sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • «Έχεις φωνή και είμαστε δίπλα» – Δράση στην Κεντρική Πλατεία για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

«Έχεις φωνή και είμαστε δίπλα» – Δράση στην Κεντρική Πλατεία για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από αστυνομικούς που υπηρετούν στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας του Κ.Ε.Θ.Ι., όπως και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής παραχώρησε δηλώσεις η Προϊστάμενη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Α΄ Ζύγρα Βάια.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνεται κοινή δράση σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Προστασίας και Ισότητας των Φύλλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας των Φύλλων με σύνθημα «Έχεις φωνή είμαστε δίπλα σου».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, αστυνομικοί του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας διανέμουν σήμερα φυλλάδια για να ενημερώσουν τους πολίτες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, ενημερώνουμε τους πολίτες για τη λειτουργία των νέων υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας με σκοπό την εξειδικευμένη διαχείριση των περαστικών από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Απευθυνόμενοι προς όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας, τις παροτρύνω να μην σιωπήσουν και να το καταγγείλουν. Είμαστε δίπλα τους μέσα από μία σειρά δράσεων.

Καταγγελίες μπορούν να γίνουν από όλους τους πολίτες που μπορεί να αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά βίας στον κοινωνικό περίγυρο και γίνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (100), είτε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, είτε στη τηλεφωνική γραμμή 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλλων».

191209 astynom ksenonas

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1