sandal logo

  • Home
  • Europe for Citizens - SOLIDART
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “Solidart” με θέμα «European Remembrance»

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “Solidart” με θέμα «European Remembrance»

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

211019 solidart2

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens Solidart (Network for the youth debate about the solidarity in crisis times, through creativity and art), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων, διοργανώθηκε τις 16 Σεπτεμβρίου 2021 διακρατική συνάντηση. Η συνάντηση διοργανώθηκε, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Fundacja Autokreacja”, εταίρο του προγράμματος από την Πολωνία με θέμα «European Remembrance» και συγκεκριμένα την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Στόχοι της διακρατικής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν νέοι από τις 8 χώρες των εταίρων του προγράμματος ήταν οι εξής:

  1. Την κατανόηση ζητημάτων που σχετίζονται με την δομή της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και τις συνέπειες του ψυχρού πολέμου από τους συμμετέχοντες.
  2. Την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για μια «Ευρώπη χωρίς διαιρέσεις».
  3. Τη συμμετοχή της νέας γενιάς στη δημιουργία μιας “πιο Ενωμένης Ευρώπης”.

                Στη συνάντηση ο Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας  κατά τη διάρκεια του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου κι αμέσως μετά. Αναφέρθηκαν ζητήματα που αφορούν  τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να γνωρίσουν τα ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου ώστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια  γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση της Ευρώπης.

211019 solidart

                Το έργο “Solidart” στοχεύει στην τόνωση του ενδιαφέροντος των νέων για την Ευρώπη και την ενίσχυση της μεταξύ τους κατανόησης, με στόχο πάντα την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος νέοι προερχόμενοι από τις 8 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναπτύξουν συζητήσεις και δράσεις που θα σχετίζονται με τις τρέχουσες προκλήσεις στην ΕΕ, κι αυτό μέσω νέων τεχνολογιών και ενισχύοντας την καλλιτεχνική έκφραση. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται 8 διακρατικές συναντήσεις (μία ανά κάθε εταίρο του έργου). Σε κάθε συνάντηση θα προσεγγίζεται ένα θέμα σχετικό με την αλληλεγγύη στην Ευρώπη σε περιόδους κρίσης, όπως για παράδειγμα η πανδημία Coronavirus, η κλιματική αλλαγή, η ένταξη μεταναστών, η οικονομική κρίση, η κρίση προσφύγων, η δημογραφική πρόκληση και άλλα αστικά προβλήματα.

                Προσδοκώμενα αποτελέσματα του προγράμματος είναι η βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την προαγωγή και ενδυνάμωση της συμμετοχή των νέων στα κοινά και η ανάπτυξη ικανοτήτων που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν στην τοπική τους κοινότητα ως πολίτες της ΕΕ.

                Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata.

                Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου)

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1