sandal logo

larissa

Ο Κουκλοθίασος Redicolo στη Λάρισα με τρεις διαφορετικές παραστάσεις ( 6 και 7 Απριλίου )

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Κουκλοθίασος REDICOLO, φιλοξενούμενος του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, επισκέπτεται την πόλη μας για πέμπτη χρονιά, με τρεις διαφορετικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου για το κοινό αλλά και για τα σχολεία.

Για το κοινό θα γίνουν τρεις παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00 «Ο Κύκλος με την κούκλα», την Κυριακή 7 Απριλίου στις 12:00 «Ρομπέν των δασών, η αληθινή ιστορία» και στις 17:00 «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι».

Η γενική είσοδος είναι 5€

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 6948092384, 6976055790.

Για τα σχολεία της Λάρισας θα γίνουν πρωινές παραστάσεις «Ο Κύκλος με την κούκλα» την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο.
Το μαθητικό εισιτήριο είναι 4 ευρώ. Στο χώρο των σχολείων θα γίνονται τα πρωινά οι παραστάσεις «Ρομπέν των δασών, η αληθινή ιστορία» και «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» το διάστημα 1-12 Απριλίου. Το εισιτήριο για παραστάσεις στο χώρο των σχολείων εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών. Για διαθέσιμες ημερομηνίες και κρατήσεις για τα σχολεία: 6948092384, 2311284567.

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις Redicolo:

Κούκλες σε ανθρώπινο ή μεγαλύτερο μέγεθος που ζωντανεύουν και συνδιαλέγονται με τους ηθοποιούς και τα παιδιά, μεγάλες και μικρές μάσκες σε πρόσωπα, σε σώματα, χωρίς σώματα, αφηγητές που διακόπτουν τη δράση και τραγουδούν ή απορούν, γνωστοί ήρωες που ψάχνουν νέα ιδανικά στις αλλαγμένες μας ιστορίες.

Φροντίζουμε την ποιότητα των παραστάσεων με σεβασμό στο παιδί και αγάπη για την τέχνη, φτιάχνουμε μόνοι μας τις κούκλες, διασκευάζουμε τα κείμενα, γράφουμε τη μουσική, ταξιδεύουμε παντού και προσφέρουμε μία αυθεντική εμπειρία στα παιδιά: οι μεγάλες μας κούκλες ζωντανεύουν, το θέατρο γεννιέται μπροστά τους, η ιστορία χτίζεται μαζί τους.

Οι παραστάσεις μας έχουν ταξιδέψει από το 2011 σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 20.000 παιδιά. Δείτε τι λένε για τις παραστάσεις μας εκπαιδευτικοί και γονείς: www.redicolo.com/eipan

Κουκλοθίασος Redicolo | 2310425097, 6976055790
www.redicolo.com | www.facebook.com/redicolo | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Ρομπέν των δασών, η αληθινή ιστορία»
Ο Ρομπέν των Δασών είναι ο καλύτερος από όλους, ο καλύτερος σε όλα! Είναι η μοναδική ελπίδα για τους κατοίκους του χωριού απέναντι στον κακό βασιλιά. Όμως όλοι βασίζονται πάνω του και κανένας δεν τον βοηθά. Θα τα καταφέρει ο ήρωάς μας μόνος του ή θα χρειαστεί τη βοήθειά σου;

Μία παράσταση για τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με ζωντανή μουσική, έξυπνο χιούμορ, συναρπαστική δράση και μία απρόσμενη ανατροπή όπου τα παιδιά καλούνται να δώσουν τη λύση!

Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος Redicolo
Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος Redicolo
Παίζουν: Γιώργος Γκάλπας, Γιάννης Μόμτσιος
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης

Διάρκεια: 50 λεπτά
Ηλικίες: 4-12 ετών

«Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι»
Ο Πινόκιο είναι μία ζωντανή ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγγους. Ζει στον κόσμο των ανθρώπων και ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένα αληθινό αγόρι, να αποκτήσει φίλους, να τον αγαπούν. Θα περάσει απίθανες περιπέτειες, θα μεταμορφωθεί σε γαϊδουράκι, θα διαπιστώσει τι σημαίνει γαϊδουριά για να καταλάβει τελικά, τι πραγματικά σημαίνει ανθρωπιά!

Μία παράσταση για τη διαφορετικότητα με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος και ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, γεμάτ

η χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

Κείμενο: Κάρλο Κολόντι
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος Redicolo

190326 redicolo

Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος Redicolo
Παίζουν: Μαρίνα Καζόλη, Δανάη Κλάδη, Ιάκωβος Σιδηρόπουλος
Σκηνικό, Κοστούμια, Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκη Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 4-10 ετών

«Ο Κύκλος με την κούκλα»

Ένα πλούσιο κορίτσι, η Λολίτα, πετάει την παλιά της κούκλα, αφού πρώτα την έχει καταστρέψει. Η φτωχή Πάκα τη βρ

ίσκει, τη φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Μετά όμως, η Λολίτα θέλει την κούκλα της πίσω. Ποια από τις δύο θα πρέπει να πάρει τώρα την κούκλα; Ποιο είναι το δίκαιο; Πώς θα βρούμε ποια είναι η αληθινή μαμά της κούκλας; Μ’ ένα σπουδαίο πείραμα!

Μία παράσταση με ζωντανή μουσική, αμεσότητα και εντυπωσιακά μεγάλες κούκλες, που φέρνει με πολύ όμορφο και ποιητικό τρόπο το ζήτημα της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών.

Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σχεδιασμός και κατασκευή κουκλών: Κουκλοθίασος Redicolo
Σκηνοθεσία: Κουκλοθίασος Redicolo
Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Επικοινωνία: Αλέξανδρος Καριπίδης

Διάρκεια: 45 λεπτά
Ηλικίες: 4-12 ετών

190326 redicolo2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1