sandal logo

  • Home
  • Urbact - Food Corridors
  • Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Λάρισας που κατάφερε η προτεινόμενη δράση της που υπέβαλε μαζί με άλλες 7 χώρες να ανήκει ανάμεσα στα 23 Action Planning Networks που εγκρίθηκαν για υλοποίηση!

Μεγάλη επιτυχία του Δήμου Λάρισας που κατάφερε η προτεινόμενη δράση της που υπέβαλε μαζί με άλλες 7 χώρες να ανήκει ανάμεσα στα 23 Action Planning Networks που εγκρίθηκαν για υλοποίηση!

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200225 rurban1

Το πρόγραμμα με τίτλο «Rurban food» που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε FOOD CORRIDORS έχει σαν σκοπό μέσα από την εμπειρία ενός δικτύου πόλεων να σχεδιάσει την διαδρομή της τροφής από τις αγροτικές μέσα στις αστικές και περιαστικές περιοχές. Όλες οι προσεγγίσεις θα βασίζονται στην δημιουργία του περιβάλλοντος τόσο της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης βασιζόμενα όμως στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι εκτός από την Λάρισα από την Ελληνική πλευρά, η Coimbra από την Πορτογαλία που είναι η υπεύθυνη για το πρόγραμμα, η Cordoba από την Ισπανία, η Kran από την Σλοβενία, το Tartu από την Εσθονία, η Bassa Romagna από την Ιταλία, η Szécsény από την Ουγγαρία και η Alba Iulia από την Ρουμανία.

Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στην Coimbra της Πορτογαλίας όπου τον Δήμο Λάρισας εκπροσώπησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Δρ. Γεώργιος Νταλός.
Κατά την διάρκεια των εργασιών ρυθμίστηκαν σημαντικές λεπτομέρειες της πρώτης φάσης του προγράμματος και έγινε και επίσκεψη εργασίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1