sandal logo

poli 12

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με το τέλος του 2013 ολοκληρώνεται μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κοινωνία και οι δομές της δοκιμάστηκαν από τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η κοινωνία μας στο σύνολο, όπως και ο καθένας μας ξεχωριστά, αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε με καινούρια δεδομένα στην προσωπική μας ζωή, αλλά και στην ίδια την κοινωνία μας. Δεδομένα δομικών αλλαγών, αλλά με χαρακτηριστικά στέρησης και περικοπών. Το 2013 περνά και αφήνει πίσω του μεγαλύτερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανασφάλεια και αγωνία.

Στη χρονιά που έρχεται, η ανάγκη να αλλάξουμε τα δεδομένα, φαντάζει μεγαλύτερη από ποτέ. Παρά τις διαβεβαιώσεις για αλλαγή στο οικονομικό κλίμα και κατ’ επέκταση στο επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας, η δική μας συμβολή στην αλλαγή των δεδομένων είναι ανυπέρβλητη. Ο Δήμος Λαρισαίων στα χρόνια της κρίσης άλλαξε τους προσανατολισμούς του. Ενίσχυσε τις κοινωνικές του δομές, εμβάθυνε την προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και έβαλε στην πρώτη γραμμή της δράσης του την κοινωνική πολιτική. Στόχος μας και το 2014 είναι να βρεθούμε δίπλα στον πολίτη που χρειάζεται στήριξη, να μην αφήσουμε κανένα Λαρισαίο αβοήθητο απέναντι στις δυσκολίες της οικονομικής κατάστασης, αβοήθητο απέναντι στη φτώχεια και την ανέχεια.


Αυτή η προσπάθεια όμως, μοιάζει ανώφελη χωρίς τη στήριξη των ανθρώπων που από το υστέρημα ή το περίσσευμα τους στήριξαν και στηρίζουν τις προσπάθειες της κοινωνικής αλληλεγγύης.


Στη χρονιά που έρχεται ο μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει με τη βοήθεια των πολιτών την κοινωνική συνοχή. Να φτιάξει μια κοινωνία δεμένη σα γροθιά απέναντι στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μας. Να αναγάγει την κοινωνική αλληλεγγύη σε χαρακτηριστικό γνώρισμα της τοπικής κοινωνίας και να συνεισφέρει έτσι όσο το δυνατόν στην εγκαθίδρυση ενός κλίματος αισιοδοξίας στη Λάρισα.

 

Μ’ αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά. Περισσότερο αισιόδοξη, περισσότερο αλληλέγγυα, που θα φέρει χαμόγελο σ’ όλους μας. Με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους Λαρισαίους σε όλους του Έλληνες.


Καλή Χρονιά, Ευτυχισμένο το 2014

 

Κωνσταντίνος Τζανακούλης


Δήμαρχος Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1