sandal logo

poli 12

Δ. Λαρισαίων: 3.700 νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200708 IMG 4958

  • Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από το Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη
  • Eξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 60%, από τα νέα φωτιστικά και τα 8.000 σώματα μαγνητικής επαγωγής που έχουν ήδη τοποθετηθεί

Στην αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με  νέα φωτιστικά σώματα  τεχνολογίας LED, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο απόφασης που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Eιδικότερα το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει :

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση 1.749 φωτιστικών σωμάτων τύπου βραχίονα τεχνολογίας LED που θα συνοδεύονται από 1.749 ασύρματους ελεγκτές,
  • Τη προμήθεια και εγκατάσταση «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας» σε επίπεδο φωτιστικού για τα 1.749 φωτιστικά σώματα τύπου βραχίονα .
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση 1.974 φωτιστικών σωμάτων κορυφής ιστού & βραχίονος αρχιτεκτονικού τύπου, σύγχρονης τεχνολογίας LED.
  • Την εγγύηση καλής λειτουργίας αυτών για τουλάχιστον δέκα (10) έτη.

Τονίζεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης σύναψης δανείου του Δήμου με το Ταμείο Παρακαταθηκών ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες η αντικατάσταση 8000 φωτιστικών σωμάτων συμβατικού τύπου με νέα σώματα μαγνητικής επαγωγής.

Επίσης, στο πλαίσιο των αναπλάσεων των δρόμων για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ γίνονται αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED.

Ετσι, και με την νέα εργολαβία στην περίοδο της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής θα έχουν αντικατασταθεί 10.000 περίπου φωτιστικά σώματα στο Δήμο Λαρισαίω (πόλη και χωριά) από σύνολο των 30.000,  με την εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας να υπολογίζεται στο 60%.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1