sandal logo

larissa

“Το τέλειο αφεντικό” στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30, την ισπανική ταινία “Το τέλειο αφεντικό”.

Με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, αυτή είναι η καυστική σάτιρα του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα που θριάμβευσε στα ισπανικά ταμεία και σάρωσε τα βραβεία Goya της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Μπλάνκο είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας».

230120 boss 1

Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Μπλάνκο πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου.

Προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

230120 boss 2

Ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα παρουσιάζει μια θαυμάσια κοινωνική σάτιρα, με υποχθόνια και χιουμοριστική ματιά στο εργασιακό περιβάλλον του επιχειρείν.

Η αναίδεια, ο θυμός, η απαξίωση, η ανασφάλεια, ο φόβος, ο σαρκασμός, η πλεκτάνη φορτίζουν τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων. Έτσι, ο δημιουργός φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η τραγελαφική διακωμώδηση των καταστάσεων, μα προπαντός η επισήμανση της γνωστής τακτικής: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Δραματική σάτιρα/ Ισπανία, 2021 / Έγχρ./ Διάρκεια: 120΄/ Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα / Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουντένια Αμόρ, Όσκαρ ντι λα Φουέντε, Φερνάντο Αλμπίσου
Γενική είσοδος 4 ευρώ

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1