sandal logo

  • Home
  • Europe for Citizens - SOLIDART
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART – Europe for Citizens στη Γαλλία

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOLIDART – Europe for Citizens στη Γαλλία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λάρισας συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση του έργου «Solidart - Network for the youth debate about the solidarity in crisis times, through creativity and art» το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «Europe For Citizens - Ευρώπη για τους Πολίτες». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην πόλη Dax της Γαλλίας.
Το έργο βασίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου νέων από 8 συνολικά χώρες που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα και οι οποίοι θα συμμετέχουν σε μία ευρεία συζήτηση για την αλληλεγγύη μεταξύ των νέων σε περιόδους κρίσης χρησιμοποιώντας τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης που τους είναι οικείοι μέσω της δημιουργικότητας και της τέχνης.
Ανάμεσα στα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι η βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων για την προαγωγή και ενδυνάμωση της συμμετοχή των νέων καθώς και η ανάπτυξη νέων πολιτικών ικανοτήτων που θα επιτρέψουν στους νέους να συμμετάσχουν στην τοπική τους κοινότητα ως πολίτες της ΕΕ.
Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή του Pontonx όπου επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη πολυμέσων, το κοινωνικό παντοπωλείο και το κέντρο νεολαίας του Pontonx. Στη συνέχεια, ο κάθε εταίρος παρουσίασε τις δράσεις που ακολουθεί αναφορικά με θέματα αναπήρων και ένταξης αυτών.

221014 solidart 1

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας, περιλάμβανε συνάντηση στο Δημαρχείο του Dax όπου οι εταίροι ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο και τον υπεύθυνο – σύμβουλο του Δήμου σε θέματα αναπηρίας σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τους τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά. Ακολούθησε επίσκεψη στον οργανισμό υποστήριξης και υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

221014 solidart 2

Στο τέλος της διήμερης συνάντησης, δόθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης από το σύλλογο WIPSEE - Maison de l’ Europe des Landes που ήταν και διοργανωτής της διακρατικής συνάντησης.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/enimerosi/europaika-programmata
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1