sandal logo

poli 12

«Για θύμισέ μου» στο Χατζηγιάννειο - Ταινία για το Αλτσχάιμερ και το φορτίο των φροντιστών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

200207 tainia 1

Ομιλία του καθηγητή Κ. Μπονώτη
Τα έσοδα στον "ΚΥΚΝΟ"

«Για θύμισέ μου», η ταινία που εμπνεύστηκε η Μαρία Σβολιαντοπούλου, μιλά για το Αλτσχάιμερ και γνωρίζει τεράστια απήχηση, όπου κι αν προβάλλεται.

Πρόκειται για ένα project εξ ολοκλήρου εθελοντικό, καθώς ακόμα και οι επαγγελματίες ηθοποιοί που συμμετείχαν, το έκαναν σε εθελοντική βάση.

Αν και ερασιτεχνική, η ταινία μοιάζει επαγγελματική στο αποτέλεσμά της και αυτό είναι που κάνει το κοινό που την παρακολουθεί στις ειδικές προβολές που διοργανώνονται από τον περασμένο Οκτώβριο σε όλη την Ελλάδα, είτε να ταυτιστεί με τους ήρωες και το πώς βιώνουν τη νόσο, είτε να ενδιαφερθεί γι’ αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «νόσο του 21ου αιώνα».

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και με την ευγενική χορηγία της Cosmos, η ταινία θα παρουσιαστεί και στην πόλη μας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Ώρες προβολής 18:30 και 20:00.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνου Μπονώτη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα " Τι γνωρίζουμε για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ".
Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το Χατζηγιάννειο (Ρούσβελτ 59, τηλ. 2410 625121 10.00 -13.00 και από το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ (Παπαναστασίου 57 ,τηλ. 241 025 5672).

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη δημιουργία του σπιτιού του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Ο Κύκνος».

Παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντας.
Οργάνωση – Επιμέλεια εκδήλωσης: Έπη Ν. Μίχη –Ζέγγου
Η Έπη Μίχη –Ζέγγου είναι κτηνίατρος και συγγραφέας των βιβλίων «Ταξίδι στον κόσμο της άνοιας», « Το (πολύ ξεχωριστό) χρωμόσωμα 21» και «Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ.»

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1