sandal logo

Ενημέρωση Δήμου Λαρισαίων για ζητήματα που αφορούν την κακοκαιρία, τις ζημιές και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :
  • Βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση

Τα πλημμυρικά νερά υποχωρούν με σταθερό ρυθμό και η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς.

Η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει στα 7,5 μέτρα περίπου.

Αντλήθηκαν τα νερά στον Άγιο Θωμά - Συνεχίζεται η απάντληση από περιοχές της Νέας Σμύρνης

H απάντληση των νερών από τη συνοικία του Αγίου Θωμά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η απάντληση από τις περιοχές της Νέας Σμύρνης.

Σήμερα (Τρίτη 12/9) πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, υπό την προεδρία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας στις συνοικίες που έχουν πληγεί. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί από τα σημεία όπου υπάρχει υποχώρηση των πλημμυρικών νερών.

Ήδη σε κομβικά σημεία των πληγεισών συνοικιών έχουν εγκατασταθεί 9 μεγάλοι κάδοι (κοντέινερ) όπου θα τοποθετούνται ογκώδη απόβλητα από τα σπίτια και καταστήματα που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Έλεγχοι για τις ζημιές από τη ΔΑΕΦΚ – Οδηγίες στους πληγέντες

Έχουν ήδη φτάσει στη Λάρισα μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) με την επικουρική παρουσία μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων για τον έλεγχο σε σπίτια και καταστήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Ακολουθούν οδηγίες προς τους πληγέντες πολίτες σχετικά με την καταγραφή των ζημιών:

  1. Προτού καθαριστεί ο χώρος που έχει πλημμυρίσει, βγαίνουν φωτογραφίες ή βίντεο που αποτυπώνουν τη ζημιά.
  2. Στη συνέχεια μπορεί να καθαριστεί ο χώρος χωρίς, ωστόσο, να σβηστεί το στίγμα στους τοίχους που αποδεικνύει το σημείο στο οποίο έφτασε το νερό.
  3. Με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΑΕΦΚ, χορηγείται στους ιδιοκτήτες Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας.
  4. Μόλις λάβουν το Τεχνικό Δελτίο Αυτοψίας, οι ιδιοκτήτες μπορούν μέσω του arogi.gov.gr να δηλώσουν το πρόβλημα προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση.
  5. Σε περίπτωση που ο αιτών αντιμετωπίσει πρόβλημα ή δυσκολία υποβολής της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δήμο Λαρισαίων. Θα δημιουργηθούν γραφεία υποστήριξης που θα καθοδηγήσουν τους πολίτες στην διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός

Tα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8/9 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό.

Αμετάβλητη η κατάσταση στις Εργατικές Συνοικίες της Γιάννουλης

Αμετάβλητη η κατάσταση στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης. Mε έγγραφό της η δημοτική αρχή ενημέρωσε το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας της Κυβέρνησης για την επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η διέλευση στο σημείο διακοπής της κυκλοφορίας και να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης το συντομότερο δυνατό πριν δημιουργηθούν προβλήματα καταλληλότητας των κατοικιών.

Συνεχίζονται οι δυσχέρειες στην αποκομιδή απορριμμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων παρουσιάζει δυσχέρειες εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ. Τα απορριμματοφόρα του Δήμου αδυνατούν να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκομιδή. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και τη συνεργασία τους για τη διαχείριση των προβλημάτων.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1