sandal logo

  • Home
  • Horizon 2020 - Easyrights
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο on line event / Hackathon στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 Easyrights

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο on line event / Hackathon στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 Easyrights

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 “EasyRights – Enabling immigrants to easily know and exercise their rights”, διοργάνωσε με επιτυχία το online event / Hackathon round II με τίτλο “Ενισχύοντας και βελτιώνοντας την διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού γέννησης για μετανάστες / πρόσφυγες” 2 - 4 Δεκεμβρίου 2021.

Βασικός στόχος του Ευρωπαϊκού έργου Easyrights είναι η αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση των μεταναστών στην άσκηση των δικαιωμάτων τους καθώς και στις σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες των οποίων είναι δικαιούχοι. Κατά την διάρκειά του online Hackathon round II, οι διαγωνιζόμενες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν άκρως αξιόλογες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα στην έκδοση του πιστοποιητικού γέννησης, η οποία είναι ταυτόχρονα και μια υπηρεσία που αφορά όλους τους πολίτες της πόλης.

Σημαντικός ήταν ο ρόλος των μεντόρων, οι οποίοι συμβούλευσαν και καθοδήγησαν τις τρείς ομάδες κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ώστε να συνδυάσουν την προτεινόμενη λύση τους με τα εργαλεία που έχουν ήδη αναπτύξει οι εταίροι του έργου.

Ως μέντορες συμμετείχαν οι κ. Παναγιώτης Φιτσιλής – Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Αθανάσιος Κονταργύρης – Συνεργάτης του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και οι κ. Αλεξάνδρα Χειμώνα και Άννα Κορονιώτη από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζονταν από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιο Σούλτη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων κ. Γεώργιο Οικονομίδη και κ. Όμηρο Ιατρέλλη, καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα μέλη της ομάδας που απέσπασαν τελικά και το βραβείο στον διαγωνισμό είναι τα εξής: κ. Ελευθέριος Μυριούνης και κ. Γεώργιος Καραπιπερίδης. To επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνεργασία της ομάδας με το αρμόδιο τμήμα ώστε να ενσωματωθεί στο Δήμο Λαρισαίων η εν λόγω ηλεκτρονική εφαρμογή ενώ αργότερα θα κληθεί για να παραλάβει το βραβείο της, συγκεκριμένα το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Σούλτη, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Δήμος επιδιώκει συνέργειες και συνεργασίες ώστε να δίνει συμμετοχικό ρόλο στους πολίτες της Λάρισας.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαϊδου).

220321 hachathon easyrights

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1