sandal logo

  • Home
  • Erasmus+ A New ENTRrance
  • Στη Λάρισα φιλοξενήθηκε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ A new entrance

Στη Λάρισα φιλοξενήθηκε συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ A new entrance

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση των εταίρων του σχεδίου A new Entrance του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με συμμετοχή εκπροσώπων από έξι φορείς της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας. Η τριήμερη συνάντηση οργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας που είναι οι δύο Έλληνες εταίροι του προγράμματος.

Στόχος του σχεδίου είναι να αναπτύξει, να μοιραστεί και να υλοποιήσει δράσεις για την ανάπτυξη του «επιχειρείν», προσαρμοσμένες στον πληθυσμό των Ρομά.
Εκπαιδευτές ενηλίκων θα αναπτύξουν εφαρμοσμένα πιστοποιημένα μαθήματα επιχειρηματικότητας στη συγκεκριμένα πληθυσμιακή ομάδα-στόχο σε μακροπρόθεσμη βάση και με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι αντιπροσωπείες των εταίρων επισκέφτηκαν τον οικισμό των Ρομά στη Ν. Σμύρνη και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Σούλτης και Δημήτρης Δεληγιάννης, η Γενική Δ/ντρια κ. Ευαγγελία Γιοβρή οι κ.κ. Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαϊδου από τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, καθώς και κκ. Ευθυμία Ζιώγα, Νίκη Τσιούγκου, Αντιγόνη Μποχώρη, Αθανασία Κουτσογιάννη, Κερασία Δαλακώνη από τη Δ/νση Πρόνοιας η υπεύθυνη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Έφη Μποκόρου καθώς και ο Νίκος Παϊτέρης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά. Από το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας συμμετείχαν ο Τάσος Βασιλειάδης, Παναγιώτης Κουτούδης και Δημήτρης Σιακαβέλης.

Οι συνεδριάσεις των εταίρων πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά και στο χώρο του Αγροτικού ΙΕΚ Open Melon.

4 180618 16


Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι συμμετέχοντες, από Ρουμανία, Ουγγαρία και Γερμανία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, στο Αρχαίο Θέατρο και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ επισκέφτηκαν το Φεστιβάλ Πηνειού.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1