός του κτιρίου της Πινακοθήκης) Θεατρικό Βιωματικό Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος βασισμένο στο «Καπλάνι της Βιτρίνας» με τίτλο “Μια χούφτα χρώματα και δυο σακιά ελευθερία - ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;” για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η υπεύθυνη θεατρολόγος Ελεονώρα Τσιαντούλα με τη βοήθεια της Αναστασίας Κιούση θα ταξιδέψουν τους μικρούς φίλους σε μια συλλογική και δημιουργική εμπειρία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς. Το εργαστήρι διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν βιβλία καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση προκειμένου να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί τις βιβλιοθήκες των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες (3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, Παιδικός Σταθμός ΔΥΠΑ, Εναλλακτικό Σχολείο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Γυμνάσιο & Λύκειο Φαλάνης).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

19-11-2023
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Τρίτη 21/11/2023, ώρα 19:30

Λάρισα, 18/11/2023

Προς τον κ. Δήμαρχο, τους/τις κ. Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Λαρισαίων και τα μέλη του Δ.Σ. Νεολαίας

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις 21-11-2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30, στη Γενική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Ίωνος Δραγούμη 1).

Παρακαλούμε σε περίπτωση απουσίας σας να μας ειδοποιήσετε εγκαίρως στη διεύθυνση email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΧΑΤΙΛΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

17-11-2023
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 23/11/2023, ώρα 13:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-11-2023
Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων
17-11-2023
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 22/11/2023, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

17-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-11-2023
1/2023 Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Πέμπτη 23/11/2023, ώρα 19:00)
16-11-2023
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1