sandal logo

  • Home
  • Europe for Citizens - HE-ART
  • Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “HE-ART: Heart of Europe-network of towns promoting heart culture, solidarity and intergration” στο Rieti στην Ιταλία

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Europe for Citizens “HE-ART: Heart of Europe-network of towns promoting heart culture, solidarity and intergration” στο Rieti στην Ιταλία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens – “HE-ART: Heart of Europe-network of towns promoting heart culture, solidarity and intergration”. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών σημείων (¨Σημεία Καρδιάς”) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι Drustvo za Naravno Ucenje Z Dozivljanjem Umetnosti In Narave G (Σλοβενία) και οι υπόλοιποι εταίροι: Drustvo za razvoj in varovanje GEOSS-a (Σλοβενία), Drustvo za podporo civilne druzbe (Σλοβενία), Integration for Alla (Σουηδία), Bashkia Lezhe (Αλβανία), Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale (Αλβανία), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), Δήμος Medina del Campo (Ισπανία), Δήμος Sandanski (Βουλγαρία), Sdruzhenie Yuni Partners (Βουλγαρία), Mata-malam (Γαλλία), Comitato 10 Febbraio (Ιταλία), Δήμος Rieti (Ιταλία), Hjelmsjövik HVB Hem (Σουηδία).

Η 6η και τελευταία διεθνής συνάντηση εργασίας των εταίρων με θέμα “TRANSFORMATIVE POWER OF CULTURE – ENGAGING UNEMPLOYED YOUTH” πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ριέτι της Ιταλίας από 13 έως 14 Απριλίου 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράφτηκε “Σύμφωνο συνεργασίας του διεθνούς δικτύου των ευρωπαϊκών σημείων καρδιάς HE-ART και της μόνιμης και βιώσιμης λειτουργίας τους”. Με το σύμφωνο αυτό το δίκτυο δηλώνει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει και να προβάλει τα “σημεία καρδιάς” της κάθε πόλης ως μια καλή πρακτική στον τομέα του πολιτισμού, ως ένα παράδειγμα που δημιουργεί πολιτιστικό τουρισμό και αποτελεί σημείο σύνδεσης και διασύνδεσης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για τη Λάρισα το “σημείο καρδιάς” είναι ο Μύλος του Παππά ως ένας πολυδύναμος χώρος πολιτισμού.

Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ανοιχτή εκδήλωση από μαθητές σε σχολείο της περιοχής με θέμα το μεταναστευτικό και τις προσφυγικές ροές. Επισκέφτηκαν ιστορικά σημεία της πόλης και ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Τέλος επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Φραγκίσκου της Ασίζης.

Στη συνάντηση εργασίας εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχε η υπάλληλος του Τμήματος Η/Μ Έργων & Συντήρησης κ. Συνάπαλου Αναστασία.

190723 heart4  190723 heart5  190723 heart6

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1