sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών κοινωνικών δομών πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών κοινωνικών δομών πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνας συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ψυχική υγεία και ανισότητες: Όλοι ίσοι στον καιρό της πανδημίας».

Τη διαδικτυακή συνάντηση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Μπονώτης, επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Νταίζη Παπαθανασοπούλου, εθνική συντονίστρια του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Ασίκης, προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνα, η Δήμητρα Παπαστεργίου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, η Εύη Μπουκόρου, κοινωνιολόγος - συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας στο Παράρτημα Ρομά και ο Θάνος Παπαθεοδώρου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα REACH. Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν από το Κοινωνικό Παρατηρητήριο της Περιφέρειας ο Νίκος Πουτσιάκας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπισης της Φτώχειας Δημήτρης Κνης.

Οι παρεμβάσεις και οι συμμετοχές αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας και τον ρόλο που παίζει η συνεργασία όλων των φορέων της κοινωνίας για την υποστήριξη τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και των ευπαθών ομάδων.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

211020 roma

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 15:46

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1