sandal logo

Η Λάρισα στον «χάρτη» του προγράμματος START – Create Cultural Change

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο του προγράμματος START – Create Cultural Change, η πόλη της Λάρισας καλωσορίζει την πολιτισμική πρωτοβουλία “The Heritage of Taste – Η κληρονομιά της γεύσης”. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη μελέτη πολιτισμικών πρακτικών που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία, μέσα από τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με ηλικιωμένους, αναδεικνύοντας έτσι την γαστρονομική και ιατρική ιστορία της Λάρισας.

Η ομάδα του “The Heritage of Taste”, με τη μέθοδο της προφορικής ιστορίας, θα καταγράψει προφορικές μαρτυρίες ηλικιωμένων από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σχετικά με τις ιδιότητες της τροφής και της διατροφής στο πεδίο της πρόληψης και της θεραπείας. H πρώτη δράση είναι η οργάνωση ενός σεμιναρίου προφορικής ιστορίας, με σκοπό την κατάρτιση των εθελοντών που θα συγκεντρώσουν τις προφορικές μαρτυρίες. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την “Ένωση Προφορικής Ιστορίας” και θα λάβει χώρα στο Μύλο του Παππά από 11 έως 13 Ιανουαρίου 2019.

Θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

1. Παρουσίαση του “The Heritage of Taste” από την Κλαίρη Μπακούρα, επιμελήτρια της πολιτισμικής πρωτοβουλίας.

2. Ομιλία με θέμα “Εισαγωγή στην Ιπποκρατική θεωρία περί σχέσης τροφής και υγείας και στην παρουσία του Ιπποκράτη στη Λάρισα”, από τον πρόεδρο του συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, Ρίζος Χαλιαμπάλιας.

3. Παρουσίαση με τίτλο "Διατροφή και Υγεία: ανθρωπολογικές προσεγγίσεις" από την Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Ι.Α.ΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασιλική Γιακουμάκη.

4. Παρουσίαση με θέμα τη μνήμη των ηλικιωμένων από την Ομότιμος Καθηγήτρια του Τμήματος Ι.Α.ΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν.

5. Παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια για τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας: Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Έρση Μαλαγιώργη και Όλγα Σεβαστίδου.

Το σεμινάριο είναι ελεύθερο για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν και δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή, ενώ την Κυριακή 13 Ιανουαρίου θα απευθύνεται μόνο σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές στην πολιτισμική πρωτοβουλία “The Heritage of Taste”.

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την επιμελήτρια της πρωτοβουλίας Κλαίρη Μπακούρα στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και την υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων Λία Γκουντρουμπή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

start taste deltio

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1