sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Με βιωματικό εργαστήρι γιορτάζει το Λαογραφικό Μουσείο τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Με βιωματικό εργαστήρι γιορτάζει το Λαογραφικό Μουσείο τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα γιορτάσει τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που για το 2022 έχουν θέμα: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά -Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Ειδικότερα, θα υλοποιήσει Βιωματικό Εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο "Δημιουργώντας στα χνάρια του Θεόφιλου" σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το έργο του Θεόφιλου, μέσα από παραδοσιακές τεχνικές όπως η υφαντική.

Θα παρουσιαστούν θέματα και σύγχρονες αναφορές με αφορμή την έκθεση: «απ' τη μεριά των σοφών και των τρελών – εικαστικό αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ».

Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να μυηθούν, να εμπνευστούν, να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά μέσω της αναβίωσης της τέχνης, της παραδοσιακής τεχνικής της υφαντικής και να αντιληφθούν πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι στο μέλλον να χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρακτικές, παραδοσιακές τεχνικές, πόροι και υλικά που να μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Βιωματικό Εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μουσείου, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, χωρίς κόστος συμμετοχής. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Το Βιωματικό Εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες.
Συνολικός χρόνος προγράμματος 60΄.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: προεγγραφή
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο (ΛΙΜΛ): 2410239446

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δωρεάν συμμετοχή.

220921 laografiko

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1