sandal logo

poli 12

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Κόσμος

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην μήνυση και την αγωγή κατά του εκδότη και των υπευθύνων της εφημερίδας «Κόσμος» προχωρά η δημοτική αρχή, ζητώντας από την οικονομική επιτροπή, όπως ο νόμος ορίζει, τη σχετική έγκριση. Το θέμα της έγκρισης έχει ήδη εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής (θέμα 12) η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη, ωστόσο η σχετική απόφαση ελήφθη από τη δημοτική αρχή χθες το πρωί.

Η δημοτική αρχή αναγκάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διαφυλάξει  το κύρος του Δήμου από την συνεχιζόμενη συκοφαντία.

Πρέπει εξ’ αρχής να δηλώσουμε ότι η δημοτική αρχή σέβεται απολύτως την ελευθεροτυπία και την υπερασπίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία της δημοτικής αρχής και οι σχέσεις της με τα Μέσα Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύουν. Δέχθηκε την κριτική σε όλες τις περιπτώσει,ς όμως το τελευταίο διάστημα δέχεται από το συγκεκριμένο μέσο συκοφαντική επίθεση και είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη ακριβώς για να προστατεύσει το Δήμο Λαρισαίων από ακατανόητες ενέργειες, ανακρίβειες, αναλήθειες και  υποβολιμιαίες τακτικές που έχουν ως στόχο την προσωπική ωφέλεια, ανθρώπων που δεν έχουν δώσει δείγματα προσαρμογής στους γενικούς κανόνες και στην πορεία της τοπικής κοινωνίας. Στην ουσία πρόκειται για αμυντική τακτική του Δήμου Λαρισαίων απέναντι σε πρακτικές που παραβιάζουν κάθε δεοντολογικό κανόνα με ορατό στόχο πολλαπλά προσωπικά οφέλη. 

Καθημερινά, είμαστε βέβαιοι πως οι Λαρισαίοι διαπιστώνουν πως δεν πρόκειται για ένα μέσο ενημέρωσης που ασκεί καλοπροαίρετη κριτική, αλλά για ένα προσωπικό εργαλείο με στόχο, όχι την υποστήριξη της κοινωνίας (όπως όλα τα ΜΜΕ της περιοχής) αλλά μόνο των ιδιοκτητών του, των προσωπικών τους συμφερόντων και των εμμονών τους.  

Η δημοτική αρχή τιμά την ενημέρωση, τιμά τον Τύπο, τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με τα οποία έχει συνεργαστεί χωρίς προβλήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, δεχόμενη πάντα την κριτική. Όμως εδώ δεν πρόκειται για εφημερίδα με το ουσιαστικό περιεχόμενο του όρου. Πρόκειται για συγκεκριμένες πρακτικές που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, εισβάλλοντας λαθρόβια στη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδόμησαν επί δεκαετίες μέσα ενημέρωσης και πολίτες στη Λάρισα. Έχουν επίσης αναλάβει και εργολαβικά το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο, αλήθεια ποιος τους ψήφισε; Δεν μπορούν να μιλήσουν βέβαια εις το όνομα των αναγνωστών τους. Ποιο είναι αλήθεια το αναγνωστικό κοινό; Θολό τοπίο, αφού διανέμεται δωρεάν! Για να μην μιλήσουμε για την τήρηση των εργασιακών σχέσεων, της νομιμότητας, όπως ορίζεται την εργατική νομοθεσία, για τη θέση στην αγορά κλπ. Αλήθεια, γι’ αυτά τα ζητήματα δεν ανησυχεί το τοπικό ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές του ΙΚΑ κλπ; 

Ενδεικτικό για την αξιοπιστία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία του εν λόγω εντύπου, είναι το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν βρήκε  ΟΥΤΕ ΕΝΑ θετικό δημοσίευμα για το Δήμο Λαρισαίων. Ούτε καν μια είδηση με ουδέτερο περιεχόμενο για το Δήμο. Ούτε μία είδηση, ποτέ!!! Μοιάζει άραγε αυτό με μέσο ενημέρωσης που τηρεί, έστω και στοιχειωδώς τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Ή απλώς θυμίζει ένα όχημα πίεσης πολλές φορές με εκβιαστικό τρόπο, για την ευόδωση προσωπικών σκοπών και επιδιώξεων;

Συναισθανόμενη λοιπόν την ευθύνη και απέναντι στο Λαρισαίο πολίτη, η δημοτική αρχή προσφεύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διαφυλάξει και το κύρος του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και το χώρο των μέσων ενημέρωσης από πειρατικές ενέργειες σκοτεινών επιδιώξεων».

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1