sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Μεγάλη συναυλία έναρξης στο φεστιβάλ Μουσικότροπο - Ένας από τους σολίστ ο Λαρισαίος τσελίστας Βασίλης Σαΐτης

Μεγάλη συναυλία έναρξης στο φεστιβάλ Μουσικότροπο - Ένας από τους σολίστ ο Λαρισαίος τσελίστας Βασίλης Σαΐτης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται φρέσκο και ανανεωμένο, να μας ταξιδέψει σε νέα μουσικά μονοπάτια. Πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ. στις 20:30 με μια μεγάλη συναυλία, με προσκεκλημένη την ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Detmold.

Σε αυτή, θα συμμετέχουν, εκτός από τους διαπρεπείς φοιτητές του Πανεπιστημίου, ταλαντούχοι σπουδαστές αλλά και καθηγητές του ωδείου μας, αποκτώντας τη δυνατότητα να συνεργαστούν με μία ορχήστρα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου.

Μαέστρος, θα είναι η Πάττυ Κοντογιάννη, ενώ ως σολίστ θα συμπράξουν ο Λαρισαίος τσελίστας Βασίλης Σαΐτης και ο βιολονίστας Δημήτρης Καρακαντάς.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στον 2ο όροφο.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας 65+). Τηλ. πληροφοριών: 2410 259936

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις του φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του 
https://2023.mousikotropo.gr/

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Βασίλης Σαΐτης
Ο Βασίλης Σαΐτης κατέχει, από το 2002, τη θέση του Α’ Κορυφαίου στα βιολοντσέλα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ως σολίστ εμφανίζεται τακτικά με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

230202 mousikotropo saitis

Είναι μέλος του dissonArt ensemble, ενός συνόλου που ειδικεύεται στην παρουσίαση της μουσικής δημιουργίας του 20ου και 21ου αιώνα. Το σύνολο έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία, Ιταλία, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Γερμανία και έχει ηχογραφήσει για το γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο της WDR.

Από το 2014 διδάσκει κάθε καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Πηλίου, όπου συμμετέχει επίσης σε συναυλίες με κεντρικό άξονα το βιολοντσέλο. Έχει διδάξει σε masterclass στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (2014 και 2015).

Για πέντε χρόνια (1995-1999) εκπροσώπησε, κατόπιν πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τελευταία χρονιά ως α’ κορυφαίος, και εμφανίστηκε σε ιστορικές αίθουσες όπως η Φιλαρμονική στο Βερολίνο και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

Σπούδασε τσέλο με τους David Strange και Colin Carr στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αποκτώντας τα πτυχία Bachelor of Music (2000) και Master of Music (2003) με υποτροφία του συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής”.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1