sandal logo

larissa

«Ο κύριος Ρεμ» και «Προεδρική Σουίτα» από το ΘΕΑΜΑ στο ΔΩΛ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Το ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τον μονόλογο «Ο κύριος Ρεμ» του Κώστα Λάκη σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Βασίλη Οικονόμου και την ανατρεπτική κωμωδία «Προεδρική Σουίτα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιχάλη Ταμπούκα στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2020.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

 

«Ο κύριος Ρεμ»

 Το ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει στο ΔΩΛ τον μονόλογο «Ο κύριος Ρεμ» του Κώστα Λάκη την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00. Την παράσταση σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο ιδρυτής του ΘΕΑΜΑ Βασίλης Οικονόμου.

Ο κύριος Ρεμ είναι η μαγεία των ονείρων. Είναι ο ήχος λευκών σεντονιών. Είναι το γυμνό σώμα που αναπνέει απαλά. Είναι ένα άγγιγμα στον ουρανό. Είναι η αμυδρή κίνηση των δαχτύλων στην επιθυμία. Είναι ο φόβος στο μέτωπο. Είναι το δάκρυ που κυλά αργά στο μαξιλάρι. Είναι η ελευθερία της πράξης. Είναι η τόλμη να κλείνεις τα μάτια και να μη φοβάσαι τα όνειρα. Είναι ο παράδοξος ύπνος των ανθρώπων.

 Ένας άντρας γίνεται θύμα και θύτης των ονείρων του.

Γελάει μαζί τους, ανταποκρίνεται, αλλάζει, τολμά, αγωνίζεται και είναι πάντα γεμάτος ελευθερία και ελπίδα.

«Αγαπώ τα όνειρα που χώνονται τη νύχτα μέσα στο κεφάλι μου. Πολλά βράδια, ξυπνάω και γράφω τα όνειρα που είδα, χωρίς να προσπαθώ να τα τακτοποιήσω σε λογικές φράσεις και εικόνες. 

Το πρωί κοιτάζω τα άτακτα από τον ύπνο γράμματα, που γεμίζουν σελίδες ακουμπισμένες στο πλάι του κρεβατιού. Άλλες φορές είναι ακατανόητες λέξεις και κάποιες άλλες, όνειρα που βουτάνε τα μάτια μου μέσα τους άπληστα. Υπάρχουν όνειρα που με κυνηγούν για χρόνια και άλλα που είναι σύντομα, ψεύτικα, απρεπή, εκδικητικά, τρομακτικά ή αδιάφορα».

Αυτός είναι ο κύριος Ρεμ. Ο ύπνος. Είναι εκείνος που μας ταξιδεύει και μας συντροφεύει χωρίς να ζητά τίποτε παραπάνω από τα κλειστά μας μάτια.

Συγγραφή: Κώστας Λάκης 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Φωτογραφίες: Γκίκας Μελαχροινός

Ερμηνεία: Βασίλης Οικονόμου

Διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Διάρκεια: 50΄

Εισιτήρια: 10€ (Γενική είσοδος), 8€ (Άνεργοι, Φοιτητές, Συνταξιούχοι, ΑμεΑ)

ΑΦΙΣΑ "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΜ"

 

«Προεδρική Σουίτα»         

Το ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία «Προεδρική Σουίτα». Το έργο έγραψε και σκηνοθετεί ο Λαρισαίος ηθοποιός του ΘΕΑΜΑ Μιχάλης Ταμπούκας. Η παράσταση παρουσιάζεται σε πρεμιέρα στο ΔΩΛ την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 21:00.

Ένα ξενοδοχείο με διεθνή πελατεία. Μία ηλικιωμένη ένοικος αποβιώνει από φυσικά αίτια. Η ανιψιά της, ωστόσο, έχει μερικά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου της. Ο προϊστάμενος προσωπικού του ξενοδοχείου, ο διευθυντής του και ένας υπάλληλος ψάχνουν, με τη σειρά τους, τις δικές τους απαντήσεις σ’ ένα παιχνίδι όπου κανείς δεν είναι ένοχος, αλλά ούτε και αθώος…

Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ταμπούκας

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Οικονόμου

Μουσική επιμέλεια – Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Ταμπούκας

Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαράντη

Trailer: Κώστας Πλιάκος

Παίζουν:Σταύρος Ζαφείρης (Προϊστάμενος προσωπικού ξενοδοχείου), Μιχάλης Ταμπούκας (Διευθυντής ξενοδοχείου), Μαρία Μουρελάτου (Ανιψιά εκλιπούσης ενοίκου), Πάνος Πολυπαθέλης (Υπάλληλος ξενοδοχείου)

Διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Διάρκεια: 90΄

Εισιτήρια: 10€ (Γενική είσοδος), 8€ (Άνεργοι, Φοιτητές, Συνταξιούχοι, ΑμεΑ)

ΑΦΙΣΑ "ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ"

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1