sandal logo

larissa

“636 - Αρχή της Συρρίκνωσης του Ελληνισμού” στο Χατζηγιάννειο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το βιβλίο του Νικόλαου Ντέμου “636 - Αρχή της Συρρίκνωσης του Ελληνισμού” θα παρουσιαστεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 25 και ώρα 19:00, με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Στο προηγούμενο βιβλίο 1071, ο συγγραφέας Νικόλαος Ντέμος ανέλυσε τις τέσσερις στρατηγικές ήττες, που καθόρισαν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Με το τωρινό σύγγραμμα του 636, συνδέει, συσχετίζει, αναλύει και εμβαθύνει τη στρατηγική ήττα στον παραπόταμο Γιαρμούκ, τον Αύγουστο του 636 με την απαρχή της συρρίκνωσης του Ελληνισμού.

Συρρίκνωση που σηματοδοτείται το 636 μ.χ. με την ήττα στο Γιαρμούκ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το πλήγμα στον Ελληνισμό της Ουκρανίας και της Αζοφικής θάλασσας ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία” διαπιστώνει και υπογραμμίζει στο πρόλογο του βιβλίου ο κ. Θανάσης Τσώκος, Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.
Και επισημαίνει ότι “Το ανά χείρας βιβλίο του Δρ Νικόλαου Ντέμου, αποτελεί σύγγραμμα αφύπνισης του Ελληνισμού στις μέρες μας. Ως εκ τούτου αποτελεί χρήσιμο εργαλείο επανακαθορισμού και επαναστοχοθέτησης ατομικής, συλλογικής και εθνικής.

Όντως, το 636, προβάλλει, υποστηρίζει και αποδεικνύει ότι η άνοδος του Ισλάμ επέφερε στρατηγικό πλήγμα στον ανθηρό Ελληνικό πολιτισμό της Μέσης Ανατολής με την αντικατάσταση της Ελληνικής γλώσσας από την Αραβική, την απώλεια σημαντικών εδαφών, την αποκοπή του εμπορίου με την ανατολή, Ινδία και Κίνα, την απώλεια των χερσαίων και θαλασσίων οδών, και την τελειωτική αποκοπή με τον Ελληνισμό της Ινδίας και Αφγανιστάν, κλπ.

Τονίζει επίσης, ότι είναι τρομακτικό σήμερα, οι απανταχού Έλληνες να μην γνωρίζουν καν την μάχη αυτή ή να μην υπάρχουν αναφορές στην στρατηγική αυτή ήττα του Ελληνισμού, που μπορεί να παραλληλιστεί με τις επόμενες ήττες και ειδικότερα την ήττα στην Μικρά Ασία και Σμύρνη τον Αύγουστο του 1922.
Είναι δε ξεκάθαρο ότι η διαμάχη που άρχισε στον παραπόταμο Ιαρμουχά – Γιαρμούκ, το 636, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και επηρεάζει την τωρινή και μελλοντική πορεία του Ελληνισμού αλλά και της υφηλίου.

Ένα βιβλίο μελέτης, προβληματισμού αλλά και πατριωτικής αφύπνισης, που έρχεται σε μια περίοδο δύσκολη για τα πιο πολλά κέντρα του Ελληνισμού, που πιέζονται από εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από εσωτερικές αδυναμίες και λάθος αντιλήψεις. Αλλά και ένα σύγγραμμα ιστορικής και εθνικής αυτογνωσίας και εμπνεύσεως, για να διδαχθούμε από τα λάθη μας, αποκρυπτογραφήσουμε έγκαιρα ανεξέλεγκτους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες και να κατανοήσουμε τις αστείρευτες δυνατότητες της φυλής μας.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νικόλαος Ντέμος γεννήθηκε στη Χάλκη Λαρίσης και είναι κατ ουσίαν απόδημος Έλληνας.

Από πλευράς επίσημης εκπαίδευσης, είναι κάτοχος PhD (Heriot-Watt University, Edinburgh), Μasters in Economics, Business, και Strategic Studies (York University, Toronto) και πτυχίου με άριστα απο το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Διδάσκει και έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια σε διάφορες χώρες, όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Ελλάδα, Κύπρο, Καναδά, κλπ. για 35 χρόνια.

Έχει διατελέσει επίσης στρατηγικός σύμβουλος σε εισηγμένες και ιδιωτικές εταιρίες από Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρο, και την Αφρική σε θέματα στρατηγικής επέκτασης, διείσδυδης σε νέες αγορές, συμβατική και ψηφιακή προώθηση εταιρειών, προιόντων και υπηρεσιών αλλά και σε θέματα εταιρικής επικοινωνίας, επενδυτικών εχέσεων, raise capital, initial and secondary offerings, equity placements και locating strategic capital.

Έχει αρθρογραφήσει σε πολλές Ελληνικές και ξένες εφημερίδες και περιοδικά και έχει πολλάκις παρουσιάσει θέματα σε πολλά σημεία του πλανήτη, σχετικά με γεωστρατηγικά ζητήματα, γεωπολιτικές συγκρούσεις, εμπορικών δρόμων και θαλασσίων στενών, στρατηγικών μετάλων αλλά και θέματα σχετικά με την εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων, τις σχέσεις με τους επενδυτές και την εισαγωγή εταιρειών στα χρηματιστήρια.

Τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα μου επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την εταιρική επικοινωνία, τις σχέσεις με τους επενδυτές, ΜΜΕ και αναλυτές καθώς επίσης σε στρατηγικές εταιρικές δραστηριότητες που προωθούν μια εταιρεία και προσελκύουν κεφάλαια και επενδύσεις, και έχει δημοσιοποιήσει ερευνητικά άρθρα σε αντίστοιχα επιστημονικά journals.

Είναι ένας ένθερμος μελετητής της στρατιωτικής ιστορίας και της στρατηγικής, έχει συγγράψει πολλά άρθρα και έχει μιλήσει σε αρκετά συμπόσια σε Ευρώπη και Αμερική για γεωστρατηγικά ζητήματα.

Είναι δε συγγραφέας βιβλίων, όπως “Effective Corporate Communication and Voluntary Investor Relations”, «1071 – Στρατηγικές ήττες και συρρίκνωση του ελληνισμού» και μερικών άλλων προς έκδοση.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1