sandal logo

  • Home
  • Urbact - CIA 7
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του δικτύου “Cities in Article 7” στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του δικτύου “Cities in Article 7” στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το δίκτυο «CIA 7 - Cities in Article 7» διοργάνωσε στις 8-10 Φεβρουαρίου στη Σεβίλλη τη διακρατική συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι κ.κ. Emmanuel Moulin, διευθυντής του προγράμματος URBACT και Kristijan Radojčić, από τη Γραμματεία του προγράμματος.


Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο δίκτυο «CIA 7 - Cities in Article 7» με επικεφαλής εταίρο την πόλη Λιλ (Γαλλία) και λοιπούς εταίρους τις πόλεις Μπάρι (Ιταλία), Πέζαρο (Ιταλία), Σεβίλλη (Ισπανία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Λούμπλιν (Πολωνία) και Όλομουτς (Τσεχία) και εκπροσωπήθηκε από τις κ.κ. Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου, υπεύθυνες ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

180618 DSC02455
Το δίκτυο εξετάζει τους διαφορετικούς τύπους διακυβέρνησης στην εφαρμογή Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στις πόλεις που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα, ενώ τα αποτελέσματά του θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου μετά το 2020.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου συζητήθηκαν οι εμπειρίες των πόλεων εταίρων πάνω στις θεματικές του δικτύου, οι προκλήσεις που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή ολοκληρωμένων στρατηγικών σε διαφορετικά συστήματα διαχείρισης, τα περιεχόμενα των παραδοτέων της πρώτης φάσης, καθώς και θέματα προετοιμασίας για την υποβολή της αίτησης για τη δεύτερη φάση του προγράμματος.
Στη συνέχεια της υλοποίησης των δικτύων εφαρμογής του URBACT III, η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος, διοργανώνει στις 8-10 Μαρτίου 2017 εκπαιδευτική συνάντηση για τα 7 δίκτυα πόλεων που λαμβάνουν τη σχετική χρηματοδότηση, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων. 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1