sandal logo

poli 12

Δράσεις Δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας με τις ΤοΜΥ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180703 kentro koin

Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκε τις δομές των ΤοΜΥ στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του Αγίου Γεωργίου αντίστοιχα, με στόχο τη διασύνδεση και τη συνεργασία των κοινωνικών δομών με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με σκοπό την ολιστική προσέγγιση των αναγκών, μέσο της παροχής ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.


Οι ΤοΜΥ είναι ομάδες παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Η 1η ΤοΜΥ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου παράγει σημαντικό έργο εδώ και 6 μήνες, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της συνοικίας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ η 2η ΤοΜΥ στη συνοικία των Αμπελοκήπων, μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία της με βασική μέριμνα την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως οι εμβολιασμοί, η κατ’ οίκον φροντίδα και άλλες.


Στις προγραμματισμένες συναντήσεις τέθηκαν θέματα συνεργασίας και κοινών δράσεων για τη νέα χρόνια όπως κοινές παρεμβάσεις σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, ενημερωτικές ομιλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα αγωγής υγείας, οικογενειακού προγραμματισμού, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής παρέμβασης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Παρόντες στις συναντήσεις και το επιστημονικό προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και προϊσταμένη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλ.: 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλ.: 2410231122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1