sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας - Ισορροπημένη διατροφή από το νηπιαγωγείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών συνοδευτικών δράσεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων ) πραγματοποιήθηκε δράση για την υγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία, στο 2ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, στην περιοχή της Ν.Σμύρνης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Συμβουλευτικός Σταθμός και Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα ROMA, σε συνεργασία με το 2ο Νηπιαγωγείο.

Για την ουσιαστική υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, ο Δήμος ενθαρρύνει και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία συνεργασίας με φορείς της πόλης επιδιώκοντας τη
δημιουργία ενός δυναμικού κοινωνικού δικτύου. Μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities).


Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αγγελακοπούλου Έλπη- Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, η οποία στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες δράσεις.
Τονίστηκε ότι σωστή διατροφή σημαίνει ισορροπημένο διαιτολόγιο. Η βασική αρχή που πρέπει να ακολουθείται είναι: τρώμε απ’ όλα τα είδη των τροφών σε λογικές ποσότητες. Η αποχή από τις διατροφικές απολαύσεις δεν μας εξασφαλίζει καλύτερη υγεία, αλλά άγχος, εκνευρισμό και αίσθημα στέρησης. Οι βασικές αυτές αρχές της διατροφής είναι απαραίτητο να ακολουθούνται αλλά και να είναι γνωστές από την νηπιακή ηλικία. Από την ηλικία δηλαδή που το παιδί μπορεί να κατανοήσει βασικές έννοιες και να κάνει επιλογές.


Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου, παιδιά κυρίως οικογενειών που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ενημερώθηκαν μέσα από ένα πλούσιο οπτικό και απτικό υλικό για τις ομάδες των τροφών, πόσο συχνά θα πρέπει να τις τρώμε κι άλλα μικρά μυστικά που τους αποκάλυψε η κυρία Αγγελακοπούλου. Η εμπλοκή των νηπίων ήταν ενεργητική και διασκέδασαν με τις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι δύο φίλοι, η Νούλα και ο Ρούλης τους βοήθησαν να μάθουν τις βλαβερές και τις υγιεινές τροφές. Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κυρία Σαμαρίνα, αγκάλιασε για άλλη μία φορά την δράση αυτή με τη συμμετοχή της στην διαδικασία.


Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας του Προγράμματος ΤΕΒΑ με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και συντονιστή-Εταίρο το Δήμο Λαρισαίων συμμετέχουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενεργό συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχει η οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ανέρχονται στον αριθμό των 6648 οικογενειών, 14990 άτομα σε όλο το Νομό.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1