sandal logo

  • Home
  • Europe for Citizens - SOLIDART
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “Solidart” με τις κοινωνικές δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “Solidart” με τις κοινωνικές δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europe for Citizens Solidart (Network for the youth debate about the solidarity in crisis times, through creativity and art), ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε στη διήμερη εναρκτήρια συνάντηση 16 και 17 Ιουνίου 2021, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Grosuplje (Σλοβενία), ο οποίος είναι και συντονιστής του έργου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η παρουσίαση του Δήμου πραγματοποιήθηκε από την κα Μαρία Νικολαϊδου, στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ η παρουσίαση των δράσεων αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε από τον κο Δημήτρη Λαδόπουλο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου.

Το έργο “Solidart”  βασίζεται στο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των νέων της Ευρώπης για την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης. Στόχος του είναι να εμπλέξει νέους από τις 8 χώρες του εταιρικού σχήματος, που ζουν την κρίση με διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης που τους είναι οικείοι όπως οι ΤΠΕ και η καλλιτεχνική έκφραση, για να αναπτυχθεί μια πολυπολιτισμική συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις στην ΕΕ. Το έργο βασίζεται σε 8 διακρατικές συναντήσεις (μία ανά κάθε εταίρο του έργου) και σκοπεύει να περιλαμβάνει άμεσα περισσότερους από 450 συμμετέχοντες. Σε κάθε συνάντηση θα προσεγγίζονται σχετικά θέματα σχετικά με την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης στην Ευρώπη (κρίση Coronavirus, κλιματική αλλαγή, ένταξη μεταναστών, οικονομική κρίση, κρίση προσφύγων, αστικά προβλήματα, δημογραφική πρόκληση κ.λπ.).

Προσδοκώμενα αποτελέσματα του έργου είναι η βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την προαγωγή και ενδυνάμωση της συμμετοχή των νέων, η ανάπτυξη νέων πολιτικών ικανοτήτων που θα επιτρέψουν στους νέους να συμμετάσχουν στην τοπική τους κοινότητα ως "πολίτες της ΕΕ", η δημιουργία ψηφιακού υλικού και οδηγού για τη διάδοση αυτών των συμπερασμάτων, πληροφοριών και πρακτικών.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).

Solidart 3

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1