sandal logo

poli 12

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων στην υπηρεσία των πολιτών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

 kentro koin domes

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Λαρισαίων, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο συμμετείχαν στο «Παραδοσιακό χωριό» που διοργανώθηκε από τον δήμο Λαρισαίων στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενόψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα.


Στη διήμερη αυτή εκδήλωση οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φιλοσοφία και τις δράσεις των δομών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προγράμματα που υλοποιούνται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης, κοινωνικής ένταξης κ.α.


Το Κέντρο Κοινότητας ως νεοσύστατη δομή, αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, προσφέροντας υπηρεσίες μέσω της υποδοχής, ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και κοινωνικών υπηρεσιών, που παρέχουν κοινωνική φροντίδα και αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με σεβασμό στα ιδιαίτερα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά των πολιτών.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί τη δομή εκείνη που διανέμει σε τακτική βάση είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών και υποστηρίζεται από την συνδρομή των συμπολιτών μας. Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο χρόνια το κοινωνικό παντοπωλείο στήριξε ενεργά τις οικογένειες των προσφύγων παρέχοντας τρόφιμα, είδη ένδυσης, βιβλία και παιχνίδια, αλλά και συμπολίτες μας που φιλοξενούνται, τόσο στο υπνωτήριο αστέγων όσο και στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η δομή, η οποία παρέχει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε απόρους, σε άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της
φτώχειας, σε μετανάστες και σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα διαμερίσματα της πόλης, καθώς και σε αστέγους συμπολίτες μας που πλήττονται σοβαρά από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.


Στόχος της συμμετοχής των κοινωνικών δομών σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης είναι αφενός η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται και αφετέρου η ενεργοποίηση ενός δικτύου εθελοντών που θα συνδράμουν τόσο στην κάλυψη των βασικών αναγκών των συνανθρώπων μας, αλλά κυρίως στην δημιουργία ενός δικτύου υποστηρικτικών δομών για την ολιστική κάλυψη των αναγκών των πολιτών κατά περίπτωση.

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.
Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, Τηλέφωνο 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά: 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο» καθώς και τo Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1