sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Sleepover - διανυκτερεύσεις σε μουσειακούς χώρους - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Sleepover - διανυκτερεύσεις σε μουσειακούς χώρους - Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

image

Εκτύπωση

image
Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη μεγάλη πολιτιστικής της δράση «Sleepover - διανυκτερεύσεις σε μουσειακούς χώρους» σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ.Ι. Κατσίγρα.  

Οι πολιτιστικές δράσεις «Sleepover - διανυκτερεύσεις σε μουσειακούς χώρους», μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, καθιερώθηκαν από τις αρχές του 2000 ως διεθνής πρακτική που αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.  

Συνολικά 130 άτομα  θα φιλοξενηθούν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ.Ι. Κατσίγρα. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα σ΄ αυτά τα άτομα, να περάσουν μία ολόκληρη νύχτα στα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή του προσωπικού των μουσείων και την υποστήριξη του Σωματείου Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας. 

Το Διαχρονικό Μουσείο θα φιλοξενήσει 20 παιδιά ηλικίας 9-10 ετών και 20 γονείς, η Πινακοθήκη θα φιλοξενήσει 20 παιδιά ηλικίας 10-11 ετών και 20 γονείς και το Λαογραφικό Μουσείο θα φιλοξενήσει 20 ενήλικες. 

Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν τηλεφωνικά στο 2410 614449 και ξεκινούν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, μέχρι την εξάντληση των θέσεων.

Αφού συμπληρωθούν οι συμμετοχές, θα συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους η υπεύθυνη δήλωση, την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53) μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους για το Sleepover στο Διαχρονικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη και τη φωτοτυπία της ταυτότητάς τους για το Sleepover στο Λαογραφικό Μουσείο, έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1