sandal logo

  • Home
  • Horizon 2020 - Easyrights
  • Online event Hackathon στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκου Προγράμματος HORIZON 2020 Easyrights

Online event Hackathon στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκου Προγράμματος HORIZON 2020 Easyrights

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Δήμος Λαρισαίων, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου “easyRights – Enabling immigrants to easily know and exercise their rights”, διοργάνωσε το online event / Hackathon με τίτλο “Λάρισα – Μια πόλη για όλους”.

Κατά την διάρκειά του, οι διαγωνιζόμενες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν άκρως αξιόλογες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ειδικά να βελτιώσουν όσες εξ αυτών απευθύνονται και στους μετανάστες.

Στο online event / Hackathon συμμετείχαν δύο ομάδες με δυνατή σύνθεση και δυναμική παρουσία.

Τα μέλη της ομάδας που απέσπασε τελικά και το βραβείο στον διαγωνισμό είναι τα εξής: Μάρα Βελή Πολ. Μηχανικός, Website developer, Δημήτρης Κοντούλης Senior software engineer, Γιώργος Κούτσικος Senior Software Developer και Χρήστος Σωμαράς Προγραμματιστής – Μηχανικός.

Η νικήτρια ομάδα θα παραλάβει χρηματικό βραβείο 5.000 ευρώ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα συνεργαστει με το αρμόδιο τμήμα, ώστε να ενσωματωθεί στο Δήμο Λαρισαίων η εν λόγω ηλεκτρονική εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Σούλτη, στις αρμοδιότητες του οποίου ανήκουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ο Δήμος επιδιώκει συνέργειες και συνεργασίες ώστε να δίνει συμμετοχικό ρόλο στους πολίτες της Λάρισας.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1