sandal logo

poli 12

Ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμών των ανήλικων ΡΟΜΑ από τη 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, προσπαθούν να προσεγγίσουν τις ανάγκες της κοινότητας Ρομά, δίνοντας προβάδισμα σε θέματα υγείας και υγιεινής. Ο εμβολιασμός που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στον οικισμό όπου μία φορά την εβδομάδα σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παιδίατρος της δομής με την επισκέπτρια υγείας τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, εξέταζαν και εμβολίαζαν παιδιά Ρομά, έδειξε την ανάγκη του πληθυσμού αυτού σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης της υγείας.

Για τον λόγο αυτόν από την Τετάρτη 28 Ιουλίου ξεκίνησαν, μετά από ένα διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας Covid-19, οι εμβολιασμοί ανήλικων Ρομά για την πρόληψη των παιδικών ασθενειών σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο είναι απαραίτητο και για την εγγραφή και συνέχιση των παιδιών στην εκπαίδευση. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κος Σωτήρης Βούλγαρης τόνισε πως τα εμβόλια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία της ιατρικής αφού κατάφεραν να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες. Θέλοντας να βελτιώσουμε το επίπεδο υγείας του οικισμού των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, ο Δήμος ξεκίνησε τον εμβολιασμό ανηλίκων στην περιοχή σε συνεργασία, με ένα σύνολο φορέων και δομών του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο Παράρτημα Ρομά κατόπιν ραντεβού με μέγιστο αριθμό ραντεβού 10 ημερησίως προκειμένου να αερίζονται επαρκώς οι χώροι μεταξύ των εμβολιασμών. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από έναν μόνο ενήλικα και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες: Παράρτημα Ρομά Δημοσθένους 45, Νέα Σμύρνη Λάρισα, τηλ. 2410-231.122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

210825 roma

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1