sandal logo

  • Home
  • Europe for Citizens - SOLIDART
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην 5η Διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART – Europe for Citizens στην Πορτογαλία

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην 5η Διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART – Europe for Citizens στην Πορτογαλία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η 5η Διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Solidart πραγματοποιήθηκε στην πόλη Guimarães της Πορτογαλίας από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου. Το έργο βασίζεται σε 8 διεθνείς συναντήσεις σε κάθε μία από τις οποίες προσεγγίζονται θέματα σχετικά με την αλληλεγγύη σε περιόδους κρίσης στην Ευρώπη (κρίση Coronavirus, κλιματική αλλαγή, ένταξη μεταναστών, οικονομική κρίση, κρίση προσφύγων, αστικά προβλήματα, δημογραφική πρόκληση κ.λπ.).

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε ως εταίρος στην 5η Διακρατική συνάντηση κύριο θέμα της οποίας ήταν η συζήτηση σχετικά με την "Διαγενεακή Ευρώπη".

Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των εταίρων στο Plataforma das Artes, ένας χώρος αφιερωμένος σε καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες. Ο κάθε εταίρος παρουσίασε τα προβλήματα της χώρας του καθώς επίσης τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στην πράξη, μέσω των αντίστοιχων οργανώσεων, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του διαγενεακού ζητήματος.

Το απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της πόλης καθώς υπήρξε προγραμματισμένη ξενάγηση ώστε να γνωρίσουν και να περιηγηθούν στα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής όπως το κάστρο του Guimarães, το παλάτι los duques de Braganza, τις πλατείες και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

221108 solidart 1

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, αναπτύχθηκε ένα εργαστήριο με θέμα "Η δημοκρατία των ευρωπαϊκών αξιών", όπου οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να αναπτύξουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης, και ένα δωμάτιο απόδρασης ως εργαλείο μη τυπικής εκπαίδευσης για τη διαγενεακή ένταξη.
Η λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημοτικού συμβούλου Νεολαίας του Δημαρχείου Guimarães.

221108 solidart 2

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1