sandal logo

larissa

“Κατηγορώ” στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με την ταινία “Κατηγορώ” του Ρομάν Πολάνσκι αρχίζει ο φετινός κινηματογραφικός μας χειμώνας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 19:00 και 21:30.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας επέλεξαν να προβάλουν την τελευταία ταινία του σπουδαίου Γαλλοπολωνού δημιουργού, η οποία κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2019.

Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της πολύκροτης υπόθεσης Ντρεϊφούς που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου και μαζί, μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις κακοδικίας στην ιστορία.

Ο Πολάνσκι επιλέγει να αφηγηθεί την υπόθεση όχι από την πλευρά του άδικα κατηγορούμενου λοχαγού, αλλά απ' αυτή του αντισυνταγματάρχη Ζορζ Πικάρ, του άνδρα που πιστός στο καθήκον βοήθησε στην σύλληψή του κι όταν αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, ανακαλύπτοντας την αλήθεια, έκανε τα πάντα για να τον αθωώσει.

Στα 86 του, ο Πολάνσκι φτιάχνει μια ταινία με ακρίβεια, γνώση και τεχνική. Δεν χρησιμοποιεί εφέ και κινηματογραφικά τρικ γιατί όπως λέει ο ίδιος, οι δυνατές ιστορίες γίνονται σπουδαίες ταινίες.

Η ιστορία του λοχαγού Αλφρέντ Ντρεϊφούς,που κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου, είναι μια δυνατή ιστορία και το “Κατηγορώ” του Πολάνσκι ένα σπουδαίο φιλμ.

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'

Γαλλοιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Μελβίλ Πουπό, Ματιέ Αμαλρίκ και Βενσάν Περέζ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους. Το ταμείο θα ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.

211018 tainia

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1